Jump to content

Sandy Koufax

Medlemmer
 • Content Count

  2188
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1104 :)

1 Follower

Recent Profile Visitors

10322 profile views
 1. Dette er altså den aktuelle artikkelen. https://www.msn.com/en-us/health/medical/pfizer-vaccine-efficacy-dropped-to-42percent-against-delta-variant-although-protection-against-serious-illness-remained-strong-study-says/ar-AANeON9 Fra selve artikkelen: "It found Pfizer effectiveness dropped to 42% in Minnesota in July, when Delta became the dominant strain." Vi ser også at antallet døde er over 2000 personer per dag i USA, akkurat som i vinter. Med den kommende vinteren kan vi se langt høyere tall der f.eks. Her er det uansvarlig å fjerne det globale reiserådet. Bør også nevne at mange i USA er ikke vaksinerte, men likevel...
 2. For meg virker denne gjenåpningen fra Erna som et politisk trekk mot Jonas Gahr Støre. På den ene siden kan Solberg fremstille seg som den som gjenåpnet Norge og hadde forholdsvis lave smittetall (800 per dag), og på den andre siden blir hun frikjent fremtdige smittetall da hun ikke er i regjering lenger. Dette virker for meg å være svært uansvarlig. Grunnen til dette er at jeg har lest i rapporter at fullvaksinerte med to Pfizer-doser kun har en beskyttelse på mellom 40-50 prosent mot deltavarianten. Disse tallene kommer fra USA. Moderne f.eks beskttter over 70 prosent ifølge de samme tall. Jeg mener at vi kan forvente en grusom vinter om alle tiltak blir fjernet. For de som spør om når vi kan åpne landet? Her mener jeg at vi kan åpne landet etter en tredje dose av Pfizer. Dette fordi denne dosen er laget spesielt for delta-varianten og vil øke beskyttelsen for den vanlige mann og kvinne. Om det komme nye varianter etter delta, så bør man selvsagt adaptere gjenåpningen etter det.
 3. Godt å se at Ropstad gikk av idag. Husker ennå hvordan han og Bollestad opptrådte under Hareides "undersøkelse" for å finne ut om Krf skulle være i regjering med Ap eller Høyre. Om folk husker, så vant de som støttet Høyre gjennom at de hadde et "winner takes it all" for representanter i de områder hvor de vant, mens i de områdene hvor de som støttet Ap vant så var det et forholdstallsvalg hvor antallet representanter skulle være i forhold til antall stemmer. Dette ga Ropstad og Bollestad en "uærlig" fordel. Forundrer meg ikke at Ropstad blir tatt for enda mer bedrageri.
 4. Ja, Biden ønsker å trekke USA og deres baser ut av et land som har grense til Kina for å nettopp rette fokuset mot Kina. Strategisk genistrek. Han virker å være besatt av sin avdøde sønn og at han ikke skal sende sin sønn unødig til konflikter. Hans sønn som visstnok var en advokat i reservehæren til USA og aldri ville ha sett konflikt. Er enig i den summen du nevner, men av det har bare 88 milliarder dollar blitt gitt til den afghanske hæren. Dette er da 4.4 milliarder per år. Ikke den store summen ettersom USA okkuperte landet og hadde ansvaret for dets sikkerhet i perioden. Må ærlig si at jeg også funderer på hvor pengene har gått. Men hvis amerikanske skattebetalere ikke spør, så er det upassende om andre gjør.
 5. Forhåpentligvis vil den nye regjeringen med SV og støttet av RV være mindre konfrontasjonell mot Russland enn det Erna Solberg var. Det er ulogisk å yppe til bråk med den ene supermakten man har som nabo. Spesielt etter det vi har sett i Afghanistan, hvor amerikanerne først måtte kjempe tilnærmet alene etter alliansen manglende vilje til å støtte en annen alliert, og siden hvor amerikanerne gikk på et stort tap mot 50.000 utrente pashtunere med rifler og granatkastere uten taktiske evner.
 6. Ja, jeg så kampen. Han spilte greit, men får nok litt for mye honnør i forhold til innsatsen fordi han er så ung. Keita har evnen til å forsere forbi andre spillere på midten. Det gir muligheter for overtallsituasjoner og skaper muligheter. Forøvrig, så vil jeg også nevne at Alacantara ikke har funnet sin plass i Liverpool og bør brukes mindre. Sett heller inn Oxlade-Chamberlain.
 7. Overrasket Harvey Elliot får spille over Naby Keita i dag. Muligens grunnen til at det ikke ble mer enn 1-1 med en mann mer mot Chelsea.
 8. Hei. Lurte på en ting, tenkte å ta et emne som er tatt online offisielt sett ved et amerikanske universitet, kan man bruke dette emnet i en norsk grad om emnet er akkredittert ved det amerikanske systemet? Altså emnet er da helt ordinært og kan brukes i amerikanske grader. Tenker da Arizona State University eller Liberty University. Har spurt universitetet, men de ville gi meg et svar før jeg hadde faktisk tatt emnet. Noe som er litt uheldig ettersom emnet koster en del i tuition.
 9. Men rapporten frikjenner den kinesiske ledelsen. Verdt å bemerke seg. En ulykke virker som den eneste muligheten, utenom at det har et naturlig opphav.
 10. Høyst trolig må de inn i Afghanistan på nytt da det vil være svært mange fremmede jihadister der. I tillegg kan det være nødvendig med en humanitær intervensjon grunnet Taliban-fraksjonen i konflikt med andre grupper der (Nord-Alliansen og Hazara-minoriteten er mulige konflikter). Det beste hadde nok vært å ha en intervensjon hvor man deler Afghanistan i fire deler: Amerikansk, Europeisk, Russisk og Kinesisk. Landet er stort og Taliban har stor støtte blant Pasthun-befolkningen i Afghanistan og Pakistan. Det gjør situasjonen uoverkommelig. De har tilnærmet uendelig med soldater.
 11. Hovedproblemet med klimakrisen er at CO2 går opp i atmosfæren og fanger opp sollys som skifter frekvens når det treffer bakken og går opp igjen. Så i den forstand har Sunniva Rose rett. Atomkraftverk kan være løsningen. Hovedproblemet med atomkraftverk er hvor man skal lagre atomavfallet. Thorium er mindre farlig enn uran, men fortsatt "farlig nok". I India, Kina og Afrika, så kan det selvsagt være løsningen.
 12. Først og fremst, beklager for mitt sene svar. Jeg er bare på dette forumet sporadisk nå for tiden. Men dette er en uttalelse som er satt litt på spissen. Det jeg mente var det store omfanget av dødsulykker per basehopp som utføres. Såvidt jeg kan se, så hopper de i visse perioder om sommeren, og det skjer svært mange ulykker. Her vil jeg si at ditt argument ikke er relaterbart. Covid er ikke frivillig og jeg tror nesten alle ville ha ønsket et forbud om det var mulig. Forholdstallet for trafikk er langt lavere enn for basehopping. Det virker for meg som om basehopping er for utrygt til at man kan tillate det som en følge av kompleksiteten rundt distansen man hopper fra og når man skal forløse fallskjermen. Man må nesten være en fysikker for å klare det.
 13. Enda en unødvendig tragedie. Kan vi kalle dette assistert selvmord? https://www.nrk.no/mr/tysk-kvinne-omkom-i-basehopp-ved-molde-1.15619614
 14. Fin journalistisk undersøkelse om opprinnelsen til Covid-19. https://www.msn.com/en-us/news/world/from-wuhan-to-paris-to-milan-the-search-for-patient-zero/ar-AALRS2B Wuhan-tilfellene blir undersøkt og også tidligere tilfeller i Europa blir sett på. Det virker som om hovedargumentet mot sistnevnte er at testene kan vise feil resultat, altså at negativ blir til positiv. Også fokus på World Military Games som var i Wuhan før utbruddet. Det er rett og slett vanskelig å si. Mange forskere peker på at det kan ha gått begge veier. Man trenger nok tilgang til virusene de har på Wuhan Instituttet blant annet for å full forståelse. Noen av forskerne i WHO-teamet, som Peter Daszak, har nettopp dette, men er vanskelig å si om de har holdt noe skjult. Det er også merkelig at pandemien kom akkurat før valget i USA.
 15. Ville ha dratt til et annet land for å studere. Virker som de har høyere mentalt nivå der.
×
×
 • Create New...