Gå til innhold

Sandy Koufax

Medlemmer
 • Innlegg

  2 231
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

1 følger

Nylige profilbesøk

10 678 profilvisninger

Sandy Koufax sine prestasjoner

1,2k

Nettsamfunnsomdømme

2

Hjelpsomme svar

 1. Neil Ferguson ble kjent for omverdenen da han i starten av pandemien laget en model som spådde at 500 000 briter ville dø i løpet av den første bølgen om ikke landet ble nedstengt. Boris Johnson (statsminister i Storbritannia) ønsket opprinnelig å gå for flokkimmunitet da han, på samme måte som Erna Solberg, mente at Covid var en alvorlig forkjølelse fremfor så livstruende som det etterhvert ble. Etter Ferguson sin rapport gikk Johnson isteden for en nedstenging av landet. Nesten to år senere har vi hatt 150 000 dødsfall i Storbritannia. Jeg vil si at det gjør at Ferguson har kredibilitet fremfor å være en sjarlatan. Men det er bare min mening. Vi får forholde oss til hver vår ekspert, om man kan si det.
 2. Det har vel sin hensikt å bruke folk som Svanæs, han har kanskje en viss form for ekspertise innen statistikk eller tilsvarende. Er også uenig i at du omtaler Neil Fergusom som sjarlatan. Har lest en del av rapportene fra Sør-Afrika selv, og vil heller foretrekke at du leser NRK sin siste artikkel som påpeker at den sør-afrikanske befolkningen er over 10 år yngre enn den norske (vestlige) og at over 80 prosent av den aktuelle populasjonen har nylig hatt Covid og derfor svært godt skjermet. Her i Norge begynner mange å få lite til ingen antistoffer (de går tilnærmet bort etter 7 måneder) til sammenligning.
 3. Et godt innlegg fra flere høytstående leger i Norge. Innlegget oppfordrer til full nedstenging av det norske samfunnet. https://www.dagbladet.no/meninger/full-nedstenging-til-over-nyttar/74949475 Min mening er ganske lik, og jeg mener at de nye tiltakene som har fått ned smittetallene 1000 personer viser at dette er et virkemiddel som hjelper.
 4. En kjent professor i Storbritannia, Neil Ferguson, mener at over 5000 briter kan dø per dag av omicron om ikke det blir full nedstenging av samfunnet. https://www.dailymail.co.uk/news/article-10321139/Is-UK-heading-New-Year-lockdown-Professor-Neil-Ferguson-7-000-Omicron-deaths-DAY.html https://www.imperial.ac.uk/mrc-global-infectious-disease-analysis/covid-19/report-49-Omicron/ Ferguson og hans medarbeidere mener at det ikke er bevis for at omicron er mindre farlig enn delta varianten. Bør påpeke at jeg er ganske enig med Ferguson om behovet for full nedstenging.
 5. Pfizer-vaksinen beskytter 33 prosent eller tilsvarende mot smitte, mens den beskytter over 70 prosent mot alvorlig sykdom. Fra den første varianten har vi altså gått fra 90 prosent og tilnærmet 100 prosent.
 6. Så man bruker en milliard kroner på å først tvangsammenslå tre fylkeskommuner, før man igjen lar dem bli separate enheter igjen. Og alt dette ble gjort for å spare penger med basis i synenergi-effekten (altså at man sentraliserer innad i nye Viken fremfor de tre fylkeskommuner). https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/x8wrLB/anbefaler-aa-dele-opp-viken-i-tre-nye-fylker-vil-koste-flere-hundre-millioner Erna Solberg må ha gått ut i fra at hun skulle være statsminister for alltid eller noe sånt.
 7. Både Gahr Støre og Solberg forholder seg til råd fra fagfolk som i FHI, Helsedirektoratet og andre organer. Samtidig baserer disse igjen sine råd på tiltak og avgjørelser fra andre land (primært Danmark for Norge). De ville nok ha reagert ganske likt på situasjonen i dag. Det eneste spørsmålet jeg har er som følgende: hvorfor åpnet de nasjonen når de visste at vaksinene beskyttet i liten grad mot delta varianten. Samtidig er det alltid fare for at nye varianter kommer. Dette virker som en veldig uheldig avgjørelse i etterkant.
 8. Du er klar over at den forrige regjeringen fjernet alle tiltak og oppfordret den norske befolkningen til å ta seg en skikkelig fest ("one night stand"-utsagnet). Det er derfor folk gjør tilnærmet opprør ved tanken på å få alle friheter fjernet fra dem igjen. Virker for meg som om Støre har blitt plassert i en situasjon han ikke kunne komme godt ut av. Spesielt betenkelig er Ernas handlinger siden det var på den tiden påvist at fullvaksinerte kun hadde beskyttelse opp mot 50 prosent mot delta varianten av Covid.
 9. Ifølge UK Health Agency vil en tredje booster dose gi en beskyttelse på 70-75 prosent. https://www.bbc.com/news/uk-59639007 Om det stemmer, så trenger ikke ting å bli fullt så ille. Trondheim kommunes Rita Ottervik mener at tiltakene minner om unntakstilstand.
 10. Han måtte bruke litt tiden på å forstå Coronaviruset. Det hjalp nok ikke at Erna Solberg fjernet alle tiltak (som han så måtte sette seg inn i og senere gjeninnføre) på veien ut.
 11. "PM says idea that Omicron is ‘milder version’ of virus should be set aside as he confirms death of patient from Covid variant " Ingressen fra: https://www.theguardian.com/world/2021/dec/13/at-least-one-person-in-uk-has-died-with-omicron-says-boris-johnson
 12. Tror de i FHI tenker på at reinfeksjonsraten er ganske høy med omicron varianten.
 13. Det ovenfor er ikke min mening. Derimot er det FHI sin mening. Dette er et diskusjonsforum og folk bør få vite hva fagfolk sier ute om viruset, og ikke bare forholde seg til folk som blir "ille berørt" av dårlige nyheter. Når det kommer til scenarior som jeg har kommet med, så føler jeg meg rettferdiggjort. Blant annet påpekte jeg for en god stund siden at Erna Solberg sin gjenåpning ville føre til 5-6000 nye tilfeller hver dag. Nakstad mener at vi har i realiteten 10.000 syke per dag. Vedørende omicron varianten, sies det at det blir 65 prosent nye tilfeller hver dag i London. Vi må forholde oss til realiteten fremfor ønsketenking.
 14. Dette er faktisk fra FHI og kan ikke omtales som skremselspropaganda eller tull. Tror heller at du bør akseptere realiteten fremfor å skape din egen realitet. Noen ganger havner man i en dårlig situasjon og forsøker å komme seg ut av det helskinnet. Om du ikke liker det jeg skriver, så kan du alltids blokkere meg. Men da må du også blokkere FHI, Helsedirektoratet osv.
 15. Ny risikovurdering: kan bli mellom 90 000 og 300 000 nye smittetilfeller hver dag, og over 200 innleggelser hver dag. Blir fort en ganske uhåndterlig situasjon. https://www.tv2.no/nyheter/14425902/
×
×
 • Opprett ny...