Gå til innhold

KOMMENTAR: Strømmekvaliteten til HBO er en skam


Anbefalte innlegg

Endelig har klaget på dette i årevis.... oled tvr spesielt fra Lg får macro block mareritt på thrones .....

Så episode 1 sesong 8 på min Royole Moon 1080p oled video briller og herregud gikk fra herlig til PlayStation 1 kvalitet fy flate HBO gjett om jeg sier opp abb igjen etter Thrones blir ferdig...., Stort JAAAA

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det ble Amazon 1080p download på meg, men på soverom TV'n type LG 4K lcd/ips så mørke scener var ikke akkurat noe å sprette i taket for, men kvaliteten ellers var helt grei i lyse scener. Synd jeg ikke får sett dette i BluRay på min VT60 Plasma med det første. Svartnivå/mørke scener er for min del det viktigste og har vanvittig mye å si på filmopplevelse/dynamikk i bilde.

Endret av Simkin
Lenke til kommentar

Synes det er rart at ingen nevner lyden på HBO Nordic. Er nesten komisk når du ser episodene oppimot den amerikanske versjonen, er som om alle har pusta litt helium, alt er "pitchet" et lite hakk opp, og det var det som gjorde at jeg ga opp på HBO Nordic. Ble rett og slett for komisk.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Heya! Jeg gjorde litt research angående HBO's elendige kvalitet i går, og kom over en interessant artikkel:

 

https://www.theverge.com/2019/3/25/18281243/apple-tv-plus-app-explained-features-subscription-video-service-shows-originals-channels

 

Kort oppsummert:

 

Apple kommer i Mai med en oppdatert TV-app til AppleTV, hvor man kan få/kjøpe ekstratillegg/ekstrakanaler, blant annet HBO, Showtime og Starz, som en ekstratjeneste, hvor noen vil være gratis, mens man naturligvis må betale for HBO og andre.

Den virkelige kickeren her, er at denne kanalen ikke går gjennom HBO sin app, men blir levert av Apple.

 

Siterer artikkelen:

 

If you like TV shows from any of the services above, you’ll be able to watch that content directly inside the Apple TV app. And Apple says it will deliver top-tier picture and audio quality for all Apple TV Channels since it’s handling the streams for Channels directly instead of relying on HBO, CBS, Starz, etc. Combine that with the option to download content for offline viewing, and you can see why people might opt to start handling their subscriptions through Channels.

 

Dette ser uhyre interessant ut..

AppleTV leverer jo etter hvert mange nye filmer i 4K og 4K HDR, så hvis Apple har HBO sine mastere, er det vel en god sjanse for at det blir minimum høykvalitets 1080, og tør vi drømme om GoT og Westworld i 4K HDR?

Jeg avventer i hvert fall med GoT til mai, for her ser det ut til at det blir et kvalitetsløft.. :)

 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

For å ikke snakke om den elendige UI til HBO. Etter alle disse årene så skjønner jeg ikke at de ikke klarer å lage en enkel måte å fortsette å se seriene man ser på. Og favoritt funksjonen deres er episodebasert. Hva slags idiot var det som tenkte at det var en god idé? Hvem er det som går inn på HBO og markerer hver episode manuelt som en favoritt? Gang på gang så blir jeg satt ut av hvor elendig den nettsiden er og jeg skjønner ærlig talt ikke hvorfor jeg betaler for det.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Ikke bare det, men hele episoden er speedet opp en note. Dette gjør episoden kortere og en tone høyere i hele frekvenser området. Forferdelig irriterende.

 

 

Dårlig 23.976fps->25fps konvertering? Merket også mikkemus stemmer på HBO nordic...

Gjør de det enda? Dette var noe  jeg påpekte for 3 år siden..

HBO Nordic er rett og slett sørgelig mtp lyd- og bildekvalitet!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Merket en vesentlig forbedring etter at jeg etter mange år med daffe HBO-oppleveler i nettleseren gikk over til Chromecast fra telefonen.

 

Så en sesong av GoT på HBO Nordic før jeg returnerte til nedlasting. De to siste sesongene og en rewatch-maraton har jeg kjørt via CC, og jeg syntes det var greit nok med tanke på at min Sony 50" LED Ful-HD snart feirer 5-års jubileum.

 

Så ørlitte skarpere farger og bedre sortnivå når jeg testet noen nedlastinger, men med CC var hakking, utvaskede farger og blokkete bilder historie.

 

Men hadde jeg hatt en 65" HDR 4K QLED ville muligens forskjellene blitt mer synlige og nedlasting mer aktuelt.

 

Ender nok likevel opp med å kjøpe Bluray-versjon av hele serien uansett (mangler dog 4K-TV og Bluray-spiller...)

Endret av MJ7O9B8C
Lenke til kommentar

Jeg har Netflix med tilgang til 4K, Dolby Atmos og Dolby Vision og det er virkelig noe helt spesielt om du har utstyr som gjengir bilde og lyd med slik standard. HBO lager den potensielt mest populære TV serien hittil, og serverer den i en gårdagstandard. Ikke for at alle har tilgang på mer en 1080p vanlig 5.1 lyd, men såpass mange har tilgang nå så det er en skam at de ikke presenterer en slik serie i så høy standard som de overhodet kan slik at den kan nytes på beste mulige måte av de som har den muligheten jeg har. 4K er ingen overdrift lenger, og til og med mellomklasse TV og Lyd utstyr kommer med Atmos og Vision nå om dagen. Jeg føler meg snytt når jeg betaler for HBO samme penger omtrendt som andre strømmetjenester som gir deg MYE bedre kvalitet og MYE, for det er ikke bare et par utvalgte serier men ALT som er filmet med god kvalitet, serverer de i den beste kvaliteten som det er tilgjengelig med. NEI HBO dette er ikke godt nok. GOT burde MINST ha 4K og jeg ville sett det som helt NATURLIG å få den servert med Dolby Atmos og Dolby vision, eller tilsvarende. Den burde ikke lanseres med dårligere kvalitet i det hele tatt, for nedskalering er altid et alternativ, men oppskalering og behandling fra 1080p til en Vision klar 70" OLED TV med 4K vil aldri se noe annet en forferdelig ut. Det ser kanskje bedre ut på en mindre skjerm feks en 40" men selv minst 50-60" TV begynner å bli folkestørrelsen på TV nå og da er 1080p forferdelig å se på.

Lenke til kommentar

Hos Netflix er det mye bedre bildekvalitet på Windows appen enn om man strømmer innholdet fra Chrome nettleseren. Kanskje det er tilfelle med HBO også?

 

Det er fordi Netflix kun tilbyr 1080p til Edge/Safari og de native appene. Resten blir 720p. Skal du ha 4K, er det enda vanskeligere å få sett innholdet på PC, siden du må Kaby Lake/GeForce 10-serien og riktig versjon av HDCP. Finnes plugins til Chrome og Firefox som tillater 1080p, visstnok.

Lenke til kommentar

Hos Netflix er det mye bedre bildekvalitet på Windows appen enn om man strømmer innholdet fra Chrome nettleseren. Kanskje det er tilfelle med HBO også?

Ja. Har noko med DRM-greier å gjere som vart kommentert tidlegare i tråden. Netflix og HBO får i alle fall eg kun sett i 720p i Chrome. Trur plugins kan fikse det.

 

Er C-more eit berre alternativ for oss som ikkje vil piratkopiere? Vurderer å kjøpe ein månad C-more og sjå resten av GoT der.

Endret av Zeph
Lenke til kommentar

 En godt kalibrert OLED i et mørkt rom var definitivt en fordel på denne premieren.

 

Der er du inne på noe jeg tenkte å belyse, og spørre om. Har man ikke kalibrert TVen sin kan man rett og slett ikke forvente all verdens...

 

Og jeg kan garantere at de under arbeid og påsyn har jobbet i et rom som er dunkelt opplyst med lys i 6500 kelvin, som ikke treffer øyet direkte. Det er sånn standarden er for å jobbe med farge i etterarbeid.

 

Hvis man har en tv som er stilt inn etter smak får man ta det for det det er - den følger på ingen måte en teknisk standardisert kalibrering, og man kan ikke forvente at bildet er likt det visjonen til film/serieskaperen er.

 

Jeg skjønner at dette går langt over hodet på folk flest og blir en entusiast-greie. Bryr man seg så mye at man klager, kan man også ta grep og ordne det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...