Jump to content

Professor Balthazar

Medlemmer
 • Content Count

  1832
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

582 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det høres typisk ut som noe er feilkoblet i dimeren eller kanskje noe annet i strømboksen ja. Om han ikke er elektriker så er det i tillegg ulovlig. Fagfolk bør nok sjekke anlegget for deg.
 2. Det funker fint. Det er stor konkurranse om plassene i Forsvaret nå og kun dem som er topp motiverte slipper igjennom sesjonen.
 3. Ja det ser ikke bra ut. Synes dem bør forsøke en gang til.
 4. Da trenger du en blits som kan trigges av blinket fra din interne blits. Finnes mange blitser som kan dette, men to kraftige og prisgunstige modeller er: Yongnuo Speedlite YN560-III og Yongnuo Speedlite YN560-IV Men vær oppmerksom på at en slik løsning betinger at du klarer å styre den samlede belysning manuelt. Ideelt sett bør blitsen fra selve pocket-kameraet ikke belyse motivet (og i hvert-fall ikke med normalt power). Dessuten må effekten ut fra slaveblitsen settes manuelt.
 5. EOS 800D vil kunne bruke objektivene etter EOS 400D uten adapter, med M5 og M50 trenger du adapter.
 6. Generelt så er ikke å anbefale å kjøpe seg inn i et borettslag for å drive utleie. Du vil fort komme på kant med de andre beboerne og med vedtektene i borettslaget. Å kjøpe felles bolig med 70/30 eierandel er heller ikke noe jeg vil anbefale. Som fellesprosjekt vil det være bedre å gå inn for en 50/50 eierandel og bruke dette som egen bolig. Så får du heller finne noe annet investeringsobjekt for pengene du måtte spare opp på siden. Det at du har en mer romslig økonomi enn han bør jo også tilsi at du tar en litt større del av løpende felleskostnader som strøm, TV, Internett og mat.
 7. Sjekk ut denne: ViewSonic 32" LED VX3276-2K-mhd
 8. Da passer muligens disse: https://www.ebay.com/itm/ES-PHONECASEONLINE-1-TIP-N1-36-SPARE-TIP-FOR-ZD-931-937-929A-929B-929C-932-NEW/124283641784?hash=item1cefe1dfb8:g:0woAAOSwr7ZcNMnn
 9. Jula loddestasjon 213-021 = > 51098 Fixpoint EP5 Ny "solder tip" for EP5 heter Fixpoint 51215 https://www.tridis.be/en/replacement-soldering-tip-for-ep5-tool51098 https://industry-electronics.de/fixpoint/51215-ersatzloetspitze-loetstation-ep-lieske_686972.htm#datasheet https://industry-electronics.de/pdf/686972.pdf? https://shop.wentronic.com/en/soldering-tip-set-for-soldering-station-ep-5-ep-6-51073
 10. Dersom to transistorer har ramlet løs under slik "skraping", så er svaret NEI. Ikke skrap noe mer.
 11. Med å stikke to lange skrutrekkere inn i brystet så er det en viss fare for å stryke med selv uten noe spenning 🙂
 12. En spole (innslaget på startmotoren) kan i gitte tilfeller generere en mot-spenning som er mye høyere enn batterispenningen. Vanlig 12V DC vil du ikke klare å kjenne med fingrene (men med tungen så kjenner du det godt). Det som er særlig farlig med bilbatteri er om du kortslutter batteriet for da kan du få en strømstyrke på opp mot 1000 Ampere. (Til sammenligning: Hovedstrømmen inn til en enebolig er normalt under 63 Ampere). 1000 Ampere (omså bare i noen få sekund) er tilstrekkelig til å få en skiftnøkkel til å ta fyr.
 13. Hva med å skrur ut disk 2 og disk 3 og bare gi dem til han? I tillegg så kan du kopiere hele mappa med hans brukernavn inn på en av diskene + alt det som ligger på skrivebordet. Dette ligger normalt under C:/Brukere på maskinens første disk. For å få en frisk start så kan du opprette en "ny bruker" på PC'en. Så gjør du denne nye brukeren til "Administrator". Til slutt så logger du inn som administrator og sletter din brors brukerkonto. Da har du en relativt "ren PC" og slipper å forholde deg til at det er en brukt PC. Dersom du finner lite plass på harddisken, så kan du bare installere en ny ekstradisk.
×
×
 • Create New...