Jump to content

Professor Balthazar

Medlemmer
 • Content Count

  1721
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

486 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Slike udokumenterte påstander passer det seg bedre å dele på document.no Der slukes alt rått.
 2. Tipper at "base 7" tyder på at det er glans 07, altså særdeles matt (og lite vaskbar). Brukes typisk på vegger i stuen. Dette er ofte den rimeligste malingen du får kjøpt.
 3. Hva med å dytte inn 32GB RAM og legge OS på en SSD-disk?
 4. Mener det finnes både A-base og B-base. Så må du finne fargekoden + glanskoden. Du kan jo ta bilder av kodene.
 5. Når du har karantene så skal du holde deg hjemme. Du kan imidlertid ta deg en luftetur ut i naturen og på plasser hvor du ikke møter på andre. Å gå inn på butikker er ikke greit.
 6. Ta boksen med deg til butikken så lager dem en som er helt lik.
 7. Ja kast den. Maling er ikke dyrt. Verdien ligger i forarbeid og malerjobben.
 8. Er det ikke bra nok med DYMO tape? Du er kravstor. Kan du bestille dem med ferdig trykk? https://www.made-in-china.com/products-search/hot-china-products/USB_Pen_Drive.html
 9. 19 av 20 PC'er i 2020 mangler CD/DVD-leser. Bruk heller en USB-penn. Den er dessuten mye enklere å merke.
 10. Egentlig veldig positive tall for Norge dette. https://forskning.no/virus/en-svaert-liten-andel-koronasmittede-dor-i-norge-sammenlignet-med-andre-land/1660818
 11. Ja, jøss, det er lov å prøve seg. Å starte et enkeltmannsforetak er vel i teorien gratis. Sjekk om skatteetaten i ditt distrikt holder innføringskurs for nyetablerte. Der vil du få en del nyttige tips. Ellers er det bare å spørre. Før eller senere må du bestemme deg for om dette bare skal være en hobby eller om du skal leve av det. Straks du bikker 50.000,- i omsetning (siste 12 mnd), så oppstår det plikt om registrering i momsregistret og det vil igjen medføre flere plikter og en mer krav om et mer avansert regnskap (du trenger da hjelp fra en regnskapsfører). Du vil sikkert også trenge en hjemmeside. Enten en enkel som du lager selv, eller en mer proff som du betaler noen for å lage.
 12. Vi har ei minstelønn ordning i Norge. Bonden må minimum betale en timelønn på 143,05 uansett hvilket land arbeidstakeren kommer fra. Er det fagarbeidere, slik han sier i artikkelen, så er minstelønnen 154,80. Vet ikke hva en flyvertinne har i lønn, men om vedkommende er permittert eller oppsagt, så er jo det ganske uvesentlig.
 13. Finnmark, Troms og Nordland har fortsatt særdeles lite smitte. De få tilfellene som er registrert gjelder tilreisende. Alle tilreisende må nå i 14-dagers karantene, så snart er all smitte borte.
 14. Epidemic calculator https://gabgoh.github.io/COVID/index.html
 15. Dersom vi (mot formodning) skulle klarer å styre smitteraten slik at vi utnytter kapasiteten i helsevesenet eksakt 100%, så vil det ta rundt 6 år før 50% av befolkningen i Norge har vært igjennom en runde med smitte. Skal vi ble ferdig med det kjappere, så må vi akseptere at smittede blir liggende hjemme å dø uten å få hjelp.
×
×
 • Create New...