Gå til innhold

Stian syntes Hyundais app var for dårlig – utviklet sin egen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
2 hours ago, Emsal said:

(..)

Jeg tok en kjapp kikk på Volvo og kunne ikke se samme mulighet der. Står dog at det er under utvikling.

(..)

Tok en rask titt på Volvo, og det er enkelt å se trafikken til appen der også og greit API.

Bruk løsninger som Charles proxy (koster litt, men enkelt), MITMproxy (versjon 2 er enklere enn de nyere), SSLstrip i kombinasjon med Wireshark..

Lenke til kommentar
Nordland skrev (2 timer siden):

Tror du virkelig Hyundai sin app støtter biometriske passord? Og om du sikter til apputvikleren tror jeg heller ikke en som skriver sin egen app har en telefon som mangler noe særlig. De fleste andre elbil-apper baserer seg på telefonens automatiske låsing til vanlig bruk - noen krever pinkode for å låse opp bilen, men ikke for å hente ut data. Om du ikke har brukt den selv ser jeg heller ikke utfra artikkelen at han har fjernet pin-kode for annet enn å hente ut data.

Til vanlig bruk baserer uansett Hyundai seg på vanlig nøkkel, så ev. vinningskriminelle vil nok bare gå for den som med de fleste andre biler. At noen få personer (mellom 10 og 49 ref. Google Play store) har kjøpt appen, og noen få av de igjen har satt opp mobilen så den er opplåst i ditt hypotetiske tilfelle, tilsier ikke akkurat at de 16000+ Ioniq og Kona i Norge hadde vært noe mer åpenbart mål dersom appen var mer utrygg enn bilnøkkelen.

Hva appen støtter av passord spiller ingen rolle. Mobilen støtter biometriske passord og sparer innloggingsdetaljene for deg, slik at du kun logger deg inn med tallkombinasjon første gang du registrerer deg. Mobilen håndterer passordene og logger deg inn med biometri. 

 

For øvrig artig at du mener jeg kommer med hypotetiske tilfeller, når hele argumentet ditt står og faller på at du *tror* de fleste (hva er de fleste) elbilapper baserer seg på om telefonen er låst eller ikke. Snakk om stråmannsargumentasjon.

 

PS: å låse opp en telefon som er låst med pinkode er en smal sak for vinningskriminelle. Så om telefonen er låst eller ei spiller ingen rolle, annet enn for den lokale fylliken som bare er ute etter raske penger.

Lenke til kommentar
elcapito skrev (3 timer siden):

Jeg lurer på om jeg skal kjøpe en VW til denne karen!

Hvorfor vil du den mannen så vondt? Det han har gjort er jo bra... ?

Har forøvrig 2019 Kona, men savner app-løsning. Skulle gjerne sett at det kommer noe som gjør at jeg føler en viss trygghet med, samtidig som det er billig å inkorporere. Dessuten er det talentløst at ikke Hyundai tilbyr oppgradering. Er ikke så viktig med den større skjermen, men appløsning frister å oppgradere til.

Noen som vet hvor mye en slik ODBD-enhet trekker om den står plugget i et døgn? Per nå er det lite og intet av vampire-drain på Kona, men klar over at en appløsning og "koster" i form av nedtapping av batteriet, men om det er neglisjerbart, så kommer jeg nok til å koble en til bilen min. Forlengerkabel som man må ha for å kunne holde lokket lukket selv om den er koblet til, koster en slikk og ingenting, og ODBD dongel/adapter har jeg allerede, så håper den vil være kompatibel.

Gratisversjonen er allerede på plass nå, betalversjon skaffes når den kan brukes for oss med "gammal Kjærring" (Kona uten Bluelink)...

Endret av Snowleopard
adapter/adapter endret til ODBD dongel/adapter
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Da jeg på slutten av 80-tallet jobbet med 'grafiske arbeidsstasjoner' omtalte vi jagerfly som ' A big computer wrapped up in metal'.

Bilprodusentene må forstå at det samme kan sies om biler nå til dags. Alt for mange henger igjen i tradisjonell tankegang og mekanikk....

Det må satses betydelig mer på datatjenester både i bilen, og de ulike brukergrensesnitt mot kjøretøyet. Kun Tesla som har skjønt dette ennå.....

  • Liker 1
Lenke til kommentar
24 minutes ago, Socraton said:

Hadde vært moro med ny app til min gamle leaf (2011). Betaler gjerne! Det gjør kanskje flere? Nissan sin var/er så håpløs at jeg sluttet å bruke appen for mange år siden. :)

Nissan forlot vel disse for mange år siden? Mener å ha hørt at nyeste kart til navigasjonen er fra 2016?

Endret av Complexity
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg har en ny leaf (2019/ 62kWh) og den har ingen nyttige funksjoner som virker.

Selv om bilen er godt under året så har jeg gitt opp hele appen, og Nissans evne som app utvikler. (bilen som sådan er derimot ingen ting å si på)

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Socraton skrev (3 timer siden):

Hadde vært moro med ny app til min gamle leaf (2011). Betaler gjerne! Det gjør kanskje flere? Nissan sin var/er så håpløs at jeg sluttet å bruke appen for mange år siden. :)

Det finnes minst 3 uoriginale apper for gamle Leaf hvis man har Android, men problemet der er vel serveren hos Nissan som er halvdød.

Har man ny Leaf (2019->) så finnes kun original app. Den virker, men er simpel, og serveren er treg.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Salvesen. skrev (11 timer siden):

Tesla sin app er ganske laber den også ift hva den kunne ha vært. Det finnes drøssevis av 3 party app'er til tesla på grunn av dette. 

 

Som teslaseer for homeseer, utviklet av meg... Har dog ikke fått intervju forespørsel av TU av den grunn ?

Hvordan er det egentlig med API-ene til Tesla? Er de offentliggjort av Tesla eller er de 'reverse-engineered'?

Lenke til kommentar
Salvesen. skrev (11 minutter siden):

Sistnevnte, det er vell de fleste. Bare sniffet ut i fra mobil applikasjonene osv. 

Ah, ok. Lurte bare på om jeg hadde gått glipp av noe. :)

Prøvde openhabian med Tesla-plugin på en r-pi og det hadde et visst preg av hjemmemekk. Artig eksperiment men siden jeg strengt tatt ikke har noe annet å styre enn bilen har akkurat det sd-kortet bodd i en pappeske siste halvåret.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...