Jump to content

NULL

Medlemmer
 • Content Count

  1442
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

325 :)

Recent Profile Visitors

7620 profile views
 1. Sånn går det når man tok en c'n'p på navnet. Synes bare det er "et vanskelig navn", og ser ut til at jeg ikke var den eneste 😉
 2. TP-Link TL-SG105E/TL-SG108E er en del rimeligere. De er spesifisert som unmanaged i spesifikasjonene, men har et webgrensesnitt man kan gå og stille porthastigheter og en del andre ting. IGMP-støtte er også på plass hvis det er slik at du skal ha IPTV. Samme med VLAN, hvis leverandøren du bruker legger opp til bruk av det. I tråden her anbefales ellers Ubiquiti. Vel og bra på mange måter, men spørsmålet er om behovet er der. Og enkelte ting kan også være litt mer komplisert konfigurasjonsmessig, så det er også et spørsmål om hva man i utgangspunktet kan om nettverk. En relativt høy prisklasse kan det også være.
 3. Her legger du opp til "ruter bak ruter", og det kan gi en del bivirkninger som man bør være klar over. Det er ikke sikkert at det er et problem for verken deg eller leieboer, men det varierer med bruken. Skal du ha TV-abo også via fiberen? Hvilken leverandør er det snakk om?
 4. Bare å deaktivere den interne i device manager. Usikker på hvordan Windows i praksis håndterer to Bluetooth-kontrollere. Å deaktivere gir i hvert fall kontroll med hvilken man ender opp å koble til med.
 5. På min stue-pc er Bluetooth-rekkevidden dårlig om jeg har USB-donglen for Bluetooth i USB-port bak på PC-en. Ved å bruke en 30cm USB-forlengelsekabel er det ingen problemer....
 6. 100-140 Mbps via Speedtest? Har Altibox, og får på en del av Speedtest-net-serverne bare rundt 150 Mbps i perioder.
 7. Mener å huske at en kollega i hvert fall har 3 kit på forskjellige steder, hvert bestående av 3 enheter.
 8. Ja, det er forskjell på folk. Min nabo lot meg grave over hans plen, og godtok også at det går et rør med fiber fra hans boks på veggen der hans fiber i utgangspunktet kom, rundt huset og videre ned i plenen og over til meg. Grøfta jeg hadde gravd for å legge rør var ikke synlig etter et uker...
 9. Har du kobber via luftspenn i dag, eller er det gravd ned? En del steder er det vel slik at den gamle kobberkabelen erstattes med fiber (eller koaks for den saks skyld hvis det er det i området) - altså en kabel erstattes med en annen, eller kanskje buntes i luftspennet. Egentlig forstått det slik at der DSL ikke lengre er tilgjengelig, og det ikke er andre opsjoner tilgjengelig heller, skal man kunne få fast bredbånd via mobilnettet.
 10. Filmer er gjerne uansett 25 bps. Derfor vil en del type panoreringer i filmer gjerne gi hakking i bildet. Er vel i seg selv en del av fagfeltet i filmfotografering å unngå sekvenser som gir en slik hakking. TV-serier derimot er gjerne 50 bps (da egentlig tatt ned fra 60 bps som de gjerne blir produsert med i USA...).
 11. Hos Altibox og de fleste andre som leverer IPTV, kommer IPTV inn på et eget VLAN som ikke spiser av internettbåndbredden i utgangspunktet. Det vil riktignok spise litt hvis du har 1 Gbps internett-forbindelse regner jeg med.
 12. Med dekoderen kan du ta inn TV levert via multicast i høyere kvalitet enn hva som er på streamingen. Egentig ikke sjekket i appen i det siste, men tidligere har det i hvert fall vært 25bps, kontra 50bps på direktesendingene på TV levert via multicast. Som noen er inne på her, på blant annet sport utgjør dette stor forskjell ofte. Men begynner kanskje å komme noen strømmer med 50bps også hos Altibox nå.
 13. Hm. 7-8 år siden kom Linksys i hvert fall med en ruter som ble levert med en NFC-brikke, som f.eks. kunne festes på veggen inne og NFC-kompatible telefoner skulle kunne koble seg til nettet via denne. Dette bygget vel videre på Cisco Connect Cloud, men til hjemmebruk: https://www.linksys.com/nz/support-article?articleNum=142546 I tillegg tilbyr en del løsninger at man kan skrive ut en QR-kode som kan brukes til tilkobling. I praksis blir ikke det så forskjellig, og støtten er vel tilstede både på nyere Android og iOS. Man kan lage slike uavhengig av om det er noe ruteren i seg selv støtter, f.eks. via: https://qifi.org/
 14. Mesh med en løsning der trafikken kan gå i en "daisy-chain" av mesh-enheter vil jo kunne hjelpe her. Men som Mr D er inne på, når man snakker om 50-100 meter skal det normalt sett godt gjøres å få dette til med utstyr som er innenfor regulativet. En ting er om signalet når fram fra ruter til en klientenhet - ruteren skal også kunne motta sendingene fra klientenhet. Mer man kan koble til kablet - både av klienter og eventuelle mesh-aksesspunkter - jo bedre er det.
 15. Hadde jeg hatt flere IP-er tilgjengelig hjemme og hadde hatt behov for å eksponere en tjeneste ut - uten at jeg trengte å nå denne ellers via hjemmenettet på noen spesiell måte, hadde jeg helt klart foretrukket at den stod på en egen IP. Altså slik du har gjort det nå slik jeg forstår det. Hadde da ikke giddet å begynne å fikle med VLAN.
×
×
 • Create New...