Gå til innhold

Kunder på jobben din!


RMNZR

Anbefalte innlegg

Kassapersonell som er kjempehyggelige og som gjerne utveksler noen ekstra ord, er superbra. Det er riktinok en ganske hårfin linje mellom "hyggelig småprat" og "kleint", men jeg har heldigvis ikke hatt så mange av den siste.

 

Artige eksempler:

 

I siste Premier League-serierunde før sommeren, skulle jeg opp til en kompis og se kampen. Tok på meg Liverpooltrøyen, og skulle bare stikke innom Rimi og handle pottis og brus før jeg dro oppover. Denne Rimien er stamsjappa mi (kommer av at den ligger ca 50 meter fra leiligheten min), og jeg er der relativt ofte, selv om jeg ikke veksler så mange ord med betjeningen.

 

Denne dagen, slo imidlertid kassemannen til med litt fotballprat relatert til Liverpool og siste serierunde, og sjansene osv. Sånt er litt uventet, og nesten litt too much, men artig læll.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk til deg med full handlevogn for at du slapp meg med en pose potetgull og brus før deg! Det setter jeg stor pris på! ;)

 

I mitt nærområde så er det en Meny, Rimi og 2 Rema 1000 butikker, med andre ord så har jeg nok av steder å velge i mellom når jeg skal handle, men det er alltid en person i en av de 4 butikkene butikkene som skiller seg ut. Ho er alltid hyggelig og sier gjerne noen ord før neste kunde ekspederes. Koslig :wee:

Slikt setter ihvertfall jeg pris på, og dermed så ender jeg opp med å handle i den butikken når jeg kan :)

 

Du bor ikke i Dröbak, vel?

Lenke til kommentar

Jeg har handlet på mange butikker som har den maskinen som skal være så "enkel". Den maskinen bruker lengre tid på å sortere og telle de ulike myntene enn det en vanlig, oppegående person bruker på å putte en og en mynt nedi den "elendige" maskinen.

Ja, men der ligger problemet, ser du..

Godt poeng. Mange rare folk og dyr som kommer innom daglig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Skulle hjelpe en kunde å gjøre klar hennes nye mac på jobben i dag, og et sted i samtalen skjedde dette:

 

Meg: ...Og når vinduet med brukernavn dukker opp, så skriver du f.eks Ellen der, og trykker neste...

Kunde: ...Hvordan visste du det? Ellen er navnet mitt...

Meg: ..."stille"...

 

20 sekunder senere lo vi høyt begge to, da den kleine pausen var over :p

  • Liker 9
Lenke til kommentar

Meg: ...Og når vinduet med brukernavn dukker opp, så skriver du f.eks Ellen der, og trykker neste...

Kunde: ...Hvordan visste du det? Ellen er navnet mitt...

Har opplevd noe lignende noen ganger, da jeg har bedt om telefonnummeret til kunden, taster det inn, får opp navnet og sier det for å få bekreftet at vi har tastet riktig telefonnummer.

 

"Hvordan vet du at jeg heter det"? i en veldig overrasket tone :)

Lenke til kommentar

Her en dag solgte en venn jordbær utenfor Rema. Dro for å holde ham med selskap. Så ble jeg tørst, da. Orket ikke å gå ned på Kiwi for å kjøpe ei flaske Powerade (er egentlig trofast til Kiwi'en av div. årsaker). Så ruslet inn på Rema, og der var det nå glass og øl utover hele gulvet. En skrulling som hadde mista en sixpack i gulvet mens han skulle pakke varene sine i posene. Men får komme til poenget nå. Sto i kø med Powerade'n min, bak ei jente som er ansatt hos Rema. Hun hadde tydeligvis pausa si, og sto i kø med en baguett og ei flaske med noe slags drikke. Altså hadde vi omtrentlig like lite å kjøpe begge to. Allikevel snur hun seg og sier at jeg kan få gå først! =) Det synes jeg var utrolig hyggelig, ettersom hun sikkert hadde stått litt i kø allerede (de foran pakka hvertfall MYE i posene sine), og da altså hadde mistet mye av pausa si allerede. Det synes jeg var utrolig snilt gjort :)

 

EDIT:

Gamle karen som vaska gulvet med øl fikk også hente seg en ny sixpack for free =)

Endret av jigaplow
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nå går togene som normalt igjen. Sommerjobben min i NSB er over, men jeg har takket ja til en fast vikarstilling.

 

For to dager siden kom jeg på jobb på Skøyen stasjon klokka halv 12 og der lå selvfølgelig slasken fra Flytoget på sofaen med en pose potetgull i armen og så på TV.

 

Jeg var sjef på vakta mi hele forrige uke. De andre kundeveilederne var 1 - 4 år eldre enn meg. Konduktørene som var der av og til, var 25 - 45 år. Det føles merkelig at folk som har vært i arbeidslivet lenger enn jeg har levd, melder seg til meg og spør meg hva jeg vil at de skal gjøre.

 

I går hadde jeg pause og satt på oppholdsrommet. Da var det en mann som hadde problemer med å få billetten sin, selv om han hadde puttet kortet i automaten og tastet koden sin. Han ba de andre kundeveilederne om å få snakke med sjefen. Det var helt greit for dem, for ingen av oss visste hva som var galt, så de kom og hentet meg. Mannen ved billettautomaten var sikkert forbauset da de unge sommervikarene kom tilbake med en enda yngre sjef.

 

Han forklarte hva som var galt og prøvde å betale en gang til. Da kom plutselig billetten. Han var selvfølgelig redd for at han hadde betalt flere ganger for den samme billetten. Jeg kan ingenting om billettautomatene eller noe annet teknisk, men hvis han sjekket nettbanken og så at han hadde betalt flere ganger, så ville han sikkert få tilbakebetalt pengene ved å sende en mail og en bankutskrift til NSB.

Lenke til kommentar

Vet ikke hvordan det er på andre matbutikker. Men jeg starter ikke pausa mi før jeg har kommet meg inn på pauserommet med den maten jeg skal ha. Men det var jo uansett fint gjort av jenta og slippe deg foran. Jeg ville sannsyneligvis bare åpnet en ny kasse og fått unna kundene, så jeg kunne kjøpt det jeg skulle ha etterpå.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg stempler heller ikke til pause før jeg har kommet meg ut på pauserommet. Jeg ser poenget med at man egentlig bruker arbeidstiden til å gjøre pauserelaterte ting, men på en annen side hender det ofte at jeg åpner en kasse, hjelper en kunde eller ender opp med å måtte gjøre ett eller annet. Å måtte be en kunde henvende seg hos noen andre fordi jeg har pause nå, tror jeg ville virket litt sært.

 

Men der jeg jobber er det egentlig ganske frie tøyler mtp. slikt, om folk tar seg 5 minutter her og der eller må ha seg en røyk så er det ingen som får kjeft av sjefen. Nå blir "ting gjort" der jeg jobber, så det er heller ingen som misbruker den friheten. Hadde det vært tilfelle kunne jeg forstått en økt "kontroll" over pausetid og arbeidstid.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Var innom en Meny butikk for noen timer siden og gikk rundt i helt vanlige klær, dvs ola bukse og en grønn t-skjorte. Dette er ikke en Meny butikk jeg jobber på, men jeg er der ganske ofte da den er nærme der jeg bor. Uansett for å komme til poenget, mens jeg gikk rundt å handlet ble jeg plutselig spurt av en tilfeldig person om jeg jobbet der. rolleyes.gif Jeg må si jeg begynte å lure da klærna mine er langt unna en standard Meny uniform laugh.gif menmen, mennesker er noen rare skapninger, det er nå alt jeg sier.

 

(Forøvrig jobber jeg jo på en Meny butikk, men ikke den jeg var innom. Mulig hun kan ha sett meg på den andre Meny butikken jeg jobber på).

Lenke til kommentar

Jeg ble spurt på elkjøp i dag :dontgetit:

 

Lite kult med tanke på at antrekket mitt var en casual buttondown oxford med oppbretta ermer og solbriller hengende i knappestolpen til mer enn det han sikkert hadde tenkt til å bruke på pc-skjermen det virket som han lurte på.

Det var close at jeg våknet opp av min transe og utbrøt "fuck no!" men sto heller der i et lite sekund og husket hvor jeg var og svarte høflig at jeg ikke jobbet der :p

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hadde noen morsomme kunder innom på jobben i forrige uke. Jobber på et elektromarked på brunevareavdelingen, og ventet på kunder ved desken min på en ellers ganske rolig kveld. Bort til meg kommer et følge på en fem-seks stykker, jeg hilser, men de svarer meg ikke helt. Viste seg at det var en gjeng døve folk, og den ene damen i følget signaliserte etter penn og papir.

 

Jeg er som vanlig uten penn, og av en eller annen grunn har jeg ikke noe papir liggende. Jeg løper derfor bort i naboavdelingen, får lånt meg en penn og snur en prislapp og gir dette til damen, som gir det videre til en fyr. Han leverer lappen over til meg:

 

"Windows 7."

 

Jeg prøver så godt jeg kan å uttale "det finner du her borte på data" med veldig leppedansing, mens jeg peker mot avdelingen for data, og beveger meg mot den rette avdelingen. Fyren står igjen ved desken min, mens han smiler og nikker, og peker på lappen.

 

- "Vi er teeeeveeee" forsøker jeg meg på, mens jeg mimer et TV-apparat.

 

Fyren tolker dette som en eske med Windows 7, tar lappen på nytt, og tegner en eske med Windows 7. Etter å ha gitt meg lappen, nikker han så enda mere. Jeg tar så lappen, lager "vent et øyeblikk, er du snill"-håndgesturen, og begynner å skrive:

 

- "Vi er tv- og ly..". Her avbryter fyren meg, ser seg rundt og ser at han er omringet av tv'er, lager tidenes "a-ha"-grimase og vifter mot data-avdelinga, bukker og tar med seg bølingen bort dit.

 

Koselige folk da :)

  • Liker 9
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...