Gå til innhold

Dagens middag


*NORGE*

Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Tjuvstarter på jula, ble medisterkaker m/ brun saus, ertestuing og poteter. 👌

 

Årets medisterkaker fra gilde var godkjent, men blir nok lokalt slakteri's utgave til jul i år og. 👍😉

Endret av Duriello
  • Liker 3
  • Hjerte 3
Videoannonse
Annonse
Skrevet
Duriello skrev (3 timer siden):

Tjuvstarter på jula, ble medisterkaker m/ brun saus, ertestuing og poteter. 👌

 

Årets medisterkaker fra gilde var godkjent, men blir nok lokalt slakteri's utgave til jul i år og. 👍😉

Blir nok en full julemiddag her og, før den 24.12. Førstkommende tirsdag lutafisk-lag.

  • Hjerte 3
Skrevet
Mannen med ljåen skrev (20 minutter siden):

Har gått tre dager uten polsk mat, så måtte innom den østeuropeiske matbutikken. Har kjøpt noen interessante pølseprodukter, men dagens middag ble polsk brød med polsk kyllingsalat fra datoavdelingen. Veldig godt.

Bruker du denne ekomarket eller hva det heter? Har sett den har dukket opp i byen og tok meg en tur innom men kjente ikke igjen noe som helst så gikk ut igjen. Noen anbefalinger? 😛 

  • Hjerte 1
Skrevet

EKO-market, ja. Se gjerne i frossen grønnsak-avdelingen etter borsch-grønnsakblanding. Eller på glass, som skal røres ut med vann. Lag borsch, ha oppi litt polsk kielbasa-pølse. Og ta en titt i nedsatt -hylla, kanskje inspireres du til å kjøpe noe du ikke har hørt om, så spør ChatGPT. 

Prøv også doktor-pølse, den minner om servelat.

Lyst på noe søtt? Prøv halva. Som marsipan, men av sesamfrø, ikke mandler.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 2
Skrevet

Orientalsk gryte med karbonadedeig i dag.

---

I morgen blir det min nye airfryer sin jomfrutur med en kvart grandis med ekstra topping bestående av noe kjøtt og ost.
Den er ca. 50% tykkere enn en vanlig grandis uten ekstra topping. Når jeg steker dette i ovn pleier det å være ca. 225 grader i 16 minutter, så antar i utgangspunktet ca. 180 grader i ca. 15 minutter i airfryer, og så følge godt med siden det er første gang.
Tips mottas med takk, om jeg er litt på villspor her. Ikke brukt airfryer selv før.

  • Hjerte 5
Skrevet

Du sier noe, kan bli interessant. Jeg tipper det ligger greit i en bris, men flytter på seg i en kuling.
Da blir det airfryer-værmelding i morgen. :thumbup:

  • Innsiktsfullt 2
Skrevet (endret)

Har hatt gjest, og gjort et solid innhogg i den digre, gamle pakken med "grillskiver av nakke", altså koteletter med bearnaise, ris og kokte grønnsaker. 

Litauisk sjokoladekake til dessert, hvis vi orker. Den blir bakt, men kanskje ikke spist i dag.

4770079111681-SokoPyragas-1500x150.png

Edit: rotet med cl og ml for glasuren, så den ble saus. God kake likevel. 🇱🇹

Endret av Mannen med ljåen
  • Hjerte 2
Skrevet (endret)

Idag er det kona som lager mat, og det blir egen marinert Lammestek.

Jeg koser meg med litt Honningmelon før middag og Brekeriets Lusse Lelle surøl, en jule surøl. En øl det er tradisjon at jeg og søsteren min koser oss med til jul.

Det smaker littegrann som en mellomting mellom øl og cider eller musserende vin.

Nå er steken i ovnen.

20251115_173318129.thumb.JPG.3a5c91a44c3d6c33b4ed38c930022f3c.JPG

20251115_173358434.thumb.JPG.3284d49e5e202e61047fdd7ae04e39c1.JPG

Endret av Gouldfan
  • Liker 1
  • Hjerte 4
Skrevet (endret)

Da var airfryer-pizzaen innabords, jeg gikk for ekstra kjøtt med restene av provence-krydret lammestek skåret i smått, og ekstra ost over.

180 grader i 12 minutter, da tok jeg den for at den ikke skulle bli svidd. Kjørte pizzaen et minutt i mikroen først for å smelte osten litt slik at den hang bedre og ikke ble blåst vekk inni fryeren. Osten ble gylden og god, fin rundt kantene etc, varm og god inni, bra konsistens, men bunnen ble ikke sprø. Det ble vel ikke helt slik jeg forestilte meg.

Nå hadde jeg dette stående på sånn papirgreie i airfryeren, og jeg tenker dette bør kanskje stå på rist neste gang, sånn at det blir litt varm trekk under også og at bunnen kanskje da blir sprø.

Dette er rett ut av fryeren etter 12 minutter, før krydder etc.

image.thumb.jpeg.c4cbeeaa169dd21231ce6b06f6ed0e17.jpeg

Endret av xRun
Typo.
  • Hjerte 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...