Gå til innhold

Intel vil hindre deg i å overklokke billigere


Anbefalte innlegg

Noen som er interessert i overklokking og vil bruke 1000 kroner på en kjøleløsning bryr seg da virkelig ikke om en 100 lapp mer hovedkort og 100 kroner mer for en K merket CPU...

 

Man trenger jo strengt tatt ikke bruke en tusenlapp på en kjøler for å overklokke. Ei heller er det sikkert at man vurderer overklokking når man kjøper hovedkort og prosessor, men kanskje et par år senere, og da blir det litt teit med en slik kunstig sperre.

 

Er eneste forskjellen på K og ikke-K at førstenevnte kan overklokkes?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Slik jeg har skjønt det, så ligger overklokingssperra i BIOSen? Ingen tvinger deg til å oppdatere? Med mindre man har kjøpt et hovedkort med siste BIOS lagt inn fra før vel å merke.

 

Er eneste forskjellen på K og ikke-K at førstenevnte kan overklokkes?

K-prosessorene har åpen multiplikator.

Lenke til kommentar

helt lattelig av intel for og være helt ærlig. jeg sitter på en z87 basert pc , men og begrense overklokkings mulighetene kun til z87 er helt høl i huet vis du spør meg. det virker som intel vill begrense muligheten kun til entusiaister, og tvinger deg til og betale mer for vis du vill overklokke. dårlig markedsføring av intel for og si det sånn.

Lenke til kommentar

Nå overklokker ikke jeg heller lenger, men om man sitter og sier "Ja, det er greit for meg" når produsenter innfører begrensinger her og der, da kan det gjerne komme tilbake å bite en i ræva som det så fint heter. En dag er det så mye begrensinger at det plutselig ikke er morro lenger. Du skal ikke tåle så inderlig vel...Var det ikke det det het?

 

"Du må ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer dig selv!"

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hva sammenligner vi nå? Mobile SoC-chipper vs 80W desktop-prosessorer eller ARM vs x86?

 

For å putte ting i perspektiv så blir Intel Atom Z2760 grust av Exynos.

 

For å putte ting i ett annet perspektiv virker haswell CPUene med lavest TDP/SDP til å være høyst konkurransedyktige med high-end tablet-SOCs både på effekt og ytelse.

 

AtW

Lenke til kommentar

Så nå snakker vi effektivitet?

 

Har vi ikke gjort det hele veien? Det var jo du som først sa (som rett er) at det er tåpelig å sammenlikne en fullblods desktop-chip med tilhørende effekt med en laveffekts soc. Derfor gir det jo åpenbart mening å sammenlikne ting som er i samme segment? Og det er jo ytelse per watt som teller i de fleste segment?

 

AtW

Lenke til kommentar

Derfor vil eg at AMD skal ta seg opp igjen, Intel har bevist gong på gong at dei treng konkurranse for å vere gode.

 

Med den lille konkuransen, så blir alt dyrere gennerelt sett fra den som leder hele marketed. Derfor kjører jeg heller det siste fra AMD, overklokket; jeg taper ikke penger på det heller, de tar lite for mye ytelse.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...