Jump to content

€uropa

Medlemmer
 • Content Count

  11030
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

€uropa last won the day on June 4 2016

€uropa had the most liked content!

Community Reputation

14787 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jobbtittel: Service Consultant Utdanning: Siviløkonom Erfaring: Ca 4 år i relevante stillinger Alder: 29 år Brutto årslønn uten tillegg: 725 000 kr Tillegg: Bonuser og tillegg for pålagt overtid Andre goder: Stort sett de man kan regne som vanlige, dvs. forsikring, mobil, internett, fleksitid, hjemmekontor Hvor: Viken Ifølge Econas siste lønnsstatistikk var median og gjennomsnitt av grunnlønn i privat sektor henholdsvis 720 000 og 754 647 kr for kullet mitt per 1. september 2022.
 2. Sant. I dette tilfellet var det med litt toalettsaker og sko og klær til ulikt bruk. Men kofferten ble ikke voldsomt tung. Den ble vel på rundt 15 kg.
 3. Hei, Har noen erfaring med og en formening om hvor stor koffert man trenger for å pakke ca 19 kg (23 kg baggage allowance minus vekten til kofferten) bagasje som i hovedsak består av klær? Kona ser på en koffert på 90 liter. Er det sånn passe stort eller kan hun klare seg med 60 liter når den uansett ikke kan veie mer enn 23 kg totalt? Selv har jeg en sekk på 45 liter som veier 10 - 12 kg når jeg har pakket den. Men da har jeg nok ikke utnyttet plassen 100 %, så jeg tror jeg hadde klart å pakke mer vekt per liter i en rektangulær koffert. Redigering: Jeg tror jeg fant svaret på Kvinneguiden. Der høres det ut som at det skal litt til for at en koffert innenfor målene på maks 158 cm totalt kommer på mer enn 23 kg. Så kona kan nok få kjøpe den på 90 liter uten å ha mye plass til overs når/hvis vekten når 23 kg.
 4. Jeg møtte opp ved innsjekk kl 4. Da var det allerede en kø foran meg. Skrankene åpnet noen minutter senere. Køen var ikke veldig lang, men den ble fort lenger bak meg, og det tok meg likevel 45 - 50 minutter å komme gjennom. Det var kanskje ikke så rart, for da det var min tur hadde jeg alt av papirer som jeg trengte og enda mer klart i hånden, la det frem med en gang og gikk systematisk gjennom alt for å bli fort ferdig. Men jeg ble også spurt om vaksinasjonsstatus og koronatest. Ingen av delene var påkrevd for å mellomlande i Amsterdam eller for å fly videre til Colombia, og KLM krever det heller ikke av passasjerene sine. Jeg forklarte det kort, men viste at jeg hadde fått én vaksindose og at jeg likevel hadde tatt en koronatest dagen før. Hvis de holder på sånn med alle, tar det naturligvis lang tid å sjekke dem inn. Sikkerhetssjekken tok kanskje ikke så mye lenger tid, men den var mer rotete og preget av mer trengsel enn den vanligvis er når jeg reiser. Det var nok mest fordi de ikke hadde åpnet flere sperrebånd og brukt plassen de hadde tilgjengelig, så køen gikk ut av portene der man scanner boardingkortet. Det er ikke ofte jeg trykker på det sure fjeset når jeg er kommet gjennom, men jeg gjorde det da. Til slutt var jeg på gaten ca en halvtime før boarding. Hadde jeg kommet mange minutter senere enn jeg gjorde, hadde jeg nok lett fått dårlig tid siden køen i innsjekk fyllte seg opp fortere enn skrankene tok den unna da de åpnet. Det var mye enklere å reise hjem. Da jeg sjekket inn hos KLM i Bogotá og prøvde å vise frem dokumentasjonen på testen jeg hadde jobbet hardt for å få dagen før, ville de ikke se den. Verken i Bogotá, Amsterdam eller Oslo ble jeg bedt om testresultatet eller noen av de andre papirene jeg hadde med.
 5. Skjønner. Da får jeg sikte på å være der kl 4. Takk skal dere ha.
 6. Har noen en formening om hvor tidlig jeg bør være på Gardermoen? Går ting senere enn normalt på grunn av korona? Jeg skal fly med KLM til Bogotá via Amsterdam kl 0630 på lørdag. Jeg reiser kun med håndbagasje og sjekker naturligvis inn på appen. (Hvis ikke korona er til hinder for det.)
 7. Det kommer vel an på hvor du reiser, og fargen på landet du reiser fra hvis du reiser innenfor Europa. Jeg skal til Colombia. Der er ingen test påkrevd ved innreise. Men det hadde ikke hjulpet å være fullvaksinert når jeg skal reise tilbake til Norge.
 8. Det kan godt stemme at det er muligheten for mersalg som gjør at hurtigtesten i utgangspunktet er gratis. Men nettsidene til Hjemmelegene er tilsynelatende tvetydige på flere punkter. Jeg skal testes i en kommune annen kommune enn Oslo og har fått en bekreftelse på epost som sier at det koster 0,00 kr. På https://hjemmelegene.no/corona-reisetesting står det at "Hjemmelegene har et tilbud som heter “gratis 24-timers koronasertifikat i Oslo”, hvor prisen på hurtigtest er kr 0". Her betyr kanskje Oslo egentlig Oslo-området eller Stor-Oslo. I hvert fall betyr det ikke at koronasertifikatet gjelder bare i Oslo. Når jeg ser nærmere på https://hjemmelegene.no/corona-hjemmetest og https://hjemmelegene.no/corona-reisetesting, forstår jeg det slik at du med hurtigtesten til 0 kr får et testresultat og koronasertifikat på helsenorge. En test til 1290 kr er en test for de som "har testbehov utover det forenklede norske coronasertifikatet på helsenorge.no". "Attesten utstedes under besøket, eller sendes til deg per passordbeskyttet e-post" i tillegg til testsvaret man får på helsenorge uansett. Om Hjemmelegenes ekstra attest noen gang er verd prisen, vet jeg ikke, men det er den i hvert fall ikke i mitt tilfelle. Jeg trenger egentlig ingen test for å gjennomføre reisen min. Men jeg tenker at det kan være lurt å ha et gratis testresultat på helsenorge i tilfelle det blir noe spørsmål om det på reisen. Jeg har lest nok skrekkhistorier under pandemien til å forstå at man ikke vet hvem man møter på flyplassen eller i migrasjonen, eller om de er 100 % klar over hvilke regler som gjelder.
 9. Interessant. Støtte fra Helfo kan forklare saken. Men jeg er ikke sikker på at 300 kr dekker kostnaden for testen hvis ikke Hjemmelegene besøker flere i området samtidig. Utstyret for å ta prøven og utføre testen tror jeg ikke koster så mye, men det er nok ikke langt opp til 300 kr når man legger til kjøring og arbeidstid.
 10. Kjæresten min har spurt meg på tull om hva jeg ville ment hvis hun barberte hodet sitt. Jeg sa at jeg liker håret hennes best slik det er nå, men at hun må bestemme selv hvordan hun skal ha det. Hvis hun en dag kommer uten hår, blir jeg nok som trådstarter skuffet og kommer til å være ærlig om hva jeg synes om sveisen. Men kjærestene våre må uansett få bestemme selv.
 11. Hei, Jeg har bestilt en gratis hurtigtest hos Hjemmelegene for å få en attest jeg kan bruke på reise. Mer informasjon om den her: https://hjemmelegene.no/corona-hjemmetest Jeg blir jo litt skeptisk når en privat aktør tilbyr seg å komme hjem til meg for å teste meg av ikke-medisinske grunner, og ikke skal ha verken penger eller sjelen min i retur. Jeg er ikke en gang folkeregistrert i kommunen jeg bestilte test i, eller noen annen kommune der jeg kunne brukt Hjemmelegene. En tilsvarende test hos Dr. Dropin på flyplassen koster 1195 kr: https://drdropin.no/oslcovidtest Vet noen hvorfor Hjemmelegene har dette tilbudet? Er dette noe som sponses av kommunen jeg testes i eller av det offentlige ellers? Eller er det en markedsstrategi for å trekke kunder til tjenestene de tjener penger på?
 12. Jeg kan ikke si om det er vanlig. Men jeg skal innrømme at jeg har prøvd selv. Men, skulle jeg vært utro, hadde jeg vært det et annet sted enn hjemme. ikke lagt igjen et kondom et sted der kjæresten min kunne funnet det. I hvert fall ikke hvis hun hadde spurt meg jeg var utro i tre dager. Er kjæresten din mindre god enn normalt til å tenke fremover, planlegge og se konsekvenser av å for eksempel feile på punktene over? Som det allerede er blitt påpekt her, går det an å undersøke nærmere hvordan kondomet er blitt brukt. Hvis det er glatt og tørt på utsiden, indikerer det at det er brukt i en runk med kun hender. Hvis det er noe væske eller slim på utsiden, og det ikke kommer fra søpla, indikerer det at kjæresten din har puttet pikken sin med kondomet inn i noe (men ikke 100 % sikkert en skjede). Ut over det, har jeg ikke forutsetninger for å si om kjæresten din har vært utro. Basert på hva du har sagt så langt, mener jeg det er like sannsynlig at han snakker sant. Jeg kan derimot si at hvis kjæresten min hadde spurt meg om jeg var utro, ville jeg blitt såret og lei meg. Det ville vært enda verre hvis jeg sa nei og hun fortsatte å spørre i tre dager. Så selv om kjæresten din nok burde svart annerledes, kan jeg forstå hvordan han kunne miste tålmodigheten og få et utbrudd uten at det betyr at han har vært utro. Uavhengig av det, synes jeg, som flere her, at det høres ut som dere har noen utfordringer i forholdet deres.
 13. Det kan nok være lurt av deg å ikke være opptatt av å få daten din til å føle seg bra. Det er ikke noe galt i at hun føler seg bra, men det er ikke din oppgave å passe på at hun gjør det. Du som er interessert i karriere, bør heller velge en annen tilnærming. Tenk på dating som en rekrutteringsprosess. Når en arbeidssøker går på et intervju, er det ikke bare for at søkeren skal imponere og at arbeidsgiveren skal finne den beste kandidaten. Arbeidssøkeren skal også finne ut om den aktuelle jobben er riktig for ham for eller henne. Det er greit å ha noen forventninger til daten din og tenke på deg selv også, og i det minste fremstå som en fyr som har meninger og ikke tar hvem som helst som han får. En annen ting er at det høres ut som du tok ting for sakte og i feil rekkefølge. Forstår jeg rett, datet dere i fire måneder. Hvis dere får til å møtes et par ganger i uken og ellers har noe kontakt på meldinger, bør én måned være nok før dere avklarer om dere skal være kjærester eller avslutte datingen. Hvis ikke daten er interessert i å være kjærester etter én måned, blir hun det neppe etter tre måneder til med dating. Du visste vel også om du var interessert i henne som en kjæreste i løpet av en måned, gjorde du ikke? I det minste visste du at "hun var ei utrolig flott jente, med gode verdier, sjarmerende væremåte og godt utseende". Hun hadde nok også dannet seg et inntrykk av deg. Det høres kanskje rart ut for noen, men å vente lenge kan også gjøre det mindre sannsynlig at daten vil ha deg som kjæreste. I løpet av mange måneder vil i det minste noe av den første interessen daten hadde roet seg, du risikerer å fremstå som feig og tiltaksløs, terskelen blir høyere,, forventninger bygger seg opp, daten får mye tid til å tenke og saken blir større enn den trenger å være. Når daten får tid til å tenke, kommer hun i det minste frem til at det ikke er noe hastverk eller vanskelig å holde på deg. Deretter er tanken om et eventuelt forhold kanskje mer usikker og skummel, og da skygger hun unna. Når dere er kjærester, kan du ta initiativ til at hun skal møte familien din og hva som skal skje i fremtiden. Før det, bør fokuset være på om dere trives sammen nå, om du er rett for henne, om hun er rett for deg, og om dere i det hele tatt ønsker å være i et forhold fremover.
 14. Om de hadde sex én eller to ganger, er ikke viktig. Du kan uansett ikke stole på fyren. Det er nok best å avslutte forholdet.
×
×
 • Create New...