Gå til innhold

Kvinnelige ledere tjener kun 77 prosent av mannlige lederes lønn


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg skjønner ikke helt hvorfor ikke kvinnen skal få lik timelønn. At hun er borte pga. barsel tar jo det offentlige seg delvis av ihvertfall. Det gjenstår jo litt da.

 

Men kvinner har jo sikkert noen gode evner å bidra med, som mannen ikke har?

Lenke til kommentar

Når jeg leste artikkelen la jeg merke til at problemet ikke gjaldt et kvinnedominerende yrke/bransje. Dermed tenkte jeg med en gang kompetanse og erfaring.

 

Når du har flere å velge mellom i en gruppe, så vil du også få flere personer med større erfaring og kompetanse - noe som vil vise seg i lønnsnivå.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Skulle likt å sjå datagrunnlaget for undersøkinga og kva type stillingar, bedrifter osv. det er snakk om. Dersom ein ikkje samanliknar lik stilling i lik bransje, gjerne lik bedrift, så er det kanskje ikkje så mykje verd. Det er heller ikkje nemnd om undersøkinga tar omsyn til erfaring, alder osv.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Dersom kvinner jobber like effektivt som menn, og om man slipper unna med å kunne lønne kvinner mindre enn menn, hvorfor er det ikke en epedemi av mannfolk som ikke får seg jobb fordi arbeidsgiver heller vil ansette kvinner de kan lønne lavere for samme arbeid?

 

Jeg sier ikke at dette ikke kan ha andre forklaringer, men folk må skutte å anta at arbeidsgivere er 100% rasjonelle entiteter som gjør det optimale valg hele tiden, det er lett å tenke seg at man ikke velger den beste kandidaten.

 

AtW

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Det er helt håpløst å skrive en nyhetsartikkel om dette uten å linke til selve rapporten. Her er den for de som er interesserte: https://lederne.no/wp-content/uploads/2017/02/Norsk-Ledelsesbarometer-2017-l-nn.pdf

 

Rapporten var for øvrig like overfladisk som denne typen bestillingsverk fra fagforeninger pleier å være. Og til tross for at de har data for både bransje og stilling for respondentene, sammenlikner de kun lønn for menn og kvinner innad i hver enkelt bransje, antagelig fordi datasettet er for lite til at å sammenlikne lønn innad i samme stillingstype vil gi troverdige tall. Da kan jeg ikke skjønne hvordan man kan tolke noe særlig meningsfullt ut av dette. Som Simen skriver er det selvsagt forskjell på lederstillinger, også innad i samme bransje.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Dersom kvinner jobber like effektivt som menn, og om man slipper unna med å kunne lønne kvinner mindre enn menn, hvorfor er det ikke en epedemi av mannfolk som ikke får seg jobb fordi arbeidsgiver heller vil ansette kvinner de kan lønne lavere for samme arbeid?

 

Fordi ansettelser, spesielt i ledende stillinger, ikke foretas på rasjonelt grunnlag. For eksempel viste en undersøkelse for en del år siden at ledere som hadde jobbet seg opp gjennom organisasjonen både ga bedre resultater og krevde mindre lønn i forhold til ledere hentet eksternt. En norsk undersøkelse omtalt på tu.no for et par år siden viste at de viktigste kravene for å bli toppleder i Norge var at man kom fra visse familier på Oslo vestkant og hadde gått BI. Ting som karakterer og IQ hadde ingen påvirkning. Vi har vel alle sett hvordan toppledere som gjør graverende feil så de må slutte får ny og bedre betalt jobb med en gang. Der hvor jeg jobber måtte teknologidirektøren gå for litt siden på grunn av grov inkompetanse som satte bedriften i en vanskelig stilling. Han ble med en gang ansatt i et søsterselskap fordi han hadde jo akkurat den riktige kompetansen...

 

Det skal i hvert fall mye til for å overbevise meg om at det er noen som helst positiv korrelasjon mellom lønnsnivå og kompetanse når det gjelder høyere lederstillinger.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

77% er for liten forskjell.

Skal man dømme etter noe av forskningen skyldes dette barn og barsel.

Etnisk norske kvinner får i dag ca 1,7 barn per kvinne. Mao - vi dør ut, sakte men sikkert fordi kvinner ikke får barn nok. Hvorfor ønsker vi det?

Vi skulle istedet oppmuntret disse unektelig driftige kvinnene til å få langt flere barn. Verden trenger det.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...