Gå til innhold

[Løst] Prøver å få samboeren til å bli interessert i spill.


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Spill har påvirket den jeg er i dag, jeg elsker det å sette seg i sofaen både alene og med venner for å koble ut fra en hektisk hverdag med spill.

 

Men samboeren min er ikke like interessert.

Hun liker kun Mortal Kombat.

 

Jeg har akkurat spilt igjennom The last of us.

Dette spillet var så nydelig at tårene dukket opp i øye kroken opptil flere ganger i løp av spillet.

å kjæresten min rister på hodet og jeg forklarer henne at det er som den beste boken hun har lest.

 

Jeg ønsker å få samboeren min like interessert eller hvert fall såpass interessert at hun ønsker å spille litt mer en mortal kombat.

 

Jeg har prøvd å vise henne titler som:

GTA V

Assassins's creed 3

Rainbow six

+++

 

 

Men kontrollen er for vanskelig, hun sliter med å trykke på riktige knapper og lære seg hvor knappene er. for å ikke snakke om styringen av to joysticker.

 

Når hun må titte ned på kontrollen i kampens hete så er det ofte for sent, hun dør hele tiden og mister da interessen.

 

I mortal kombat så trenger man bare å trykke på alt som er av knapper uten å vite nøyaktig hva personen gjør.

 

 

Har noen av dere tips til et playstation (helst PS4) spill som er like bra som the last of us, men samtidig har såpass bra opplæring i kontrollen at hun forstår hvor hun skal trykke.

 

Jeg er veldig takknemlig om noen kan hjelpe meg med dette.

 

 

-Stampy-

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Må det være action spill? Hva med Final Fantasy for eksempel, så blir det ingen "kampens hete". Ellers har man jo haugevis av turbaserte spill. Vil også anbefale Dungeon Siege III, det er ganske enkelt ARPG, men er kjempeartig som lokalt co-op spill. Så kan man hoppe inn som P2 og hjelpe til. :)

Lenke til kommentar

Jeg har egentlig kun erfaring fra action, strategi, sport og bil spill. Så det er kun det vi har i hus per dags dato.

Fordi jeg liker det.

 

Jeg kan legge til at fantasi spill med alver, drager og troll ikke er av interesse.

Final fantasy er kanskje unntaket. Jeg skal ta det opp med henne ikveld.

også Rayman er sikkert morsomt jeg skal ta opp dette også med henne.

 

Det er uaktuelt å kjøpe ny konsoll. "Det blir så mange stygge bokser under tv'en" - alle med kjæreste har vell hørt den før. :roll:

 

 

 

Det absolutte slutt målet er at hun og jeg kan spille RPG spill som CO-OP. Men dette er nok mange år frem i tid.

Da har det vell kommet unger og hele pakka.

Lenke til kommentar

Regner med dette skyldes at du ikke får lov til å spille så mye har lyst til? :p Få deg et eget spillrom og gi opp dette prosjektet ... Det er en utakknemlig kamp å få folk interessert i noe de ikke er interessert i, og selv hvis du lykkes og får henne superhekta på spill så vil det bare bli enda større konkurranse om TV-en og håndkontrolleren ...

 

Det du derimot kan gjøre er å engasjere henne i de typiske multiplayerspillene. De vil ofte være lettere å komme inn i, og være gøyere for deg å spille med henne også.

Endret av Jakoozie
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hva gjør det at hun bare liker Mortal Kombat? Gled deg heller over at Mortal Kombat X er ute om en måneds tid, så da har dere noe nytt å spille sammen. :) Ellers har vi jo andre spill i samme sjanger. Anbefaler Injustice: Gods Among Us på det sterkeste. Det er laget av de samme folkene som lager Mortal Kombat, så da vet man at det er dritbra. Kampene er også mye mer "cinematiske" enn MK, dvs man kan bruke ting i arenaene i kampene uten noe særlig problem. (slenge folk inn i bakgrunnen, rive ned en statue på den osv.)

 

Ellers har vi jo Street Fighter, Tekken, King of Fighters, Dead or Alive og så videre. Alle er bra slossespill i samme stil som MK.

 

Ellers kan dere jo vurdere å gå til innkjøp av Wii U og Mario Kart? Det pleier å være en vinner hos de fleste casuals. Det er enkelt nok å lære seg (bare hold inne en tast for å få fart, og styr med stikken), men dypt nok til at det gir utfordring også. Og har dere først Wii U bør dere teste Smash Bros. Det er også et slossespill, men ganske annerledes enn MK.

 

Poenget er at man ikke bør "tvinge" noen til å like spill man liker selv. Det blir som å elske actionfilmer, og så bli "tvunget" til å like romantiske komedier. I stedet bør man finne en mellomting med både action og romantikk begge kan like. :)

Lenke til kommentar

Enig med Jakoozie, skaff deg et split-screenspill. Min samboer og jeg hadde det veldig morsomt med split-screen i Far Cry 3 og Uncharted-spillene, og endte med å kjøpe Portal 2 for å spille sammen. Hun har spilt lite i det siste, men jeg tror det var lettere for henne å begynne å spille når vi gjorde det sammen. Og det tar ikke lang tid før man blir merkbart bedre med kontrolleren. :)

Lenke til kommentar

Enig med Jakoozie, skaff deg et split-screenspill.

Er også enig med Jakoozie, men på det andre punktet; det er en utakknemlig kamp og det er egentlig litt dårlig gjort å presse slikt på hun.

 

Hun har jo prøvd. La oss nå snu på det; har du prøvd strikking og keeping up with the kardashians?

 

On a side note; vi har spilt gjennom new super Mario-spillene på Wii og Wii u. Det falt godt i smak her i hus.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg må få det klart, jeg tvinger henne ikke til dette.

Hun sier hun har lyst, vi må bare finne riktig spill så hun kan lære seg dette bedre.

 

 

Jakoozie: Hehe.. Ja det kan virke sånn. Men jeg får faktisk spille en god del. Når vi får oss tv på soverommet så blir det enda mer :)

Selv om det ikke blir hver dag, så får jeg stimulert mine behov.

 

Schreiber: Vi kjøpte Tekken, men det var så utorlig dårlig, det gikk alt for tregt i forhold til MK.

pluss at slosskampene i story mode var alt forlett selv på hard.

Så der var det en felles avgjørelse på at dette var noe vi pakket bort.

Samboeren min liker action filmer, så det problemet har jeg ikke :w00t: Selv om det blir noen romantiske komedier innimellom

Det gjør ingenting om hun liker bare MK, og jeg er takknemlig for det. Men jeg har et lite håp om og vise henne den verden vi alle liker så godt.

Jeg vet hun synes det hadde vært morsomt hvis hun bare hadde hatt tolmodighet til å lære seg kontrollen.

å det får hun med et spill som passer en som ikke har erfaring.

 

Lucre: Med split-screenspill så må vi spille på lag. Jeg hadde tatt henne i alt om vi skulle spilt mot hverandre.

 

 

Tusen takk for alle svar så lang.

Lenke til kommentar

Jeg må nesten bare gjenta; Dungeon Siege 3. Ta en titt på en gameplay video i det minste. Spillet er lagt opp slik at man velger en av fire mulige personer og får storylinen til den personen. Spiller man single player skal man da liksom oppdage eller finne de andre personene i spillet i henhold til historien før de blir tilgjengelig for deg. Når du har funnet person nummer 2 blir den med på ditt lag, og spiller som en AI for deg. Eller du kan trykke "play" på kontroller 2 og ta over for AI. Player 2 kan også hoppe inn og ut av spillet når det passer. Og etterhvert som dere finner de andre personene som skal være på deres lag kan player 2 velge hvilken som helst av disse. Eller om din bedre halvdel spiller solo, kan hun velge den best mulige støttepartneren som AI skal kjøre for henne. Man kan bytte vanskelighetsgrad midt i en kamp om en boss blir for tøff for eksempel. Alle karakterene har en offensiv og defensiv "stance" som sammen med block gjør det litt komplisert med kontrolleren. Men det er nettopp det som er en del av grunnen til at jeg anbefaler DS3; på easy kan man mer eller mindre drite i både blokking og bytting av "stance". Man kan sannsynligvis "buttonmashe" seg gjennom det hele. Men når man før eller siden blir komfortabel med hvordan det fungerer blir man jo litt lei. Går man da opp en vanskelighetsgrad så begynner det å bli veldig interessant å lære seg å blokke og dodge. Og det er ikke vanskelig når man allerede mestrer det mest basic'e. Jeg har altså gått gjennom dette spillet med en kompis 4 eller 5 ganger nå. Sist gang for et år eller to siden, så nå har vi tatt det opp igjen. Kjører på "Hardcore" i en combo som vi ikke har prøvd før.

 

Når det gjelder "alver, drager og troll" så er jeg litt usikker på hva dere mener. Noen fantasi figurer må man vel nesten ha i et spill? Når der er sagt så er DS3 ganske variert i motstanderne du møter. I begynnelsen er det bare banditter. Tar du sidequesten i spøkelseshuset så møter du skjellet-krigere og statuer som kommer til liv. Det er en hel "steampunk" by, der du sloss mot roboter, men også cyclopser uten at jeg skal gå inn på det mer. Men motstanderne er altså temmelig variert. Ikke så mye "alver og enhjørninger" om det var det dere er redd for. :)

 

Jeg tror DS3 kan være det "perfekte" nybegynner spillet for dere, og det koster nesten ingenting. Har sett det i restetrau på Elkjip til en tier.

Lenke til kommentar

@Gabri3l: Final Fantasy ble så hardt nedstemt igår av henne, fordi det er for mye fantasy :ermm:

Om spillet inneholder andre karakterer enn personer eller zombier(EDIT: Unntak de klassiske Mario, donky kong, Rayman etc.), så trengte jeg ikke ta det opp engang :confused:

Men jeg synes DS3 hørtes spennende ut.

 

@TheMartine Ja det må være konsoll. Vi har fortiden ikke en god nok spill-laptop, De laptopene vi har, kræsjet når jeg prøvde å ta opp igjen fallout 3.

 

Nå var det sikkert mange brakk seg litt når de leste spill-laptop. :)

 

Det er sikkert mange som tenker at jeg og hun er vanskelige nå.

Men det er bare det at selve problemet er vanskelig. Det er derfor jeg kom til dere med det. For å hjelpe meg litt med å tenke anderledes.

Jeg er rett og slett tom for idéer. :dontgetit:

Endret av Stampy
Lenke til kommentar

Jeg har akkurat spilt igjennom The last of us.

Dette spillet var så nydelig at tårene dukket opp i øye kroken opptil flere ganger i løp av spillet.

å kjæresten min rister på hodet og jeg forklarer henne at det er som den beste boken hun har lest.

 

 

Har noen av dere tips til et playstation (helst PS4) spill som er like bra som the last of us, men samtidig har såpass bra opplæring i kontrollen at hun forstår hvor hun skal trykke.

 

 

Hva med å starte lett og prøve noen av de nye Telltale Games seiene, som The Walking Dead eller The Wolf Among Us? De har ikke akkurat krevende kontroller, men de spillene demonstrerer i alle fall at også spill kan ha historier som river deg med 100% :)

Lenke til kommentar

 

Jeg har akkurat spilt igjennom The last of us.

Dette spillet var så nydelig at tårene dukket opp i øye kroken opptil flere ganger i løp av spillet.

å kjæresten min rister på hodet og jeg forklarer henne at det er som den beste boken hun har lest.

 

 

Har noen av dere tips til et playstation (helst PS4) spill som er like bra som the last of us, men samtidig har såpass bra opplæring i kontrollen at hun forstår hvor hun skal trykke.

 

 

Hva med å starte lett og prøve noen av de nye Telltale Games seiene, som The Walking Dead eller The Wolf Among Us? De har ikke akkurat krevende kontroller, men de spillene demonstrerer i alle fall at også spill kan ha historier som river deg med 100% :)

 

 

Dette var et godt tips, dette skal jeg ta opp ikveld :)

Har ikke tenkt tanken engang om disse spillene, ettersom grafikken ser så kjedelig ut har jeg tenkt at dette er kjedelige spill.

Men ser jo at de har fått gode anmeldelser.

 

 

Kommer tilbake imorgen om hvordan hun tok imot dette.

 

 

 

Endret av Stampy
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...