Gå til innhold

IP-adresser identifiserer ikke personer


Anbefalte innlegg

Om 5 år får man ikke et personnummer, men en IPv6 adresse.

 

Og alle skal ha en GPS-implantat i hodet, og kanskje en liten mini-tazer innebygd. ;)

 

Man har jo små sendere/mottakere som bikkjer har/bruker. Det samme kan jo mennesker få.

Men hvem vil gjøre det. Trenger ikke operere noe som helst i skallen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Jævla korrupte dr***land! Og dette skal vi liksom se opp til??

 

For det har jo vist seg i det siste at norge er helt fritt for korrupsjon.

 

Nei man må feie for sin egen dør før man kritiserer andre lands rettsystem. Norge er jo et fristed for kjeltringer og korrupte ledere.

Endret av Apox
Lenke til kommentar

Bare 250 000 mistenkte? Måtte nesten le.

 

Leste du ikke teksten før du kommenterte, ref: "...mer enn 250 000 personer som er anklaget for å drive med piratvirksomhet. Piratjegere og de som sitter på opphavsrettighetene bidrar generelt med bare en IP-adresse som bevis i disse sakene,...."

Slik jeg leser det så har piratjegerne innledet massesøksmål mot 250 000 eiere av IP-adresser som har vært benyttet til ulovlig nedlasting, ergo er det 250 000 mistenkte (siden de ikke er dømt ennå så er de bare mistenkte).

Lenke til kommentar

Blir verre når IPv6 er lansert for fullt, da en IP adresse faktisk er en person.

 

Det er ikke helt riktig. En IPv6-adresse er et nettverkskort, kan man si.

 

IPv6-adressen består av en nettverks-ID (de første 64 bitsene av adressen) og en host-ID (de siste 64-bitsene). Host-ID'en vil for mange være generert ut av MAC-adressen til nettverkskortet, og dermed vil IPv6-adressen kunne knyttes til et spesifikt nettverkskort.

 

For andre så vil host-ID'en genereres tilfeldig og dermed vanskelig kunne knyttes til et spesifikt nettverkskort i ettertid.

 

Et nettverkskort er gjerne fast knyttet til en maskin, da det som oftest er integrert. Derfor så kan man si at en IPv6-adresse generert ut i fra en MAC-adresse = en spesifikk maskin. Siden en maskin kan brukes av flere brukere så beviser en IPv6-adresse egentlig ikke stort annet enn hvilken maskin som ble brukt.

 

Men IPv6 vil kanskje kunne utelukke at en tredjepart var inne på ditt åpne WLAN.

Om jeg forstår deg rett vil ipv6 sende oss tilbake til tiden med virkelige ip adresser for alle, med den ekstra bonusen at ipv6 aressen består av en del som er netverks basert og en som identifiserer maskinen.

Bytter du nett vil den siste delen være fast.

I likhet med mac adresse vil mange kort gi deg muligheten til å bytte denne da den kan brukes til å autorisere, er enklere å bytte denne til vedien for din gamle pc en å få byttet denne rundt om kring.

Dette gir deg også muligheten til å jukse, en usp netverksdongle gjør det samme uansett.

 

Ja om noe er lastet ned fra en ipv6 adresse og id matcher din pc vet de at den har blitt brukt, derfor vil du enten bruke en temorær id eller en dongle.

 

Tilbake til denne saken, vil si ip adresse er meget god grunn til mistanke, så ja politiet kan ransake eller overvåke på det grunlaget, det er imidlertid ikke fellende bevis, da må du vite kun en bruker og ingen tråløst nettverk, selv et kryptert nett kan passordet knekkes hvis det er et dårlig.

 

Konklusjon, dette er noe politiet ville gått vidre med om de fikk en anmeldelse, krever imidlertid litt mer en å ha lastet ned en film eller slik, kommer de derimot med en lang liste med filer er saken anneledes.

Dette har de også sjønt å går derfor til sivilt søksmål og krever absurde beløp, siden IP adresse ikke holder som bevis her står de fast, kun straffesak som funker.

Lenke til kommentar

I Norge er vel innehaver uansett ansvarlig for aktiviteter på sitt nett.. Ser ikke helt kritikken mot korrupte firmaer.. Eier man et produkt så eier man et produkt.. Det at noen ikke har råd til, eller lyst til å betale for det gir dem jo ikke noe mere rett til å stjele det fordi de ønsker det..

 

Hadde det vært et livsnødvendig produkt, så kan jeg gjerne se de argumentene.. Men underholdning er nå ikke en rettighet, heller snarere en gode..

 

Men ja jeg ser jo at folks logikk og moral forandrer seg en del når man flytter seg over fra den fysiske verdenen til internett...

Lenke til kommentar
Det at noen ikke har råd til, eller lyst til å betale for det gir dem jo ikke noe mere rett til å stjele det fordi de ønsker det.. Hadde det vært et livsnødvendig produkt, så kan jeg gjerne se de argumentene.. Men underholdning er nå ikke en rettighet, heller snarere en gode.. Men ja jeg ser jo at folks logikk og moral forandrer seg en del når man flytter seg over fra den fysiske verdenen til internett...

Det er fordi det ER en forskjell mellom "tyveri" av fysiske og digitale produkter. Fysiske produkter har produksjons og distribusjonskostnader etter utvikling, mens digitale produkter i all hovedsak koster å utvilke (til filen er ferdig i sin endelige form). Derfor er piratkopiert materiale tapt salg, og ikke stjålet kapital fra et økonomisk standpunkt.

Det gjør det ikke riktig å piratkopiere, men piratkopiering er i flere tilfeller et symptom enn selve sykdommen som plager underholdningsindustrien. Det er greit det finnes folk som ville piratkopiert uansett så lenge det er mulig, men de fleste ville valgt en lovlig variant de måtte betalt for om tilbudet var godt nok.(kvalitet og pris)

Se f.eks. Spotify, og iTunes. Disse har redusert piratkopieringen av musikk.

Steam (og lignende) har også redusert piratkopieringen av spill.

Endret av GullLars
Lenke til kommentar
Blir verre når IPv6 er lansert for fullt, da en IP adresse faktisk er en person.
Det er ikke helt riktig. En IPv6-adresse er et nettverkskort, kan man si.IPv6-adressen består av en nettverks-ID (de første 64 bitsene av adressen) og en host-ID (de siste 64-bitsene). Host-ID'en vil for mange være generert ut av MAC-adressen til nettverkskortet, og dermed vil IPv6-adressen kunne knyttes til et spesifikt nettverkskort.For andre så vil host-ID'en genereres tilfeldig og dermed vanskelig kunne knyttes til et spesifikt nettverkskort i ettertid.Et nettverkskort er gjerne fast knyttet til en maskin, da det som oftest er integrert. Derfor så kan man si at en IPv6-adresse generert ut i fra en MAC-adresse = en spesifikk maskin. Siden en maskin kan brukes av flere brukere så beviser en IPv6-adresse egentlig ikke stort annet enn hvilken maskin som ble brukt.Men IPv6 vil kanskje kunne utelukke at en tredjepart var inne på ditt åpne WLAN.
Flere nettverkskort kan ha samme mac-adresse.

 

 

 

Og en MAC adresse kan også lett forfalskes av de som trenger å gjøre slikt!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...