Jump to content

OlaHaldor

Medlemmer
 • Content Count

  1342
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

371 :)

About OlaHaldor

 • Birthday 08/26/1986

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

10002 profile views
 1. Du må nok senke grafikk-innstillingene endel. Jeg sitter meg 2080 Ti og må jekke ned litt i de spillene jeg spiller for å nå 100 fps. @Aetius Jeg har satt skjermen til 100 Hz sånn at jeg får brukt 10- bit. Innstillingene på selve skjermen har jeg knapt rørt. Justerte på Black Equalizer til 13 og aktiverte FreeSync. Ellers har jeg ikke gjort noe annet. Mangler å ta avlesing av verdier og kalibrering enda.
 2. Godt valg! Det er nok absolutt en skjerm man "vokser inn i" med bedre hardware de kommende år. Vær obs på at den kan virke veldig framtung når du bærer den etter foten - dette er massive greier 😄
 3. Kort sagt: nei. Da må man ha en som leser verdier over en større flate. Det får du ikke gjort med en som er lagd for å ha direkte kontakt med skjerm: da vil man blokkere for lyset fra projektoren, og i praksis ikke måle noe som helst annet enn svart. Se på X-rite i1 Pro; den kan brukes både til direkte kontakt på skjerm og til projektor/lerret. Jeg har en tilsvarende selv som jeg har brukt i rundt 10 år, veldig fornøyd!
 4. Heisann! Da har jeg to spørsmål: Må du ha 100 Hz? Kan VA panel være et alternativ? Kun Dell-skjermen har 10-bit panel og tar 10-bit input, så jeg regner med at det ikke er et krav. Jeg vet at Asus PG348Q er oppgitt å ha "milliarder av farger", men det stemmer ikke rent teknisk. Det er et 8-bit panel med dithering, som tar kun 8-bit input. Jeg har nettop solgt en sånn skjerm selv, så jeg har sett med egne øyne hvilke innstillinger man får i nvidia kontrollpanelet. Hvis VA er aktuelt, åpner det seg flere muligheter, og prisene er langt snillere. 3440x1440 føles som å ha en og en halv 27". Du vil enkelt kunne drive med programmering og ha flere faner/vinduer åpen samtidig som du ser resultatet av det du jobber med. Du kan ta en titt på denne listen; det er egentlig mest opp til hva du ønsker av utseende og hvor mye du er villig til å betale for det, siden du ikke skal drive med spill. Skjermens oppfriskingsfrekvens spiller kanskje ikke så stor rolle heller? Penger å spare!
 5. Freesync fungerer i GTX 10-serie og RTX 20-serie. Skjermen har et menyvalg for å slå på Freesync, dermed får du opp valget for å aktivere G-sync i Nvidia-panelet. Går så det suser! Selv om jeg har RTX 2080 Ti må jeg slå ned litt på grafikken i CoD MW f.eks. for å nå 100 fps i full oppløsning. Jeg bruker ikke HDR forøvrig. Jeg driver med ting som for det første ikke har nytte av det - og ting som må kvalitettsikres for SDR.
 6. Jeg koser meg veldig med den, men jeg har kanskje andre forutsetninger for å kose meg med spill og stor skjerm. 😀
 7. Det har vært noen spørsmål og bittelitt diskusjon om disse skjermene i tråden for ultrawide 3440x1440 skjermer. Tenkte vi kunne holde oss til tema i hver vår tråd. Jeg gikk fra å ha en Asus PG348Q til Samsung 49RG90. Valget var lett når sistnevnte skjerm kom på salg i black week hos Komplett. Så langt har jeg bare gode ting å si om overgangen, men to veldig konkrete ting jeg merket tidlig Jeg skulle ønske det var mulig å få windows-menyen midtstilt Jeg skulle ønske jeg kunne få taskbaren midtstilt Sistnevnte lar seg gjøre med FalconX Det finnes jo flere skjermer i samme kaliber, og det hadde vært interessant å høre om andres erfaringer, grunner til å kjøpe etc.
 8. Dersom du ikke vil at skjermene skal oppfattes av maskinen som èn, skal du ikke bruke Nvidia surround. Det er plug-and-play, så trenger du ikke fikle med noe annen innstilling enn å fortelle windows på hvilken side den ene skjermen er for den andre.
 9. Denne Samsung-skjermen kan deles i to. Da kan du ha f.eks. konas maskin på ene halvdelen mens du spiller konsoll på den andre. Du kan mest sannsynligvis ikke dele en standard ultrawide skjerm i to på den måten. I beste fall kan du få picture-in-picture.
 10. Å legge taskbar helt i siden er litt mot sin hensikt når det jeg ønsker er å få den mer sentrert - mer iøyenfallende hva som er åpent og kjører, spesielt på en så bred skjerm. Jeg googlet meg frem til FalconX i Windows Store. Kostet 11,- så det var bare å kjøpe og prøve. Veldig uvant, til tross for ønsket om sentrerte ikoner - men det går seg til!
 11. Jeg fikk endelig også den Samsung-skjermen på plass i går kveld. Blass? Har du slått på HDR? Da jeg gjorde det forsvant mye av «punchen» syns jeg. Om du åpner nvidia-panelet kan du stille skjermen til å bruke Full range. Det burde frese opp bildet litt i forhold til Limited. Det er to ting jeg savner umiddelbart: - kunne vært hakket mer kurve - skulle ønske man kunne flyttet taskbar/Windows-meny mer sentrert.
 12. Hopper inn her igjen for å rapportere om at den billigsaken var, kanksje litt som forventet, makkverk. Det brummer like godt som før. Og lyden er langt spinklere enn med et "kraftigere" lydkort. Å kjøre lyd til headset fra denne usb-donglen er en vits. Mister masse "mmf". Havner nok som gis-bort på finn etterhvert.
 13. Jeg har en ModMic 5, veldig fornøyd, men det eksterne lydkortet den er koblet til er på god vei å takke for seg. Jeg har prøvd å koble mikrofon til hovedkort både direkte bak og via frontpanelet, men det støyer voldsomt, eller får en dyp brumming. Jeg er derfor på jakt etter å finne en ny løsning; eksternt eller internt? Vil jeg få samme problem med brum/støy ved bruk av et internt lydkort på pci? Eller bør jeg se på eksternt lydkort med usb? En kabel til eller fra spiller ingen rolle - jeg vil bare ha ren lyd. Kan dere anbefale noe ? Eneste krav er stereo ut og mic inn. Surround, optisk etc er ikke avgjørende.
×
×
 • Create New...