Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Noen som vet hvorfor det er så tidkrevende å analysere PCR-tester, og om det er på vei noen store fremskritt for å øke automatiseringen? Fra hva jeg forstår så kjøres testene gjennom et bestemt antall sykluser, og så analyserer resultatene ved å se om "kurvene ser fine ut". Er det noen grunn til at disse vurderes av en lege og ikke av en maskin? Om det er et tydelig mønster og en klar logikk, så bør vel det være noe en maskin skulle klare å vurdere vel så godt som en lege, eksempelvis gjennom maskinlæring? Det finnes sikkert gode grunner, kanskje selve vurderingen av grafene er en minimal bit av prosessen, men er uansett å interessant å vite. Spesielt nå som testkapasiteten er en stor begrensning, og verdifulle ressurser bruker til å analysere tusenvis av PCR-tester daglig. 

  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
On 12/16/2021 at 2:22 PM, Per H said:

Jeg vil si at forskjellen her er at mRNA som leveres i lipide nanopartikler for at dine egne celler skal produsere en del av et virus er forholdsvis forskjellig fra andre "naturlige" prosesser :) Det er risikoer i alle ledd her, fra de lipide nanopartiklene til produksjonen og bekjempelsen av spike-protein i egne celler. Risikoene er faktisk ganske store og mye kan gå galt i mange ledd.

Hva tenker du om Novavax sin vaksine som er av den mer tradisjonelle typen? Ville du tatt den hvis den dukker opp på berget? 
https://amp.theatlantic.com/amp/article/619276/

Lenke til kommentar

Disse diskuterer Long Covid. Video fra 14. desember 2021

En seers kommentar:

Quote

Janet Kelly
3 days ago


Lovely to see a real doctor who with an open mind is willing to explore medicine and medical practice  rather than the robotic approach followed by the majority of the doctors and medical leaders in the UK.

 

Endret av G
Lenke til kommentar
Sandy Koufax skrev (14 timer siden):

En kjent professor i Storbritannia, Neil Ferguson, mener at over 5000 briter kan dø per dag av omicron om ikke det blir full nedstenging av samfunnet.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10321139/Is-UK-heading-New-Year-lockdown-Professor-Neil-Ferguson-7-000-Omicron-deaths-DAY.html

https://www.imperial.ac.uk/mrc-global-infectious-disease-analysis/covid-19/report-49-Omicron/

Ferguson og hans medarbeidere mener at det ikke er bevis for at omicron er mindre farlig enn delta varianten. Bør påpeke at jeg er ganske enig med Ferguson om behovet for full nedstenging.

Jeg vil heller si det slik at en kjent manipulernde sjarlatan, svindler, løgner og hykler med en professortittel som han burde blitt fratatt for lenge siden, prøver å innbille leserne av den dønn useriøse tabloidblekka Daily Mail, en avis som har kommet med "studier" om at man får kreft av å spise gulerøtter, at 5000 mennesker vil dø daglig av omicron.

At det er Daily Mail, en avis som er i sterk konkurranse med The Sun om å være den største søppelavisen i UK gir dette spalteplass sier meg mer enn 1000 ord. Daily Mail er Storbritannias svar på Dagbladet bortsett fra at den er 1000 ganger verre.

Jeg vil anbefale deg å heller lese seriøse rapporter fra Sør-Afrika som forteller i klarteskt at dette er en mild variant; noe som er ganske oppløftene men som frykt- og redselstabloidene ikke later til å ha noen interesse av å vie spesiel oppmerksomhet, i beste fall "gjemmer" de det i små notiser som de håper tabloidleserne overser. Da kan de ihvertfall unnskylde seg i ettertid med "vi skrev jo om det, vi publiserte ikke bare dommedagspratet".

I episenteret flater kurven ut av seg selv; og det dør ikke 5000 daglig av omicron; faktisk dør det ingen i det hele tatt:

https://businesstech.co.za/news/trending/547602/early-indications-suggest-gauteng-has-reached-covid-peak-says-health-minister/

Jeg kunne gitt spaltemeter med lenker som har langt mer verdi enn noe som helst av, unnskyld uttrykket, våset fra beryktede dr. Ferguson. Han har litt av en "track record"; denne Fergie. Millioner skulle visst dø av fugleinfluensaen i 2004; men det endte opp med under 50. Hvor mye han tror på det han selv sier er jo ikke så klart; jeg mistenker at han ikke tror på modellene sine i særlig høy grad; jeg mener under den første corona-bølgen da faktisk mange mennesker døde var han ikke noe mer engstelig selv enn at han brøt lockdownreglene for å besøke elskerinna; noe som kostet han jobben som regjeringens rådgiver.

https://www.bbc.com/news/uk-politics-52553229

Ville være katastrofe om vi i Norge skal stenge ned samfunnet basert på "modellene" til denne tvers igjennom usympatiske personen.

Endret av Morromann
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
:utakt skrev (9 timer siden):

Markant økning i innleggelser blant britiske barn 0-5

 

 

Hvem er Antonio Caramia? Jeg er ikke på Twitter så slike tråder er stengt for innsyn fra meg. Og hva er disse barna innlagt med? Er det snakk om omicron? Er det snakk om corona i det hele tatt eller et annet virus? Her mangler det både kontekst og data.

Endret av Morromann
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
-marius- skrev (9 timer siden):

Hva tenker du om Novavax sin vaksine som er av den mer tradisjonelle typen? Ville du tatt den hvis den dukker opp på berget? 
https://amp.theatlantic.com/amp/article/619276/

Jeg tenker at om folk føler for å ta vaksinen er det positivt for dem. Men jeg tenker at omicron-varianten som ikke er noe verre enn en forkjølelse, noe seriøse studier nå viser er ikke noe jeg følger behov for å ta noen form for vaksine mot men satse på immunitet på den naturlige måten. Men intill videre, så lenge det fortsatt er Delta og omicron kanskje kan være en ørliten risiko for de aller aller svakeste vil jeg anbafale de svakeste å ta den.

Endret av Morromann
retter opp i formuleringer som kan bli misforstått
Lenke til kommentar
Morromann skrev (18 minutter siden):

Hvem er Antonio Caramia? Jeg er ikke på Twitter så slike tråder er stengt for innsyn fra meg. Og hva er disse barna innlagt med? Er det snakk om omicron? Er det snakk om corona i det hele tatt eller et annet virus? Her mangler det både kontekst og data.

Det står på grafen at det er covidinnleggelser. 

Jeg vet ikke hvem han er. En av de mange som liker å se på statistikker og tegne grafer. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
16 minutes ago, Morromann said:

Hvem er Antonio Caramia? Jeg er ikke på Twitter så slike tråder er stengt for innsyn fra meg. Og hva er disse barna innlagt med? Er det snakk om omicron? Er det snakk om corona i det hele tatt eller et annet virus? Her mangler det både kontekst og data.

Sier oss ingenting måten det er lagt frem på, mulig det er mer info i rapport fra nhs…men det får sikkert en mulig fortgang i vaksinering av barn under 5 år


Til sammenligning så ble det i gjennomsnitt innlagt ca 645 barn under 5 år med rsv pr uke i uk i perioden 2007-2012. 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

En fin og lang artikkel om hvorfor det både er prematurt og veldig vanskelig foreløpig å si noe om omikron-varianten og dens alvorlighetsgrad.

It’s too early to dismiss Omicron as a mild COVID variant
https://www.popsci.com/science/omicron-milder-disease/

Sitat

With more people vaccinated, estimating Omicron's severity is an incredibly difficult task.

Over the last week, headlines across the internet suggested that Omicron might cause a milder form of illness compared to previous COVID variants. Many of the stories stemmed from a recent report from Discovery Health, a large healthcare and insurance system in South Africa. The report found that based on a 200,000-person study, adults were 29 percent less likely to be hospitalized now than they were during the first wave of the pandemic.

But COVID researchers continue to say that findings like these don’t necessarily mean that Omicron is intrinsically milder. In fact, they might suggest that vaccines combined with prior infection might simply be preventing deadly outcomes, as they were intended to do. The Discovery researchers themselves note that, given a 35 percent adult vaccination rate and a population that has already recovered from other COVID variants, it’s hard to estimate Omicron’s “true severity.”


EDIT: Så har man den nye studien fra Imperial College. Denne kommer til at omikron-varianten ikke viser noen tegn foreløpig til å være noe mildere enn delta-varianten i UK med data fra 29. november til 11. desember.

Som med den litt mer positive Sør-Afrikanske studien jeg postet tidligere i uka er det veldig viktig å si: man har ikke mye data enda, det er fortsatt tidlig, studiene er i pre-print. Den Sør-Afrikanske er for eksempel gjort i en veldig annerledes befolkning fra vår her i Nord-Europa. 

Enhver som gjør bombastiske konklusjoner så tidlig bedriver sannsynligvis ønsketenking. Så å holde tunga rett i munnen og å avvente før man bestemmer seg for hva som er hva er nok klokest, som vanlig. For ekspertene vet ikke, og da vet ikke vi som ikke har noe fagkyndighet heller.

Omicron more likely to reinfect than Delta, no milder - study
Mer: https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-omicron-study-idCAKBN2IW1NL

Sitat

The risk of reinfection with the Omicron coronavirus variant is more than five times higher and it has shown no sign of being milder than Delta, a study showed, as cases soar across Europe and threaten year-end festivities.

“We find no evidence (for both risk of hospitalisation attendance and symptom status) of Omicron having different severity from Delta,” the study said, although it added that data on hospitalisations remains very limited.

“Controlling for vaccine status, age, sex, ethnicity, asymptomatic status, region and specimen date, Omicron was associated with a 5.4-fold higher risk of reinfection compared with Delta,” the study, which was dated Dec. 16, added.

The protection afforded by past infection against reinfection with Omicron may be as low as 19%, Imperial College (ICL) said in a statement, noting that the study had not yet been peer reviewed.

The researchers found a significantly increased risk of developing a symptomatic Omicron case compared to Delta for those who were two or more weeks past their second vaccine dose, and two or more weeks past their booster dose.

The study involved AstraZeneca and Pfizer vaccines.

 

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Morromann skrev (1 time siden):

Jeg vil heller si det slik at en kjent manipulernde sjarlatan, svindler, løgner og hykler med en professortittel som han burde blitt fratatt for lenge siden, prøver å innbille leserne av den dønn useriøse tabloidblekka Daily Mail, en avis som har kommet med "studier" om at man får kreft av å spise gulerøtter, at 5000 mennesker vil dø daglig av omicron.

At det er Daily Mail, en avis som er i sterk konkurranse med The Sun om å være den største søppelavisen i UK gir dette spalteplass sier meg mer enn 1000 ord. Daily Mail er Storbritannias svar på Dagbladet bortsett fra at den er 1000 ganger verre.

Jeg vil anbefale deg å heller lese seriøse rapporter fra Sør-Afrika som forteller i klarteskt at dette er en mild variant; noe som er ganske oppløftene men som frykt- og redselstabloidene ikke later til å ha noen interesse av å vie spesiel oppmerksomhet, i beste fall "gjemmer" de det i små notiser som de håper tabloidleserne overser. Da kan de ihvertfall unnskylde seg i ettertid med "vi skrev jo om det, vi publiserte ikke bare dommedagspratet".

I episenteret flater kurven ut av seg selv; og det dør ikke 5000 daglig av omicron; faktisk dør det ingen i det hele tatt:

https://businesstech.co.za/news/trending/547602/early-indications-suggest-gauteng-has-reached-covid-peak-says-health-minister/

Jeg kunne gitt spaltemeter med lenker som har langt mer verdi enn noe som helst av, unnskyld uttrykket, våset fra beryktede dr. Ferguson. Han har litt av en "track record"; denne Fergie. Millioner skulle visst dø av fugleinfluensaen i 2004; men det endte opp med under 50. Hvor mye han tror på det han selv sier er jo ikke så klart; jeg mistenker at han ikke tror på modellene sine i særlig høy grad; jeg mener under den første corona-bølgen da faktisk mange mennesker døde var han ikke noe mer engstelig selv enn at han brøt lockdownreglene for å besøke elskerinna; noe som kostet han jobben som regjeringens rådgiver.

https://www.bbc.com/news/uk-politics-52553229

Ville være katastrofe om vi i Norge skal stenge ned samfunnet basert på "modellene" til denne tvers igjennom usympatiske personen.

Neil Ferguson ble kjent for omverdenen da han i starten av pandemien laget en model som spådde at 500 000 briter ville dø i løpet av den første bølgen om ikke landet ble nedstengt. Boris Johnson (statsminister i Storbritannia) ønsket opprinnelig å gå for flokkimmunitet da han, på samme måte som Erna Solberg, mente at Covid var en alvorlig forkjølelse fremfor så livstruende som det etterhvert ble. Etter Ferguson sin rapport gikk Johnson isteden for en nedstenging av landet. Nesten to år senere har vi hatt 150 000 dødsfall i Storbritannia.

Jeg vil si at det gjør at Ferguson har kredibilitet fremfor å være en sjarlatan. Men det er bare min mening. Vi får forholde oss til hver vår ekspert, om man kan si det.

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Nederland stenger helt ned igjen
https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/a7yj8E/nederland-stenger-helt-ned-igjen

Sitat
  • Følgende gjelder for alle: Hold deg hjemme så mye som mulig og unngå folkemengder.
  • Alle butikker må stenge. Take-away og klikk-og-hent er lov. Dagligvare, apotek og andre essensielle butikker kan holde åpent til klokken 20.00
  • Hold 1,5 meter avstand overalt
  • Ikke ta imot besøk av mer enn to personer over 13 år per dag hjemme. Med unntak av julaften, 1.juledag, 2. juledag og på nyttårsaften. Da kan man ha besøk av fire personer. Det er heller ikke anbefalt å besøke mer enn én om dagen.
  • Skoler er stengt frem til minst 9. januar
  • Serveringsbransjen, hoteller og kafeer må stenge
  • Alle ikke-medisinske en-til-en virksomheter må stenge, for eksempel frisører skjønnhetssalonger. Unntatte tjenester som bensinstasjoner, apotek, biblioteker, kjøreskoler, notarius eller advokat er åpne
  • Kinoer, museer, teatre og konsertsaler er stengt
  • All innendørs trening må stenge og alle kamper blir utsatt. Utendørstrening kan fortsette, fra klokken 05-17.00.
  • Alle kan fortsett gå turer, sykle og løpe
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (22 timer siden):

En fin og lang artikkel om hvorfor det både er prematurt og veldig vanskelig foreløpig å si noe om omikron-varianten og dens alvorlighetsgrad.

It’s too early to dismiss Omicron as a mild COVID variant
https://www.popsci.com/science/omicron-milder-disease/


EDIT: Så har man den nye studien fra Imperial College. Denne kommer til at omikron-varianten ikke viser noen tegn foreløpig til å være noe mildere enn delta-varianten i UK med data fra 29. november til 11. desember.

Som med den litt mer positive Sør-Afrikanske studien jeg postet tidligere i uka er det veldig viktig å si: man har ikke mye data enda, det er fortsatt tidlig, studiene er i pre-print. Den Sør-Afrikanske er for eksempel gjort i en veldig annerledes befolkning fra vår her i Nord-Europa. 

Enhver som gjør bombastiske konklusjoner så tidlig bedriver sannsynligvis ønsketenking. Så å holde tunga rett i munnen og å avvente før man bestemmer seg for hva som er hva er nok klokest, som vanlig. For ekspertene vet ikke, og da vet ikke vi som ikke har noe fagkyndighet heller.

Omicron more likely to reinfect than Delta, no milder - study
Mer: https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-omicron-study-idCAKBN2IW1NL

 

Lang er den nok, men fin; vel det er øye som ser. Skummet det bare men ser at det er den samme cherrypickingen og sirkelargumentasjonen hvor man leter med lys og lupe etter en eller annen uttalelse et eller annet sted som med govilje kan gi bekreftelse på at omicron er minst like farlig og minst like døelig som delta selv om absolutt ALL statistikk, alle tall, alle erfaringer fra pasienter peker i retning at dette ikke er stort mer enn en forkjølelse, noe som er fantastiske nyheter som burde glede en hel verden men det virker som om det er en del aktæører som rett og slett ikke ønsker å høre snakk om at dette er en mild variant.
 

Npr det gjelder Imperial College gidder jeg ikke en gang åpne noen linker fra disse kjeltringene; ja; Neil Ferugson er en kjeltring og løgner som burde vært fratatt både professortittel og forskningsmidler.

Jeg hører forsvarere av ekstreme tiltak hele tiden unnskylder seg med "vi mangler gode nok tall, for tidlig å si". Javel? Hvor lenge skal man vente mens samfunn stenges ned, menneskeliv ruineres på grunn av tiltak, økonomier kjøres i grøfta? Noen måneder? Et år? Hvor lenge skal man forsvare tiltakene med "Slør-Afrika har en annerledes befolkning". Folk dør jo ikke i Europa heller, og få bli innlagt så dette er ikke noe gyldig argument i mine øyne. Er det noen som er bombastisk er det europeiske regjeringer som slår full latastrofealarm og gjeninnfører destruktive og avhumaniserende, menneskefiendltige dystopiske nedstenginer av samfunnet og kriminalisering av det å være menneske nok en gang. Denne gangen kommer vi virkelig til å oppleve at tiltakene tar atiskillig flere menneskeliv enn viruset. Dessuten er det BOMBASTISK å stenge ned et samfunn på grunn av ekstremme modeller og vås om at 300 000 normdenn vil bli smittet om dagen. Man kan ikke ødelegge et samunn med ekstreme føre-var-modeller, det har aldri noensinne tidligere i verdenshistorien blitt gjort. Jeg må si at all min respekt for FHI er blitt borte etter våset deres om 300 000 smittede daglig og til og med Aftenposten går nå dette etter i sømmene noe som er et godt teng og viser at den fulkle konsensusen rundt smittevernssystemet nå slår sprekker. Og i dag våser FHI igjen om at pandemien skal vare i tre år til.

Jeg forholder meg til tall og statistikk, ellers takk, og ikke til synsing og ytterligående lekemodeller som ikke har noen annen hensikt enn å spre redsel og panikk for å rettferdiggjøre nedstenginger. Det er ikke snakk om ønsketenking, det er snakk om å forholde seg til det man kan lese med sine egne øyne. Og Imperial College og FHI er ikke autoriteter i mine øyne på noen som helst måte.

Man skulle tro folk var glade for å høre hvor lite dødelig omicron er og de fantastiske raportene som kommer ut; men den gang ei; tvert imot virker det som om det nå kjøres en systematisk samlebåndslkampanje for å diskredittere de positive funnene fullstendig; jeg ser at "ekspert" etter "ekspert" i media de siste to dagene kjører på, en etter en med den samme regla: "for tidlig å si om omicron er mildere enn delta"; det virker som om de nærmest hermer etter hverandre. Jeg mistenker at de faktisk er redde for å ta feil og at det faktisk skal vise seg at dette ikke er noe å slå full katastrofealarm om; det vil ikke se godt ut om man har bidratt til og vært rådgiver for total nedstenging for en forkjølelse.

Lenke til kommentar
-marius- skrev (På 18.12.2021 den 0.33):

Hva tenker du om Novavax sin vaksine som er av den mer tradisjonelle typen? Ville du tatt den hvis den dukker opp på berget? 
https://amp.theatlantic.com/amp/article/619276/

Tradisjonelle vaksiner er laget vha svekket eller dødt virus. Dette gjelder ikke for Novavax, selv om Novavax ikke benytter mRNA. Det finnes vaksiner laget etter tradisjonelle metoder, men de skal vi av en eller annen grunn ikke ha.

Fra https://forskning.no/bioteknologi-vaksiner-virus/en-ny-vaksine-er-minst-like-bra-som-pfizer-og-moderna-sine-hvorfor-har-vi-ikke-hort-mer-om-den/1886134 :

Teknologien er riktignok allerede tatt i bruk, blant annet i vaksinen mot hepatitt B. Men det er fortsatt en relativt ny tankegang som ligger bak, påpeker forskeren.

De fleste vaksiner vi hadde før pandemien, ble laget på den virkelig tradisjonelle måten.

Det vil si at legemiddelfirmaene dyrker opp enorme mengder virus på et laboratorium. Så blir virusene ufarliggjort med kjemikalier eller koking. Deretter blir en passende dose puttet inn i en vaksine.

En del av paradigmeskiftet

Slik lages ikke Novavax-vaksinen.

Teknologien bak ligner mer på de nye koronavaksinene som fikk sitt store gjennombrudd etter covid-19 rammet verden.

− Pandemien er intet mindre enn et paradigmeskifte for vaksiner, har vaksineforskeren ved Oslo universitetssykehus tidligere sagt til forskning.no.

Og Novavax sin vaksine er en del av dette gjennombruddet, skriver Grødeland nå i en e-post til forskning.no.

Bare pigger

For virkestoffet i Novavax-vaksinen er bare et lite protein laget ved hjelp av genteknologi. Nemlig det lille piggeproteinet som finnes på utsiden av koronaviruset.

Når de sprøytes inn i kroppen, setter de i gang en immunreaksjon.

Det er den samme ideen som ligger bak de genetiske vaksinene til Pfizer, Moderna, AstraZeneca og Jansen, påpeker den norske vaksineforskeren.

Altså at kroppen vår skal bli utsatt for et lite stoff som kjennetegner viruset.

− Prinsippet er jo veldig likt for dem alle, presiserer Grødeland.

Det store gjennombruddet handler altså om flere typer teknologier, påpeker hun.

Likt prinsipp.

Den største forskjellen mellom vaksinene er at Novavax ikke inneholder genetisk kode.

Istedenfor har de laget proteinet i vaksinen på et laboratorium.

De andre firmaene lar kroppen din lage det selv.

mRNA i vaksinene til Pfizer og Moderna gir beskjed til kroppen din om å lage det samme piggeproteinet som finnes i Novavax-vaksinen.

DNA i vaksinene til AstraZeneca og Jansen virker på en lignende måte. Det genetiske materialet kommer inn i cellene dine ved hjelp av et ufarliggjort forkjølelsesvirus og får også kroppen din til å lage piggeproteinet.

Forskjellen mellom vaksinene er likevel viktig, skriver Bastian i the Atlantic.

Siden Novavax sin vaksine ikke inneholder genetisk materiale, argumenterer hun for at den er lettere å svelge for vaksineskeptikere i USA.

Lenke til kommentar
Sandy Koufax skrev (21 timer siden):

Neil Ferguson ble kjent for omverdenen da han i starten av pandemien laget en model som spådde at 500 000 briter ville dø i løpet av den første bølgen om ikke landet ble nedstengt. Boris Johnson (statsminister i Storbritannia) ønsket opprinnelig å gå for flokkimmunitet da han, på samme måte som Erna Solberg, mente at Covid var en alvorlig forkjølelse fremfor så livstruende som det etterhvert ble. Etter Ferguson sin rapport gikk Johnson isteden for en nedstenging av landet. Nesten to år senere har vi hatt 150 000 dødsfall i Storbritannia.

Jeg vil si at det gjør at Ferguson har kredibilitet fremfor å være en sjarlatan. Men det er bare min mening. Vi får forholde oss til hver vår ekspert, om man kan si det.

Og han ble også ganske godt kjent for å ha vist såpass stor respekt for virusfaren at han i hemmelighet brøt lockdownreglene for å dra på nattlige besøk til elskerinna som var en gift kvinne og derfor velfortjent ble sparket som rådgiver. En halv million i den første bølgen ja; skjedde det? Dessuten; Storbritannia er ikke pålitelige når de gjelder dødstall med covid, i motsetning til i Norge skiller de i mindre grad mellom de som har død av og de som har død med covid.

Lenke til kommentar
23 hours ago, Morromann said:

Jeg tenker at om folk føler for å ta vaksinen er det positivt for dem. Men jeg tenker at omicron-varianten som ikke er noe verre enn en forkjølelse, noe seriøse studier nå viser er ikke noe jeg følger behov for å ta noen form for vaksine mot men satse på immunitet på den naturlige måten. Men intill videre, så lenge det fortsatt er Delta og omicron kanskje kan være en ørliten risiko for de aller aller svakeste vil jeg anbafale de svakeste å ta den.

Nå har jeg kommet seint inn i denne tråden og har langt i fra lest alle poster fra Perh, men det virket som om han er veldig skeptisk til mRNA vaksiner, så det var mer for å høre om han er skeptisk til covid vaksiner generelt eller eller om det kun gjelder mRNA. 
Er selv uvaksinert av ulike grunner. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Rene fakta og ikke synsing og skrekkmodeller er det man bør fokusere på og her kommer nok et positivt funnom omicron; nemlig at det ikke angriper lungene like hardt som delta:

 

Men jeg vet ikke. "Ekspertene" i FHI og andre steder vil kjøre det samme refrenget og den samme gjentagende visa om at "det er for tidlig å trekke noen konklusjonjer" og insistere på at science-fiction-modellene til Imperial College og "300 000 smittede om dagen" er det vi skal forholde oss til. Og masse nye skriverier og intervjuer fra et dusin nøye utvalgte krisemaksimerende rådgivere som insisterer på at disse funnene ikke betyr noen verdens ting og at man må vente å se om det blir like farlig som delta i, ja hvor lang tid? Kan vi få et tidspunkt for hvor lenge man skal "vente og se"?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...