Jump to content

iChristian

Medlemmer
 • Content Count

  11042
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1991 :)

About iChristian

 • Birthday 05/14/1985

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

19845 profile views
 1. Finnes det noen mulighet for å skru av dette signalet da? Jeg må innrømme at Bluerayen er den tingen jeg bruker minst... og som dermed irriterer mest at den tvinger over tven...
 2. Så, hvordan gjør jeg dette? Her er de tre relevante tabellene mine: CREATE TABLE IF NOT EXISTS `Jobref` ( `id` int(3) NOT NULL AUTO_INCREMENT, `job_id` int(3) NOT NULL, `ref_id` int(3) NOT NULL, PRIMARY KEY (`id`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_unicode_ci AUTO_INCREMENT=1 ; CREATE TABLE IF NOT EXISTS `Referanser` ( `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT, `Fornavn` varchar(26) COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL, `Etternavn` varchar(25) COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL, `Bedrift` varchar(60) COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL, `Stilling` varchar(40) COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL, `Telefon` mediumint(20) NOT NULL, `E-post` text COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL, PRIMARY KEY (`id`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_unicode_ci AUTO_INCREMENT=1 ; CREATE TABLE IF NOT EXISTS `Yrker` ( `id` mediumint(4) NOT NULL AUTO_INCREMENT, `mndstart` tinyint(2) NOT NULL, `yearstart` year(4) NOT NULL, `mndslutt` tinyint(2) DEFAULT NULL, `yearslutt` year(4) DEFAULT NULL, `arbeidsplass` text COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL, `stilling` text COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL, `beskrivelse` text COLLATE utf8_unicode_ci, `WWW` text COLLATE utf8_unicode_ci, `Kategori` tinyint(1) NOT NULL, `Bruk` int(1) DEFAULT NULL, UNIQUE KEY `id` (`id`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_unicode_ci AUTO_INCREMENT=63 ; Tabellstrukturen min er tenkt slik:
 3. Jeg lager en mobilside hvor jeg har et bilde på siden som jeg vil ha under teksten når skjermen er vanlig (langsiden vertikalt), men jeg vil flytte det til høyre for teksten når man snur skjermen (langsiden horisontal), hvordan kan jeg gjøre det? Siden er i PHP og CSS for å opplyse om det.
 4. Det er lagret som utf-8, ellers ville vel ikke de "hardkodede" elementene ha riktig øæå-visning? Nå vises den riktig gjennom at jeg har lagt iso88591 i html samt lagt inn øæå på de hardkodede elementene som f.eks Ø. Men jeg er ikke helt tilfreds med det.
 5. Jeg har en database som jeg skal hente ut informasjon fra, men jeg ser ut til å ha litt problemer med tegnsettet. Tegnsettet for MySQL er satt til: MySQL-tegnsett: UTF-8 Unicode (utf8). Tegnsettet for tabellen er satt til: utf8_unicode_ci Tegnsettet for feltene er satt til: utf8_unicode_ci Tegnsettet for nettsiden er satt til: <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"/> Allikevel har jeg et problem med at det ser ut slik som på bildet Hvis jeg bytter tegnsettet for nettsiden eller setter det manuelt i nettleseren til ISO 8859-1 så bytter problemet om, da er det informasjonen øverst, som er skrevet direkte inn i dokumentet, som viser seg med spørsmålstegn mens informasjonen som hentes fra mysql vises riktig. Noen som har noen tanker om hvordan løse dette?
 6. Her er de tre relevante tabellene mine: CREATE TABLE IF NOT EXISTS `Jobref` ( `id` int(3) NOT NULL AUTO_INCREMENT, `job_id` int(3) NOT NULL, `ref_id` int(3) NOT NULL, PRIMARY KEY (`id`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_unicode_ci AUTO_INCREMENT=1 ; CREATE TABLE IF NOT EXISTS `Referanser` ( `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT, `Fornavn` varchar(26) COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL, `Etternavn` varchar(25) COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL, `Bedrift` varchar(60) COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL, `Stilling` varchar(40) COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL, `Telefon` mediumint(20) NOT NULL, `E-post` text COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL, PRIMARY KEY (`id`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_unicode_ci AUTO_INCREMENT=1 ; CREATE TABLE IF NOT EXISTS `Yrker` ( `id` mediumint(4) NOT NULL AUTO_INCREMENT, `mndstart` tinyint(2) NOT NULL, `yearstart` year(4) NOT NULL, `mndslutt` tinyint(2) DEFAULT NULL, `yearslutt` year(4) DEFAULT NULL, `arbeidsplass` text COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL, `stilling` text COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL, `beskrivelse` text COLLATE utf8_unicode_ci, `WWW` text COLLATE utf8_unicode_ci, `Kategori` tinyint(1) NOT NULL, `Bruk` int(1) DEFAULT NULL, UNIQUE KEY `id` (`id`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_unicode_ci AUTO_INCREMENT=63 ; Tabellstrukturen min er tenkt slik:
 7. Kunne du gi meg hele "hentekoden"? Fordi jeg skjønner ikke hvordan den klarer å sette de to tabellene i sammenheng.
 8. Jeg arbeider med å overføre CVen min fra en statisk html-side til en database-drevet side. Ikke det at jeg trenger det, men for moro og læringen. Problemet mitt er at jeg har flere referanser som hører til flere forskjellige CV-poster. For å kunne hente frem referansene til en bestemt jobb så må jeg kunne ha en kobling til IDen til alle de forskjellige jobbene som hører sammen med den aktuelle referansen. Hvordan bør jeg gå frem for å gjøre det? Det bør kanskje nevnes at for enkelte av jobbene så har jeg også flere referanser slik at å flytte koblingsproblemet over til tabellen for jobbene ikke nødvendigvis løser problemet.
 9. Jeg har nå byttet fra HTC Desire Z (standard ROM) til Sony Xperia Pro (standard ROM, Android 4.x). Jeg har kontakter fra Facebook og fra Google-kontoen min. Problemet mitt er at jeg ønsker å bestemme hvilket visningsnavn som skal gjelde, enten fastsatt prioritering for alle kontakter eller at det kan bestemmes på individuell basis. Noen som vet hvordan jeg får det til? Jeg kunne gjøre dette på HTCen, men jeg får ikke det til på noen måte på Xperiaen.
 10. Absolutt kjempenyttig. Tusen takk. Men ut i fra hva jeg så av NVRAM-kommnandoene lenger ned der, var det egentlig noen grunn til at man måtte bruke OpenWRT/DD-WRT istedenfor å bruke en router som har PPTP som valgmulighet fra før av?
 11. Internettkonfigureringssidene til UiB/SiB er mildt sagt forvirrende. Jeg skal flytte dit etterhvert, men lurer på hva slags utstyr jeg må få til for å bryte reglene i forhold til å få en router til å fungere på nettet der. På oppsettsidene for Mac og Windows snakker den om at man trenger VPN, mens for Linux så snakker den om at man trenger å installere PPTP-pakkene, så er det noen som vet forskjellene mellom dette. Brukerveiledningene finner dere her: http://www.sib.no/no/bolig/beboer/internet under "brukerveiledning" og "enkel måte å sette opp VPN" Noen her som har erfaring med å koble til router til SiB sitt studentbynett? Målet mitt er ikke å bruke switchmetoden som krever switch + datamaskin alltid tilkoblet, jeg skal få det til med en router, enten det kan gjøres med en OpenWRT-router som kan gjøre VPN eller om det fortrinnsvis kan gjøres med en min nyanskaffede WNDR4500 som kan benytte PPTP-tilkobling. Jeg har en viss erfaring med å ordne dette på studentbynettet til UiO og UiT, men sidene til Bergen forvirrer meg såpass at jeg ikke helt skjønner hva som skal til for å få det til.
 12. Panel.no, TNS-Gallup og Tellus Panel kan jeg anbefale. De andre jeg har prøvd utover det har vært søppel.
 13. Lånekassen baserer seg på skattetall ja, men feriepengene du får utbetalt i 2012, opptjent i 2011, vil jo dukke opp under din totale inntekt i 2012... I selvangivelsen altså, som er nettopp de tallene lånekassen baserer seg på.
×
×
 • Create New...