Jump to content

morten7

Medlemmer
 • Content Count

  167
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by morten7

 1. Virker banalt å sortere ut produksjonsfisk med maskinlæring. Ingen tilgjengelig automatisk løsning uten manuelt arbeid? eks på laks som er for kort og med for liten finne:
 2. Gjetter på at den store nyheten her ikke har noe med kunstig intelligens å gjøre, men at de bruker høyoppløselige IR-data fra Airbus sine satellitter eller gratis data fra ESA (alle kan selv laste ned). Med disse dataene ser man raskt om plantene trives godt eller ikke. Samme kan gjøres til under 1000kr med RaspberryPi og kameraet uten IR-filter: https://www.kjell.com/no/produkter/data/raspberry-pi/raspberry-pi-pinoir-kameramodul-v2-p88054 (må da festes et sted med utsikt over åkeren, eks taket på en traktor) Antar delen de bruker maskinlæring på er for å tegne opp hva som er et jorde, som egentlig har minimal betydning for selve produktet. Gjerne motbevis meg.
 3. Kan ikke se at (bash) scriptet Purge-Wrangler det henvises til gjør så mye mer enn å patche to hex-verdier. Alt annet av kode er stort sett å sjekke at man kjører som admin/sudo, restarte, reversere ved feil osv. Ikke det mest kompliserte å skrive på nytt, og det er det ikke noen copyright utfordringer med. Virker som han kan ha en god sak hvis han ønsker å kreve erstatning. Uavhengig av om noe er en reell case, så har man vel ikke lov til å uttale seg offentlig om lovbrudd? Går vel under omdømmetap som man kan kreve erstatning for. Når det kommer til Digi så var den opprinnelige artikkelen som omtale selskapet uten betalingsmur (Extra), her henviser de til et lovbrudd/erstatningssak i tittelen uten å gi ordentlig tilsvarsrett, ved å ha denne artikkelen bak betalingsmur. Vil si at det bryter med veiledningen til VærVarsomPakaten sitt punkt 13. om at man skal gis tilsvarende sendetid for motsvar: https://presse.no/wp-content/uploads/2014/10/Veileder-for-samtidig-imøtegåelse.pdf
 4. Er vel bare å flytte selskapet til EU/EØS hvor man har lov til å modifisere, kopiere, endre og reverse engineere kode man har rett til å kjøre. Står også at man har lov til å videredistribuere slik endret kode så lenge den som kjører den endrede koden har rettigheter til å kjøre det underliggende systemet. Så hvis man godkjenner at man eier et i-produkt, kan man fint få kjøre dette virtuelt også.
 5. Google (Nest) WiFi er ikke tilgjengelig og har mistet mye av funksjonaliteten etter at Google kjøpte opp Nest, så regner ikke med de 😉 Hadde Google Mesh fått WPA3 støtte hadde det vært noe annet.
 6. Samme som gamme, og nå kansellerte, Microsoft Photosynth fra 2006 (13-år siden!): Kanskje Facebook klarer å lage en bedre forretningsmodell til å finansiere det. Antar de vil bruke 3D-modellen av hjemmet for å forslå kjøp/salg av ting som passer inn med hva man allerede har, hva andre som har lignende ting har og mer enda spisset reklame (les høyere pris per annonse).
 7. Artikkelen hos Ingeniøren.dk er igjen basert på Gizmodo sin https://gizmodo.com/a-neural-network-powers-this-lego-built-brick-sorter-th-1840265085 Virkelig nyttig læring: - Sorteringsmaskinen er trent på bilder generert fra 3D-modeller av lego (https://ldraw.org, https://rebrickable.com) - 3D-genererte bilder ser nok "kunstige" ut til at de fungerer dårlig for bildedeteksjon, derfor tilfører man justeringer/tilfeldigheter for å kompensere. Også kalt 'Doman randomization'/data augmentation: https://lilianweng.github.io/lil-log/2019/05/05/domain-randomization.html Artikkel hvor han som lagde maskinen beskriver hvordan han fikk til bildegjenkjenningen (kan anbefale å hoppe rett til videoen i bunn): https://towardsdatascience.com/how-i-created-over-100-000-labeled-lego-training-images-ec74191bb4ef
 8. Greit å legge til at det allerede er demonstrert roaming til satellitter uten endring av telefonene vi har i dag. Treg Ping, men svært god dekning og han ha høy overføringshastighet (selv om første testene kun er basert på SMS). https://news.ycombinator.com/item?id=21843503
 9. Dette må være et problem som alle byer i verden har, antar de aller første har rørene gravd ned i bakken (med unntak av noen varme land hvor de ligger «åpent» i kanaler under bakken). Alt jeg kommer over av informasjon refererer til at i «gamledager» var dette et nattearbeid. Nå er det erstattet av teknologi som korrigerer for omkringliggende lyder og kan foreslå hva det er av type feil. Flust av ferdige løsninger. Den enkleste formen for teknologi lytter på stilleste lyden, ettersom vannlekkasjer er konstante i motsetning til omkringliggende lyder. Med kun 4 ansatte og at dette hele tiden må vente på natte-skiftet virker dette svært sårbart. Hadde det vært en alarm på vannlekkasje hadde det vel vært bedre om alle som kunne grave kunne reist ut direkte, målt mens de er ute og begynt uten venting til neste dag? Virker det som det er nok som taler i mot, uavhengig av noen rapport.. også fint å lande på en løsning som kunne praktiseres relativt likt i hele landet.
 10. Ville heller gått for Synology RT2600AC som (er den eneste? som) støtter WPA3. Svært mange som klager på dårlig nett i tettbebygde områder sliter med «deauthentication pakker» og ikke hastigheten i seg selv. Testet mye på dette også sammen med NKOM, og det er en langt bedre gaming+streaming opplevelse av å ha WPA3 selv med 50/50 linje, enn WPA2 på 500/500 linje. Testet det hos meg selv og flere kjente. iOS 13, MacOS Catalina og Windows 10 støtter WPA3.
 11. Rockwool det vises bilde av er kapilærbrytende og trekker ikke vann, så det er et svært misvisende bilde. Derimot så trekker Glava og Hunton vann. Satt på spissen bør man være svært forsiktig med å kjøpe hus/bygg hvis det ikke er bygget med Rockwool? (eller annen tilsvarende isolasjon som ikke trekker vann)
 12. Mange tror de trenger mer enn 50Mbit/s, men de blir ofte lurt av buffer bloat og Jitter. Betalte for 500/500 linje, men oppdaget raskt at det var kun 50 som ga lav Jitter. Resterende var som å ha en kø av lasteskip som kjørte rundt hele jorda for å reise fra Norge til Danmark. Ja, nedlasting av store filer er mer effektivt, men fungerer ikke til Citrix, eksternt skrivebord eller gaming.
 13. Kan anbefale denne 11min presentasjonen fra Tesla om hvordan de trener alt som stor NN modell. Treffer mange av utfordringene med å oppdatere enkeltdeler at en modell. Link til HackerNews hvor man i tillegg får diskusjonen: https://news.ycombinator.com/item?id=21495685
 14. Lønnen er faktisk bedre enn ved første øyekast (selv om det også er bra). Sist gang jeg sjekket slipper man unna alt av skatt på lønn, bil og bolig.
 15. Kan anbefale denne løsningen for å se reisevei i Oslo (gangvei+kollektivt): https://www.mapnificent.net/oslo/#11/59.8674/10.7450/2400/59.9098/10.7501 (Eksempelet viser hvor man kan bo hvis kravet er 40min fra døren til Oslo S)
 16. Se for deg et system hvor du har 10.000 samtidige brukere og flere millioner requests i timen, kravet til oppetid er 99,999% og konsekvensene av en datafeil kan være snakk om liv og død.Samtidig se for deg at dette systemet støtter live endringer i kode-basen både på API, fil-behandling og GUI uten risiko for feil på data fordi det «henger igjen en state i JAVA». Samtidig se for deg at det er minimal med avhengigheter mellom annen kode i kodebasen. Dette er COPOL og PL/SQL. Selvsagt begynner MSSQL og PostgreSQL å få samme støtten, men fordi de ikke er like tro mot det hele veien er det økt risiko ved å benytte disse løsningene.. Så hadde det bare vært database som i data er jeg enig. Eksempler fra Norge er: Hele DIPS, grunnmotoren i Skateetaten, 80% av alle systemene i energisektoren med ElWin, Powel og ElHub + nå Vegvesenet.
 17. COBOL, ABAP (SAP sitt interne språk) og PL/SQL er alle språk som bygger mye på hverandre. Leser at AutoSys er basert på "Oracle Enterprise Edition" som hovedsakelig brukes når man har behov for å kjøre egne SQLer direkte mot databasen og bruke flere CPUer. Lukter med andre ord at man har migrert til noe "tilsvarende", bare skrevet alt rundt på nytt.
 18. Bør kanskje sjekke med Statnett og NVE også? Ikke kun skatteetaten. Brå endringer, særlig med så store effekter, koster faktisk en god del penger å kompensere. Statnett må kjøpe regulerkraft i intraday markedet, ved å betale noen andre for å bruke mer effekt eller kraftverk for å brått nedjustere produksjonen sin ved slike stopp. Kostnadene for dette er betalt igjennom nettleie og tariffen, noe som disse aktørene slipper i stor grad. Med andre ord sier Skatteetaten at man skal fjerne insentivet for at de skal holde produksjonen konstant oppe? Tror ikke de helt har sett ringvirkningene av hva de begir seg ut på. Akkurat derfor har man høringsrunder og reglene er helt OK slik de er nå slik jeg ser det. Ja, datasentrene må betale relativt mye mer for nedetid fordi den koster faktisk mer enn den ekstra skatten de får for samfunnet.
 19. Og ironien i innlegget til Simen1 kan oppsummeres med: Følte jeg var overaktiv på Digi, ser at jeg har ca 90 innlegg.. Savner virkelig en «Reddit» style her inne, og at innlegg kunne flagges som ikke relevante for diskusjonen. Fungerer fantastisk på HackerNews (news.ycombinator.com), men kanskje ikke mulig for digi.no og TU.no når de har integrert mot Diskusjon.no
 20. Facebook deler informasjon, hva med for Google?!? Google deler for USA, India + Europa uten at Norge er med under Europa/EU. Eks: https://transparencyreport.google.com/political-ads/region/EU
 21. Ja noe må de gi tilbake til ansatte når Sopra Steria sitter igjen med stort overskudd per ansatt. Resultatene på Proff lurer deg, fordi de har mulighet til å internfakturere mellom land og på den måten skape de resultatene de «ønsker» å ha. Ikke rart alle de ansatte blir lurt..
 22. Litt ironisk da at mainframe vokser, blant de norske IT selskapene som har blitt størst siste 10årene er basert på mainframe og at resten av bransjen er på vei dit mainframe har vært siden 90-tallet. Hva tror du Docker, Kybernetes og snart Continuations i Java handler om? (https://www.infoq.com/presentations/continuations-java/) Mainframe = Horisontalskallering i en pakke. Så velkommen etter til dere andre 😉😎
 23. Teksten under bildet referer til en helt annen sak. Kanskje oppdatere? Teksten: «Tesla tilbyr strømmetjenesten Spotify gratis med alle sine biler. Det har fått en dansk konsulent til å forfatte et klagebrev til Nasjonal kommunikasjonsmyndighet der han ber det statlige organet om å vurdere om strømmingen bryter med prinsippene om nettnøytralitet. (Bilde: Scanpix)»
 24. Frankrike velger vel her å innføre skatten som EU ikke har klart å enes om enda igjennom DigitalSingleMarket: https://ec.europa.eu/taxation_customs/business/company-tax/fair-taxation-digital-economy_en https://ec.europa.eu/taxation_customs/business/company-tax/fair-taxation-digital-economy_en EU handler i hovedsak om å gi samfunnsøkonomiske gevinster, men politikk og lovgivning som ikke påvirke det samfunnsøkonomiske er fremdeles fritt for det enkelte land. Lovningen her innunder «Tog nr 2»/Digital Single Market: http://www.europarl.europa.eu/legislative-train/
×
×
 • Create New...