Jump to content

NULL

Medlemmer
 • Content Count

  2772
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

947 :)

1 Follower

Recent Profile Visitors

12841 profile views
 1. Vet ikke hvordan Allente har gjort det, men 5G-antenna de bruker kan vel enten være i rutermodus eller i bromodus. Hvis de leverer en ruter som skal stå bak, burde antenna helt klart stå i bromodus. Hvis man da får "ruter bak ruter", blir det jo en klassisk oppskrift på NAT-utfordringer...
 2. Hvis man har den nyeste ruteren til Telenor, kan egentlig det greieste ha vært Telenors WiFi Forsterker. Da får du trådløs forbindelse til hovedruteren, mesh for forbedret wifi og to ethernet-porter. Er da eier av internettabonnementet som må anskaffe en slik via Telenor.
 3. Står det noe i konfigurasjonen om hvilket APN de bruker, evt. er det mulig å endre?
 4. Er det ikke en knapp på fjernkontroll for talesøk?
 5. Å sette opp en bridge fra WiFi til Ethernet er en opsjon. Hvis det også er samme elanlegg, kan Homeplug i en del tilfeller også være en ganske så grei løsning. Men hvilken ytelse man får via Homeplug kan variere veldig fra bolig til bolig og avhengig av hvilken type Homeplug man velger.
 6. Har OP her også ruter fra Telia? I så fall kan det vel tenkes at konfig skjer via Mine Sider e.l.
 7. I praksis her skal du beholde kablingen som tidligere etterpå? En av de vanligere feilene når en del fikler med koaks selv å gjøre endringer i topologi uten å hensynta hvor det skal være endemotstander. Dårligere kabler og veggkontakter fra enkelte utsalg er vel også en gjenganger. Å få koblet connector til kabel uten rette verktøyet kan også gi problemer.
 8. Antar ut i fra et utvalg av basestasjoner i nærheten av adressen for abonnementet.... Jeg vil vel si at det ikke er likegyldig direkte hvem antennen pekes mot. Den bør pekes mot den som gir beste ytelse. Ellers vil man med både 4G og 5G kunne være tilkoblet flere basestasjoner samtidig. Såklart, er det ganske like forhold mellom dem, er det jo i praksis likegyldig. En basestasjon gir nødvendigvis heller ikke "omni-dekning" - dvs. det kan være at den peker mot området den skal gi dekning, og kan vel f.eks. omså være 70 grader hvor det gis god dekning og ikke i 360 grader, fordi basestasjonen skal være for et spesifikt område (og at den ikke skal sende på de samme frekvensene inn i områder som dekkes av andre basestasjoner i like stor grad). Da kan det være at det omså er bedre å peke antennen mot en basestasjon som er lengre bort, fordi den gir dekning i rett retning i forhold til din plassering... Har trådløst bredbånd og flere basestasjoner rundt her. Antennen peker mot mot senderen som har 5G....
 9. Hvis det er Telenors nyeste ruter, kan det jo være at det å få plassert en Telenor WiFi Forsterker (som er en mesh-løsning) hos deg kan være løsningen, hvis det er et sted i leiligheten hvor det er god dekning.
 10. Telenor sin mesh-løsning har to porter. Kan da brukes til kablet backhaul eller tilkobling av kablede enheter.
 11. Sjekk dokumentasjon til hovedkort. Noen kort har en knapp på baksiden, noen har en knapp "internt" på hovedkortet og noen har jumper som må settes over i "slettemodus" evt. at det er en åpen jumper som må kortsluttes i noen sekunder (dette da mens pc-en er helt avslått).
 12. Man har to typer - de "lommeenhetene" og de som er en del større. Fordelen med førstnevnte er at de normalt sett har batteri og kan evt. lades/drives på 5V USB. De store enhetene må være tilkoblet 220V (evt. 12V, men vet ikke helt om jeg hadde turt å koble disse direkte på et 12V-anlegg i bobil o.l... strømforsyningen er i hvert fall 12V inn til ruteren). Fordelen med disse er at de gjerne har bedre antenner, både for mobilnettet og wifi, samt støtter kabeltilkoblede enheter.
 13. Prosessor har vel det, og hovedkortet har HDMI-port, så et steg i feilsøking her kan være å ta ut grafikkortet og koble skjerm til HDMI-porten på hovedkortet. Sletting av CMOS kan være en fordel, i tilfelle integrert grafikk har blitt deaktivert av tidligere bruker.
 14. I utgangspunktet vil jeg si at det ikke finnes gode wifi repeatere/extendere. Og man skal være litt på passelig for hvordan man setter det opp med tanke negativ effekt det kan ha for utleiers wifi-nett. Er det noen kontakter hvor det går kabel opp til utleiers ruter? Vet du hvilken ruter utleier har i utgangspunktet? (du vil gjerne kunne se det hvis du går på http://192.168.1.1, http://192.168.0.1, http://10.0.0.1 eller http://10.0.0.138).
 15. Kunne vel ellers vært nevnt i artikkelen at når man kombinerer med andre varmekilder om vinteren, f.eks. vedfyring, kan jo det å ha det på Auto 23 være en _ekstra_ dårlig ide... Mistenker at det er relativt stor prosentandel av norske boliger som kombinerer varmepumpe og vedfyring om vinteren....
×
×
 • Create New...