Jump to content

morten7

Medlemmer
 • Content Count

  171
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

138 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nettverket som er omtalt er organisert igjennom Facebook siden 3D-printere for assistanse til helsevesenet under Covid-19 Igjennom denne siden kan også helsepersonell henvende seg for bestilling (eget skjema, som går rett til bestillingsliste)
 2. Det er opprettet en Facebook gruppe som så langt har 250 medlemmer med det selvforklarende navnet «3d-printere for assistanse til helsevesenet under covid-19». Mye diskusjon rundt smitte og vask, og man har fokusert på de produktene hvor det er minst risiko og ikke tilgjengelighet nå på markedet. Allerede flere bestillinger+leveranser under produksjon. Tror det er mange skarpe hoder her inne vi kunne trengt i gruppen.
 3. Ettersom bildet er sitert Anette Ask/Forsvaret antar jeg innholdet allerede er gjennomgått. Ser at nærmeste skjermen er sladdet nok til at det ikke er mulig å lese innholdet i Outlook. Høyoppløselig versjon av bildet finner man her, hvor man kan lese navnet på alle trojanskehester og RDP-brute force verktøy: https://img.gfx.no/2527/2527349/20181128AA_CDOC_01.jpg
 4. Ser nesten ut som de ikke har gjort noe annet enn å trene åpenkildekodeprogrammet IDtracker. Det bør være relativt enkelt for enhver utvikler å sette opp: http://idtracker.ai
 5. Virker banalt å sortere ut produksjonsfisk med maskinlæring. Ingen tilgjengelig automatisk løsning uten manuelt arbeid? eks på laks som er for kort og med for liten finne:
 6. Gjetter på at den store nyheten her ikke har noe med kunstig intelligens å gjøre, men at de bruker høyoppløselige IR-data fra Airbus sine satellitter eller gratis data fra ESA (alle kan selv laste ned). Med disse dataene ser man raskt om plantene trives godt eller ikke. Samme kan gjøres til under 1000kr med RaspberryPi og kameraet uten IR-filter: https://www.kjell.com/no/produkter/data/raspberry-pi/raspberry-pi-pinoir-kameramodul-v2-p88054 (må da festes et sted med utsikt over åkeren, eks taket på en traktor) Antar delen de bruker maskinlæring på er for å tegne opp hva som er et jorde, som egentlig har minimal betydning for selve produktet. Gjerne motbevis meg.
 7. Kan ikke se at (bash) scriptet Purge-Wrangler det henvises til gjør så mye mer enn å patche to hex-verdier. Alt annet av kode er stort sett å sjekke at man kjører som admin/sudo, restarte, reversere ved feil osv. Ikke det mest kompliserte å skrive på nytt, og det er det ikke noen copyright utfordringer med. Virker som han kan ha en god sak hvis han ønsker å kreve erstatning. Uavhengig av om noe er en reell case, så har man vel ikke lov til å uttale seg offentlig om lovbrudd? Går vel under omdømmetap som man kan kreve erstatning for. Når det kommer til Digi så var den opprinnelige artikkelen som omtale selskapet uten betalingsmur (Extra), her henviser de til et lovbrudd/erstatningssak i tittelen uten å gi ordentlig tilsvarsrett, ved å ha denne artikkelen bak betalingsmur. Vil si at det bryter med veiledningen til VærVarsomPakaten sitt punkt 13. om at man skal gis tilsvarende sendetid for motsvar: https://presse.no/wp-content/uploads/2014/10/Veileder-for-samtidig-imøtegåelse.pdf
 8. Er vel bare å flytte selskapet til EU/EØS hvor man har lov til å modifisere, kopiere, endre og reverse engineere kode man har rett til å kjøre. Står også at man har lov til å videredistribuere slik endret kode så lenge den som kjører den endrede koden har rettigheter til å kjøre det underliggende systemet. Så hvis man godkjenner at man eier et i-produkt, kan man fint få kjøre dette virtuelt også.
 9. Google (Nest) WiFi er ikke tilgjengelig og har mistet mye av funksjonaliteten etter at Google kjøpte opp Nest, så regner ikke med de 😉 Hadde Google Mesh fått WPA3 støtte hadde det vært noe annet.
 10. Samme som gamme, og nå kansellerte, Microsoft Photosynth fra 2006 (13-år siden!): Kanskje Facebook klarer å lage en bedre forretningsmodell til å finansiere det. Antar de vil bruke 3D-modellen av hjemmet for å forslå kjøp/salg av ting som passer inn med hva man allerede har, hva andre som har lignende ting har og mer enda spisset reklame (les høyere pris per annonse).
 11. Artikkelen hos Ingeniøren.dk er igjen basert på Gizmodo sin https://gizmodo.com/a-neural-network-powers-this-lego-built-brick-sorter-th-1840265085 Virkelig nyttig læring: - Sorteringsmaskinen er trent på bilder generert fra 3D-modeller av lego (https://ldraw.org, https://rebrickable.com) - 3D-genererte bilder ser nok "kunstige" ut til at de fungerer dårlig for bildedeteksjon, derfor tilfører man justeringer/tilfeldigheter for å kompensere. Også kalt 'Doman randomization'/data augmentation: https://lilianweng.github.io/lil-log/2019/05/05/domain-randomization.html Artikkel hvor han som lagde maskinen beskriver hvordan han fikk til bildegjenkjenningen (kan anbefale å hoppe rett til videoen i bunn): https://towardsdatascience.com/how-i-created-over-100-000-labeled-lego-training-images-ec74191bb4ef
 12. Greit å legge til at det allerede er demonstrert roaming til satellitter uten endring av telefonene vi har i dag. Treg Ping, men svært god dekning og han ha høy overføringshastighet (selv om første testene kun er basert på SMS). https://news.ycombinator.com/item?id=21843503
 13. Dette må være et problem som alle byer i verden har, antar de aller første har rørene gravd ned i bakken (med unntak av noen varme land hvor de ligger «åpent» i kanaler under bakken). Alt jeg kommer over av informasjon refererer til at i «gamledager» var dette et nattearbeid. Nå er det erstattet av teknologi som korrigerer for omkringliggende lyder og kan foreslå hva det er av type feil. Flust av ferdige løsninger. Den enkleste formen for teknologi lytter på stilleste lyden, ettersom vannlekkasjer er konstante i motsetning til omkringliggende lyder. Med kun 4 ansatte og at dette hele tiden må vente på natte-skiftet virker dette svært sårbart. Hadde det vært en alarm på vannlekkasje hadde det vel vært bedre om alle som kunne grave kunne reist ut direkte, målt mens de er ute og begynt uten venting til neste dag? Virker det som det er nok som taler i mot, uavhengig av noen rapport.. også fint å lande på en løsning som kunne praktiseres relativt likt i hele landet.
 14. Ville heller gått for Synology RT2600AC som (er den eneste? som) støtter WPA3. Svært mange som klager på dårlig nett i tettbebygde områder sliter med «deauthentication pakker» og ikke hastigheten i seg selv. Testet mye på dette også sammen med NKOM, og det er en langt bedre gaming+streaming opplevelse av å ha WPA3 selv med 50/50 linje, enn WPA2 på 500/500 linje. Testet det hos meg selv og flere kjente. iOS 13, MacOS Catalina og Windows 10 støtter WPA3.
 15. Rockwool det vises bilde av er kapilærbrytende og trekker ikke vann, så det er et svært misvisende bilde. Derimot så trekker Glava og Hunton vann. Satt på spissen bør man være svært forsiktig med å kjøpe hus/bygg hvis det ikke er bygget med Rockwool? (eller annen tilsvarende isolasjon som ikke trekker vann)
×
×
 • Create New...