Gå til innhold

Den store iPad tråden.


Sisyphus

iPadilicious?   

570 stemmer

  1. 1. Skal du kjøpe / har du kjøpt én iPad?

    • Ja! Har syntes denne var fantastisk fra dag 1!
      202
    • Var skeptisk først, men har tenk å kjøpe én!
      79
    • Nja.. kanskje litt senere.
      88
    • Venter på en annen tablet.
      60
    • Ser ikke helt bruksområdet .
      141


Anbefalte innlegg

Gjest Slettet-80wCWpIM

To ankepunkter for meg som kun bruker tableten som reiseunderholdning:

 

Hva er letteste metode for overføring av videofiler. Jeg regner med at beste alternativ fortsatt er å gå via apps ala VLC hvor man overfører til rett folder via Itunes ?

 

Uheldigvis uaktuelt å gå via noe trådløst nett, da jeg overfører mesteparten av filene mine på tidspunkt hvor slikt er utilgjengelig.

 

Har blitt bortskjemt av å bare trekke filene over i passende mapper...

 

Prisen per MB er vel siste ankepunkt 3990 for 16gb ipad air, 3290 for retina mini. Vurderer man det rent underholdningsmessig, så er det forholdsvis kjedelig med bare 16gb, man må nesten opp til 64 og da er prisen hele 4890 for retina mini og absurde 5690 for air.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva er letteste metode for overføring av videofiler. Jeg regner med at beste alternativ fortsatt er å gå via apps ala VLC hvor man overfører til rett folder via Itunes ?

 

Har blitt bortskjemt av å bare trekke filene over i passende mapper...

 

Var selv i samme situasjon. Jeg hadde behov for primært reiseunderholdning. Mildt sagt drittlei elendig skjerm på In Flight Entertainment på flyene, og å se film/serie på knøtteskjermen på iphone var fullstendig uaktuelt. Dermed ble to nettbrett kjøpt inn; iPad og Galaxy Note 10.1. Etter noen uker ble det til at jeg beholdt Note 10.1 og lot slekta få overta iPad'en. Grunnene var som følger:

- skjermen på Note var langt mer egnet for underholdning. På iPad forsvinner mye av skjermarealet som følge av 4:3-formatet på skjermen når man skal se film/serier. Mange vil hevde at 4:3 egner seg så mye bedre til nettsider etc, men jeg deler ikke den oppfatningen. Synes faktisk at i størrelsen rundt 10" er det mye greiere med 16:9/16:10 og nettbrettet på høykant. Får se mye mer av nettsiden da i høyderetningen, noe som kommer godt med når det er mye tekst. Har man behov for å se bredden, vipper man det i stedet til landskapsvisning.

- filoverføring. På iPad var/er dette noe herk. På Note'n gikk det som en drøm, og særlig med minnekort. Satte minnekortet i datamaskina, brukte drag'n drop, og vips så var filene der. Aldri noe behov for konvertering eller overførsler via det ene eller andre. Og når jeg var ferdig med å se en film eller serie, var det enkelt å slette filene rett på Note'n.

- minnekort. I stedet for å betale i dyre dommer for mer lagringsplass på iPad, var det enkelt og billig å kjøpe seg et større minnekort til Note'n. Man hører argumenter for at det er viktig med integrert lagring siden apps skal kjøres derfra. Men 16 GB holder i 99,9% av tilfellene til apps, og så kjører man mediafilene på minnekortet. Null problem.

- S-Pen. Det er ikke ofte jeg har hatt behov for den, men det hender seg fra gang til gang. Har til tider behov for å sette opp skisser etc, og da er S-Pen uhyre praktisk.

 

iPad's fordel VAR noen få medieapps som var kjekk å ha, men dette kom etter kort tid til Android også. Og skjermen hadde bedre oppløsning. Men nye Note 10.1 har dette på plass, så jeg holder definitivt en knapp på den. Det var fristende å kjøpe den nye iPad Air, men det var helt til jeg holdt i den og innså at den ikke blir så lett likevel når man setter på et deksel/etui slik de aller fleste gjør fordi man vil unngå skader/riper.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hva fan er det med Ipad 3 nettbrettet mitt når både min HTC One og Lumia 1020 tlf, surfer mye mer laggfritt på "dinside".?

 

På Ipaden er det et mareritt å scrolle leserinnlegg kontra tlf

 

Takk på forhånd

 

PS: det er generelt mye lagg på Ipaden uansett hva jeg surfer på


Tenkte jeg skulle oppgradere til Air, men er nå i tvil

Lenke til kommentar
Til info SIba.no kjører 10% rabatt på alle varer ut søndag dette gjelder også alle Apple produkter.

Bestilte meg nettopp iPad rMini 128GB LTE for 6021 pluss 49 kr i frakt forventet på lager hos dem 21.11


Rabattkode om noen trenger: 10PROFB46

Endret av mr_adi
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...