Jump to content

SpecialForce

Medlemmer
 • Content Count

  5377
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

103 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

12674 profile views
 1. Hør med Likestillings og diskrimineringsombudet? Det bør være et krav at man kan gjøre seg forstått på norsk.
 2. Velg en ladbar hybridbil så kan det alltids ordne seg med lading på sikt 👍 Husk også at i borettslag etc har man rett på å kunne etablere ladere. Ikke minst bygges det ut ladere hele tiden.
 3. Uproblematisk? Slettes ikke hvis det oppstår en tvist.
 4. Å konsumere spill gir også skattbare inntekter. Flere nyere spill har også mikrotransaksjoner som bidrar til å mangedoble summene som spillutviklerne vanligvis får ved å selge spill på tradisjonelt vis. Jeg foretrekker å betale for spillene mine en gang fortsatt, men slik er det i mange tilfeller ikke lenger. Bare se på vridningen av nett-tjenester som en premium-funksjon fremfor en integrert funksjon. Det er ordentlig synd!
 5. Det eksemplet passer godt på mange måter for datidens problematikk, men gull er en av metallene som brukes mye i prosessorer og hovedkort. Slik at gull brukes ikke bare til pynt.
 6. Nå er jo fastlegen nøkkelen til resten av helsesystemet. Man kan ikke henvise seg selv til ulike undersøkelser uten at det skjer via en lege. Jeg hadde definitivt vurdert å bytte fastlege eller å klage til helsetilsynet. Sistnevnte kan også nevnes for fastlegen, men det kan skape et vanskelig samarbeidsklima. Det skal ikke være slik at fastlegen nekter å følge personen opp på en forsvarlig måte. Uforklarlig trøtthet er som legen er inne på noe som kan skyldes svært mye. Alt fra stoffskifte, hormonproblemer og lignende. Men det er naturlig nok viktig å forsøke å finne ut av. Jeg håper din bekjente får hjelp.
 7. Det sier seg selv at områdene ansatte holder til i, å dermed kan gjøre seg tilgjengelige i for å teste samfunnskritisk infrastruktur ikke er unaturlige steder å starte. Hvorfor skal Telenor begynne i Hammerfest hvis deres spisskompetanse på denne type testing holder til i for eksempel Drammen? Det gjør at man kan tilby kortere dager på kontoret mot jobbing hjemmefra som for de fleste er et privilegium, ikke en selvfølge i det vanlige arbeidsliv. Det sparer også arbeidsgiver for unødvendige kostnader til reise i forbindelse med migrering til nytt utstyr. Etter dette så pleier ofte områder med begrensninger på kapasitet eller spesielle dekningsforhold være neste på listen. Samtidig fokuserer man naturlig nok bredt på øvrige steder med stor befolkningstetthet eller der nåværende utstyr har nådd sin tekniske levealder.
 8. Jeg er skremt over at Volkswagen slipper en bil med så elendig programvare at selv i test så fremstår den som uferdig på infosystemene, betjening på ratt og girveksleren stjeler oppmerksomhet fra føreren og andre småproblemer. Gi meg knappene fra tidligere golf, normal girbetjening og hydrauliske løftere på panseret. Det var tåpelig å se at panseret ikke støtter seg selv.. Dette er ikke en premium-bil. Jeg hadde vært mer fristet av en skikkelig Passat enn denne bilen her.
 9. Nå er sykkel definert som et kjøretøy i veitrafikklovens sammenheng. Jeg ser appellen for en aktiv syklist men jeg mener samtidig at kanskje fokuset blir styrt vekk fra kjernevirksomheten til NAF. Altså bilistenes interesser. Syklistene er allerede ivaretatt gjennom egne forbund.
 10. Du trenger et kurs for arbeid på vei. Ut over det ingen spesiell utdannelse. BE førerkort er er pluss og erfaring fra anleggsbransjen.
 11. Det stemmer at det finnes en del unntak ja og krav til inntekt og formue. Mer finnes her: https://www.fylkesmannen.no/nn/portal/Folk-og-samfunn/Fri-rettshjelp/
 12. SpecialForce

  Veggdyr

  Veggdyr er jo skadedyr. Skadedyr kan medføre helsefare. Her kan du risikere å få sekundærinfeksjoner å ikke minst våkne om natte å dermed få redusert livskvalitet. Om det er dokumentert spor etter veggdyr i din leilighet så er det påvist veggdyr. Spesielt med den ekstra dokmentasjonen du har samlet inn. Du kan absolutt kreve avslag i husleien og/eller holde tilbake deler av husleien inntil mangelen(skadedyrene) er sanert tilstrekkelig. Men husk på at du ikke kan bruke pengene til noe annet. Det må settes på en egen konto i påvente av en løsning. Personlig ville jeg hevet kontrakten for leiligheten å flyttet ut på dagen. Jeg har ikke tillit i det hele tatt til at det går an å få bukt med noe slikt. Hvis huseier er vanskelig så ta kontakt med en advokat. Se mer info her som kan være til hjelp: https://www.advokatenhjelperdeg.no/spor-advokaten/huseier-gjor-ikke-nok-for-a-fjerne-skadedyr/ https://lovdata.no/dokument/NL/lov/1999-03-26-17 https://www.helsenorge.no/helse-og-miljo/insekter-og-skadedyr/veggedyr
 13. Jeg har ikke selv erfaring med Lexus, men gjennom en bekjent har jeg fått forståelsen for at det på enkelte modeller kan være rimelig vanskelig. Dette kan nok være et spørsmål som din lokale Toyota-forhandler lettere kan svare på.
 14. Heisann. Jeg har mange råd å gi og mye erfaring samt en del bagasje å dra nytte av(til din fordel). Hvis du kunne tenke deg å prate anonymt så send meg gjerne en PM. Vi kan godt finne en felles app som ivaretar begges anonymitet hvis det er ønskelig. Skulle du ikke ønske det så er det helt i orden. Kort og godt mener jeg det viktigste for deg er nok er å trene på nye situasjoner og å våge det å være sårbar. Jeg respekterer å forstår blant annet den biten med at du ikke vil binde deg opp økonomisk, men det er veldig mange egenskaper i livet som man lærer ved å bo for seg selv som gir deg et bedre fotfeste videre i livet. Det som kunne være lurt for deg er å kontakte NAV å be om hjelp til å finne et sted å bo samt hjelp til livsmestring. De har nok en del slike programmer som kan hjelpe deg. Det er aldri for sent å dra seg opp etter bukseselene for så å jobbe med seg selv. Er du i fysisk aktivitet? Forsøker du å lære deg nye ting? Liker du å hjelpe andre? Alle disse tingene kan føre til økt tilfredshet, god livskvalitet og mer positive impulser for deg. Det er helt riktig at vi mennesker kan tilpasse oss til å klare oss på lite. Men en dag så kommer "den store smellen". Jeg håper du fant noe matnyttig i skriveriene mine.
 15. Loven dette faller inn under heter Åndsverksloven. Den finner du her: https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2018-06-15-40 Først og fremst ville jeg vurdert å ta kontakt med en advokat å søkt om fri rettshjelp. Kanskje har du en forsikringspakke med juridisk hjelp du kan benytte deg av? Videre ville jeg startet en dialog med selskapet sammen med en advokat siden bildet åpenbart har blitt brukt på en annen måte enn det var opprinnelig tiltenkt. De overdrar ikke automatisk rettighetene til å bruke bildet i andre sammenhenger enn det du ga tillatelse til opprinnelig. Ved hjelp av advokaten kan du fremforhandle deg til en avtale om videre bruk av bildet på en slik måte at alle er fornøyde. Siden de har fremstilt produkter med bildet ditt så antar jeg at de ikke vil brenne inne med et varelager som ikke kan selges på grunn av at du krever oppgjør. Her kan du kanskje få en prosentsats av salget for hver gjenstand og et erstatningsbeløp. Mulighetene er mange.
×
×
 • Create New...