Gå til innhold

Intenst opplegg for vektnedgang - en forretningside


Anbefalte innlegg

Hei! Jeg slanket meg 30 kg i løpet av knappe 7 måneder. Jeg har klart alt dette selv uten å få hjelp av noe annet enn info fra internett. Ingen operasjoner eller noe slikt. Er blitt kjempe glad i å løpe, og styrketrening er også stort sett gøy ;)

Til poenget: Jeg fulgte et strengt program for vektnedgang. Minst 10 000 skritt om dagen. Gikk tur hver dag. Høy intensitets trening, noe crossfit. Men bare å spasere er altså svært bra når man ønsker å forbrenne fett. - mer effektivt å gå i motbakke enn å løpe faktisk! :)

I tillegg så var jeg veldig nøye på hva jeg spiste. Jeg sultet aldri, men jeg fråtset heller ikke. Kiloene forsvant svært raskt.

Fikk en forretningside hvor jeg ønsker å tilby mine erfaringer. Vi bruker tiden sammen - som en gruppe - gjerne i fellesferien. Vi gjør de samme aktivitetene som jeg gjorde. Spiser sunne måltider sammen. Finner på artige ting utenom trening også. En camp om du vil. Men opplegget blir strengt og hardt. Du skal - og vil - bli genuint interessert i trening pg kosthold, og både føle og forstå hvilken effekt det har på kroppen din! Du skal ikke slutte å trene når campen er avsluttet. Trening skal bli en del av livet ditt.

Her er ingen for tunge eller i for dårlig form til å være med. Jo tyngre du er jo fortere vil de første kiloene forsvinne!

Lurer rett og slett på om dette kunne vært noe for deg, om du hadde klart å holde motivasjonen gjennom hele greia? Hvor mye kunne du betalt for et tre ukers opplegg hvor alle aktiviteter, opphold og tre måltider er inkludert, i tillegg til personlig trenings- og kostholdsplan for tiden etter campen.  Står helt på bar bakke her. Har veldig lyst til å starte noe slikt, men er usikker på om interessen for et så intenst opplegg er der. Det vil antageligvis koste en del å gjennomføre. Hva tror dere?

Takk for svar!:)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du noen utdannelse innen hosthold og/eller trening slik at du faktisk vet hva du driver med? Jeg har f.eks leddbåndskade og tennisalbue, samt diabetes, klarer du å lage ett program designet til det?

Spis sunt og tren mer er jo en god oppskrift, men ikke akkurat noe man trenger kurs for.

Endret av aklla
  • Liker 2
Lenke til kommentar
TrainyDay skrev (4 timer siden):

Du skal ikke slutte å trene når campen er avsluttet. Trening skal bli en del av livet ditt.

Den ideen har alle som starter et treningsprogram, og du har ingen garanti for at folk ikke blir å slutte så fort kurset er ferdig. Ideen din er jo bare "gå litt mer, spis litt mindre". 

Det var ikke din treningsmetode eller din spesifikke diett som gjorde at du gikk ned i vekt. Det var at du klarte å holde deg til planen over tid. Folk kan trene på helt andre måter og spise helt andre måltider og fortsatt ha samme resultat, om de bare holder oppe innsatsen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
6 hours ago, Professor Balthazar said:

Jeg er med. 24.000,- for tre uker?

Takk for interessen. Er i startfasen nå og skal ta kontakt med lokale overnattings- og serveringssteder på nyåret. I tillegg så vil jeg ha en avtale med et av de lokale treningssenterene. Håper på å ha noe i gang til sommeren hvis ikke dette blir for kostbart å stelle i stand.

 

6 hours ago, aklla said:

Har du noen utdannelse innen hosthold og/eller trening slik at du faktisk vet hva du driver med? Jeg har f.eks leddbåndskade og tennisalbue, samt diabetes, klarer du å lage ett program designet til det?

Spis sunt og tren mer er jo en god oppskrift, men ikke akkurat noe man trenger kurs for.

Ingen utdannelse i dette, men mye erfaring. Dette er ikke så veldig hokus pokus, men handler hovedsaklig om vilje. Har selv skader, bl.a tennisalbue og gjør små enkle øvelser for å behandle den. Å vite hva man bør og ikke bør spise er det mange som trenger hjelp til - det gjorde jeg også i starten. Få nybegynnere går ned på makronivå. At å trene mer og spise annerledes er oppskriften er jo noe vi vet - likevel så er det svært mange som trenger hjelp til å få det til. Det forstår vi jo når vi ser på alle tilbudene som finnes der ute.

 

5 hours ago, Comma Chameleon said:

Den ideen har alle som starter et treningsprogram, og du har ingen garanti for at folk ikke blir å slutte så fort kurset er ferdig. Ideen din er jo bare "gå litt mer, spis litt mindre". 

Det var ikke din treningsmetode eller din spesifikke diett som gjorde at du gikk ned i vekt. Det var at du klarte å holde deg til planen over tid. Folk kan trene på helt andre måter og spise helt andre måltider og fortsatt ha samme resultat, om de bare holder oppe innsatsen.

Nei, jeg har ingen garanti for at folk fortsetter å trene og spise sunnere etter kurset. Det må den enkelte holde styr på selv. Ideen er jo som alle andre slankeopplegg; mer aktivitet, sunnere og mindre mat, men jeg ønsker at man her skal oppleve en rask og inspirerende effekt slik at man skal forstå hvor gøy og bra trening er! Her blir det ingen "pulverkur" eller avslappende gåturer.

Det du skriver er jo selvfølgeligheter. Vi er alle ulike, og selv om du og jeg kan klarer det fint, så er det ikke alle som vil klare det. De fleste trenger å bli fortalt hvilke aktiviteter og hva slags måltider som trengs - de klarer det ikke alene. Stopper opp allerede på teorien. Det er derfor jeg tenker det trengs en lengre periode. Folk må bli vant til treningen og kostholdsendringene og de må trives med det! Opplegget blir intenst med 14+ timer trening ukentlig, og jeg vil nok bli lagt litt for hat under øktene ;). Men målet skal være kjapp vektnedgang som gir en mental grobunn og interesse for videre innsats. Jeg hadde ingen fast plan, den var under konstant utvikling. Men det er klart at folk som deg som sikkert klarer dette helt fint alene, aldri vil trenge hjelp fra folk som meg.

Lenke til kommentar

Dette høres ikke ut som et opplegg som kommer til å fungere. Folk flest klarer ikke å jobbe veldig strukturert over tid, spesielt ikke når opplegget inkluderer unødvendig hard trening (14 timer i uka??) og lite mat (?). Det er antakelig bedre å satse på noe som folk faktisk har en realistisk sjanse til å gjennomføre, dvs. noe mindre "ekstremt".

Å tro at man har et eget opplegg som kommer til å fungere bra på andre, uten selv å ha testet det på andre over tid, fremstår som overdrevent optimistisk. 

Endret av logaritmemannen
Leif
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg er skeptisk til treningsdelen av opplegget ditt. Den ville jeg holdt på et minimum, stort sett bare alminnelig gange. Det er nok å fokusere på kosthold inntil man har en kropp som egner seg bedre til trening.

Jeg har også slanket meg 30kg i år. Det gjorde jeg bare ved å endre kostholdet. Fra 110kg til 80kg i løpet av 6 mnd. Det var faktisk lett og gøy å se hvor fort resultatene kom. Hvis jeg nå skulle begynne å være mer fysisk aktiv i tillegg, så vil sjansen for å lykkes med det være langt større en før.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
TrainyDay skrev (8 timer siden):

ngen utdannelse i dette, men mye erfaring. Dette er ikke så veldig hokus pokus, men handler hovedsaklig om vilje. Har selv skader, bl.a tennisalbue og gjør små enkle øvelser for å behandle den. Å vite hva man bør og ikke bør spise er det mange som trenger hjelp til - det gjorde jeg også i starten. Få nybegynnere går ned på makronivå. At å trene mer og spise annerledes er oppskriften er jo noe vi vet - likevel så er det svært mange som trenger hjelp til å få det til. Det forstår vi jo når vi ser på alle tilbudene som finnes der ute.

Sorry, men du bør nok satse på utdannelse, evt hente inn folk med utdannelse. Du har erfaring med deg selv, som jo er bra for de, men ikke så nyttig for så mange andre. Ukvalifiset hjelp får man av alle. Slankehjelp er skjeldent veldig nyttig med mindre man få hjelp både psykisk og fysisk samt ett tilpasset opplegg som passer deg personlig, ikke en blåkopi av en annen sin suksess..

Stort sett alle tilbudene der ute er kvalifisert hjelp av folk med utdannelse. Det er disse du konkurerer med. Jeg ville aldri betalt noen for råd og hjelp uten at de faktisk har skikkelig peiling og vet at det er gjort på en sikker og god måte.

Gratulerer med vektnedgang, du har åpenbart funnet noe som funker for deg :)

 

Kjenner en som gikk ned sånn 30kg på 3mnd, spise liten og trene masse fungerte fint for han, selv om han ble svimmel av å reise seg til tider. Det er ikke vanskelig, det krever bare motivasjon, massevis. Vet du hvordan du holder motivasjonen oppe til en gruppe mennesker?

Lenke til kommentar
aklla skrev (1 time siden):

Sorry, men du bør nok satse på utdannelse, evt hente inn folk med utdannelse.

Grete Roede, Norges ubestridte slankedronning, hadde ingen utdannelse. Det ble nok ansatt personer med spesiell kompetanse senere, men det er åpenbart ikke nødvendig med noen spesiell utdannelse for å sette i gang et nytt slankekurs.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk for tilbakemeldinger og godt nytt år!

14 timer uken er jo ikke nødvendigvis mye aktivitet? Det er i snitt to timer om dagen. To timer! Her skal det hovedsakelig fokuseres på rask gange i skog og mark (evnt. tredemølle hvis været er dritt) med noen stigninger. Fine turområder. Vi tar pauser underveis. Hyggelig. Trenger ikke å tidligere ha hatt et spesielt høyt aktivitetsnivå for å få det til. Turen skal være tung, men gøy. Man skal bli svett. Følelsen etterpå skal være fantastisk!

Å leie en personlig trener er svindyrt. Hvis alle hadde hatt råd til det så hadde vektnedgang vært enklere. Det største hinderet for å komme seg i aktivitet er gjerne angst eller mangel på motivasjon. Mitt mål er å hjelpe folk over disse hindrene og gi de en intenst (rask) mental reboot på det området, men da må jeg være der for dem. Jeg har ikke mulighet til å gjøre dette på fulltid og tenker derfor fellesferien. Mitt mål er at deltakerne vil få en virkelig treningsglede i løpet av tiden vi har sammen slik at de får motivasjonen de trenger for å fortsette treningen. Jeg har erfaring innenfor ledelse og har hatt mye personalansvar. Er god til å motivere.

Så ja, som flere påpeker: Alle kan få dette til helt alene!
Men da må de klare å motivere seg selv. Ikke bare til treningen - men også til det teoretiske. Her er vi en gruppe som motiverer hverandre. Som studerer sammen. Som trener samme. Som sliter sammen. Som lager mat sammen. Som hygger oss sammen.

Ønsker i første omgang å tilby dette gratis til de med sykelig fedme og angstproblematikk hvis jeg kan få dekket driftskostnadene. Hvis det viser seg å være en stor suksess så vil jeg muligens videreutvikle det. Skjønner selvfølgelig at jeg trenger å ha flere med på laget. Både frivillige og antageligvis lønnede nøkkelpersoner. Men så klart om folk flest ikke klarer å bevege seg i to timer pr. dag, så blir nok aldri dette noe av. Men jeg har uansett bestemt meg for å gjøre et forsøk. Tar kontakt med DPS, kommunen og NAV for å høre om det er noe jeg kan hjelpe med lokalt her i sommer.

Lenke til kommentar

Først og fremst, gratulerer med innsatsen og resultatet. Jeg hadde samme reise for ca. 7 år siden (la på meg mye pga. sykdom noen år og gikk med den vekta i 10ish år).

Jeg synes også det er positivt at du er en som har vært igjennom denne transformasjonen og dermed finner det inspirerende å hjelpe andre. Man ser altfor mange av disse 20-30 åringene som har tatt et "kosthold og ernæring kurs" samt et "PT kurs" og deretter begynner å promotere seg som "Eksperter" og tror dermed at de vet hvordan overvektige (som ofte har flere utfordringer, høna og egget) skal få til å endre livsførsel. Det man også ser er at de ofte er rimelig utdatert på kosthold samt treningsmetoder for folk med tverrfaglige kroppslige utfordringer.

Disse "utdannelsene" de fleste tar er også en eller annen nylig opprettet "privat høyskole" som har tildels tvilsom legitimitet. De bruker ofte mer tid på å markedsføre seg selv enn å sette seg inn i individene de skal hjelpe.

Så jeg sier hurra for alle som faktisk vet hvordan det er å leve slik, har følt det på kroppen selv og dermed vil hjelpe andre, fremfor alle "bedrevitere" som har hatt sixpack hele livet og velger det som karriere for ved å promotere sin egen kropp som aldri har sett slike utfordringer. Vi som havnet i dette uføret hadde også ofte sixpack i 10-20 år av vårt voksenliv (gjerne i den livsperioden hvor disse "ekspertene" nå befinner seg i).

 

Et par ting som er viktig å være klar over før du går inn i dette er.

- De som har vært overvektige hele livet og gjennom en stor del av voksenlivet trenger ofte helt egen type tilpasning/oppfølging.
- Det er 10 ganger enklere å få til dette om man er under 35 års alder (med mindre man har alvorlig sykdom som påvirker dette).
- Etter 40 begynner det å bli en forholdsvis stor utfordring om man har vært overvektig i mer enn 5 år. For hvert 10 år etter 40 blir utfordringen desto større.
- Mange har også slitasjeskader, muskel/skjelettplager, gamle idrettskader som må tas hensyn til og det er veldig få PTer i dag (jeg har vært igjennom mange) som faktisk tar hensyn til dette. Og har pga. dette forverret noen skader og har ting som nå må opereres (noe nytt og noe igjen).
- Jobber du med trening for overvektige bør du alltid ha fokus på type "Low impact" trening. Jeg ser at det er først nå mange institusjoner som jobber med dette har begynt å ta til seg den kunnskapen.
- Noen har sykdomsbilder som påvirker stoffskifte og forbrenning (også menn) og disse må ofte jobbe dobbelt så hardt både på kosthold og trening for å få samme resultat. Det kan være veldig demotiverende om man ikke forstår at fremgangen man har er relativ.
- Ikke fokuser på vekt men se heller på fettprosent, det er ofte her problemet ligger og ikke minst er det viserale fettet det farligste for helsen. Vektnedgang er en fin motivasjonsfaktor for å vise resultatene og motivere seg videre men husk at med musklatur kan man oppleve at vekt går opp selv om fettprosent går ned.
- Ikke gå i fella og bruk "Statens ernærings og kosthold anbefalninger", dette har ledet mange ut i uføret allerede. Kosthold må for mange skreddersys.
- Sørg for å ha "papirene" i orden før du starter noe som helst du tar penger for (ellers kan du hjelpe alle du vil gratis, slik som tjukkasgjengen). Ellers vil du fort tas av de er mest ute etter pengene og businessen i dette "gamet".
- Lær alle at oppturer og nedturer er normalt. De uvitende kaller det "jojo slanking" om du et år med litt kroppslige utfordringer skulle gå opp 5-10kg før du henter deg inn igjen, men slanking er ikke noe man driver med når man vet hva man gjør. Ordet slanking er utdatert og alt som markedsføres med "slanking" bør man være skeptisk til.
- Har man først vært overvektig blir det en livslang kamp å holde vekten på anbefalt nivå og derfor, som du vet, går mye av tiden på å etablere nye livslange vaner og en ny tilværelse man kan leve med til man havner i jorda.
- Mange overvektige sliter med å finne gode/egnede treningsklær. Går man på XXL og disse andre så er oft XXL eller 2XL det største man finner og ingen har lyst til å begynne med for trange treningsklær. Hjelp de å finne klær med større størrelser (Stormberg osv.).
- Ikke undervurder viktigheten av deres livssituasjon hjemme. Har man en partner/samboer/ektefelle/foreldre som er uvillige til å bli med på reisen og fortsetter å strø om seg med dårlig mat, kaker og godis (utenfor rammene man har blitt enig om) så er man veldig ofte dømt til å mislykkes etter at "3-ukern" er over. Det kan gå 6 mnd før man så begynner å falle tilbake i deres dårlige vaner, men nesten alle feiler om de hjemnme ikke er med på det. Ha samtaler/møter med disse menneskene til stede før man bruker masse tid, penger og energi.

 

Det verste jeg ser er programmer som "Biggest Looser" ol. hvor de setter de overvektige på ekstreme treningsprogrammer fra første dag og tar de med ut på joggeturer, setter de på tredemøller osv. Disse skulle vært satt bak lås og slå for sin utilgivelige inkompetanse og hvordan de påfører disse menneskene skader som vil forfølge de senere i livet. Det verste er at mange som har drevet slike type programmer har hatt all utdanning osv. "i orden". 

Ellers RIP Grete Roede som var en dame som selv gikk igjennom transformasjonen og brukte resten av livet på å hjelpe andre.

Godt nytt år og bravo for at du lar deg inspirere til å hjelpe andre. Men jeg vil anbefale deg å begynne i det små så du får de nødvendige erfaringene med andre enn deg selv før du begynner å ta for mye betalt. Samt sørg for å få papirene i orden.

 

EDIT:
Mange som lever med overvekt og også har angstproblematikk har ofte dette fordi man i dag ser det som greit å se ned på og slenge med leppa om andres kropper. De opplever også ofte diskriminering i arbeidslivet.

Her må samfunnet endre seg for man legger da en ennå tyngre bør på mennesker som allerede har nok å stri med og dytter de lenger ned i uføret. Det er ingen menneskerett å trakassere andre på bakgrunn av  kropp/utseende.

 

 

 

 

Endret av Theo343
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det du snakker om er en Fat Camp. Idéen er allerede godt gjennomprøvd, men det er ikke mange av de i Norge. Jeg er uansett ikke noe særlig for kapitalisering på en gruppe mennesker som (åpenbart) sliter og føler seg svake pga risken av feilinformasjon. De fleste er enige i at livsstilsendringen er nøkkelen til suksess og slike camps er for korte til at man egentlig får det i ryggraden. Bare det å telle kalorier (som er essensielt) får mange mennesker til å gi opp og heller gå i godterihylla. Skal man få til noe så må det oppfølging og ekspertise til, samt evnen til å lære bort de absolutt fundamentale tingene (igjen, kalorier) som gjør at de holder seg i samme spor over en lang nok tid til å faktisk utføre endringen permanent

Når det er sagt, jeg tror du er geniunt villig til å hjelpe og har potensial til å få til noe. Men hva med noe litt mindre i første omgang? En Youtube-kanal på norsk f.eks? Ikke så mange "fat to fit"-kanaler på norsk som jeg greier å huske i farten, og det tror jeg kan fungere. Da kan du kjøre et opplegg der, og etterhvert som du blir større så kan du få folk på slike camps i regi av YT-kanalen, fordi de bruker da videoene dine i etterkant som sin oppfølging

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Slow and steady, ikke for mange endringer samtidig (jobbe med å etablere 1 ny vane av gangen) er viktig. Noen trenger dog et lite spark bak og få litt hjelp og for dem kan 3 uker på et slikt opphold være det som får de i gang.

Men da er formen på det viktig, og at man ikke opplevere å "bli forlatt/overlatt" til seg selv i etterkant. Bygg da planen for "hva skjer etterpå" med relasjoner og nettverk.

Endret av Theo343
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Restriksjoner er også noe som sjeldent viser seg å fungere over tid. Det er mye lettere å heler lære seg hva innholdet i mat faktisk er (makroer og kalorier) og hvordan du kan bruke dette i en vektnedgang. Da setter du deg opp til suksess med en gang og du kan fortsatt spise den godteriposen på lørdag om du vil. Det gjelder å gi seg selv de rette verktøyene for å få jobben gjort. 

EDIT: Dette var ment som en kommentar på dubious sitt innlegg

Endret av bshagen
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Læring om næring er viktig og unn deg kosen på lørdager, om ikke annet som belønning for den gode innsatsen.

Men vær klar over at det er mye vranglære ute å går ift. kosthold. "Fedme epedemien" har mye av sin fødsel/bakgrunn fra 80-tallet når man begynte å demonisere fett i mat og erstattet det med sukker, salt og andre ting. Hold deg unna "lett produkter" og fokuser heller på riktige næringsverdier i mat.

En godt retningslinje er at det skal være færrest mulig punkter på ingredienslisten på råvarene du kjøper inn for å lage måltider av.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...