Jump to content

Theo343 (takk for meg)

Medlemmer
 • Content Count

  48846
 • Joined

 • Days Won

  5

Theo343 (takk for meg) last won the day on November 13 2021

Theo343 (takk for meg) had the most liked content!

Community Reputation

13815 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Recent Profile Visitors

43541 profile views
 1. Kan man bestille og få rabatten selv om den står "ikke på lager"?
 2. Ja og derfor har vi brukt sparedusjhoder i over 20 år i vår husholdning. Vi bruker ikke mye vann og vil nok havne langt under det man betaler for uten vannmåler. Vi vanner heller aldri med slange ute, kun med kanne. Vi støvsuger mer enn vi vasker.
 3. Den beste medisinen er å stanse all eksport. Da vil prisene justere seg selv.
 4. Mange spekulerer i oktober. Men som det sies, man vet ikke.
 5. Her sparer vi så mye strøm det lar seg gjøre uten å gå helt over til vedfyring for alt av varme som egner seg dårlig med vedovn i 2. etg. Vi har ingen mulighet til varmepumpe og kjører ingen form for AC. Vi regulerer inneluft ved å lufte med veggventiler, vinduer og dører. Vi slår alltid av lys i rom vi kkke bruker og har lav varme i rom vi ikke benytter men må ha noe for å unngå fuktproblemer. Vi dusjer 3min per gang og forsøker å sklppe dusj når vi ikke må. Tenåringer er vanskelig å styre 100% på dusj. Vi kjører ikke vaskemaskin om natten da det ikke er anbefalt av bla. brannvesen. Samt at vi ikke driter I naboen. Vi forsøker å sette ting som bruker mye strøm til tider hvor det er billigere men det lar seg ikke alltid gjøre om man ikke har tiden. Jeg tror ærlig talt det er mange som ikke har så mye strømsparepotensiale uten å gjøre betydelige investeringer i boligen.
 6. Har behov for en god optiker/øyelege. Bor i området Oslo mot Lørenskog/lillestrøm.
 7. Som sagt. Ja det stemmer at det dessverre er Ukraina som nekter inspektørene adgang. Fra innlegget
 8. Flott. Slå samtidig et slag for nettlesere som Brave og Vivaldi.
 9. Personlig tenker jeg at kwh prisen man betaler bør øke jo mer man forbruker. Ikke slik som i dag at prisen er flat over hele linja. Men gjør normaltaksten/taket nogenlunde oppnåelig for de fleste barnefamilier som bor i eks. rekkehus. Eks. for 4-roms rekkehus med 120kvm BA og byggeår 1970 til 1980. Opptil eks. 22.000kWh per år har man ett prisnivå per kwh. Alt over dette får vesentlig høyere sats. Har én husholdning flere strømabbonement (eks. hytte) så økes prisen på nr. 2 osv. (Basert per husholdning så man ikke kan jukse ved å sette hytta på kona). I dag har man dokumentert hvilken energistandard, størrelse ol. boligen man eier har. Man kan basere forbrukstaket og tilleggstakstene på dette. Man estimerer årets forbruk på starten av året og avregner på slutten av året, akkurat som med inntektsskatt. Har man en stor enebolig i så vil det koste desto mer i tilleggstakst for strøm over et visst nivå.
 10. Selvrealisering kan være så mangt. Man kan følge sine drømmer og visjoner uten å være fullstendig egoist med "meg, meg, meg" mentalitet. Men mange ser ut til å tenke at egoisme er en viktig del av det.
 11. Et annet moment vi ser og gruer oss til for årets høst/vinter. Tidligere år har vi allerede slitt med luftkvalitet pga. en stor mengde vedfyring i boligfeltet. I år har traktorer gått i skytteltrafikk siste ukene for å forsyne alle med store mengder ved for høst/vinter. Jeg regner med at luftkvaliteten i området kommer til å bli ekstremt dårlig og at vi kanskje også dermed får en økning i luftambulanse besøk denne vinteren. Jeg har bestilt oppgraderinger av utstyret som måler luftkvalitet og kommer til å følge nøye med på det i år. Jeg håper det vil være mulig å begrense helseskadelig vedfyring gjennom vinteren ved å ha kontakt med de rette instanser. Jeg må også undersøke om vi må gå til innkjøp av luftrensere av ymse slag.
×
×
 • Create New...