Gå til innhold

-marius-

Medlemmer
 • Innlegg

  28
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

847 profilvisninger

-marius- sine prestasjoner

29

Nettsamfunnsomdømme

 1. -marius-

  Apekopper

  Denne sprer seg som ild i tørt gress på diverse nettsteder nå https://www.nti.org/wp-content/uploads/2021/11/NTI_Paper_BIO-TTX_Final.pdf Side 10.
 2. Under ser du mitt forløp, som for øvrig er meget mildt. Følte meg vel aldri spesielt syk så for min del føltes det helt greit å starte med rolig trening på dag 7. Ramper opp trening i løpet av ca 2 uker(så lenge kroppen responderer som normalt) etter sykdom. Noen trenger lenger tid, noen trenger kortere tid, veldig individuelt. En liten artikkel + podcast om trening etter korona: Voksne bør vente med trening etter korona. Men hva med barn? – NRK Nordland Trening etter covid-19 - I det lange løp - NRK Radio Mitt forløp: Dag 1: Våknet av at jeg frøs litt og litt verking i ledd. Tok test og den ble positiv. Feber: 38. Dette varte i ca 6-8 timer før det meste returnerte til normalt. Det eneste som hang igjen var at jeg hørtes forkjøla ut i stemmen. Dag 2: Følte meg frisk, men fremdeles litt "forkjølastemme". Positiv test. Dag 3-6: Positiv test. Føler meg helt fin, fremdeles "forkjølastemme", men går tilbake til normal i løpet av uken. Dag 7: Negativ test. Starter med rolig langkjøring på trening. Kroppen fungerer bra. Uke2: Ramper opp trening til gamle høyder denne uken. Kroppen responderer som normalt. Uke 3: Testresultater på trening viser at jeg er tilbake i verdenstoppen i min aldersklasse/gren.
 3. Siden flere deler sin opplevelse med corona sykdommen tenkte jeg at jeg også, som uvaksinert, og i gruppen hvor flere mener man kan være litt mer utsatt (45+), kan dele min erfaring. Det er nå ca 1 måned etter at jeg fikk viruset. Dag 1: Våknet av at jeg frøs litt og litt verking i ledd. Tok test og den ble positiv. Feber: 38. Dette varte i ca 6-8 timer før det meste returnerte til normalt. Det eneste som hang igjen var at jeg hørtes forkjøla ut i stemmen. Dag 2: Følte meg frisk, men fremdeles litt "forkjølastemme". Positiv test. Dag 3-6: Positiv test. Føler meg helt fin, fremdeles "forkjølastemme", men går tilbake til normal i løpet av uken. Dag 7: Negativ test. Starter med rolig langkjøring på trening. Kroppen fungerer bra. Uke2: Ramper opp trening til gamle høyder denne uken. Kroppen responderer som normalt. Uke 3: Testresultater på trening viser at jeg er tilbake i verdenstoppen i min aldersklasse/gren. Kona blei også smittet, omtrent samme forløp, men hun hadde to dager med feber (også hun er uvaksinert) før ting returnerte til normalt.
 4. Da får jeg logge meg inn å sjekke Har FMG sentral. Løser uansett ikke hele problemet da dekningen i huset har blitt klart dårligere med den nye sentralen uten at jeg vet hvorfor. Så en mesh løsning med 2 ssid'er, en for 2,4ghz og en for 5ghz hadde vært å foretrekke. Mulig det burde vært løst på annen måte men tror det er det enkleste for en som ikke er helt stabil på nettverk
 5. Har en Onyx stekepanne da madammen ikke ville ha noe med jernpanner å gjøre Den har så langt ikke klart å overbevise meg om at den er noe bedre enn andre alternativer. Fungerer helt greit. Er spent på hvor lenge non stick belegget varer i forhold til vanlige non-stick panner, har hatt den i 3mnd så litt tidlig å si noe om dette.
 6. Kjøpte De Buyer karbonstålpanne. Svært fornøyd, men krever litt jobb før den er brukelig. 1. Skrubb den skikkelig i glovarmt vann før du starter å gjøre noe som helst. Brukte også litt zalo for å være sikker på at alt belegg fra fabrikk var borte. Tørk den godt. 2. Ett par dråper druekjerneolje og lofritt papir/klut. Smør hele panna, innside og utside, med oljen. Det skal være ett veldig tynt belegg av olje. 3. Sett ovnen på 240-250 grader. Håndtaket på de buyer non pro versjon er emaljert og kan ta skade av såpass varm ovn, men jeg har ikke sett noe til det og bryr meg heller ikke om det skulle skje. 4. Når temp er ok, setter du panna inn i ett par minutter. Ta panna ut igjen(husk at den er varm) og tørk av mere av oljen med en lofri klut/tørkepapir. Det skal som sagt være veeeldig lite olje, så tynn film at det nesten ikke er mulig å se. 5. Sett panna inn igjen og la stå ca 1 time. 6. Slå av ovn og la den kjøle seg ned. Den vil nå begynne å få en fin bronsefarge. 7. Gjenta dette 2-3 ganger. 8. 2 runder med steking av bacon etter tips fra en proff. Panna er nå tilnærmet lik en non stick panne. Pannekaker og omelett slipper lett som bare det. Panna tåler mild såpe samt grov vask med børste og varmt vann uten at belegget svekker seg nevneverdig, men vær obs på mat med syre. Etter vask/bruk tar jeg 1 liten dråpe druekjerneolje og smører panna før jeg setter den vekk. Samme her som når man prepper panna, det skal bare være ett minimalt belegg med olje.
 7. Har ikke funnet noe valg for det på altibox
 8. Trenger anbefaling på laptop/nettbrett til min far. Veldig enkel bruk: Surfe, nettbank, Mail, litt lesing og skriving av enkle dokumenter. Budsjettet er rundt 5-7k Han er veldig fornøyd med iPhone, så har hatt noen tanker rundt en iPad med tastatur, men mulig skjermen blir litt liten.
 9. Takker for alle svar. Litt feil formulert at ting har sluttet å fungere, problemet er å sy alt sammen i apper osv igjen. Gamle sentralen kjørte 2 Ssid, en for 2,4 og en for 5ghz. Da var alt meget enkelt siden «smarthuset» blei kjørt på 2,4 ghz. Nå er det en for begge og veldig vanskelig å få ting til å spille på lag igjen. Dette er sikkert veldig enkelt å få til for ekspertene, men nettverk er ikke min sterke side 😄
 10. Trenger en anbefaling på mesh nettverk, har veldig lite peiling på dette eller nettverk generelt. Etter at altibox oppgraderte hjemmesentralen har dekningen i huset blitt dårligere + at alle smart dingsene om går på 2,4 ghz sluttet å virke. Hus ca 130m3 grunnflate + full innredet kjeller. Har kikket litt på TP-Link Deco M5 da det ser ut til å være lett å sette opp samt at man kan bruke gjestenettverket som eget 2,4 ghz nett, som trolig gjør det enklere å sette opp alle smart dingsene igjen. TP-Link Deco M5 Mesh system - Routere - Komplett.no Det er dessverre uaktuelt å trekke kabler til noe annet enn den første boksen, der jeg også har det mest båndbreddekrevende utstyret. Kravet til hastighet i resten av huset er er betydelig lavere(2.4ghz luftmålere, brytere, varmestyring og litt surfing på pad) Noen med erfaring med Deco M5 evt andre forslag til løsninger? Ikke for avansert
 11. Mulig jeg misforstår deg, men du mener man ikke kan overleve uten å innta glukose?
 12. Men vil det være noe poeng siden det er såpass langt frem i tid? Jeg kommer uansett ikke til å ta noen vaksine, så får vel ikke noen passerseddel allikevel..
 13. Som uvaksinert, er det noen krav til å følge opp positiv selvtest med pcr test lenger? Stod ikke noe om det på kommunesidene, men blei litt usikker når jeg leste på Helse-Norge sine sider.
 14. Ja, rs virus og lungebetennelse kan være tøft for en i risikogruppen.
 15. Det var en dårlig formulering fra min side. Poenget var mRNA vs andre typer covid vaksine, siden det virker som om mange er skeptiske til mRNA, blant annet Perh.
×
×
 • Opprett ny...