Gå til innhold

freedomseeker

Medlemmer
  • Innlegg

    397
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

freedomseeker sine prestasjoner

550

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hvis man hele tiden skal ha et overskudd av arbeidskraft, så bidrar det til en lavere, og også ofte negativ produktivitetsutvikling. Dette er Norge et godt eksempel på. Det blir billigere å ha folk til å utføre triviell arbeidsoppgaver, istedenfor å investere i utstyr som bidrar til økt automasjon og økt produktivitet. I India så er det ofte billigere ha 20 mann med hakke og spade istedenfor å investere i en gravemaskin. Jeg brukte mangel på arbeidskraft, da venstresiden i sin kommunistiske tankegang mener at å ha surpluss av arbeidskraft er ett gode for samfunnet. I utgangspunktet så mener jeg at det ikke finnes noen land som faktisk har en mangel på arbeidskraft. Neppe, Ukraina går tomme for soldater lenge før det blir noen prekær ressursmangel i Russland.
  2. Trump seier kommer til å bidra til at det blir raskere fred i Ukraina, Ukrainsk seier over russiske styrker er en irrasjonell tankegang. Jo fortere det blir over jo bedre er det. Han vil også sende ut millioner av innvandrer i USA, noe som bidrar til stor mangel på arbeidskraft med tilhørende økning av produktivitet og høyere lønninger for ufaglærte Det er dog dårlig nytt for Norge, da det bidrar til lavere oljepris. Samt økt produktiviteten i USA gjør at verdens handelsvaluta USD vil raskt bli langt sterkere mot NOK.
  3. Loven er slik i Norge at om man er en etnisk norsk mann så kan man rett og slett ikke bli utsatt for hatkriminalitet og rasisme. Det er derfor taggingen på Heggen kirke ble etterforsket som hærverk, og ikke hatkriminalitet.
  4. To hyperglobalister som tilhører den øvre eliten i norge, nei takk. Da kan like godt Støre og Solberg fortsette. Hadde foretrukket noen med begge beina plantet på bakken.
  5. Med litt utstyr så blir vel denne i samme prisklasse som ioniq 5n.
  6. Imponert over de nye driverne, med SRS,FMF 2 og Anti Lag aktivert så får jeg oppunder 400 fps i bf2042 i 4k medium(1800p oppskalert til 2160p) med så å si null synlig forringelse av grafikkvaliteten
  7. Ja er klar over at det er pd, men da er kanskje tilførsel til dysene under toppdekselet. Glødelampa oppfører seg normalt? Om motoren har kompresjon, og får diesel og oksygen så vil den jo i det minste tenne. Edit, ifølge denne posten: https://forums.tdiclub.com/index.php?threads/how-does-pd-injection-work.149526/ "There is an electric pump in the tank which sends fuel to the motor. There is another pump on the end of the motor that pressurizes the fuel a bit more and supplies this to the injector." Så skal det være en pumpe til etter fødepumpen i tanken, denne er mest sannsynlig plassert etter drivstoff-filteret.
  8. Rant det bare sakte ut, eller sprutet det diesel når du tok av slangen til dieselfilteret? Jeg ville ha løsnet på røret som går til en av dysene, bare for å sjekke at motoren faktisk får diesel. Tror den er i orden siden du sier at motoren går fint rundt, men skader ikke å inspisere regreima heller.
  9. Det er ikke noe automatikk i at verdiene av disse forekomstene vil komme samfunnet til gode i like stor grad som oljen. Blant annet EØS avtalen regulerer mye av dette, Statoil(nå Equinor) hadde garantert ikke eksistert om vi hadde hatt EØS avtalen på den tiden.
  10. Om utviklingen fortsetter slik det gjør nå så er vi på god vei til å bli nettopp ett u-land. Vedr BNP, vi har massive oljeinntekter som drar BNP opp. For å sammenligne inntekt så er det median inntekt etter skatt man skal se på. Jeg er ikke uenig i at de tjener langt mindre i Thailand, men utviklingen gjør at det nødvendigvis ikke er tilfelle i fremtiden. Om man reiste til Thailand for 20 år siden, kontra nå så vil man som nordmann få et sjokk over kostnadsnivået.
  11. På hvilket grunnlag? Man behøver tross alt ikke å gå til sengs med alle som har en tusenlapp i lomma. Er faktisk Norge som er på god vei til å bli et u-land, Thailand har en positiv økonomisk utvikling
  12. Vannmåler hjelper ikke så mye når gebyrene er 4 ganger høyere enn det selve forbruket koster. Betaler 350kr i måneden i gebyrer, og forbruk 85kr.
  13. Kan ikke sammenlignes, fellesutgifter inkluderer også vedlikehold av bygningsmassen.
  14. For meg så høres det ut som om det er et problem med drivstofftilførselen. Noe spesielt at det ikke er noen feilkoder forsåvidt, det vanskeliggjør feilsøkingen. Dette er en vag motor som det solgt millioner av, så burde være enkelt å finne noen som har peiling på dette.
  15. Prognosesenteret regnet på det og en ukrainsk flyktning koster 650 000 bare det første året, da har de sikkert ikke tatt hensyn til høyere boligpriser og press på lønningene. Det vil da sikkert gjelde andre flyktninger også, mange av de er mest sannsynlig enda dyrere. Så de ukrainske flyktningene på 80 000 har årlige kostander på 45 milliarder. Jeg sier ikke at vi ikke skal ta de imot, jeg bare stiller spørsmålstegn ved den massive ressursbruken og det faktum at flyktninger opparbeider seg rettigheter til varig oppholdstillatelse. Jeg synes det mest rettferdige, og ikke minst mest bærekraftig hadde vært om man returnerte når forholdene tilsier det. Slik som Danmark gjør. Når det gjeler masseinnvandring så har regjeringen ubegrenset med midler, det er sikkert og visst. Da får man rett og slett ikke brukt nok penger.
×
×
  • Opprett ny...