Jump to content

TuxRacer

Medlemmer
 • Content Count

  127
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

108 :)

Recent Profile Visitors

3633 profile views
 1. Man kan klage en del på epic med dems praksiser og manglende funksjoner i launcheren. Men fy søren de har gitt bort mye bra spill siste par ukene!
 2. Ett spørsmål dere også gjerne kan stille forbrukerrådet på ett litt mer generelt plan. Er en mobiltelefon i dag ett produkt, en tjeneste eller en form for hybrid. For ett fysisk produkt er det ofte veldig enkelt å karakterisere en mangel. Ett kjøleskap som slutter å fungere har en mangel, en vaskemaskin som starter å bråke veldig mye har en mangel, en mobiltelefon som ikke klarer å ta bilder lenger har også en mangel. Men hva skjer når det er mangler på tjenestene som følgere med de fysiske produktene som er litt viktige, men ikke den bestemmende faktoren i kjøpsprosessen. De færreste velge tesla eller huawei ene og alene p.g.a software og tjenestene som følger med, men det er alikevel en faktor som kan være med å bestemme...
 3. Kjempeglad i analogier selv, men her kjører du litt for langt ut på vidda er jeg redd Hvis funksjonalitet forsvinner fra telefonen så er det helt klart en mangel på produktet du har ingått kontrakt på. Jeg tviler sterkt på at tjenestene det gjelder slik som Play Store, Google Maps, Chrome osv vil forsvinne fra eksisterende produkter. Her har google ingått en avtale med Huawei om å levere disse tjenestene. At de gjerne ikke oppdateres er fult mulig, men at de forsvinner fra allerede solgte telefoner ser jeg ikke på som ett realistisk scenario. I mange land inkludert norge bør man ha gode muligheter til å heve kjøpet da man ikke lenger får det produktet man gjorde ved inngåelse av avtale. Premissene for avtalen er brutt og man burde få heve kjøpet.
 4. Sånn jurdisk sett så har du jo fått det produktet du har betalt 10 000 kroner for. Det er ikke sånn at produktet ditt slutter å fungere. Du har basert på tidligere erfaring forventninger om å få oppdateringer, men er det noe som huawei aktivt har markedsført og som ble lovet i det du inngikk kontrakten(når du kjøpte telefonen)
 5. At dette skjer etter press fra myndighetene i Amerika tviler jeg ikke på. Siden Google/Alphabet er ett amerikansk selskap og må forholde seg til både regler og krav som måtte komme fra uttøvende myndigheter. Det jeg håper å få litt svar på etter hvert er hvorfor bare Google bøyer seg over og lar myndighetene kjøre over dem. Jeg tror mye har skjedd i kulissene over lang tid. Tviler sterkt på at Google lar sin største kunde forlate dem helt uten videre. Det setter også en farlig presedens, hva om plutselig Samsung eller LG plutselig skulle være en fare for rikets sikkerhet.
 6. Lurer på om denne reklamen fra nvidia er innafor. Er vel mer snakk om Nvidia som nå bestemmer seg for å støtte Adaptive Sync/Freesync enn motsatt. Skjermen er jo fremdeles helt lik, ikke noen ny chip eller firmware som skal inn i den. Dette er bare en driveroppdatering fra nvidia sin side som gjør at skjermkortene kan ta i bruk teknologien som allerede ligger i skjermene.....
 7. Her er bilde av asus sin storskjerm..... WAF på den skjermen er ikke spesielt høy. WAF er forkortelsen på Wife Acceptance Factor for de som ikke skulle vite det Nå er ikke hp sin fot gjerne den mest stilrene man får tak i, men det gjør betydelig mindre utav seg enn på en tv-benk. Dessuten kan det se ut som foten tar mye mindre plass
 8. Litt snodig at Harman/Kardon er på den listen. Samsung som kjøpte H/K i fjor er som kjent erkefiender med LG. Dette er to selskaper som er bitre rivaler fra samme land som overlapper hverandre i svært mange markeder, men som ikke tåler ansiktet på hverandre.
 9. At elbiler er ett nisjeprodukt er på vei til å bli direkte løgn. I mai 2018 stod rene eltriske biler for omtrent 4 prosent av av totalet antallet biler solgt i kina. Det er omtrent 70 000 biler på en måned og ett av om ikke det største markedet i verden. Dette er solgte biler, ikke forhåndsbestillinger. Antallet eletriske biler i kina er det over det dobbelte første halvår 2018 sammenlignet med første halvår 2017 og prognoser sier vi kan forvente samme vekst til neste år..... Nå snakker jeg om rene eletriske biler, ikke hybrider.
 10. Mitt intrykk av mange betatester av AAA spill er at tilbakemeldingen ikke er det viktigste lenger. Viktigste grunnen til de gjør det er å få views på twitch og youtube samt omtale i presse. Beta tester blir ofte sluppet veldig tett oppunder release og det er begrenset med bugs de klarer å fikse i løpet av den tiden.
 11. Ikke helt ideelt, men kunne vært mye verre dersom studioene hadde blitt kjøpt opp av f.eks EA eller Activision. Beste mulig scenario hadde vært om de hadde vært selvstendige eller kjøpt opp av CD Project. Microsoft virker som de lar studione drive litt for seg selv og blander seg ikke alt for mye opp i avgjørelser. Microtransactions er heller ikke blandt de verste... Porteføljen til disse studioene tilsier også at det ikke er snakk om utvikling av kjempe dyre spill. Intensivene for å småpirke på hver minste detalj er ikke like stor som om det hadde vært spill til flere titalls millioner dollar.
 12. Helt enig! Grunnen til rammen er der er fordi at HP har valgt å gå for en litt heftigere enn vanlig høytalerløsning over tastaturet. Jeg ser ikke vitsen med å ofre så mye plass til høytalere. Skal man mye video på en laptop så er hodetelefoner uansett å anbefale. Jeg har en yoga 720 med en høytaler på undersiden og det fungerer helt greit. Ikke noe voldsom lyd å skryte av, men holder til å se youtube og gjerne dårlige tv-serier. Skal jeg se en film eller noe litt bra er det mye bedre å plugge inn noen in-ear hodetelefoner. Alternativt så kunne de gått for en 16:10 skjerm som også hadde redusert rammen betraktlig. Problemet er vel gjerne at prisen hadde økt en del da det ikke produseres på langt nær like mange 16:10 paneler som 16:9.
 13. Jeg venter enda på en gaming usb kabel. Vi har jo allerede fått gaming MicroSD kort....
 14. Er virkelig mobilbruk så dyrt? Nå er ikke jeg fryktelig gammel, men jeg husker når man fikk en halvliter cola på butikken for en tier. På samme tidspunktet brukte jeg 200-300 kroner i mnd på kontantkort og da måtte man passe veldig godt på hvor mye man ringte og tekstet. Jeg bruker fremdeles ca 300 kroner på mobil og kan bruke den mye mer enn jeg gjorde før. Brusen er like stor og har de samme ingrediensene, men har blitt over dobbelt så dyr. Selvfølgelig skulle jeg ønske at mobilbruk var gratis, men de fleste selskaper driver for å tjene penger ikke veldedighet.
 15. Har problemer med å se hvordan dette skal løses rent praktisk.... De smarte kriminelle vil kunne unngå dette ganske lett. De som blir rammet er de uten teknisk innsikt. Skal man kreve at store produsenter som samsung, Apple, huawei osv må legge inn bakdører. Hva hindrer meg fra å lage en mobiltelefon uten bakdør og selge dette? Mobiltelefon er en haug med komponenter som er lette å skaffe som er satt sammen. Er man hardbarka kriminell sender man ikke sms-er. Det finnes mange anonyme og krypterte meldingstjenester man heller kan bruke.
×
×
 • Create New...