Gå til innhold

NULL

Medlemmer
 • Innlegg

  3 297
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

1 følger

Nylige profilbesøk

21 959 profilvisninger

NULL sine prestasjoner

1,2k

Nettsamfunnsomdømme

8

Hjelpsomme svar

 1. Hvis de gikk samtidig, så høres det jo fort ut som f.eks. overspenning ja. Og da kan det i teorien være ganske mye som har skjedd. Så med mindre det ikke er "gi bort pris" eller at man selv er kyndig på slik elektronikk, så ville jeg vel ha styrt unna. Hvor gamle er de? For Hi-Fi Klubben selger vel disse fortsatt, og de har vel hatt 6 års garanti, så hvis de bare slutta å fungere skulle man jo i utgangspunktet tro at eier kjørte en garantisak. Men kommer ikke så langt med garanti hvis det var pga. overspenning...
 2. NULL

  Lader fra Voldt.no?

  Husk at selv om du har 32A ut i garasjen, må du også sjekke om hovedsikring og annet forbruk tilsier at du kan lade på 32A. Riktignok ha få spesielt annet høyt forbruk om natten, så på det tidspunktet vil det sikkert gå helt greit. Ikke at dette trenger å være noe praktisk problem, gjennom f.eks. løsninger som Pulse o.l. slik at man kan få lastbalansering. F.eks. kan det være at på veldig kalde vinterdager at man bruker en del strøm på oppvarming, kombinert med vaskemaskin og tørketrommel, varmtvann osv. og at ladeeffekt da må justeres litt ned om man har 40 eller 50A hovedsikring, mens hvis man har 63A bør det ikke være noe praktisk problem.
 3. De reelle prisene her er også sterkt avhengig av hvor mye landet produserer selv og hva de eksporterer. Ser man en tradisjonell økonomisk syklus, går penger i system - en stat med mye egenproduksjon på en del områder, f.eks. USA, ender opp med at staten/samfunnsøkonomien får igjen mye av dette. Ellers er det jo tradisjonell tilbud/etterspørsel, når man nå innser at man har gjort en kjempetabbe gjennom en haug år som har forårsaket at industri har forsvunnet, kompetanse har forsvunnet og det sitter noen få aktører igjen som ikke er i stand til å levere volum, ettersom etterspørselen over lang tid har vært lav. Og det å bygge opp egen produksjon tar tid, ettersom man først trenger å bygge kompetansen - å møtes på halvveien kan være lisensproduksjon, men igjen - selgers marked....
 4. Husk at mye ve lav dette også er våpenstøtte (i tillegg til andre typer støtter), og det er partier som etter hvert har støttet det, er det spesielt ett parti som har ganske stor motstand til våpenstøtte innad - og der jeg mistenker at mange som stemte for, egentlig var i mot, men så at saken ville vært et politisk selvmord for partiet. Vi snakker naturligvis om Rødt. Så er det partier som egentlig har ønsket å ville styrke forsvaret. Men å bruke store penger på dette de siste 30 årene har vært vanskelig - det vinner få velgere, og det er fort at man taper flere sett opp i mot hva det er ønsker om at pengene ellers skulle vært brukt til. Senterpartiet, Høyre og FrP er partier som egentlig har ønsket er styrking av forsvaret. Men selv i regjering, har ikke dette vært en sak man vinner fram på videre. Ikke før nå. Saken har ikke vært viktig for velgerne. Advarslene på 90-tallet om at den russiske bjørnen bare sov ble tilbakevist av mange. Vi av oss i politikken som frontet dette, var bare USAs lakeier...
 5. Ikke erfaring med det du her spør om, men et par elementer: Om det er spesiell forskjell i bitraten er nødvendigvis ikke så viktig. Direkte-tv krever rask enkoding, og det kan være at selve enkodingskvaliteten er dårligere her på strømmene enn på broadcast-sendingne (multicast). Spørsmål kan også være hva kilden er - feeden fra tv-kanalen i høy kvalitet, eller at man evt. enkoder en allerede ytterligere komprimert strøm tilpasset f.eks. litt begrenset satellittbåndbredde (altså reenkoding av en allerede kraftig komprimert og kanskje også nedskalert strøm). Når det gjelder RiksTV, kan det også godt være at det er liten forskjell hvis det er slik at multicastene er de samme som brukes for distribusjon i bakkenettet. Disse sendingene er av en del dårligere kvalitet på mange kanaler enn det fiber- og kabeloperatørene har, pga. RiksTV har relativt begrenset båndbredde tilgjengelig i bakkenettet. Sett ut i fra dette, kan det være at det nødvendigvis ikke er så stor forskjell. For sportssendinger, kan det imidlertid være at man ikke får bortimot ett minutt med forsinkelse av sendingen. Nå vet jeg ikke hvordan det er med RiksTV, men en del slike aktører har jo også gjerne hatt 25 bilder per sekund på streamingen. På sportssendinger spesielt kan det være irriterende - samt også på f.eks. nyhetskanaler som har en rullende banner nederst o.l.
 6. På EU-nivå er det absolutt en del som skjer her. Og det er ingen tvil om at mange i norsk næringsliv er i gang med å unngå bruk av Kina til produksjon. Men det er en lang vei å gå. Ser jeg på egen bransje, er det en del komponenter som vil være vanskelig å source fra andre enn Kina. Prisene for alternativene som produseres andre steder, kan også være raskt økende og det er i praksis alt for lite volum. Å maksimalt prøve å kutte ut Kina "over natten" vil ikke tjene noen. For å beskytte våre interesser, tror jeg EU blir bare viktigere og viktigere. Og at for mange er EU-mostanden knyttet til "fillesaker" og uvitenhet.
 7. Noe som heller ikke er uvanlig, er at kinesiske selskaper oppretter selskaper i disse landene. Her virker det som en del bygger proxyvirksomhet eller ellers forbereder seg på "kinavasking" - der det er greit å gjøre handel med et selskap i disse landene, selv om produksjonen etc. skjer i Kina. I praksis kan man nok også se en full flytting av enkelte selskaper til disse landene. Samtidig ser man også at Taiwanske selskaper setter opp produksjon i disse landene framfor Kina. Riktignok er de i stor grad avhengig av f.eks. komponenter fra Kina for produksjonen (men på dette området skjer det også utvidelser i andre land, for å gjøre seg mindre avhengig av Kina).
 8. Nå er ikke en lokal gateway ip "hemmelig", da de fleste har en av ganske få variasjoner. Mest vanlige er: 192.168.0.1 / 192.168.1.1 10.0.0.1 / 10.0.0.138 172.16.0.1 Nå kjenner ikke jeg Homebox, men en start er jo å sjekke på PC-en hva gateway-adressen er. Sjekk f.eks: https://www.noip.com/support/knowledgebase/finding-your-default-gateway På en del nyere rutere fra internettleverandører, og for så vidt også enkelte andre rutere, er lokalt administrasjonsgrensesnitt tatt bort. Administrasjon skjer da via websidene til leverandøren eller en app.
 9. HDMI CEC var støttet av Sony-tv-en jeg kjøpte i 2009 i hvert fall. Sony hadde riktignok et eget navn på det når det skulle aktiveres i menyene...
 10. Tidligere var det jo litt forskjellige produkter som lå tilgjengelig både som retail og bulk/OEM. Her kunne det også være forskjeller på produktene teknisk sett. Husker f.eks. harddisker med mindre cache, grafikkort med tregere minne/smalere minnebuss osv. hvis man kjøpte bulk/oem-versjonen. Kunne også være forskjeller på garantitid, uten at det hadde noe å si for konsumentkjøp.
 11. Jupp, i motsetning til "retail-esker" som skal se pene ut i butikken o.l. Dette er mer hensiktsmessig innpakning for selskaper som bygger pc-er. Dette er en rimeligere og strengt tatt også mer miljøvennlig løsning.
 12. Du kan sette opp T-We-fjernkontrollen til å håndtere TV-en også. Har gode erfaringer med det. Instruksjon: https://www.telenor.no/kundeservice/tv/dekodere-og-fjernkontroller/t-we-boks-ii/fjernkontroll/bytte-fjernkontroll/#tv
 13. Hvis man har en løsning med SFP-modul i utgangspunktet, kan man sette SFP-modulen inn i annet utstyr som støtter SFP eller at man setter den inn i en mediekonverter. Altibox har litt forskjellige løsninger, der noen har SFP og andre ikke.
 14. Dette blir litt som WiFi. Man har en teoretisk hastighet, mens miljøet det installeres i vil kunne ha stor betydning. Og så spørs det også om forutsetningene som settes for best mulig hastighet er tilstede - f.eks. kommer det an på elementer som om man har jordleder som kan benyttes, at man ikke har elektrisk utstyr ellers som støyer veldig mye og det er her forskjeller avhengig av om stikkontaktene er på samme kurs og på samme fase. Og det er helt klart kvalitetsforskjeller mellom PLC-løsninger. Selv de som har ganske like spesifikasjoner, kan ha forskjeller knyttet til hvordan støy håndteres. Har selv god erfaring med slike løsninger. Langt unna markedsført topphastighet, men så er det i mange sammenhenger heller ikke så viktig.
 15. Det er vel Telenors aksessnett du bruker, mens altså hvordan trafikken rutes fra sentralen og videre er i NGT sitt nett - eller på fiber som NGT har leid hos noen andre. Med andre ord, vil det vel kunne være en del forskjeller mellom NGT og Telenor selv om aksessnettet i "nabolaget ditt" er Telenors nett. Hos Altibox og Telenor, går trafikken i eget kjernenett. GlobalConnect har vel også i stor grad eget nett så vidt jeg forstår. Hos NGT der de leier seg inn i andre aksessnett blir situasjonen potensielt ganske så forskjellig. De kan leie hos Telenor slik at det i teorien er Telenors fiber som brukes videre, men da leies vel en gitt kapasitet, før det på ett tidspunkt går inn hos NGT og videre vil være avhengig av hvordan dette er koblet videre mot NIX og andre forbindelser.
×
×
 • Opprett ny...