Gå til innhold

Dragon Age Inquisition - Diskusjonstråd


Anbefalte innlegg

Irriterer meg litt over at jeg gikk for xbone versonen over pc denne gangen, spilt opp 6-timers trialen iløpet av de 3 siste dagene og der var det stopp gitt,

 

Enda værre er det at det står svart på hvitt er at spillet ikke er spillbart før 00:01 AEDT på release datoen, noe som er mange timer siden, prøvde tillogmed å bytte om lokasjon og titdssone på konsollen til australia uten noe suksess, Neivel får vel kose meg videre etter jobb imorra om noen triste 17 timer :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

So many people having a blast.

Shame my PC has constant stuttering and wildly fluctuating (11-30) framerates, even while on the lowest settings. The game is unplayable at this point.

And yes, my system meets the minimum requirements. I'm praying the issues will be solved once a patch is released. Otherwise I'm shit out of luck until I can afford to upgrade, which won't be anytime in the near future.

----------------------------------------------------------------------------

Did you disable the Origin overlay? I kept freezing up constantly with crap framerate. Disabled that and it was like a brand new game. I'd advise disabling any others you might have as well.

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Og angående Origins. som viser at Inqusition kan ha samme problem

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dragon Age: Origins is a very CPU-intensive game. The graphics certainly don't push your GPU as much as many other games will, but the game engine will definitely give your CPU a workout. It's been optimized for multi-core CPU's, and it WILL try to make use of all four cores on your Phenom x4. This will produce additional heat, which may cause your fans to spin at a faster rate, depending how you have them set up.

I suggest giving your PC a good cleaning. It may help with the fan noise and reduce the required fan speed, especially if a lot of dust has built up inside your PC. Turn off your PC, get a can of compressed air, and make sure all of the fins on all of the heat sinks are clear of dust. Be sure to hold the fans in place when blasting them with compressed air, as it's not good for the fan to have it spin as a result of the compressed air. Don't forget to clean out the power supply with a shot of compressed air as well.

Other than that, you could try turning down some of the graphics options, and make sure you don't have any other programs running while you play. You should also check to make sure you're using the latest drivers.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Endret av Realzi
Lenke til kommentar

Folk som elsket DA:O, hva synes dere om kampene? :)

Kampene har veldig lite til felles med DA:O, taktisk kamera er rent ubrukelig

Kampsystemet minner mer om et MMO med muligheter for å pause spillet. Ettersom karakteren du styrer ikke flytter seg automatisk og ikke angriper automatisk må du holde R inne nærmest konstant i kamp og nesten alltid trykke i retning du vil angripe med WASD når du ikke kjører med "taktisk" kamera.

Utfordringsmessig er det ikke i nærheten av Origins, jeg har nå spilt 2 timer på Hard og hittil har det blitt opplevd som Origins Normal: jeg brukte 3 potions gjennom hele prologen!

 

Sigh, nok et spill som er ødelagt på grunn av konsoll ....

 

Dette er et spill som er laget for kontroll, mus og tastatur er ikke anbefalt.

Tactical camera er noe av det mest knotetete dritten jeg har vært med på.

Du kan ikke zoome ut engang slik at du kan ha oversikt over kampen, typisk bullshit som aldri blir nevnt i anmeldelser.

Helt enig her, utrolig dumt av Bioware å gjøre det slik. De hadde en veldig god løsning i Dragon Age: Origins, om de hadde copypastet den løsningen inn i Inquisition hadde det ikke vært noen problemer.

Det jeg ikke skjønner er hvordan PC Gamer bare blåser i de reelle problemene spillet faktisk har.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ok nå har jeg spilt en del timer og kommet meg ut av start fasen på spillet. Har gjort en del side-quests og en liten bit av main quest. Så langt er jeg ganske fornøyd med historien, den er bra skrevet, ingen hull i plottet så langt og kompanjongene du har er spennende. Mye rom for å bare løpe rundt i en time å prate med folk, god gammeldags Bioware stil. De har klart å finne den gode balansen av jordnære, men samt de som drømmer, holder hovedkarakteren godt balansert også. Selvfølgelig mye mer for meg å utforske på den fronten, har lett 50 + timer igjen til jeg er ferdig.

 

Områdene du går rundt i er STORE, nesten altfor store, blir overveldende med så mange quests, så mye å utforske, men det har gitt tilbake den gode eventyrlyst følelsen, du vil se hvor det neste questet leder og du vil se hva som er rundt neste sving. Det er så mye å ta stilling til at jeg vet aldri om jeg får helt grep på alt. Så ta deg god tid når du går igjennom, les alt og følg godt med. Så langt har jeg sett mer referanser til tidligere spill,bøker og tegneserier enn Dragon Age 2 hadde sammenlagt, så kudos til keep og Bioware for det.

 

Gameplayet er lett det svakeste, noe som er synd, for det er mye fighting i spillet. Mest når du løper rundt å gjør side quests, hovedquest er veldig dialog fokusert. Får en mmo følelse, og spell trærne minner mest om DA2. 4 spells i hvert, med passiv effekter for å gjøre enten spellen bedre eller deg selv. Du får ikke lenger attribute points igjennom å lvle, de ligger som passive effekter i trærne, ellers får man det fra gear. Fighting har noe taktikk, men litt lite, og her er pc utgaven dårlig. Som de fleste har lest, kontrollene er dårlig optimalisert på pc. Tactical kamera funker ikke sånn som det er nå, du kan ikke binde museknapper som hotkeys, som er latterlig. Alt det her er ting som skal bli patchet ifølge Mike Darrah på Bioware forumet. Men det burde vært i spillet fra før av, enkelt og greit. Selv om jeg klager over det, har jeg ikke hatt store problemer og jeg har heller aldri sluttet i frustrasjon, enkelte klager for mye over ting.

 

Crafting er veldig dyp og innholdsrik, bedre enn begge sine forgjengere og er vel noe av det jeg liker best så langt, og skaffe utstyr til kompanjongene er absolutt det gøyeste på gameplay fronten og du ser at det har effekt.

 

Så langt har det levd opp til mine forventninger på noe, men håper jeg kan få gameplayet til å bli mer spennende etterhvert. Igjen historien er såpass solid at jeg blir revet med i alt, jeg er en Bioware freak tross alt. Beklager hvis det jeg har skrevet er veldig uorganisert, har spilt 15 timer i strekk nå cirka. Nå skal jeg drepe min første high dragon, så sove!

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Har og spilt en del timer (4) og har gjort meg noen bemerkninger.

 

For det første; gameplay med kb+m er helt håpløst. Etter et kvarter skifta jeg over til 360-kontroller. Dette var i utgangspunktet veldig skuffende for meg, da jeg foretrekker å spille slike spill med tastatur og mus. Derfor var det veldig overraskende at det var ganske gøy å spille med kontroller (!). Exploration og combat er uten tvil best med controller, alt det andre fungerte bedre med mus.

 

Spillet er veldig lett. Spiller på Hard og har ikke vært i nærheten av å dø enda.

 

Historien er bra sålangt, men har ikke gjort noe mer enn forbi prologen. Har bare loka rundt i Hinterlands uten å touche storyen enda. Regner dog med at den er ganske bra, er tross alt BioWare vi snakker om.

 

Crafting har jeg ikke vært borti enda, men det ser ganske bra ut.

 

Mine $0.02 (som muligens ikke er verdt så mye da min inquisitor kun er lvl 4 :))

 

Edit: PC-performance er kanon forøvrig. Dønn stabil og ingen stuttering i filmavspillingene. Ligger rundt 60 fps i gjennomsnitt, noe som er meget bra. Kjører automatiske grafikkinnstillinger; det meste er på Ultra. 2xMSAA.

Endret av d4fF
Lenke til kommentar

Er litt usikker på om jeg skal gå til innkjøp av DAI for å være helt ærlig...

 

Jeg digga DAO, men spilte DA2 i kun 30 min før jeg rage quitta.

 

Har lest mye rundt om kring og en gjenganger er at å spille med mus og tastatur er heilt håpløst og det er jo veldig synd. Jeg har en Xbox kontroller tilgjengelig som jeg kan bruke.

 

Ellers så virker det som at DAI følger trenden med "ned-dumming" når det gjelder selve fightinga, skills og taktikker på medhjelpere.

Endret av matsenator
Lenke til kommentar

Ja plutselig gikk spillet bra på High setting, med MSAA av, ssoa og low shadows.

Vet ikke om det har noe med Origin eller noe annet. jeg kan ivertfall spille uten synnsykt lav fps.

 

har ingen Xbox360 kontroller :(

(edit)

WTF nå har jeg dritbra fps etter og ha slått av Vertical sync, (ME SO HAPPY <33)

Endret av Realzi
Lenke til kommentar

Etter å ha lest tilbakemeldingene her så mistenker jeg nok at DAI ikke blir å kjøpe med det første. Kjøper meg ikke kontroller for å spille ett spill, trist å se at BioWare faktisk ikke har skjønt at PC spillerne er en kundegruppe det og... Godt å høre at de har skjerpa seg storymessig da, pluss i boka for det. :)

Lenke til kommentar

Ikke bare PC-spillere som vil ha gode spill..

 

Hatt PC siden 386-dagene, og noen spill er flotte på PC, mens andre spill er herlige og slappe av med i sofaen, eller i senga med en konsoll og kontroller..

 

Det betyr ikke at jeg ikke vil ha kvalitet, selv om jeg slapper av i god stilling..

 

Et kampsystem som mangler mye når det gjelder kvalitet, er like dumt for konsoll-folk som PC-folk..

Lenke til kommentar

Er litt usikker på om jeg skal gå til innkjøp av DAI for å være helt ærlig...

 

Ellers så virker det som at DAI følger trenden med "ned-dumming" når det gjelder selve fightinga, skills og taktikker på medhjelpere.

 

Spillet er "ned-dummet", uten tvil. Taktikk hos companions er omtrent ikke-eksisterende. Man kan velge hvem sitt target man skal angripe, hvor mye hp man har når man drikker potion og hvilke abilities som er "preferred". Kan ikke bestemme hvor, når eller hvem man skal bruke abilities på.

 

Fightingen kan uansett styres rimelig greit dersom man bruker tactical mode (selv om kameraet oppfører seg rart inni mellom). Syns likevel at kampene er morsomme og kan ikke akkurat si at jeg savner taktikkeriet noe særlig.

 

Dette spillet har uansett så SINNSYKT mye innhold at jeg likevel anbefaler spillet. Er verdt pengene!

 

Noe nytt DA:O kommer vi aldri til å få som en AAA-tittel. De av oss som ønsker et CRPG må gå for Divinity: Original Sin, Wasteland 2 osv.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er styringen av de andre party medlemmene en stor del av Dragon Age? Ikke spilt noen spill i serien før.

Eller kan man bare fokusere på den ene man styrer og spille på den måten?

Hater og gi kommandoer og styr til andre en den du styrer selv.

 

Det er nettopp dette som er blitt lettere med DAI, dersom man ønsker å spille det som et rent 3-persons actionspill så går det helt fint. Litt tweaking i taktikken må nok til, men dette er som sagt blitt så enkelt at man ikke bruker mye tid på det.

Lenke til kommentar

Klarte etter mye om og men (her var det utvilsomt mest min egen feil) å få SLI til å fungere skikkelig. Gikk fra en ustabil 50-60 FPS i skogen til 80-100 FPS i samme områdene med alt på Ultra og teksturenne på "Fade Touched" i 1440P uten MSAA . Absolutt godkjent skalering :D

Endret av Evil-Duck
Lenke til kommentar

Har bare et OMG øyeblikk når det kommer til Friendly Fire. Jeg spiller på hard med FF på selvfølgelig. Slåss mot en high dragon og var så dum at jeg putta meg selv mellom dragen og tanken, han charga dragen, traff meg og drepte meg. Ganske kult at sånne ting teller på Friendly fire, men jeg ble sur!

Lenke til kommentar

Har bare et OMG øyeblikk når det kommer til Friendly Fire. Jeg spiller på hard med FF på selvfølgelig. Slåss mot en high dragon og var så dum at jeg putta meg selv mellom dragen og tanken, han charga dragen, traff meg og drepte meg. Ganske kult at sånne ting teller på Friendly fire, men jeg ble sur!

Visstnok hvis du har to karakterer med to-håndsvåpen som står på hver side av en fyr og hamrer løs på han, så dreper de hverandre raskere enn fienden... Det er litt mer enn irriterende.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...