Jump to content

logaritmemannen

Medlemmer
 • Content Count

  2357
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2196 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

18440 profile views
 1. Ja, jeg mener 1 mill inkl. alle slags tillegg. Fastlønnen er ikke så høy.
 2. Nei, ikke i praksis. Slik jeg forstår det "gis" ulike turnuser avhengig av ansiennitet. Man har såkalte pengeturnuser som er satt sammen for å gi høyest mulig lønn. Finnes flere lokfører med over 1 mill i lønn.
 3. Hva om jeg hadde bodd i Tyskland og investert i Norge? Hvilket land burde jeg ha skattet til da ved eventuell gevinster? Det stemmer vel ikke at Monaco har store inntekter - det er jo så å si null skatt der. De fleste som flytter dit har blitt rike i andre land og allerede betalt sin skatt der.
 4. Monaco har få utgifter og trenger derfor ikke høy skatt. Norge har høye utgifter og trenger derfor høy skatt.
 5. Det beste er nok om vi forbyr nordmenn å flytte til et annet land. Da kan vi beholde alle skatteinntektene selv!
 6. Nå har jeg begynt prosessen med å flytte over pensjonskapitalbeviset fra forrige arbeidsgiver til Nordnet. Mitt pensjonskapitalbevis er i dag forvaltet av Gjensidige og har en forvaltningsavgift på 0,89 %, i tillegg til administrasjonsgebyret. Den totale kostnaden blir derfor høy. Planen er å kjøpe KLP AksjeGlobal Indeks V når pengene kommer over til Nordnet.
 7. Jeg økte boliglånet mitt, så renten er den samme som tidligere. Bedre å spare og investere penger nå enn å bare forbruke det, så kan man heller finne ut av hva man skal gjøre med det på et senere tidspunkt.
 8. Nylig vært i banken og lånt penger til å kjøpe mer indeksfond, så min totale beholdning har økt en del., og BSU-en ble makset 1. januar. Selv om formuen voksen "sakte", går det i riktig retning, ettersom jeg sparer 6k+ per mnd. Målet mitt om finansiell uavhengighet har derimot endret seg litt den siste tiden. Nå er ikke lenger målet mitt å kunne gå ned veldig mye i arbeidstid, men heller å på sikt jobbe 80 %, samt kunne jobbe enda mindre i enkelte perioder (i gjennomsnitt < 80 % gjennom året).
 9. Høres bra ut. Vær dog litt obs på hvem du velger som rådgiver. Går du til en bank vil de som regel prøve å selge deg sine egne (dyre) produkter. Gå heller til noen som jobber for deg på timebasis, uten at jeg kan gi deg noen råd om hvem.
 10. Ser ikke helt poenget med et så stort treningsvolum, med mindre du bruker prestasjonsfremmende midler. Det er mange som får større fremgang med lavere ukentlig volum, men med høyere intensitet. Kjør f.eks. en push/pull split (hele kroppen) fire dager i uka. Ta lengre pauser mellom settene. Eller bytt program.
 11. Jo, det kan være en lur idé. En annen ting med disse selskapene er at lønnen ofte er relativt dårlig for folk med mindre erfaring, i tillegg til mager lønnsvekst. Det er ikke uvanlig at en med ca. tre års erfaring og som fakturerer minst 1,3 mill i året "kun" har typisk 580 k i årslønn. Jeg har også hørt om nyutdannende som hadde marginalt lavere lønn enn de som hadde fem års erfaring,.
 12. Dette er helt vanlig i den bransjen, kan jeg si av erfaring. Lave timepriser og store organisasjoner gjør at faktureringsgraden må være høy for at selskapet skal tjene penger. Det er også vanlig at man ikke får overtidstillegg.
 13. I prinsippet vil jeg tro det, men kanskje banken har noen retningslinjer på dette. Forskjellen mellom dette og forbrukslån er jo sikkerheten jeg har i boligen.
 14. Det som de skrev om risiko var snarere kun en opplysning, ikke noe jeg måtte aktivt samtykke i. Det har jeg lånt opp på selve boliglånet. Danske Bank med Akademiker-avtalen.
×
×
 • Create New...