Gå til innhold

freedomseeker

Medlemmer
  • Innlegg

    205
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

freedomseeker sine prestasjoner

280

Nettsamfunnsomdømme

  1. Folk i norge har en veldig naiv holdning og tror at det er veldig enkelt å flytte til et annet land, det er pga de særskilt og ultra naive innvandringsregelverket her i norge. I sveits så har de gjort det slik at arbeidsgiver har en større rolle til å sikre at innvandrere ikke blir en byrde på det sveisiske samfunnet ved at de står for kostandene ved sykdom og arbeidsledighet, dette gjør at de ikke er like keene på ansette utlendinger. De tillater heller ikke arbeidsinnvandring fra Øst-Europa, men for nordmenn så er det muligheter til å flytte ditt. Det tar også 10 år før man får statsborgerskap, og man må ha bevist at man er veldig godt intrigert i samfunnet. Å være arbeidsledig i den perioden så er man diskvalifisert.
  2. Uføre som meg får vel bare en hundrings ekstra i måneden, som vanlig.
  3. Det blir litt ot, men at det fødes få barn er har med at den tradisjonelle familiestrukturen endrer seg. Man er også avhengig av to inntekter for å få kjøpt bolig, mange kvinner velger også karriere foran barn og familie. Trur neppe det har noe med økning i velstand, nå går velstanden dramatisk ned og vi har ikke sett en økning i fødsler av den grunn. Vedr tråden så var det tidligere vanlig at de som nektet å delta på sesjon måtte jobbe i det sivile på en lav lønn, eller i ytterst konsekvens fikk en fengselsstraff. Dette ble avviklet pga internasjonalt press, det er meget rart at man velger å innføre noe som er minst like inngripende. Jeg mener at man kan innføre allmenn verneplikt, da det er så mange som bor her i landet som ikke føler noen tilknytting til landet eller det norske samfunnet overhode. Men det er også en god måte å lære folk i å forsvare landet i en akutt krigssituasjon. Jeg selv har gjennomgått førstegangstjenesten, det var hardt og man lærte disiplin så det holdt. Men at man skal jobbe gratis i helsevesenet, feie gater osv i ett år, nei det er avskyelig. Minner meg om Sovjetunionen.
  4. Et pliktår er ikke det samme som førstegangstjeneste, jeg er for førstegangstjeneste. Kan man virkelig forvente at unge folk skal jobbe gratis på aldershjem m.m. når man vet at dagens unge verken vil få råd til bolig eller pensjon? Og er det i det hele tatt lovlig innenfor fn konvensjonene? Dessuten så består innvandrere for 80% av befolkningsveksten, å bare inkludere de som er født her er dermed diskriminerende og er av liten betydning. Det er også spesielt at vi kritiserer kina og andre land for slaveri, når de samme politikerne ønsker noe lignende her. Nordmenn var ikke fattigere i 1970 årene, inntektene her var langt over gjennomsnittet. Faktisk så var inntektene her like høye som i USA og langt over det som var normalen i vest europa på det tidspunktet.
  5. Om alle skal kjøpe krypto av nok så vil den bli verdiløs, det samme om man sparer i usd kontra nok. Det er dette de frykter. Litt rart at den samme logikken ikke ble vurdert i det de jagde alle rikingene ut av landet.
  6. Enda en gladsak https://e24.no/naeringsliv/i/zEWREq/eus-nye-panteregler-det-ser-moerkt-ut-for-norge?referer=https%3A%2F%2Fwww.vg.no
  7. Når hele eu har rett på norske arbeidsplasser, og trygdeordninger(etter kort tid) så får man også europeiske lønninger De tjener fortsatt mindre i deler av Øst-Europa, så vi skal videre ned i levestandard. Før kom polakkene, nå rumenere, snart ukrainere, moldovere og georgiere. Det er som den norske bonden som vil selge billigst mulig jordbær, først ble norsk ungdom for dyre, så ble polakkene for dyre, så ble rumenere for dyre. Det er et kappløp mot bunnen. Før i tiden så skulle vannkraften gå til norske bedrifter og husholdninger, nå er det en eksportvare. Nå bygges det ut vindmøller til havs, verdens dyreste og ustabile form for energiproduksjon, ingen vilkår for at det skal skape norske arbeidsplasser. https://www.nettavisen.no/okonomi/tallene-du-har-sett-om-havvind-subsidier-er-feil/s/5-95-1720724 Vi får som fortjent, når folk fortsetter å stemme på de samme løgnaktige møkka partiene som setter alt og alle foran norske borgere interesser. Da får man heller ikke lov til å klage på høye boligpriser, lave lønninger, høye strømregninger, helsekøer eller svak valuta. Man blir automatisk diskvalifisert!!!
  8. Ja, jeg var ikke helt oppdatert på hva som ble diskutert.
  9. Man kan ikke hindre dem i oppholde seg her mens de jobber, eller får tilgang til velferdsordningene. Man kan hindre dem i å få varig opphold og statsborgerskap, viser da til Ungarn. Samt Danmark som har strenge regler for statsborgerskap.
  10. Minner meg om dette: https://www.youtube.com/watch?v=0pUkT5O9Ux8&ab_channel=Megaprojects Man kan bare bytte ut lån med oljepenger, og Kina med Spania. Arbeiderne har vel også blitt medlem av norsk folketrygd. Man slår med andre ord tre fluer i en smekk. Noen flere nylige gladnyheter fra EU: -"Anbudsreglene har nå resultert i at 19 ansatte ved fabrikken til tromsøfirmaet Drytech er permitterte, samtidig som Forsvaret bruker tid på en full anbudsrunde i EU-området for å kjøpe inn feltrasjoner." https://www.document.no/2024/03/20/forsvarskontrakt-ma-pa-anbud-i-eu-norske-arbeidere-permitterte/ -"EU: CO2-fangst fra biologisk materiale kan ikke trekkes fra i utslippsregnskapet" https://www.tu.no/artikler/co2-fangst-eu-setter-foten-ned-for-bokforingsknep/499268 -"16 bemanningsforetak mener reglene for innleid arbeidskraft strider med EØS-avtalen. Lagmannsretten var uenig, men nå har Høyesterett opphevet kjennelsen." https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/0QeMVB/innleieforbudet-sendes-tilbake-til-lagmannsretten Man behøver ikke å være synsk for se hva resultatet i efta domstolen kommer til å bli -"EU-landene enige om nytt avløpsdirektiv – Norge ikke hørt Denne skjerpingen er blitt fremstilt som en mulig kostnadsbombe for små tettsteder langs kysten i Norge." https://www.energiogklima.no/nyhet/brussel/eu-landene-enig-om-nytt-avlopsdirektiv-norge-ikke-hort -"EUs bygningsdirektiv, toget som beveger oss mot undergangen Energiminister Terje Aasland klarte ikke å gi et svar på spørsmål fra Terje Halleland (FrP) da sistnevnte lurte på hva kostnaden ville bli. Tidligere har vi sett anslag på mellom 500.000 og 1,5 millioner for et gjennomsnitts hus." I Sentral-Europa så regner jeg med at man ikke behøver å gjøre stort med husene pga klima https://www.document.no/2024/02/12/eus-bygningsdirektiv-toget-som-beveger-oss-mot-undergangen/ -"Nytt skrekkdirektiv fra EU – motorhobbyens verste mareritt!" https://amcar.no/aktuelt/nytt+skrekkdirektiv+fra+eu+-+motorhobbyens+verste+mareritt.html -"Konsekvensen av økt trygdeeksport vil være at den folkelige oppslutningen om våre velferdsordninger forvitrer, mener stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen" Dette fikk han dessverre rett i, nå er trygdene så lave at det knapt nok dekker kostnadene til bolig og mat https://rett24.no/articles/-eos-avtalens-betydning-for-trygdeeksporten-ble-bevisst-morklagt
  11. Hvis du mener at det har gått så jævlig bra etter at vi fikk eøs avtalen, hvordan har det seg da at median inntektene for husholdningen i norge på 10 år gått ifra 55 000 usd til 51 000 usd? 55 000 usd for 10 år siden tilsvarer i dag 77 000 usd, korrigert for inflasjon. Og det til tross for at oljepengebruken over statsbudsjettet har eksplodert.
  12. Hvorfor hva? Vi tjente like mye som sveitserne, de valgte å stå utenfor. Nå er lønningene her det halve, og det til tross for et massivt forbruk av oljepenger. Det er for få bolig, sosiale kostandene eksploderer, vi har mistet fordelene av vannkraften, vi blir detaljstyrt fra eu utenfor demokratisk kontroll og økonomien og levestandarden i Norge faller som en stein. Å nei det er faktisk ikke en fordel at norske veier blir bygget av spanske selskaper på østeuropeisk arbeidskraft(som deretter havner på norsk trygd).
  13. Når man deler ett arbeidsmarked så er det unngåelig at det ikke blir lønnssmitte, det ser man også har skjedd dessverre. EØS handler ikke om handel, EU og VI ønsker frihandel. At man tar hensyn til jordbruk er naturlig. Vi har pga våres landskap og klima en større produksjonskostnad på landbruksvarer. Om man ønsker å legge ned produksjonen av mat her i landet får være opp til den enkelte å mene. Edit, andelen på uføretrygd går ikke dramatisk opp. Men antallet øker da vi har en ekstrem befolkningsvekst og en noe eldre befolkning. Vi bruker 20% av bnp på sosiale utgifter, Danmark bruker 26% https://data-explorer.oecd.org/vis?lc=en&fs[0]=Topic%2C1|Society%23SOC%23|Social protection%23SOC_PRO%23&pg=0&fc=Topic&bp=true&snb=6&df[ds]=dsDisseminateFinalDMZ&df[id]=DSD_SOCX_AGG%40DF_SOCX_AGG&df[ag]=OECD.ELS.SPD&df[vs]=1.0&pd=2010%2C&dq=.A..PT_B1GQ.ES10._T._T.&ly[rw]=REF_AREA&ly[cl]=TIME_PERIOD&to[TIME_PERIOD]=false&vw=tb edit 2 For noen år tilbake så bodde jeg i Gdansk i en hel måned, jeg ble overrasket over hvor elendig utvalg de hadde på matvarer.
  14. Storbritannia har en lønnsvekst på 6,2%, og en reallønnsvekst på 1,4% En britisk pund har på få år gått fra å koste 12 kr til 14kr.
  15. Man kan ikke klandre alle problemene vi har her i Norge på EØS avtalen. Vi kunne ha satt strengere vilkår for statsborgerskap, da hadde ikke like mange kommet. Kablene til utlandet kunne også blitt stoppet i en tidligere fase, det er jeg ganske så overbevist om. Men ser man på sveits så er det spesielt lønnsmitte og energi som gjør at folk er skeptiske. https://neitileu.no/aktuelt/sveitsiske-tilstander
×
×
  • Opprett ny...