Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Testikkel som vandrer opp i lysken.


jae-ols

Anbefalte innlegg

Er det normalt at en testikkel ikke ligger i pungen men oppe i lysken? Den kommer bare ned ved dusjing. Nå er det veldig vondt der i høyre lyske hvor testikkelen ligger. Det er veldig ubehagelig og enkelte bevegelser gir smerte. Det har vært sånn en god stund nå. 


 Er veldig usikker da svar søk på nettet gir forskjellige svar. Jeg bekymrer meg mye for dette. Jeg har bestilt legetime men det er utrolig pinlig. Det er ikke så vondt nå som det var for noen dager siden. Men jeg tenker at den ikke skal ligge i lysken og i tillegg at det er et veldig ubehag. 


Er dette noe jeg bør gå til lege med? Er det noen som vet noe om dette? 


Den har flyttet på seg også tidligere, men da har det ikke vært vondt. 


Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Men skal det være så smertefullt, det gjør skikkelig vondt når jeg bøyer meg fremover og når jeg går. Jeg kjenner den når jeg trykker på lysken og det gjør vondt. Det har ikke vært så ondt før. Spurte på "Lommelegen" og de sa at jeg måtte komme meg til lege med engang. 

Så jeg bli usikker. 

Lenke til kommentar

Kom deg til legen! Det er kanskje uvanlig for deg. Men ikke for en lege. Så flaut er det absolutt ikke. Legen vil ta på seg noen plasthansker og klemme litt forsiktig rundt trådene der testikkelen henger for å sjekke om alt er som det skal. Kanskje du blir sendt videre til urolog. Jeg er ingen ekspert. Men det er mange blodårer og vener rundt lysken. Jeg har selv måtte operere bort en åreknute som stengte for blodtilførselen. Da fikk jeg smerter når det omgivelsene var kaldt. Spesielt på vinteren.  

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Dersom du har smerter må du gå til legen snarest, som oftest er det ufarlig, dette er sted hvor smerter raskt blir ubehagelig, men det kan være delvis torsjon eller noe lignende, som kan være potensielt farlig, og er en akutt tilstand som trenger øyeblikkelig hjelp, dog ved full torsjon ville du trolig vært på vei til sykehus innen timer på grunn av smertene, så det er det neppe.

 

Legen har sett tusenvis av snurrebasser, det er ingenting å være flau over, når du blir litt eldre bør du inn til kontroll av både nøtter og prostata regelmessig, som er mye verre.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takker for svar. Da blir det time på Torsdag. Må si jeg gruer meg. Testikkelen sitter oppe i buken og går ikke ned før jeg dusjer så forsvinner den igjen. Det er vondt når jeg klemmer nederst under hoftebeinet. Kjennes ut som den ligger i klem. Jeg har vært en gang før med det samme, legen gjorde ingen ting. Men nå er det mer ubehagelig Testikkelen var ikke i pungen når jeg ble født. Bøle tatt ned med et kirurgisk inngrep i 10-års alderen. 

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Denne informasjonen skulle du ha fått fra sykehuset og det er synd at du er så uviten og bekymret som du er.

Du må huske på flere ting. Du har gjort alt riktig - du har oppsøkt legehjelp, testikkel er vurdert og de har besluttet å fjerne den (åpenbart). Den bekymringen du nå går rundt med er faktisk overlatt til de aller mest kyndige og profesjonelle på dette området, og det er faktisk ingen andre i hele verden som er bedre på dette. Den bekymringen du har i er hendene på disse som kommer til å gi deg all den behandling som er nødvendig for å få bukt med problemet.

Ingen av oss på forumet kan svare på om dette er kreft. Jeg synes du skal ringe sykehuset for å få informasjon om hva som skal skje. Husk nå på at din situasjon er under kontrol. Snakk med dine nærmeste om bekymringen enn å holde på dette inne i deg selv - det ender med panikkangst på bakgrunn av bekymring og uvitenhet. Jeg håper du klarer å forholde deg til dette til du får en endelig avklaring. Masse god bedring

  • Liker 3
Lenke til kommentar
jae-ols skrev (6 timer siden):

Det er ikke en skam å være uvitende, mange er det i dag. Vi er like bra som andre. 

Han skrev ikke det. Bare at det var synd, at du ikke har blitt informert ordentlig og ikke vet? Det er jo uvitenheten som mest sannsynligvis fører til bekymringen din; å være uvitende handler vel om tap av kontroll, som igjen fører til angst. 

AnnonymG og Skandinav har rett; noen tilstander kan ikke utelukkes eller bekreftes før man har gjort et operativt inngrep. Et godt eksempel er hos kvinner. Diagnostisering av endometriose gjøres jo gjerne med kikkhullsoperasjon, da kan man ikke alltid kan fastslå slikt sikkert på ultralyd. Endometriose er ikke farlig for kvinner, da det er godartet tilstand, "bare' veldig hemmende med tanke på uutholdelige smerter. Behov for operasjon er ikke ensbetydende for at en tilstand er farlig, men det betyr jo likevel at det er viktig for deg å få en kjapp avklaring, og evt oppstart av behandling så kjapt som mulig. 

Ventetid handler jo ikke bare om alvorligsgrad, det er jo andre faktorer som spiller inn. Unge mennesker  prioriteres ofte foran eldre mennesker. Og det kan være ting som at man har avtaler med det private spesialisthelsetjenesten og/eller at den spesifikke operasjonen man skal til ikke typisk har så lang ventetid. 

Vær glad for at du har kort ventetid, så får du det hele ut av verden så kjapt som mulig. Og hvis det skulle være noe mer alvorligere er det jo uansett best prognose ved å ta tak i det tidlig. Det kommer til å gå fint og du vil være i de beste hender! Det du frykter har, svært gode prognoser, spesielt gjennom behandling i Norge, så det kommer til å gå bra, uansett!

  • Liker 1
Lenke til kommentar
11 hours ago, jae-ols said:

Det er ikke en skam å være uvitende, mange er det i dag. Vi er like bra som andre. 

Beklager formulering - det jeg mener er at du ikke har fått god nok informasjon fra sykehuset og er derfor ikke informeret tilstrekkelig om forløpet som du er i gang med. GiaMahan svarte igrunn fint på dette. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
AnnonymG skrev (På 24.12.2019 den 2.12):

Beklager formulering - det jeg mener er at du ikke har fått god nok informasjon fra sykehuset og er derfor ikke informeret tilstrekkelig om forløpet som du er i gang med. GiaMahan svarte igrunn fint på dette. 

De har ikke sagt noen ting, noe som er utrolig merkelig. Og at jeg fikk time så fort , tror jeg viser at det kan være alvorlig. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...