Jump to content

-marius-

Medlemmer
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

20 :)
 1. Null vaksine her. Etter at jeg solgte mine 50 BTC grisebillig til 5k per stk for mange år siden skal jeg i hvert fall ikke gå glipp av neste "BTC" 😆 https://sodomsun.com/21000-price-increase-on-unvaccinated-sperm/
 2. Takk for ett fantastisk svar Skal helt klart teste mer med temperatur. Har fått inntrykk av at clever dripperen skulle være forholdsvis tilgivende, men det er kanskje det med at man sjelden får noe helt udrikkelig ut av den..hehe
 3. Takk for svar. Skal prøve meg litt frem med lavere temp. Delonghien har ikke filter nei, men filtrerer jeg kaffe fra maskina igjennom ett papirfilter får jeg fortsatt mer fylde enn fra Clever dripperen(med de samme bønnene). Testet forøvrig enda finere kverning nå, ligger midt i mellom mellom moka-pot/aeropress og espresso(i følge 1zpresso), kokende vann, men kun 1 minutt trekketid. Begynner å ligne noe nå, mye av bitterheten er borte, grei fylde. Totaltiden for brygginga blir omtrent det samme siden det tar lenger tid igjennom filteret pga finere kverning.
 4. Noen med Clever dripper her? Kjøpte denne sammen med en håndkvern av forholdsvis god kvalitet(1Zpresso JX) for å kunne lage god kaffe på tur, men sliter virkelig med å få til noe brukbart. Bruker James Hoffman sin oppskrift på clever dripper, men kaffen ender opp bitter og veldig lite fylde "uansett" hva jeg gjør. Kjører jeg de samme bønnene(medium brente fra Guatemala) i Delonghien(bean 2 cup) kommer det ut en fantastisk kopp svart kaffe med bare et lite hint av bitterhet. -Har prøvd å justere kvern fra franskpress til moka-pot kverningsgrad (iht til produsentens anbefaling) -Brygget med bare filter + vann for å se om det er noe som setter bitter smak -Mengde kaffe, fra 12-20gr per 250ml -Kjørt kaffe fra Delonghien rett i clever dripper med filter for å se hva som forandrer seg i koppen. Kun litt mindre fylde, men ellers veldig god. Lurer på om vannet kan være for varmt, men det blir stort sett anbefalt varmest mulig siden det er forholdsvis stort varmetap i Clever dripper?? Noen som har oppskrift og tips til bønner jeg kunne testet ut? James sin oppskrift:
 5. Takk den skal testes. Har du den vekta selv?
 6. Noen som kan anbefale en kaffevekt(gjerne med timer) som ikke koster skjorta? Så denne hos S&H men usikker på kvalitet: https://shop.sh.no/produkt/tilbehor/bryggevekt-mtimer-3-kg01g-3882 Også trenger jeg en anbefaling på god svart kaffe, litt lei av all denne lysbrente kaffen som "alle" selger for tiden.
×
×
 • Create New...