Gå til innhold

Den store FIFA 16-tråden


Anbefalte innlegg

Sykt morsomt å lese alle som klager på spillet når det er opplagt at det er de selv som må lære seg hvordan ting funker. 

 

1. Fart: Du kan ikke lenger bare holde inne løpeknappen å peke nesa mot mål. Nå må du slå ballen lengre foran deg manuelt i tillegg for å få skikkelig fart. Bale løper fra de fleste forsvarspillere, akkurat slik han gjør på ekte, så lenge du "løper riktig" Å selv med tregere spillere som Isco så kan man holde forsvaret bak seg. 

 

2. Gjennombrudspassninger funker fortsatt veldig bra. Men i motsetning til fifa 15 hvor du kunne stå hvor som helst på banen, å slå en perfekt ball slik at du kommer alene med keeper, så må du nå komme deg i riktig posisjoner, og time mye bedre. 

 

3. Skudd er slettes ikke "slappere". Men her handler det også i mye større grad om vinkel, avstand til ball, kraft og timing enn på fifa 15. På fifa 15 kunne du i mye enklere smelle av en kanon fordi kravene til mannen bak spaka var langt lavere. På fifa 16 må man i mye større grad vente på en god skuddmulighet før man fyrer av. Noe som er realistisk. I virkeligheten er det slik at hvis man prøver å fyre av ett hardt skudd når man har ballen i beina og dårlig vinkel, så vil du bare få avgårde en lompe som knapt kommer til mål. Men har du ballen en meter foran deg når du starter skuddbevegelsen, og god vinkel, ja da kan du lime ballen i krysset. Å det virker som om fifa 16 er langt mer realistisk sånn sett. 

 

 

 

Man trenger mer skills på fifa 16 enn på 15. Skal vedde på at de fleste som klager på tingene over er de som holdt løpeknappen inne hele kampen å bare slo gjennombrudspassninger på fifa 15. Nå vil dere falle totalt gjennom hvis dere ikke klarer å tilpasse dere, og faktisk spille dere frem til sjansene.

 

 

 

Ellers liker jeg veldig godt muligheten til å slå harde pasninger. Nå kan jeg i større grad utnytte rom uten at spillere 10 meter unna klarer å tette rommet mens pasningen er underveis. Jeg liker også at spillerne er mer responsive. Man trenger ikke 10 meter for å vende opp uten ball lengre, og man kommer seg mye raskere tilbake i spill etter å taklet. Jeg har heller ikke slitt med at jeg har trykt på en knapp, og ingenting har skjedd. Noe jeg slet med fryktelig mye på fifa 15. Ellers må jeg si laget virker langt mer balansert nå enn tidligere. Forsvaret løper mye mer riktig, og har nok mye av æren for att gjennombruddspasninger ikke er OP lengre. 

 

 

 

Må si jeg digger forbedringene så langt.

^

This!

er helt enig med det ^^

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Etter å ha sett gjennom tråden kan jeg konkludere med at "nytt FIFA"-viruset har slått til igjen. Hva er "nytt FIFA-viruset"? Det er troen på at pasninger, skudd, løp og innlegg er mindre automatisert, mer realistisk og krever mer skills enn hva som var tilfellet i forrige FIFA. Dette er førsteinntrykket nær sagt alle får etter å ha prøvet et nytt FIFA.

 

Jeg tror sannheten er mer at det bare tar litt tid å komme inn i ny rytme. Straks man har lært seg spillet å kjenne, føles alt like lett som i fjorårets spill. Når så neste FIFA kommer ut et år senere får man nøyaktig det samme inntrykket: 

 

"I forrige FIFA kunne du bare løpe mot mål. Nå må du virkelig beregne hvor ballen er mens du løper."

"Nå må du virkelig tenke hvor du slår pasninger. Det holder ikke lenger å trykke på pasningsknappen."

"Nå må du virkelig beregne når du skal hoppe inn i hodedueller. Det holder ikke å bare trykke på skyteknappen"

 

Ta en titt på f.eks Gamer.nos tidligere FIFA-anmeldelser. Gjengangeren er at alt var så enkelt og automatisk før, men nå er alt så mye mer realistisk. Er det virkelig slik? Eller er man bare ikke blitt kjent med spillet ennå?

 

Jeg tror sannheten er at den relle forskjellen er minimal. Så snart man har lært seg det nye systemet å kjenne, vil alt føles like automatisert som før. Selvsagt er det forbedringer, men mange har en tendens til å overdrive forskjellene like etter at spillet er utgitt. Man får inntrykk av at FIFA har gjort et kjempesprang for forrige år.

 

Vil vi i 2018 si at det var store forskjeller mellom FIFA 15 og FIFA 16? Jeg tror ikke det, men vi vil garantert si at det er enorme forskjeller på FIFA 17 og FIFA 18!

Endret av Donkey Kong
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Sounds about right.

 

Men skal sies at de fleste likte FIFA 15 før de patchet det. Evt før alle ble pace- og gjennombruddshorer. Etter det så ble FIFA 15 helt jævlig.

 

Men det sier også om hvor mye små endringer i gameplayet har å si. Litt flere animasjoner og litt bedre intelligens på spillerne har alt å si.

Enig. FIFA 15 var bedre før de skrudde om gamespeed.

Lenke til kommentar

Merka ikke store forskjellen på FIFA 15 og demoen. Neymar var helt latterlig rå da, så det med at man ikke kan springe med en spiller er bare tull. Har aldri opplevd der så lett å passere en motstander når man har en kompetent dribler selv. Forsvarer og midtbanen virker å være mer limt sammen, noe som kanskje vil gjøre den defensive oppgaven noe lettere.

 

Et endelig svar får man jo ikke før man har kastet bort 100 timer på det ekte spillet og virkelig forstår endringene de har implementert. Like spennende hvert år.

Lenke til kommentar

Pasninger,pace og alt virker mye bedre på demoen enn på fifa 15, liker at man kan skyte pasninger! Kult.

Så håper jeg ikke ea hører på de som griner om at ikke l1+trekant+aubameyang etc ikke funker hver eneste gang. Lær dere å spill fotball for faen, jeg blir dårlig av de som klager på det. Det går fint å spille gjennombrudd osv nå, men man må time det, som i ekte fotball. Ikke bare slå og så vite at en rask afrikaner når den uavbrutt hver gang. Sånn er ikke fotball.

Lenke til kommentar

Oppfatningene endrer seg naturligvis etter at man har spilt et tre-firesifret antall timer :p Jeg syns samtlige FIFA-utgaver er fantastiske og det beste som har skjedd serien de første kampene jeg spiller, men etterhvert som du får flere og flere kamper under beltet begynner du å se alle de småtingene som man ikke oppdager før det er gått en stund. 

 

Dette gjelder kanskje spesielt spill som FIFA hvor det jo tross alt er veldig repeterende. 

 

Jeg likte en del av tingene de har introdusert, men sitter på gjerdet om jeg skal kjøpe eller ikke. 

Lenke til kommentar

Har vel ofte vært en dårligere pc versjon, brukt gamle spillmotorer og liknende. Lurer bare på om jeg skal kjøpe FIFA på pc eller Xbone, har flere kontrollere til pcen, og den er kobla til TVn allerede, men kjedelig om det er en dårligere pc versjon slik det har hendt tidligere.

FIFA 14 på PC brukte gammel spillmotor, FIFA 15 og 16 har samme spillmotor på PC som PS4 og Xbone.

Lenke til kommentar

er blitt immun mot å score på fifa 16 demoen, er faktisk fascinerende hvordan jeg greier de sykeste bommene. så scorer kompisen min på den ene sjansen han har i hele kampen, jeg hadde tilogmed ett episk selvmål der han motstanderen skjøt frispark fra midtbanen, så bommet den ene forsvarspilleren på headen og så traff den skulderen på forsvarsspilleren rett bak slik at det resulterte i mål :eek:

Lenke til kommentar

Spillet virker ganske så balansert, men det var også Fifa 15 Før EA begynte å update spillet. Endre på ting som var for vanskelig for den dagligdagse apekatt. Det samme skjer desverre i år også. Hvis ikke alle kan føles seg som en verdens mester er det ikke Fifa lengre.

 

Stemmer dette. Jeg elsket fifa 15 til de patchet det for å imøtekomme kravene fra alle de som ikke klarer å spille seg frem til sjanser. 

 

Frykter det samme skjer i år. Bare se her inne, så skjønner man jo at folk ikke vil spille fotball. De vil løpe rett frem i 50 km/t til de kommer alene med keeper. Gud forby at man må bruke 10-15 trekk og vending av spillet før man får åpnet opp forsvaret og kommer til en mulighet. Nei, her er det kun gjennombrudspassninger fra midtbanen som gjelder..

Lenke til kommentar

Jepp, her inne er det bare slike. Er utifra dine poster bare du som virkelig KAN spille FIFA. Forøvrig også vært mange innom disse trådene oppigjennom årene som har også kun har hatt det i kjeften men som ikke har kunnet backe det opp, de også var de eneste som kunne spille som en "proff" og resten "ville ikke spille fotball" og det eneste de kunne var å slå bruddpasninger og høye baller.

 

Fint at du i det minste kan glede deg over spillet og at du er den eneste som har det som trengs for å kunne spille "skikkelig" fotball, når du har det slik så skjønner eg ikke hvorfor du gidder å syte over andre. Men er jo greit å få frem i hvert innlegg hvor god man selv er og hvor dårlige og "anti-fotball" andre er.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...