Jump to content

Rasjonelt

Medlemmer
 • Content Count

  396
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

129 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

2332 profile views
 1. Sukk. Det er våronn nå. Da planter man. Innhøsting kommer til - hold deg fast - høsten.
 2. Landbruket er maskinelt drevet nå. De trenger derfor kompetent bemanning. Denne kompetente bemanningen befinner seg i Polen og andre steder, ikke i Norge.
 3. Her er en veldig interessant animasjon av epidemi spredning og hvordan de kan påvirkes.
 4. Selv folk i karantene trenger mat.
 5. Vi har nok for gunstige ordninger for permitterte og arbeidsledige, på tide å kutte der.
 6. Det er det ingen som vet. Det er ren gjetting.
 7. Det ser ut til at alle svært gamle mennesker med dårlig helse som dør i dag og tester positivt på corona virus blir klassifisert som corona dødsfall. Mildt sagt uredelig.
 8. Krona har falt 25% i verdi under coronakrisa så du trenger 750k nå for å få omtrent samme kjøpekraft som 600k ga før coronakrisa.
 9. Vi får håpe det, men det står veldig dårlig til på så mange områder som er viktige i en krisesituasjon. Forsvaret er nesten utradert. Sivilforsvaret og heimevernet likeså. Forsvarets medisinlagre er borte. Medisinaldepotet er borte. Kornlagrene er borte. Intensivsengene er fulle før det blir krise. Smittevernutstyr finnes knapt. Det blir en stor jobb.
 10. Vi visste alt Norge mangler ikke risikoanalyser, og i de fleste av disse er en pandemisk influensa blant de mest sannsynlige krisescenarioene. I 2019-rapporten «Analyser av krisescenarioer» skisserer Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap et mulig forløp slik: «Et nytt influensavirus som smitter primært ved dråpesmitte, og med 1–2 dagers inkubasjonstid, oppdages i Thailand i midten av desember. Viruset spres raskt, og influensapandemien når Norge i midten av januar. Pandemien når toppen etter seks uker og varer i fire måneder. Vaksine blir ikke tilgjengelig i Norge i løpet av influensapandemien, og antiviralia har ikke effekt.» Bytt ut Thailand med Kina, så er vi ikke så langt unna virkeligheten i 2020.
 11. Får du et stort krav mot depositumet kan du like så godt ta saken til Husleietvistutvalget. De fleste saker løses med en mekling der.
 12. Hele økonomien kollapser. Nå.
×
×
 • Create New...