Jump to content

logaritmemannen

Medlemmer
 • Content Count

  2587
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2336 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

20102 profile views
 1. Jeg kan nevnte et eksempel hvor besiktigelse før overtakelse ikke gikk bra. En nabo hadde solgt leiligheten sin, og kjøperen tilbød seg å leie leiligheten frem til overtakelse, som var et stykke frem i tid. Det gikk selger med på, da dette antakelig var "lettjente" penger. Kort tid før overtakelse begynte ting å skjære seg: Kjøper hadde funnet "en hel masse feil" på leiligheten og valgte å holde igjen en betydelig del av salgssummen. Det medførte at selger måtte bruke mange tusen kroner på advokater for å inn den resterende summen, og jeg kjenner ikke til hvordan saken endte. Hvis selger hadde gått for "vanlig" overtakelse hadde han fått hele salgssummen på én gang, i stedet for at deler av den ble holdt som "gissel" av kjøper.
 2. Er det noen "deltidspensjonister" her eller folk som vil bli det, som føler at de må gjøre økonomiske endringer for å få ting til å gå rundt? Da tenker jeg på dagens økonomiske situasjon med høyere rente, dårlige aksjemarkeder og høyere priser, som trolig ikke er "transitory". Om jeg husker rett så jobber f.eks. @Bjarnemann 80 % og @Zeph 50 %. Hvordan merker dere det?
 3. Og det er heller ikke slik at det automatisk blir en "dip" i boligmarkedet bare fordi renten øker med noen prosentpoeng. Høy lønnsvekst gjør at man kan takle økt boligrente.
 4. Dette var også en av grunnene til at jeg valgte å ikke kjøpte ringen. En venn av meg hadde hatt sommerjobb i et større statlig selskap og fortalte om møter der ansatte bevisst strakte frem hånden slik at man tydelig skulle se Ringen. Ikke bare det, noen av dem roterte også ringen 180 grader og brukte kulen til å dunke i bordet med, litt på samme måte som noen som aldri klarer å sitte i ro med beina under møter. Dette ga meg avsmak for ringen den gangen. Nå var dette sikkert litt overdrevet fortalt fra vennen min, men men.
 5. Jeg er glad for at jeg aldri kjøpte ringen da jeg fullføre mine siving-studier. Disse pengene gikk i stedet til en bra tur til Asia rett etter studiene, da jeg ennå kunne kjøpe billige ungdomsbilletter på SAS!
 6. I mine yngre dager som student hadde jeg også noe angst knyttet til brystsmerter, men ikke like mye som deg, TS. Jeg har vært hos leger flere ganger for å teste hjertet, og prøvde selvhjelpsbøker mot angst. Resultatet var varierende. På den tiden var jeg også litt deppa, noe som går hånd i hånd med angst. Det som hjalp meg var å fokusere på kroppslige faktorer, ikke kognitive. Med dette mener jeg aktiviteter som gjør at man får utskillelse av flere "gode" kjemikalier i kroppen. Dette kan typisk være trening, bedre sosialisering, meditasjon etc. Når dette er på plass roes aktiviteten ned i de delene av hjernen som bl.a. regulerer frykt, noe som gjør at angsten blir mindre. Og derfra er det lettere å gå logisk til verks mot irrasjonelle tanker. Jeg skulle ønske at jeg kom over Wim Hof på den tiden. Jeg ble 100 % kurert etter 2-3 år.
 7. Merkelig at ingen har nevnt Wim Hof-metoden her. Den skal være meget effektiv mot angst og panikkangst. Litt forenklet, om jeg har forstått det riktig, så fører pusteteknikken til en reduksjon av aktiviteten til amygdala med det positive som det fører med seg. Hadde jeg vært deg, TS, så hadde jeg prøvd denne en del ganger i uka i noen uker. Hvis det ikke er helt klart fra instruksjonen i videoen, så skal du altså holde pusten etter at du har pustet ut.
 8. Å jobbe i Silicon Valley er sikkert kult, lærerikt og "status", men gresset er ikke nødvendigvis grønnere på den andre siden. Du må styre med å få jobb, flytte og skaffe nye venner, og arbeidsdagene der er ikke akkurat 8-16, heller 50-60-70 timer i uka. Jeg vet ikke hvordan din arbeidskapasitet er, men for folk flest blir man sliten av slike arbeidsmengder. Ja, så la oss nå si at du jobber der, 60 timer i uka, er sliten, men "silicon valley". Ja, er dette nødvendigvis bedre enn dagens situasjon? Du trenger ingen psykolog, og du har vel neppe "dårlig" selvbilde heller. Det du trenger er å skape et "forbedret" liv som er mer interessant og som gir glede i hverdagen. Dette kan være å finne seg en ny hobby, sport etc. Du skal heller ikke se bort ifra at en kjæreste kan gjøre at du blir mer fornøyd med livet. Det vil alltid være noen som er bedre enn deg i noe. Jeg har også studert i en klasse hvor noen har endt opp i McKinsey eller liknende, og disse er smartere og har høyere arbeidskapasitet enn meg. Men, hva så? Sånn er livet. Jeg har egne prosjekter som jeg jobber med, og de siste årene har jeg innsett at prosessen med å forbedre meg kan være like så gøy som å faktisk nå målet mitt. Det handler om å analysere dagens situasjon og finne ut av hvordan du skal komme til neste nivå, på en måte som passer deg og din hverdag. Jeg hadde også noen "fantasier" tidligere om akademia for å bevise for meg selv at jeg var god nok akademisk. Men etter hvert har jeg blitt bedre i jobben min og jeg ser ikke noe behov for akademia. Helst bør man holde seg langt unna derfra, med mindre man liker midlertidige stillinger, tigging av midler, lav timelønn etc.
 9. Det her bruker man en advokat på å avklare.
 10. Jeg kjenner også en som jobbet i en av de fire store. Lønnen hans nærmet seg etter hvert en "vanlig" lønn, men det var på grunn av mye overtid. Timelønnen var derfor ikke noe særlig.
 11. Jeg synes at dette er et veldig godt poeng. Det er sjeldent at det er en lineær sammenheng mellom input og output, i alle fall over et visst nivå, f.eks. et visst antall arbeidede timer per dag eller uke. Jeg merker i alle fall at jeg blir betydelig mer ufokusert etter seks timer på jobb, og jeg tror at 30 timer per uke hadde vært "optimalt" for meg, dvs. stor output på jobb uten å bli sliten. Kanskje jeg til og med kunne ha produsert like mye i løpet av en dag hvis jeg jobbet 80 % effektivt i stedet for 100 % "halveffektivt". Og selv om man "elsker" jobben sin kan 80 % allikevel være nok til å føle mestring og tilhørighet.
 12. Siden fokuset er på roingen bør du ideelt sett ro først og deretter trene styrke. Slik jeg forstår deg trener du styrke rett etter jobb og deretter ror du når du kommer hjem, noe som gjør at rekkefølgen blir "feil". Har du mulighet til å trene alt på treningssenteret? Ellers ville jeg ha prøvd å finne en passende dose treningsvolum og intensitet på styrkeøkten som ikke påvirker roingen for mye. Erfaringsmessig for meg når jeg kombinerer styrke med sykling: helst ikke noe mer enn 5 reps og 3-4 sett. Jeg driver kun med sykling, men jeg vil tro at det stemmer til en viss grad for begge idrettene. Det er også mulig å kjøre Easy Strength av Dan John - som nettopp er "laget" blant annet for idrettsutøvere for å bli sterkere uten å slite seg ut. Når det gjelder tiden mellom styrken og roingen: "Alt" funker. Jo lengre pause du har jo mer tid har du til å spise og restituere deg, men som et minimum kan det være lurt å fylle på med litt mat mellom øktene hvis påfølgende økt blir lang. For tiden prøver jeg å kjøre styrke på formiddagen (takk til hjemmekontor og egne vekter) og sykling, både rolig og hard, på ettermiddagen når det lar seg gjøre. Jeg deler samme erfaring som Bjarnemann: (Hard) styrketrening den ene dagen og (hard) kondistrening av samme muskelgrupper dagen etter bare funker ikke for meg.
 13. Faren er at du bygger opp for mye "fatigue" ved å inkludere roingen på "hviledagene", men dette avhenger selvsagt av den totale treningsmengden og din evne til å restituere. Du får egentlig bare prøve og se hva som skjer, men basert på egen erfaring jeg vil tro at du vil få bedre resultater og mer overskudd av å heller ro samme dag som styrketreningen.
 14. Takk! Ja, det meste kan vel forhandles om, men det er ikke noe alle "vet". Jeg kjenner flere som bare aksepterer lønnen de blir tilbud i en søknadsprosess, men som sikkert kunne ha fått 20-30 k mer om de hadde forhandlet litt. Da jeg begynte i denne jobben forhandlet jeg heller ikke, fordi jeg ble tilbudt en mye høyere lønn enn forventet. Hvis man vil forhandle kan man eksempelvis kjøre på slik: "Tilbudet deres er veldig interessant og jeg er veldig interessert. Jeg er også i samtaler med noen andre selskaper, men hvis dere kan strekke dere til (tilbudt lønn + 30/40/50 k) så har vi en avtale" eller noe sånt.
 15. Statusmelding jobb Endring: Jeg jobber nå 90 % til en lønn som tilsvarer min tidligere 100 %-lønn. Bakgrunn: Det hadde vært en lengre periode på jobb med lite interessante arbeidsoppgaver og mye hjemmekontor. Jeg begynte å se etter en mulig ny jobb og kom over en annonse for en spennende stilling i et selskap jeg kjenner til. Siden det er veldig stor etterspørsel etter folk med min kompetanse for tiden, visste jeg at de antakelig ville ha en prat med meg hvis jeg tok kontakt. Jeg tok kontakt og vi hadde en prat hvor de antydet tydelig at de var veldig interessert i meg. Til slutt endte det opp med et attraktivt tilbud, med spennende arbeidsoppgaver og over 100 k mer i lønn. Jeg fortalte til nåværende sjef at jeg hadde fått et tilbud som jeg vurderte sterkt å takke ja til. Han ville ha en siste prat med meg for å forsøke å overbevise meg om å bli. Sjefen skulle tilpasse arbeidsoppgavene mer til ønskene mine, og han ville øke lønnen min, da han er fullt klar over situasjonen (etterspørselen) i bransjen. Jeg nevnte at jeg kunne jobbe 90 %, hvorpå han foreslo at jeg kunne få dagens lønn pluss litt til. Grunnen til at jeg vil jobbe 90 % er å bruke mer tid på egne prosjekter. Han sa også at jeg kunne bruke noen få timer per måned på prosjektene mine på interntid. Jeg endte opp med å takke ja til mottilbudet. Erfaringer: Nå har jeg jobbet 90 % i noen uker, noe som er ca. fire timer mindre hver uke. Ikke at det er veldig mye mindre, men jeg får mer tid og overskudd til det jeg vil, samt at lønnen min er hakket høyere enn tidligere da jeg jobbet 100 %. Jeg kan ikke si annet enn at jeg er fornøyd
×
×
 • Create New...