Gå til innhold

Professor Balthazar

Medlemmer
  • Innlegg

    1 940
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

2 følgere

Profile Information

  • Kjønn
    Mann

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Professor Balthazar sine prestasjoner

603

Nettsamfunnsomdømme

10

Hjelpsomme svar

  1. Det er vel en plass hvor det samler seg masse drit. En skikkerlig rengjøring kan muligens fungere.
  2. Det finnes flere varianter av denne sensorkabelen. På noen varianter er det bare brukt en vanlig ringekabel hvor det er to sammenlimte ledere som samlet danner en kabel hvor tverrsnittet har en 8-tallsform. En slik sensorkabel kan du lett lage selv med å bruke denne ledertypen "NRF 5648615 WATERGUARD Sensorkabel 2,5m". Samme kabel brukes også ofte til ringeknapper. Pass på å skav av issolasjonen på enkelte områder (sjekk den du fikk hos rørleggeren). På andre Waterguard-produkter er det brukt en helt flat sensirkabel som gjerne ender opp i en 3,5mm stereojack. Da kan du skjøte på en forlenger på selve matekabelen med en 3,5mm han/hun kabel.
  3. Mange slike termostater har to følere, en romføler i selve termostaten og en gulvføler som ligger i gulvet. Dersom termostaten er montert ute i gangen og varmekablene er inne på badet så må du være særlig oppmerksom. Ta deg heller en prat med han elektrikkerkompisen din, inviter han over på en dram og be han om å ta med multimeter og noen tykke ullsokker.
  4. Skal monter bryter på en julestjerne. Min bror hevder at stjerna skal lyse når knappen er presset inn i overkant. Men på den gamle (ødelagte) bryteren så lyste stjerna når bryteren var presset inn i nerkant. Finnes det noen regler for slikt?
  5. Det er godkjent og solgt ca. 100 forskjellige komfyrvekter i Norge de siste 20 årene. Dersom du ikke har brukermanualen til den som er montert hos deg så blir første bud å finne ut hvilken modell du har. Sjekk først ut denne siden, mulig du finner din modell blant disse. Når du har funnet riktig modell så er det lettere å finne riktig brukermanual. https://www.micromatic.no/artikkel/faq-komfyrvakt
  6. Snakker vi om en komfyr på kjøkkenet eller en vedfyrt ovn på stua?
  7. Det var nå ikke så vakkert utført, men jeg ser ingen tekniske betenkeligheter med den måten å løse det på. Regner med du har et større forbruk enn hva som var behovet da leiligheten ble bygd. Alternativet med å ikke utvide kapassiteten er kanskje værre. Tenker installatøren kunne ha benyttet en større kanal slik at stivrørene ble mere dekt. Du kan jo selv velge å limme opp en plastboks som er akkurat stor nok til å dekke det som er stygt. Sag bort litt av bunnen slik at kanalen forsvinner inn i boksen. Så litt akryl og så litt maling. Ingen stor sak akkurat.
  8. Blå leder til skrue 1, brun leder til skrue 4 og gul/grønn leder til skrue 6 (PE).
  9. Juhuu, det var det jeg trengte. Kjøper meg to nye "A.B.S. 915300" akselmuttre for drivakselen og strammer dem til, 145Nm (Autodoc video) før jeg klinker dem fast i hakket. Skaffer meg også pipe 1/2", 12-kantet, 30 mm fra Biltema 10-560. Bare lykke 🙂
  10. Noen som vet sånn eksakt hvordan denne kontrollen utføres? Skal det strammes til et gitt moment og hvor skal det strammes?
  11. Det står i serviceheftet at kanisterfilteret skal skiftes etter 60-90.000 km, men jeg finner ingen som selger slike kanisterfiltre. Jeg har faktisk aldri hørt om slike filtre tidligere. Er det noen som kan linke meg mot riktig produkt?
  12. Du la først ut bilde av sikring 9 på 16A, nå av sikring 7 på 10A. På hvilken kurs har du montert komfyren? (Det vanlige er 25A på komfyrkursen).
  13. Clas har flere prisgunstige kofferter og noen som tåler en støyt. https://www.clasohlson.com/no/Koffert-med-hjul,-støv--og-vanntett,-IP65/p/41-1861
×
×
  • Opprett ny...