Jump to content

NULL

Medlemmer
 • Content Count

  1049
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

219 :)

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Søker man etter Kodak-SSD-en på Google, finner man jo info med en gang om hvem som står bak denne. Du sier du ikke får opp noe informasjon om disken i Diskinfo - men hva heter SSD-en i device manager i Windows? Prisene her er jo ikke spesielt lave heller. 32 dollar for en 240GB - altså rundt 300 kr. Finner ellers en del 240GB SSD-er på det norske markedet til under 400 kroner - og da utgjør momsen en ganske stor del av prisforskjellen. Ved pickup hos f.eks. Elkjøp vil ikke prisforskjellen være stor. Da klarer jeg ikke helt å forstå hva hensikten skal være med å kjøpe noe man i praksis nødvendigvis ikke helt vet hva er, eller at det faktisk er en temmelig dyrt produkt med tanke på egenskapene det har. Sandisk SSD Plus 240GB før du ved 389 ved opphenting hos Elkjøp. Kontra 39.89 (ca. 370NOK) hos AliE for noe du ikke føler deg sikker på og som i beste fall blir en god del ekstra jobb hvis det skulle være noe feil.
 2. Er vel få som har erfaringer, ettersom dette er foreløpig vel bare er annonsert og ikke lansert. Dvs. foreløpig kan man melde sin interesse, men ingen - annet enn evt. testkunder - har produktet slik jeg tolker det. Hvorfor skulle det kun være tilgjengelig i Oslo? Dette bruker jo det vanlige mobilnettet. Ut i fra det Get sier på sine sider, kan man få det der det er kapasitet i nettet for å få det. Om man bruker hytta mye, kan dette naturligvis være aktuelt i hyttesammenheng. Men dette er nok i stor grad et produkt også for dem der det ikke finnes andre alternativer - eller andre alternativer enn DSL. Jeg vil anta at det er dagens DSL-kunder som er primærmålgruppen med dette. Eller de som bare trenger en OK forbindelse uten en spesielt kostbar installasjon (f.eks. de som leier et sted). Igjen "tror" du mye, uten at det vel egentlig engang blir i nærheten av kvalifiserte gjettinger. Om SIM-kortet kan brukes i annet utstyr kan man sikkert spørre Telia om. Men det kan jo godt være at de begrenser det, for å blant annet unngå de som kjøper jallautstyr fra AliE og eBay som kan skape problemer for Telia og andre kunder i området....
 3. 10-bit HEVC-dekoding kom vel i 6. generasjon Intel Core. En viss støtte i 5. generasjon.
 4. Hvis PC-en du har ellers fungerer greit, og det er plass til et grafikkort i den, er kanskje en løsning å få på plass et grafikkort som kan akselerere HEVC/h.265-avspilling - og bruke en player som gir støtte for maskinvarebasert akselerasjon av dette. Fleste kortene fra de siste årene bør støtte dette greit. Eneste je gkommer på i farta er at Nvidia vel "kneblet" GeForce 1030-serien fra å støtte det.
 5. Nei, du trenger ikke Telenor mobilabo. Dette er et eget abonnement. Telenor driver å bygger ned det gamle telefonnettet/ADSL. Dette er produktet som skal tilbys ADSL-kunder som ikke kan være fiber/hfc. Med andre ord, det er tenkt som en fast bredbåndsløsning hjemme. Leveres med eget ruter. Løsningen kan kun brukes i området der du bor. Mao. er den låst til basestasjonene i ditt området, så man kan ikke ta den med seg i noe stort "omfang."
 6. Har sett USB-harddisker fra forskjellige leverandører som har brukt harddisker fra både Samsung og WD med USB direkte på disken. Ser ut som Toshiba har det også. Når det gjelder disken OP peker på: https://mtekk.us/archives/reviews/hardware/seagate-5tb-backup-plus-portable-2019-edition/
 7. Helt klart. 200GB kan nok fort bli lite for en "moderne husholdning", men andelen norske bredbåndabonnementer som går over 1 TB/mnd er ikke mange prosentene. 1TB alene vil estimert kunne dekke 6-7 timer daglig med 4K-streaming fra Netflix (Netflix har 17 Mbps peak - jeg antok 12 Mbps average, men mulig det er i høyeste laget).
 8. Telenors erstatningsprodukt for ADSL vurdert? https://www.telenor.no/privat/internett/hjemmebredband/
 9. Docsis 3.1 er i bruk både av Get og Telenor. Full duplex på det er ikke aktuelt nei, og andelen brukere der veldig høy upstream-hastighet er viktig er egentlig svært liten. Men joda, en del vil med fordel kunne hatt det raskere enn i dag.
 10. Hvor har du det fra at Telenor ikke gjør noe med coax-nettet og at det skal legges ned? Du har uttalt dette flere ganger, men vanskelig å finne noe info om det og aldri tilbakemeldinger når det påpekes fra flere at dette ikke stemmer.
 11. Nå handler ytelse i nettverkssammenheng om mer enn bare båndbredde. Man kan snakke om kapasitet og "høy ytelse" til flere, lavere forsinkelser (og forsinkelser kan i forskjellige sammenhenger godt få en link på 500 Mbps til å være tregere enn en på 10 Mbps...). I en del sammenhenger er det også snakk om å utnytte frekvensområdene bedre - altså høyere kapasitet for den samme "slicen" av frekvensbåndet. At man nå alltids kan se demoer der man har 1Gbps+ via 5G er strengt tatt ikke så veldig relevant. Det viser riktignok et ytelsestall som for svært mange er "forståelig", men kanskje dessverre ikke helt det rette fokuset. Til en viss grad relevant i denne sammenhengen - se på hvordan Ars har endret testmetodikken for wifi, til noe som bedre reflekterer "ekte bruk" hos de fleste, og ikke "en stor nedlasting til en enkelt klient": https://arstechnica.com/gadgets/2020/01/how-ars-tests-wi-fi-gear-and-you-can-too/
 12. Ellers eksempel på ting som nylig måtte tas av det norske markedet (fra Mikrotik): https://www.nkom.no/teknisk/ekomutstyr/markedskontroll/resultat-av-markedskontroller/rbomnitikg-5hacd-omnitik-5-og-rb921gs-5hpacd-15s
 13. Tenkte at det fort kunne bli enda mer pakketap med opptak, ettersom det vil være mer multicast-trafikk.
 14. Finnes forskjellige versjoner av produkter rettet mot forskjellige markeder. Det er ulovlig å selge produkter som ikke er innenfor direktivene til landet/området det selges i, og mye her i denne sammenheng er samlet under CE-kravene. Det kan godt også være at produktet er i samsvar med CE-kravene, men at det ikke er merket - da e rman like langt. Så man kan godt kjøpe det utenfor EU. Men spesielt når det gjelder denne typen produkter, vil det ofte være at det man kjøper fra for eksempel USA ikke følger regulativene for EU, ettersom de er såpass forskjellige.
 15. Bør kanskje også sjekke hva som skjer hvis du kjører noen opptak sammen med live-tv. Er det ellers noen svitsjer inne i bildet her?
×
×
 • Create New...