Gå til innhold

Er det lov å ekskludere Sverige demokratene?


Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+2534

Det hadde vært fryktelig udemokratisk å gi makten til SD når vi dette er tilfellet.

Selvsagt, mindretallet bør ikke ha noen rett til å bestemme over flertallet... like lite som flertallet bør ha noen rett til å bestemme over mindretallet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva er det "demokratiske" alternativet som gir stemmene verdi? Skal Moderaterna tvinges til å gå i regjering med et parti de er uenige med? SD får de plassene i Riksdagen som folket har gitt dem, og jeg tror mange av de som har stemt på andre partier vil føle at stemmene deres er misbrukt hvis SD kommer i regjering.

Lenke til kommentar

Selvsagt kan man se bort fra SD, ingen er forpliktet til å samarbeide med de. Om man greier å stable en regjering på beina vil SD fortsette sin skyggetilværelse i denne regjeringsperioden også.   Hvor lurt det er å ignorere de er en annen sak,  4 år til uten innflytelse vil enten svekke de, eller kanskje styrke de - mye avhengig av utviklingen i Sverige fremover.  Med tanke på at de regner med minst 300 000 nye innvandrere til Sverige de neste 3 - 4 årene så tror jeg ikke SD vil forsvinne iallefall.   Jeg har tro på en blokkoverskridende regjering denne gang, ser egentlig ingen annen løsning. 

Lenke til kommentar

De partiene som blir med i en regjering sammen med SD kommer helt garantert til miste svært mange stemmer ved neste valg. Dersom de hadde trudd at de kunne komme unna med det, så hadde de selvsagt gjort det med en gang. De vil jo i posisjon! Men svenske velgere hadde aldri tilgitt et parti som sammarbeider med SD.

Endret av Skurupu
  • Liker 3
Lenke til kommentar
At SD ikke fikk prosentvis enda større opplsutning, skyldes at svenskene har importert et massivt antall innvandrere fra totalitære kulturer, som de har gitt stemmerett over Sveriges framtid. Et kulturelt og demokratisk selvmord.

 

Sverige vil bli stående som et eksempel på hvordan et land med velfungerende demokratiske institusjoner, kan ødelegges av sosialt diktatur. Demokratiske lover og institusjoner er er uten betydning når sosiale sanksjoner hindrer folkets mening i å komme frem.

 

Demokrati er at folkemeningen blir hørt og iverksatt. Den som motarbeider andres frihet til ytringer er dermed motstander av demokratiet. I Sverige har det i mange år vært sosialt ulovlig å ha visse standpunkt. På grunn av dette har ikke Sverige vært et reelt demokrati på lang tid.

 

Lovene og institusjonene er der, på papiret er Sverige et demokrati, men i praksis gjør sosial meningskontroll at demokratiet er fraværende.

 

Andre land kan lære av Sveriges fall. Vi må bli flinkere til å kontant slå ned på folk som motarbeider frie ytringer og meningsdannelse. sosiale sanksjoner mot ytringer må opphøre, isteden innføre sosiale sanksjoner mot folk som motarbeider frie ytringer.

 

Det er bare én demokratisk akseptert måte å kjempe mot at meninger skal få oppslutning, og det er ved å fremlegge konkurrerende ideer som får enda bedre oppslutning.
  • Liker 5
Lenke til kommentar

At SD ikke fikk prosentvis enda større opplsutning, skyldes at svenskene har importert et massivt antall innvandrere fra totalitære kulturer, som de har gitt stemmerett [..]

 
Demokrati er at folkemeningen blir hørt og iverksatt. Den som motarbeider andres frihet til ytringer er dermed motstander av demokratiet.
 
Vi må bli flinkere til å kontant slå ned på folk som motarbeider frie ytringer og meningsdannelse. sosiale sanksjoner mot ytringer må opphøre, isteden innføre sosiale sanksjoner mot folk som motarbeider frie ytringer.

 

:wee:

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Noxhaven later til å tro at enhver som oppholder seg i landet er en del av landets befolkning, som dermed skal ha sin rett til å bestemme over dets fremtid. Det er som å gi gjester i ditt eget hus rett til å bestemme innredning og fargevalg, rutiner og regler. Eller at et hotell overlater til sine gjester å bestemme priser og avlønning. Etter først å ha gitt gjestene rett til å bo permanent på hoteller.

 

Noxhaven fremfører den dårskapen som er skyld i våre aller største problemer.
Lenke til kommentar

Hvis alle konspirerer for å ikke høre hva en stor del av folket ønsker og tenker, så er det jo tydelig at noe iallefall er merkelig.

Syns det er rimelig drøyt å kalle det for en konspirasjon. De får mye makt i Riksdagen med så mange ledamöter og kan antakelig avgjøre mange saker siden det er ekstremt jevnt mellom de rødgrønne og de blå. 

Endret av ^fmj
Lenke til kommentar

At SD ikke fikk prosentvis enda større opplsutning, skyldes at svenskene har importert et massivt antall innvandrere fra totalitære kulturer, som de har gitt stemmerett over Sveriges framtid. Et kulturelt og demokratisk selvmord.

 

Jepp. Om Sverige ikke hadde tatt imot asylsøkere i det hele tatt ville sikkert SD fått mye større oppslutning.

Lenke til kommentar

Noxhaven later til å tro at enhver som oppholder seg i landet er en del av landets befolkning, som dermed skal ha sin rett til å bestemme over dets fremtid. 

 

Jeg later altså til å tro at vandrerfolk, asylsøkere, turister og barn har stemmerett? En fantastisk observasjon ut av et simpelt smilefjes og noen sitater av deg selv, Psycho. Er du synsk?

Jeg baserer meg nok mer på å late til å tro at de med statsborgerskap som er myndige har stemmerett og rettigheter som følger av det. Noe som gjelder alle, hold deg fast nå, også med de med brun hud. *Dun dun duuuun*

 

 

Det er som å gi gjester i ditt eget hus rett til å bestemme innredning og fargevalg, rutiner og regler. Eller at et hotell overlater til sine gjester å bestemme priser og avlønning. Etter først å ha gitt gjestene rett til å bo permanent på hoteller.

 

Du kan vel bedre en dette?

Det er ingen turister som kan stemme verken i Norge eller Sverige, altså det som analogien din tilsier.. Det du skriver er helt irrelevant for saken, en stråmann.

 

Jeg kan hjelpe deg litt på vei med en analogi som passer situasjonen siden du virker svært inhabil og forvirret:

 

I et bofellesskap så bør også myndige nye beboere få en stemme i syret på lik linje med alle de som allerede bor der, samme om de er ny-innflyttet, har bodd der i 30 år eller er født på bofellesskapets toalettskål. Altså alle bør få være med på å legge igjen en stemme når det kommer til innredning og fargevalg, ikke bare andelen av beboere som du anser at skal stemme på din egen favoritt innredning.

 

"Demokrati er at folkemeningen blir hørt og iverksatt. Den som motarbeider andres frihet til ytringer er dermed motstander av demokratiet."
-Psycho The Rapist.
 

 

Noxhaven fremfører den dårskapen som er skyld i våre aller største problemer.

 

 

Heh.. etter at jeg kun siterte deg og la til et smilefjes så viser vel bare dette hvor desperat du nå ble fordi du innså at den du mente at det bør bli slått ned mot er deg selv. I hele innlegget jeg siterte angriper du dine egne meninger. Etter dine egne ord er du motstanderen av demokratiet, det er du som ønsker å frata statsborgeres stemmerett fordi du ikke mener at flertallet av en bestemt gruppe er enig med ditt politiske syn.

 

Hva er vel da ikke bedre enn å følge opp med et innlegg som kun består av tankelesing, personangrep og stråmenn? Er det et forsøk på å rette fokus vekk ifra det du skrev?

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Jeg tror at SD setter spor etter seg ved å påvirke svensk politisk diskusjon angående innvandring. Imidlertid, så har de (altså SD) begrensninger angående spørsmål om sosial sikkerhet for alle. Så derfor vil de ikke så lett komme i dominerende formel posisjon.

 

Svensk politisk diskusjon har vel vært mye "sosialistisk preget" på den måten at det er vanskelig å være anerledes/individualistisk. Jeg tror det var Jo Benkov som sa at han valgte Høyre fordi der var det mulig å være "anerledes" og mindre under sosial kontroll (sammenlignet med de mer på venstresida). Har man "feil meninger" så blir man på venstresida lett utelatt fra invitasjoner til party :-) Slik har det vært mye av i Sverige?  Jeg ville slite med å tenke fritt under slike forhold. Som i et mentalt fengsel :-)

Endret av lada1
Lenke til kommentar

SD har nok dradd S og M over mot høyre i politikken. S og M må følge etter -til en viss grad- SD for å forhindre velgerflukt og for å hente tilbake velgere. På den måten har vel SD allerede hatt betydelig innflytelse over svensk politikk.

 

(Til høyre; les: mot strengere innvandrings - og integreringspolitikk).

Endret av Vaniman
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvis SD vil i regjering må de inngå kompromisser. FrP var ute av regjering i evigheter før de til slutt innfant seg i at for å bli med i regjering så måtte de inngå kompromisser, og ikke få alt som de vil. Da var Høyre klare og aksepterte dem.

 

Du kan ikke sette ekstreme krav som du ikke vil vike på og forvente å komme i regjering. Du må finne et midtpunkt.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Du kan ikke sette ekstreme krav som du ikke vil vike på og forvente å komme i regjering. Du må finne et midtpunkt.

 

Eller så må du gamble på å få nok stemmer til å danne regjering utan hjelp frå andre parti.

 

Her har SD gambla i ein "high risk, high gain" situasjon der dei ved å nekte å inngå kompromiss har spelt vekk sin sjangse til å ha reell innflytelse, men der dei kunne opnådd ein så stor støtte blant folket at dei hadde kunne iverksatt sin politikk utan hjelp frå andre parti.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb

Eller så må du gamble på å få nok stemmer til å danne regjering utan hjelp frå andre parti.

 

Det er svært få eksempler av det i historien, men ikke urealistisk om det forsetter denne veien. 

Lenke til kommentar

Eller så må du gamble på å få nok stemmer til å danne regjering utan hjelp frå andre parti.

 

Her har SD gambla i ein "high risk, high gain" situasjon der dei ved å nekte å inngå kompromiss har spelt vekk sin sjangse til å ha reell innflytelse, men der dei kunne opnådd ein så stor støtte blant folket at dei hadde kunne iverksatt sin politikk utan hjelp frå andre parti.

Vel, skal de klare seg alene så trenger de 51% stemmer. Det kommer ikke til å skje. Altså teoretisk mulig, men i et politisk landskap med så mange partier? Slik skjer ikke lengre. De har 17,6%. Selv om de opplever en del vekst, så skal det rimelig mye til for å nå så høyt.

 

Vi har hatt svært god vekst i Norge for SP, SV og Rødt, men selv sammenlagt er det ingen som tror de vil nå 51%. Du skal ikke langt tilbake før Høyre hadde under halve oppslutningen av i dag, heller her tror ingen Høyre vil nå 51%.

 

Hvilken stor hendelse har i norsk historie sikret et part over 50%? Andre verdenskrig. Og selv om SD beskriver innvandringen som en eksistensiell krise for Sverige, så tror jeg ikke vi objektivt kan sammenligne det med andre verdenskrig.

 

FrP hadde og urealistiske mål rimelig lenge. De skulle ha det akkurat som de ville. De kom aldri i en posisjon hvor de er i nærheten av å kunne gjøre det. Sammen med Høyre derimot? Nå har de faktisk oppnådd noe av sin politikk. 

 

Det er ikke gamble når ingen realistiske modeller putter deg i nærheten av 51%. De har meningsmålinger. De ser det ikke kommer til å skje. Har FrP hatt velgerflykt av å gå inn i regjering? Ikke i det hele tatt. Så det store problemet for SD er at de nekter å samarbeide. De vil stå på sitt uansett og ikke moderere for å samarbeide med andre. Da er den en selvfølge ingen vil eller kan samarbeide med deg. Et samarbeid der SD får det som de vil? Det er ikke samarbeid.

Lenke til kommentar

(...) FrP hadde og urealistiske mål rimelig lenge. De skulle ha det akkurat som de ville. De kom aldri i en posisjon hvor de er i nærheten av å kunne gjøre det. Sammen med Høyre derimot? Nå har de faktisk oppnådd noe av sin politikk. (...)

Eneste jeg kommer på er at de satt ned skatten til norges rikeste. Har de oppnådd noe som går positivt ut over en typisk FrP-velger?

 

Jeg spør ut i fra uvitenhet, og ikke et forsøk på å være morsom.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb

Eneste jeg kommer på er at de satt ned skatten til norges rikeste. Har de oppnådd noe som går positivt ut over en typisk FrP-velger?

 

Jeg spør ut i fra uvitenhet, og ikke et forsøk på å være morsom.

 

Godt spørsmål. Lurer litt på det samme da jeg ikke har fult slavisk med på nyhetene. 

 

Bompenger var jo noe av det FRP var mest imot, i dag er det mye mer bompenger, og egentlig langt verre enn da AP forlot skuta. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...