Jump to content

OlaHaldor

Medlemmer
 • Content Count

  1407
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

395 :)

About OlaHaldor

 • Birthday 08/26/1986

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

10366 profile views
 1. Komplett har fått HP Reverb G2 i nettbutikken. Kanskje gammelt nytt for noen men kan ikke huske å ha sett det her i tråden enda 10. September er lanseringsdato.
 2. Jeg har hatt Markus fra IKEA i et par år men ble aldri helt kompis med den. Jeg er 168 cm høy og synes setet til Markus er for langt. Jeg må enten sitte frempå setet, og ikke støtte ryggen, eller sitte inntil ryggen men med knekk i bena fordi knærne ikke når frem til kanten av setet. Jeg satte meg i en stol fra Cepter på Power her en dag. Jeg var skeptisk, og var mest «haha ja nå skal vi se..» fordi jeg aldri har satt meg i en gaming-stol før. Jeg gikk overrasket ut av butikken med en tanke om at «den var jo faktisk ikke så verst», men hva er «catchen»? Dårlig/lite slitesterkt materiale? Blir den slarkete? Blir man svett og klam? Støtte-putene satt på riktig plass (eller kunne justeres), setet var passe langt og kunne justeres om jeg husker riktig, føltes passe myk og fast ut samtidig, armlenene kunne justeres endel. Til sammenligning var det en stol fra Dacota der som var helt grusom. Hardt sete, dårlig med muligheter for korsryggstøtte etc. Tanker og erfaringer?
 3. Hadde ikke kjøpt den stolen uprøvd. Ryggen ser ikke direkte god ut fra bildene.
 4. Helt prima! Var litt skeptisk ettersom jeg har hatt IPS i all min tid (bortsett fra de første som var TN siden det var det eneste etter CRT). Angrer ikke. Er mer et spørsmål om «hvor kan jeg skvise inn en til?»
 5. Det er ganske ekstreme tilfeller du snakker om her da. Er ikke ofte man printer større enn A3 som «vanlig konsument» M10 Mark II eller III får være helt opp til lommeboka di å avgjøre - kitet du fant med en «pancake» Zoom og fast på 45mm er en fin pakke til en kurant pris. Husk minnekort!
 6. Jeg vil anbefale å kjøpe et speilløst kamera, som nevnt tidlig i et innlegg, har de en skjerm i søkeren. Det gir deg direkte tilbakemelding på hvordan bildet vil se ut, med tanke på eksponering og fokus, i større grad enn med speilrefleks. Jeg har brukt speilrefleks i 15 år, rett og slett fordi det ikke fantes annet da, og fordi jeg ikke har syntes at speilløst har vært et godt alternativ før nå nylig. Etter jeg selv fikk barn har det å orke, eller huske, å drasse med seg speilrefleks blitt noe man ikke lenger tar som en selvfølge, mer som en vurdering om «er det vi skal viktig nok». Jeg fikk smaken på speilløst i fjor sommer og endte opp med å kjøpe hus og optikk, selge (nesten alt, har noe som ligger på finn enda) speilrefleks-utstyret, og opplever at jeg tar mye mer bilder av unger og familie enn før. Det er fysisk mindre og lettere. Stor pådriver for å «alltid ha det med». Jeg har tatt bilder i to bryllup med kameraet - og har aldri før følt meg så sikker på både fokus og eksponering. What you see is what you get. Skal ikke si det er vanskelig å ta bilder med speilrefleks heller, men det er litt mer gjetting på Eksponering om man er i litt blanda lysforhold. Kameraet jeg har er Olympus M1 II. Det finnes i mindre og lettere varianter som M10 og M5. Som nybegynner tenker jeg M10 er den du kan sjekke ut. Vet mange som tar utrolige bilder med det! Lykke til med valget, og jeg svarer gjerne mer om erfaringen med Olympus om du lurer på noe.
 7. Olympus 40-150mm 2.8 er det beste objektivet jeg noen gang har eid, uten tvil. Syns ikke en gang Canon 70-200L 2.8 Kan måle seg. Hinsides hastighet på autofokus, presis fokus, skarp som bare det der det skal være skarpt! veldig fornøyd med overgang til Olympus som nevnt! 🥳
 8. Har ikke PS4, heller ikke spilt første spillet - bør man ha fullført det første før man spiller det andre? Tenker å skaffe PS5 med tiden og ser den skal være bakoverkompatibel - det frister jo
 9. Logitech, tidligere Saitek, er i alle fall bedre enn CH! Kjør på Anbefaler pedaler også. Jeg kjøpte Thrustmaster stikka fordi jeg har hatt stikke med fjær før - elendig og klønete tungt. Lite presist. T.16000 bruker magnet for å gi motstand, som falt veldig i smak. Jeg har ikke plass til yoke dessverre, men honeycomb altså.. frister! Ser den er på tilbud fra tid til annen! Ser du for deg å bruke ipad eller annet til feks GPS og sånt? Jeg er blitt avhengig av det til x-plane!
 10. Joystick og tastatur går veldig fint. Selv har jeg Thrustmaster T.16000 settet; joystick, throttle og pedaler. Tror det er det beste jeg har hatt noen gang. Om jeg skulle hatt yoke måtte det blitt Honeycomb.
 11. For å si det sånn; du får ikke 90 fps i x-plane (msfs2020 er bare å glemme å få sånn fps i vr, skulle det støtte det) med den oppløsningen det er snakk om. Da må du nok i så fall fire endel på den visuelle kvaliteten! Reverb og X-plane er som nevnt før en god match! Trenger ikke gjette på hva instrumentene viser - det er klart og tydelig. I Project Cars 2 får jeg veldig god flyt, og det er en fryd å dure fort gjennom banene!
 12. Om oppløsning er viktig for deg, gå for HP Reverb. Klart Og skarpt bilde!
 13. Jeg har enda til gode å gjennomføre en IFR flight i VR. Kortere turer VFR (èn til halvannen time om gangen er det jeg har orka) i VR er en utrolig bra opplevelse. La meg si det sånn; jeg har aldri hatt så smoothe og presise landinger utenom VR. Må bare oppleves Jeg håper de får lagt til rette for VR i FS2020, selv om jeg tror det vil kreve at man firer mye på grafikk-kvaliteten for å få god flyt. Det finnes en plugin for X-Plane for å fly shared cockpit. Har ikke peiling på hva den heter, men har hørt av andre på discord at det er gøy.
 14. De har jo enda til gode å vise noe som helst fra Norge, som virker å være veldig populært for VFR også av utenlandske brukere. Det de legger ut offentlig er glittersprakende vakkert - skal ikke nekte for det - men det virker også som det er valgt veldig med omhu. Nå høres jeg ut som en skikkelig party pooper. Beklager det. Jeg er interessert i produktet. Mye ser lovende ut.
 15. Jeg mente jeg skrev innlegget mitt her, så ble overrasket da jeg fikk beskjed om svar i VR-tråden.. 🤷‍♂️ uansett - bildene og en zip-fil for å se dem i høyere oppløsning her
×
×
 • Create New...