Jump to content

stigmv

Medlemmer
 • Content Count

  182
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

349 :)

Recent Profile Visitors

1368 profile views
 1. Hvis man skal faktasjekke for å løfte debattnivået, så hadde det kanskje også vært lurt å gjøre de sjekkede faktaene tilgjengelig for debattantene... Ut i fra det relative antall kommentarer på åpne artikler og artikler for abonnenter, så vil jeg anslå at mindre enn 10% av de som debatterer her er abonnenter.
 2. Jeg kunne tenke meg en mellomløsning hvor en bil har et fast batteri med nok kapasitet til daglig bruk, for eksempel 200-250km og plass til ett eller flere byttbare batterier som man kan leie ved langtur. De byttbare batteriene burde da være standardiserte slik at de kunne brukes av flere bilmodeller.
 3. Kollegene mine jobber mye bedre når jeg er på hjemmekontor.
 4. Det var overaskende stor forskjell i rekkevidde mellom en og to motorer med samme batteri. På den annen side, så lenge alle modellene har over 400 km rekkevidde, så tror jeg ikke det utgjør så veldig stor forskjell i praktisk bruk. Med mitt bruksmønster tror jeg ikke jeg vil oppleve mer enn maksimum to timer per år ekstra ladestop med den modellen med kortest rekkevidde mot den med lengst rekkevidde. De treffer helt sikkert et større marked med de nye variantene.
 5. Eneste argumentet jeg ser mot vaksinepass som er relevant her er usikkerheten om hvor stor grad man fortsatt kan være bærer av smitte om man er vaksinert. Det hjelper lite om man lar vaksinerte reise om de fortsatt kan frakte smitte mellom områder med forskjellig smittetrykk. At det er frivillig å bli vaksinert betyr ikke at folk skal skjermes for naturlige konsekvenser av de valg man tar. Så lenge det er faglig begrunnet ser jeg ingenting diskriminerende med forskjellige restriksjoner for vaksinerte og uvaksinerte. Når det gjelder om fordelingen av vaksine er urettferdig, så er det et helt annet spørsmål. Det vil være urettferdig med eller uten vaksinepass. Når det gjelder meg selv så er jeg lite plaget av Korona-restriksjoner og har ikke noe mot at andre med f.eks. mer publikumsrettede yrker, eller for den saks skyld bare mer sosiale personer får gå foran meg i køen, men jeg vil ta vaksinen når det er min tur.
 6. Vektorbaserte vaksiner har vært brukt i stor skala i flere tiår, så det i seg selv er ikke noen grunn til å frykte alvorlige bivirkninger. Om det skulle vise seg at AstraZeneca-vaksinen forårsaker blodpropp så er det nok noe annet spesifikt med vaksinen som trigger det; adjuvant, konservering, valg av vektor-virus, &c.
 7. Hva har egentlig skjedd på karosserifronten di siste ti år? Bilen min er 13 år gammel. Hva kan jeg vente meg av karosseriforbedringer når jeg en gang i framtiden skal bytte den ut med en 2021-modell?
 8. Det er ikke spesielt bemerkelsesverdig at Huawei faller så mye når de ikke lenger har de appene folk bruker. Jeg vurderer å skaffe meg et nytt nettbrett og sjekke i den forbindelse om Huawei sin alternative app-markedsplass har de appene jeg bruker mest og svaret var "nei" for alle sammen. Når jeg heller ikke vil ha Samsungs OneUI eller Apple's IOS så er det ikke så mye å velge i i norske butikker, så jeg bruker fortsatt det gamle nettbrettet mitt. Og der tror jeg at mye av årsaken til Samsung sitt fall ligger; alle hater OneUI, men Samsung vil likevel ikke gå tilbake til sitt gode, gamle brukergrensesnitt.
 9. Bedre korrespondanse er mitt største ønske når det gjelder tog. For eksempel da jeg dro hjem fra juleferie nå sist så var det 1t40m overgangstid i Trondheim, og 5 minutter overgangstid i Oslo. Og så hadde det vært fint om noen av de mest kronglete strekningene kunne oppgraderes slik at reisetiden ikke ble så lang. Ellers så er tog, med unntak av de mest overfylte rushtidstogene, den mest komfortable reisemåten, med god margin.
 10. Hva skal nytten av dette være? Samsung sine Edge-modeller er allerede umulig å holde uten deksel.
 11. Vaksinepass må være en internasjonalt utarbeidet standard. Ellers risikerer man å plutselig bli stående et sted ute i verden hvor de som skal sjekke om man skal komme inn ikke har peiling på hvordan de skal forstå eller kontrollere en særnorsk løsning. Jeg har i alle fall liten tro på at land sånn passe langt unna Norge vil godta en utskrift fra helsenorge.no som fullgodt bevis på vaksinering.
 12. Det er stort spenn i alder i det vi blir tilbudt i alle fall. Chinook feirer 60-årsdag for første flyging i september i år.
 13. Jeg bruker ikke Spotify, men uansett er all musikken jeg hører på av den mest utsøkte kvalitet, så jeg tviler på at AI-en ville funnet noe å kritisere i min spilleliste. For eksempel mens jeg leste denne artikkelen hørte jeg på en bootleg av "Planet Episode 008" fra Gakuinsai 2015.
 14. Kan ikke telefonsamtalene spores? Jeg vet at det nummeret som kommer opp på telefonen lett kan forfalskes, men televerket og politiet har vel bedre verktøy til å spore hvor samtalen faktisk kommer fra.
 15. "Dersom vi prøver å gå inn på menyen under kjøring, får vi fort beskjed om at vi av sikkerhetsmessige grunner ikke kan endre på ting i fart." Betyr dette at man må stoppe bilen for å endre f.eks. viftehastigheten?
×
×
 • Create New...