Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+45613274
0laf skrev (1 time siden):


Joda, det er veldig enkelt å si akkurat nå, det ser vi på mangel av tiltak, og tallene som kommer fra Sverige, i forhold til andre land.
At dette kan endre seg er opplagt, men per i dag er det null problem å si at Sverige gjør det vesentlig dårligere enn andre land.

Du lider av vrangforestillingen tiltak => mindre smittespredning.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
12 minutes ago, 0laf said:


Det er det vel ingen som vet.

Den kliniske studien som startet 16. mars for COVID-19 mRNA vaksine er i hovedsak for å se at vaksinen er trygg, ikke at den virker.
Så langt er det ikke rapportert om problemer, men det hadde de vel neppe rapportert om midt i studien uansett.
Den studien går parallelt på dyr og 45 mennesker.

Det har aldri vært noen mRNA vaksine tilgjengelig, men de har vært testet på mennesker i studier flere ganger, uten at det har vært noen problemer så vidt jeg vet. Man har forsket på dette siden 1990, og har kommet veldig langt de siste par årene, så langt at fullverdige vaksiner nå er mulig.

Årsaken til at mRNA vaksine er tryggere, er fordi disse vaksinene ikke inneholder virus, hverken døde eller svekkede, av noe slag.
Det er altså null risiko for at man smittes av selve sykdommen, eller at viruset skaper problemer.

Man lager i stedet en slags "genetisk kopi" av viruset, som er ufarlig, det vil si, det er ikke en gang hele viruset, det er noen proteinmolekyler, som er den delen immunsystemet reagerer på, man kopierer, for å få samme reaksjon fra immunsystemet, uten skade eller replikasjon osv.

Man får altså immunsystemet til å reagere på noe som i teorien burde være helt ufarlig, å lage antistoffer som senere kan brukes til å bekjempe det virkelige viruset, så det er egentlig litt genialt.

Det genetiske mRNA'et som brukes, brytes ned av kroppen din, og halveringstiden kan justeres når man lager vaksinen, slik at man kan faktisk justere tidsperioden vaksinen vil overleve i kroppen uavhengig av hva immunsystemet gjør, så man vil ikke ha vaksinen i kroppen særlig lenge, men antistoffene vil trolig eksistere i flere år, kanskje resten av livet.

Det gjør at det også er mulig å tilpasse vaksinen slik at man på et vis kan justere antallet antistoffer som produseres, eller hvor raskt de produseres osv. slik at man kan oppnå bedre og mer dekkende immunitet med en slik vaksine.

Håper er også at i fremtiden kan man fremstille genetiske proteinmolekyler som gir immunitet mot alle typer influensa, og kanskje også alle typer rhinovirus, altså forkjølelse, så kan vi vaksinere oss en gang, å nærmest utslette influensa og forkjølelse.

En annen fordel er at slike vaksiner ikke trenger eggeplommer, ekte virus og en hel masse jobb for å produseres, men produserer enkelt enorme mengder vaksine rett i laboratoriet fra den genetiske sekvensen man har.

Noe av det du forteller er opplysende for meg, andre deler har jeg vel fått med meg. Altså dette med hvor genialt det kan være.

Men oppi dette så har jeg en naturlig skepsis mot ting som er helt nytt.

Altså:

A. Vil vaksinen spre seg ut over hele kroppen, eller vil vaksinen kun trenge inn og endre arvestoffet i den armmuskulaturen gitt at det er intramuskulært som velges. Gitt at det blir injisert i blodstrøm, så vil jo flere organer i kroppen muligens få endret arvestoffet i sine celler.

Vil intramuskulær mRNA-vaksine da gjøre det vanskeligere å sette en ny type virusbeskyttende mRNA-vaksine i omtrentlig samme muskel? Fordi cellene allerede har tatt opp et arvestoff tidligere og at det kanskje ikke er plass til neste vaksine? Gitt at immunforsvaret da aldri dreper vertscellen til proteinfabrikken den nå har blitt.

B. Vil normal produksjon av andre stoffer som er nødvendige for kroppen stenges av fordi cellen har blitt en form for spesialprodusent av dette virusproteinet? Kan en for stor vaksinedose da ta over så mange celler at man kan dø av "underernæring på annen stoffproduksjon"?

Jeg har sikkert flere dype spørsmål rundt dette egentlig. Men, det holder å begynne her.

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar
2 hours ago, Svein M said:

Det er vanlig at en blir immun etter å ha hatt en sykdom. Det er mye som tyder på at det er slik med denne sykdomen også. Immunitet varer vel i mange år og kanskje livet ut.

Det er vanlig ja, men ikke en selvfølge. Tester så langt tyder på at man får kortvarig immunitet eller ingen immunitet. 

Ville forøvrig ikke stolt på FHI. Da har sagt og gjort feil mange ganger allerede 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
failern skrev (Akkurat nå):

Du lider av vrangforestillingen tiltak => mindre smittespredning.

Alle i hele verden lider i så fall den vrangforestillingen, selv svenskene har forstått at sosial distansering, og å holde seg hjemme, hindrer smittespredning.

Det er ikke dermed sagt at alle tiltak betyr mindre smittespredning, å sette opp sirkus i alle landets byer ville for eksempel hatt lite effekt, men de tiltakene så å si alle land i verden har innført, med unntak av Sverige, er ting man vet virker.

Man skal ha gardinen bra langt nedtrukket for å ikke forstå at et virus som smitter mellom mennesker ikke kan smitte når mennesker ikke omgås eller reiser til steder med mye smitte.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Benbjo skrev (5 minutter siden):

Det er vanlig ja, men ikke en selvfølge. Tester så langt tyder på at man får kortvarig immunitet eller ingen immunitet. 

Ville forøvrig ikke stolt på FHI. Da har sagt og gjort feil mange ganger allerede 

Slutt med pisspratet ditt nå da.

Det er utført EN undersøkelse, hvor 175 blodprøver har blitt analysert og 1 av 3 hadde lave antistoffer, og de som hadde lave antistoffer var blant unge folk som hadde milde symptomer. Det er ikke flere tester. Man vet ingenting enda.

 

Endret av Simkin
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Dubious skrev (2 timer siden):

Kan du henvise til dette lovverket hvor det er ulovlig?

https://www.helsedirektoratet.no/veiledere/koronavirus/smittevern-for-pasienter/forbud-mot-opphold-pa-fritidseiendom-i-annen-kommune-enn-hjemstedskommunen

https://www.fylkesmannen.no/Nordland/Helse-omsorg-og-sosialtjenester/smittevern/nytt-coronavirus---informasjon/forbud-mot-opphold-fritidseiendom/

Som du sier, det står "fritidseiendom". Om du sover i telt, bobil, ute eller hytta, så spiller det ingen rolle. Så lenge du oppholder deg uten at det er strengt nødvendig, er det straffbart. 

Lenke til kommentar
42 minutes ago, 0laf said:


^ What he said .... "lov" = ferie

Sommarlov = sommerferie
Sportlov = vinterferie

For å ta noen andre i dagens svenskopplæring :

Geting = veps
Lödkolv = loddebolt
Kavaj = jakke
Fika = kaffepause
Ôrngott = putevar
Pula = småfikse litt
Nygräddad fralla = nystekte rundstykker
Barkis = loff
Spis = komfyr
Dammråtta = hybelkanin
Igelkotte = pinnsvin
Snåljåp = gjerrigknark
Sudd = viskelær
Rolig = morsom
Tull = toll (alle kan den)
Klämma en bärs = ta en øl
Tomten = julenissen
Puckelpist = kulekjøring
Ollonet =  .....

Det er så mange, det er to ganske forskjellige språk ... så er det alle bærene, smultron, hjortron, lingon osv. blir fort forvirret.

Husker jeg leste og skumleste litt i en svensk bok en gang. Skjer ikke så ofte da..

Fikk merkelig nok øye på et ord jeg ikke klarer å huske hva var nå. Men, jeg klarer å huske at det svenske ordet hadde språklige røtter som ga mer mening enn det norske ordet (jeg er vestlending). Så det kan faktisk også skje. Når jeg snakker rogalandsk til svensker så må jeg av og til legge om til engelsk. De forstår ofte kun 15 % av det jeg sier (på rogalandsk). :lol:

Tipper det for dem oppleves som når vi nordmenn støter på en inder som prater "bolle-i-halsen" engelsk til oss nordmenn. Er jo klin umulig å henge med..

Endret av G
Lenke til kommentar
failern skrev (1 time siden):

Hva ønsker du (som attpåtil er mod) å oppnå med en så teit kommentar? Tegnell et al. har en annen forståelse av hvordan best styre et samfunn under en epidemi. At de gjør det vesentlig dårligere enn andre europeiske land + USA er ikke enkelt å si på nåværende tidspunkt, men det er uansett utrolig dårlig stil å karikere meningsmotstandere på den måten.

Hvor mange tror du av har blitt kjørt med ambulanse til sykehuset pga korona så langt i Norge?

Ytringfriheten min er like valid som hvem som helst i forumet. :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+45613274
0laf skrev (15 minutter siden):

Det er ikke dermed sagt at alle tiltak betyr mindre smittespredning, å sette opp sirkus i alle landets byer ville for eksempel hatt lite effekt, men de tiltakene så å si alle land i verden har innført, med unntak av Sverige, er ting man vet virker.

Kan du nevne noen tiltak som alle har gjort bortsett fra Sverige, som er dokumentert effektive? Gjerne kilder om du har :)

Jarmo skrev (5 minutter siden):

Ytringfriheten min er like valid som hvem som helst i forumet. :)

Selvfølgelig, dog hva er poenget ditt med å si det? Like mye er ytringsfriheten min å si at det du sier er idiotisk, men om det er slik vi skal diskutere kommer vi ikke langt.

Lenke til kommentar
48 minutes ago, xRun said:

mRNA-vaksiner ser ut til å være endel omtalt også før COVID-19 ble en aktuell problemstilling. Det snakkes om herpes, kreft, og husdyr. Kanskje verdt et knegg eller to? :p

Her er et kjapt søk fra de siste 10 årene frem til 31. desember: https://www.google.com/search?q=mrna+vaksine&source=lnt&tbs=cdr%3A1%2Ccd_min%3A1%2F1%2F2010%2Ccd_max%3A12%2F31%2F2019&tbm=

Takker. Det er jo ganske utrolig at en så ufaglært person som meg likevel kan ha en viss kroppslig forståelse etter simple videregående skole fag:

Quote

Det er også en teoretisk mulighet for at en viss integrasjon kan forekomme lokalt i vevet der vaksinen har blitt injisert. Ved en vellykket vaksinering vil imidlertid immunsystemet fjerne de cellene som inneholder plasmidet og dermed produserer antigenet på samme måte som ved en virusinfeksjon. En artikkel publisert av GenØk i 2016 viste at plasmidet fra en DNA-vaksine kan være til stede i dyrecellene i opp til 564 dager etter vaksineringen.13

http://www.bioteknologiradet.no/filarkiv/2016/07/Regulering-av-RNA-og-DNA-vaksinerte-dyr.pdf

Lenke til kommentar
aomt skrev (25 minutter siden):

https://www.helsedirektoratet.no/veiledere/koronavirus/smittevern-for-pasienter/forbud-mot-opphold-pa-fritidseiendom-i-annen-kommune-enn-hjemstedskommunen

https://www.fylkesmannen.no/Nordland/Helse-omsorg-og-sosialtjenester/smittevern/nytt-coronavirus---informasjon/forbud-mot-opphold-fritidseiendom/

Som du sier, det står "fritidseiendom". Om du sover i telt, bobil, ute eller hytta, så spiller det ingen rolle. Så lenge du oppholder deg uten at det er strengt nødvendig, er det straffbart. 

Parker bobilen utenfor tomtegrensen

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

UK:
Boris Johnson skal nå være ute av intensiven.

UK’s Boris Johnson out of intensive care as condition improves
https://www.marketwatch.com/story/uks-boris-johnson-out-of-intensive-care-as-condition-improves-2020-04-09?mod=canadian-markets
"LONDON (AP) — British Prime Minister Boris Johnson has been moved out of intensive care, his office said Thursday.
In a statement, a spokesman at 10, Downing Street said Johnson “has been moved this evening from intensive care back to the ward, where he will receive close monitoring during the early phase of his recovery.


Coronavirus: Boris Johnson moved out of intensive care
https://www.itv.com/news/2020-04-09/coronavirus-boris-johnson-moved-out-of-intensive-care/

Endret av xRun
Lenke til kommentar
G skrev (3 minutter siden):

A. Vil vaksinen spre seg ut over hele kroppen, eller vil vaksinen kun trenge inn og endre arvestoffet i den armmuskulaturen gitt at det er intramuskulært som velges. Gitt at det blir injisert i blodstrøm, så vil jo flere organer i kroppen muligens få endret arvestoffet i sine celler.

Vil intramuskulær mRNA-vaksine da gjøre det vanskeligere å sette en ny type virusbeskyttende mRNA-vaksine i omtrentlig samme muskel? Fordi cellene allerede har tatt opp et arvestoff tidligere og at det kanskje ikke er plass til neste vaksine? Gitt at immunforsvaret da aldri dreper vertscellen til proteinfabrikken den nå har blitt.


Nå er ikke jeg ekspert på dette, det er ganske avanserte greier, men det jeg har fått med meg er man kan få samme mRNA vaksine flere ganger, på samme sted, uten at det er problematisk, og det skal heller ikke være problematisk med forskjellige typer mRNA vaksiner, det blir ikke "fullt", kroppen har mulighet til å produsere antistoffer for nesten en uendelig mengde trusler.

Disse vaksinene fungerer akkurat som ordinære vaksiner, det er kroppen selv som lager immunitet, selve vaksinen endrer ikke arvestoffet, men i stedet for å gi kroppen et levende virus, gir man kroppen en "kopi" av viruset, eller deler av viruset, som kroppen så reagerer på, på samme måte som om det var et "ekte" virus.

Immuniteten er altså helt lik som dersom man fikk sykdommen og ble frisk, det er i så fall bare mengden antistoffer som varierer.

Fordi man lager dette genetisk, så trenger man ikke bruke årevis på å finne riktig dose eller hvordan man skal svekke viruset akkurat riktig, hva man skal kapsle det inn i osv. alt dette kan enkelt justeres med genetikken når vaksinen lages.

Vanligvis ville man altså laget vaksinen av ekte virus, kanskje kapslet i proteiner, som man ofte tar fra eggeplommer eller lignende.
mRNA lager vaksinen fra "bunnen av", med genetikk.

Antistoffene har man i blodstrømmen, men vaksiner settes jo ofte i muskler (intramuskelært) eller i nedre hudlag (subkutant) fordi vaksinen derfra igjen siver sakte og sikkert inn i blodstrømmen gjennom blodkar, på den måten kan man sette hele dosen med en gang, noe man absolutt ikke kunne gjort dersom man skulle injisert rett i en blodåre for eksempel.

Sprøyter med andre medikamenter settes ofte på samme måte, i store muskler, hvor de over lengre tid, kanskje i flere uker eller måneder, siver inn i blodstrømmen fra muskelen, på den måten er det mer langtvirkende enn å sette en veldig liten dose i en blodåre som virker i en halvtime.

Akkurat hvordan immunsystemet fungerer vet ikke jeg, det er enda mer komplisert, man har T-celler som dreper andre celler, som kreft, og B-celler som har noe med antistoffer å gjøre, som har en Y-form eller noe sånt?

Disse B-cellene produseres hele tiden i beinmargen å reiser rundt i hele kroppen med blodstrømmen, på jakt etter ulumskheter de kan ta livet av.
Når de har fått erfaring med å ta livet av noe, for eksempel et virus, husker de det til neste gang, og dette blir vel implantet i arvestoffet på et vis kanskje, men det er derfor vaksiner fungerer, kroppen får erfaring med å bekjempe patogenet, uten å bli syk, slik at neste gang vet det hvordan pategenet skal bekjempes, forhåpentligvis før du i det hele tatt merker at du har noe virus.

Det var sikkert noe feil forklart og veldig forenklet, men det er i hvert fall i nærheten av å være riktig?

 

G skrev (24 minutter siden):

B. Vil normal produksjon av andre stoffer som er nødvendige for kroppen stenges av fordi cellen har blitt en form for spesialprodusent av dette virusproteinet? Kan en for stor vaksinedose da ta over så mange celler at man kan dø av "underernæring på annen stoffproduksjon"?

Jeg har sikkert flere dype spørsmål rundt dette egentlig. Men, det holder å begynne her.


Nei, det skal det ikke gjøre, celler produseres hele tiden i beinmargen, og de produserer ikke virusprotein i det hele tatt, de dreper derimot virus ved å sette inn alle de "tiltakene" de har tilgjengelige.

Dersom de allerede vet hvordan de skal drepe viruset, så gjør de det før man i det hele tatt blir syk, det er der antistoffene kommer inn, når cellene allerede vet hvordan de skal lage antistoffer for å bekjempe patogenet, så går ting mye greiere enn når kroppen stadig skal produsere nye celler som prøver en eller annen ukjent taktikk for å drepe et ukjent patogen.

Vet ikke om det var noe mer opplysende, men immunsystemet, kroppens celler og antistoffer er kompliserte greier som det krever litt mer enn noen timer på Wikipedia for å sette seg inn i.

Lenke til kommentar
helsten2 skrev (51 minutter siden):

Var samme i Norge da, hadde håpet vi fikk god vare, men virker som vi i lille Skandinavia får andresorti.

Lenke til kommentar
0laf skrev (51 minutter siden):


Det der er pussige greier, de fleste nordmenn (og damer) litt oppi årene er jo vokst opp med NRK og svensk TV, og barneprogrammene var jo nettopp på svensk, så man plukket gjerne opp en hel del svensk.

Nordmenn forstår generelt veldig godt svensk.

Svenskene derimot, hadde aldri NRK eller norsk TV, så kommer man litt lengre ned i Sverige enn akkurat grensebyene, så forstår ikke svenskene et kvekk av norsk, det er nesten helt utrolig, og mange svensker kan ikke se på norsk TV eller lese norsk, de forstår det rett og slett ikke.

Skal love deg de fleste kan Fleksnes, den ble laget og vist i Sverige.

Men Fleksnes fataliteters publikum er jo snart utdødd. Men det var samtalebryter for meg i Sverige, Fleksnes elsker de.

Lenke til kommentar
Dubious skrev (15 minutter siden):

Parker bobilen utenfor tomtegrensen

 


Jaha. Så om du parkera i ei uke like utanfor tomta, s vil politiet se på det som fast bosted?
Gjør det du. Sett opp live-stream, følger gjerne med korleis du prøver å overbevise politiet det at det er lovlig. 

Lenke til kommentar
failern skrev (23 minutter siden):

Kan du nevne noen tiltak som alle har gjort bortsett fra Sverige, som er dokumentert effektive? Gjerne kilder om du har :)


Alle ?

Sosial distansering fungerer, her finnes det en rekke tiltak som er innført ved lov i mange land, alt fra nedstenging av alt, utenom apotek og matbutikker, til stenging av noe, slik som i Norge, forby større folkemengder og den slags.

Sverige har altså ikke innført noen lover, annet enn forbud mot folkemengder på over 50 personer, som lenge var 500 personer før de reduserte det. Alt annet i Sverige er stort sett anbefalinger, det er opp til folk selv om de vil følge de, så å si ingenting er stengt.

Stenging av skoler vet man har effekt, alle tidligere epidemier, enten det er utbrudd av meslinger, influensa, eller bare lus, forteller oss at dersom barna ikke går på skolen, så blir de heller ikke smittet på skolen, og med SARS-CoV-2 kan de åpenbart ta med den smitten hjem til sine foreldre.

Barn har ikke de samme sperrene som voksne, særlig de minste, de snørrer, hoster, pisser og driter om hverandre, i tett samvær, som gir stort potensiale for smitte.

Stengte grenser reduserer importtilfeller, det er helt åpenbart. Sverige har ikke stengt noe som helst, ikke en gang flytrafikken, men de er i den situasjonen at resten av verden har stengt alle grensene mot Sverige, så de kommer uansett ikke noe sted.

Du kan vel i grunn bare finne en liste over de tiltakene som er innført i andre land, de har alle en eller annen form for effekt, selv om enkelte har liten effekt eller er vanskelige å dokumentere, Sverige har ikke innført 99% av disse tiltakene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
6 minutes ago, 0laf said:


Nå er ikke jeg ekspert på dette, det er ganske avanserte greier, men det jeg har fått med meg er man kan få samme mRNA vaksine flere ganger, på samme sted, uten at det er problematisk, og det skal heller ikke være problematisk med forskjellige typer mRNA vaksiner, det blir ikke "fullt", kroppen har mulighet til å produsere antistoffer for nesten en uendelig mengde trusler.

Disse vaksinene fungerer akkurat som ordinære vaksiner, det er kroppen selv som lager immunitet, selve vaksinen endrer ikke arvestoffet, men i stedet for å gi kroppen et levende virus, gir man kroppen en "kopi" av viruset, eller deler av viruset, som kroppen så reagerer på, på samme måte som om det var et "ekte" virus.

Immuniteten er altså helt lik som dersom man fikk sykdommen og ble frisk, det er i så fall bare mengden antistoffer som varierer.

Fordi man lager dette genetisk, så trenger man ikke bruke årevis på å finne riktig dose eller hvordan man skal svekke viruset akkurat riktig, hva man skal kapsle det inn i osv. alt dette kan enkelt justeres med genetikken når vaksinen lages.

Vanligvis ville man altså laget vaksinen av ekte virus, kanskje kapslet i proteiner, som man ofte tar fra eggeplommer eller lignende.
mRNA lager vaksinen fra "bunnen av", med genetikk.

Antistoffene har man i blodstrømmen, men vaksiner settes jo ofte i muskler (intramuskelært) eller i nedre hudlag (subkutant) fordi vaksinen derfra igjen siver sakte og sikkert inn i blodstrømmen gjennom blodkar, på den måten kan man sette hele dosen med en gang, noe man absolutt ikke kunne gjort dersom man skulle injisert rett i en blodåre for eksempel.

Sprøyter med andre medikamenter settes ofte på samme måte, i store muskler, hvor de over lengre tid, kanskje i flere uker eller måneder, siver inn i blodstrømmen fra muskelen, på den måten er det mer langtvirkende enn å sette en veldig liten dose i en blodåre som virker i en halvtime.

Akkurat hvordan immunsystemet fungerer vet ikke jeg, det er enda mer komplisert, man har T-celler som dreper andre celler, som kreft, og B-celler som har noe med antistoffer å gjøre, som har en Y-form eller noe sånt?

Disse B-cellene produseres hele tiden i beinmargen å reiser rundt i hele kroppen med blodstrømmen, på jakt etter ulumskheter de kan ta livet av.
Når de har fått erfaring med å ta livet av noe, for eksempel et virus, husker de det til neste gang, og dette blir vel implantet i arvestoffet på et vis kanskje, men det er derfor vaksiner fungerer, kroppen får erfaring med å bekjempe patogenet, uten å bli syk, slik at neste gang vet det hvordan pategenet skal bekjempes, forhåpentligvis før du i det hele tatt merker at du har noe virus.

Det var sikkert noe feil forklart og veldig forenklet, men det er i hvert fall i nærheten av å være riktig?

 


Nei, det skal det ikke gjøre, celler produseres hele tiden i beinmargen, og de produserer ikke virusprotein i det hele tatt, de dreper derimot virus ved å sette inn alle de "tiltakene" de har tilgjengelige.

Dersom de allerede vet hvordan de skal drepe viruset, så gjør de det før man i det hele tatt blir syk, det er der antistoffene kommer inn, når cellene allerede vet hvordan de skal lage antistoffer for å bekjempe patogenet, så går ting mye greiere enn når kroppen stadig skal produsere nye celler som prøver en eller annen ukjent taktikk for å drepe et ukjent patogen.

Vet ikke om det var noe mer opplysende, men immunsystemet, kroppens celler og antistoffer er kompliserte greier som det krever litt mer enn noen timer på Wikipedia for å sette seg inn i.

Tror jeg har hørt at dersom noen tappet om og byttet alt blodet ditt med et annet blod, så mister du mange av vaksinebeskyttelsene du har opparbeidet deg. Det er nok nokså sjeldent at sykdommer finner vei inn i arvestoffet vårt, selv om det også skjer.

Det finnes f.eks. enkeltindivider som har opparbeidet seg immunitet mot HIV. Slik at de kan ryggmargtransplantere denne immuniteten over til HIV-sårbare mennesker.

Ellers takk for et langt og interessant innlegg. Det er tydeligvis mye jeg ikke kan om medisin, jeg heller :wee:

Man kan ha livslang immunitet, men det er nok ofte mer fordi immunforsvaret på enkelte sykdommer er flinkere å huske det. Hvordan hukommelsen fungerer i immunforsvaret er sikkert veldig komplisert. Har ingen tidlere erfaring med hvordan immunforsvaret fungerer. Men, ser at han fyren her (har kun sett første episode selv til nå) kan være ganske lærerik:

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...