Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Hva skjer med å klage på realisme i science fiction-filmer? Latterlig!

 

"Alien - møkkafilm om monstre. Morra mi har nemlig sagt at monstre ikke finnes"

 

Beklager dette innlegget, men jeg blir så frustrert over at folk henger seg opp i de latterligste ting.

9497959[/snapback]

 

Jeg reagerer ikke på urealismen i det, men unødvendigheten. Man legger ikke inn et horrorelement i en film som ikke trenger det. Og hvis man først gjør det, så gjør det ihvertfall med stil. Tredje akt av Sunshine er rotete, unødvendig og dårlig gjennomført. En skam med tanke på hvor flott filmen var opp til det punktet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hva skjer med å klage på realisme i science fiction-filmer? Latterlig!

 

"Alien - møkkafilm om monstre. Morra mi har nemlig sagt at monstre ikke finnes"

 

Beklager dette innlegget, men jeg blir så frustrert over at folk henger seg opp i de latterligste ting.

9497959[/snapback]

 

Jeg reagerer ikke på urealismen i det, men unødvendigheten. Man legger ikke inn et horrorelement i en film som ikke trenger det. Og hvis man først gjør det, så gjør det ihvertfall med stil. Tredje akt av Sunshine er rotete, unødvendig og dårlig gjennomført. En skam med tanke på hvor flott filmen var opp til det punktet.

9498614[/snapback]

Advarsel om spoiler:

 

Ja, enig i at det var svært unødvendig å lage ham så overnaturlig når det pent hadde funket med en "normal" mann som var totalt ødelagt psykisk. På det punktet forsvant sannelig sekseren fra terningen og ned til fem.

 

Endret av Zeph
Lenke til kommentar

Rope (1948)

Ikke den mest kjente, profilerte, best likte eller historisk viktigste filmen fra Hitchcock, men jeg tror faktisk den ble min nye favoritt. Jeg så den med to venner, og vi tre til sammen har sett en del fælt og groteskt. Likevel ble vi alle direkte sjokkert av det vi så her, en likegyldighet til menneskeheten som selv Patrick Bateman hadde blitt kvalm av. Referansen til Hitler ble litt for tydelig, men det var tross alt 1948 - Godwin's Law var ikke like utbredt.

 

Filmteknisk er den latterlig ambisiøs, noe som fungerte utmerket da og fortsatt ser helt utrolig ut mange år senere. Jeg tror skuespillerne fortjener mer credit enn Hitchcock selv, det er virkelig de som gjør filmen, og teknikken som brukes, imponerende. Det kunne gått begge veier, heldigvis gikk det i retning av en solid 10er.

Lenke til kommentar

The Descent

 

 

Denne filmen imponerte fra begynnelse til slutt!

 

Denne havner uten tvil på min top 3 liste innen skrekk.

 

9/10

 

+ for: slutten, engelske skuespillere, spenning, "realistiske skapninger" og omgivelser.

 

- for:

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
At alle de pene damene døde.
Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
Det var selvsagt ikke seriøst.
Lenke til kommentar

Ble litt film i dag:

 

Ghost Dog: The Way of the Samurai (Jarmusch, 1999)

 

En litt annerledes film enn de andre jeg har sett av Jarmusch, her fortelles det faktisk en historie med klassisk dramaturgi (vanligvis føles filmene hans bare som små innblikk i en større sammenheng). Forest Whitaker er fantastisk i rollen som Ghost Dog, en moderne samurai og en av de aller kuleste karakterene jeg har opplevd på film. Og det mye takket være Whitaker, som garantert er blant dagens aller beste skuespillere.

Dette er som sagt ikke en helt typisk JJ-film, og selv om han er min definitive favorittregissør pga stilen som går igjen i filmene hans, er det godt å se at han klarer andre ting også, og denne filmen er absolutt på nivå med de andre. Forresten dukker det opp noen kjente fjes fra bl.a. Coffee & Cigarettes.

Vil ikke si så mye om filmen, anbefaler alle å se den, og da vil jeg ikke avsløre så altfor mye.

 

7.8/10

 

The Mummy Returns (Sommers, 2001)

 

Oppfølgeren til The Mummy, som i og for seg ikke var noe mesterverk. Jeg trekker fram et sitat fra filmen som jeg følte var meget passende:

- We've had bad.

- Yeah, but this is worse.

Dette er nemlig den dårligste filmen jeg kan huske å ha sett. En stund tenkte jeg at den i alle fall var på nivå med crapseriene som går på TV3 på søndagsmorran, men jeg måtte fort innse at der tok jeg grundig feil. The New Adventures of Robin Hood slår dette anytime. (Svært) pinlige dialoger, elendig skuespill, og utallige klisjéer som har vært hundre ganger mer levelige i f.eks. tidligere nevnte tv-serie er det som utgjør denne filmen, som burde vært begravd i sanden i flere tusen år. Dette er Mumiens forbannelse uten tvil.

Utenpå coveret var det store salgsargumentet at spesialeffektene er av en annen verden, men ting har forandret seg siden tusenårsskiftet. Det som tydeligvis var imponerende da ansees som middelmådig i hvilket som helst av dagens dataspill. Så om ikke dårlig, så i alle fall utdatert.

The Rock dukker opp som Skorpionkongen (som det ble laget en spin-off av, og etter hva jeg har hørt er ikke noe bedre), og beviser en gang for alle hva for en dårlig skuespiller han er. Og jeg som har forsvart ham tidligere og ment at han er undervurdert (altså at han har grunnleggende skuespillerferdigheter. Ikke her nei).

Eneste grunnen til at denne ikke får bunnkarakter er at Rachel Weisz er søt, og fordi jeg vet at det (dessverre) fins verre filmer.

 

2/10

 

The Bourne Supremacy (Greengrass, 2004)

 

Dette begynner å bli en ganske lang post, så jeg skriver ikke så mye om denne. Men det er bra å se at det lages gode actionfilmer blant all dritten. Bedre enn 1ern, gleder meg til 3ern.

 

7.5/10

Lenke til kommentar

Unforgiven (1992)

Jeg pleier å være forsiktig med å komme med slike uttalelser. Men dette er etter min mening den beste westernfilmen som noen sinne er laget. For meg er det ingen over og ingen ved siden av. Dette brutale mesterverket er blant de få filmer jeg kan se utallige ganger. Den slutter aldri å imponere eller gjøre et sterkt inntrykk på meg. Den karakter utviklingen som skjer underveis i denne filmen har jeg aldri sett maken til. Hvordan William 'Bill' Munny sakte men sikkert viser sitt sanne ansikt som den kaldblodige morderen han en gang var, og som han tydelig vis fortsatt er, er helt fantastisk. Sergio Leone og Don Siegel blir kreditert på slutten for sine tidligere westernfilmer, men de kan ikke måle seg med denne.

Lenke til kommentar

Den filmen slo luften ut av Westernboblen. Den drepte helt nådeløst den fiktive romansen og eventyrligheten som Western var så kjent for. Den plasserte Western i en slags koma. En fantastisk film og den viser bare hvor genial Eastwood er. Da snakker jeg ikke som skuespiller, men som regissør. Jeg tar eksempelvis en Eastwood film fremfor en Scorsese film hvilken dag som helst.

Lenke til kommentar

This is England

Denne filmen handler om en 12 år gammel gutt som roter seg bort i en gruppe "skinheads" I england som er ganske så imot at utlendinger skal komme in i landet og ta jobbene deres.

Er en litt handlingsløs film. Den handler egentlig ikke om noe spesielt, men mange handlinger, nesten som en liten dokumentar om hvordan disse skinheads gruppene var.

 

Men uansett ganske spennende og fengende syns jeg.

Og jeg har alltid vært fan av slike dialekter de bruker i filmen der "Focking Hell mate"

Digger det.

7.5/10

Lenke til kommentar

Wild Things

 

Var lenge siden jeg hadde sett denne nå. Og det var et aldeles hyggelig gjensyn.

Minnet meg noe om Basic Instinct, veldig erotisk og nok av twister for flere filmer.

Syntes slutten var litt rotete, men man fikk svar på det meste. Skuespillerne gjør en relativt god jobb, likte spesielt Bill Murray's birolle som advokat. Anbefales til egentlig alle som liker slike "erotic thrillers".

 

Høydepunkt:

 

Trekanten mellom Dillon, Campbell og Richards er verdt filmen alene..

 

 

7/10

Lenke til kommentar

Paa tide med en liten oppsumering av filmene jeg har sett de siste dagene:

 

3:10 to Yuma

Saa denne filmen i gaar, og jeg maa si at jeg ble mektig imponert. Den fortjener virkelig plassen sin paa top 250 listen til imdb. Over til skuespillerne, Crowe er veldig god, og Bale er (som alltid) fantastisk. Men den som imponerte meg mest var Logan Lerman. Jeg sier ikke at Lerman var bedre enn Bale og Crowe, men jeg forventet ikke noe av han foer filmen startet.

Historien er fengende og de nesten 2 timene gaar fort, men det gaar ikke for fort.

 

Jeg velger aa gi denne filmen 9/10

 

Bill & Ted's Excellent Adventure

 

Saa denne filmen i filosofi klassen og maa si den er hysterisk morsom, uten tvil Keanus beste rolle. :p Det er veldig mange morsomme scener i denne filmen med historiske personer som Sokrates og Freud. Helt klart den morsomste komedien jeg har sett paa lenge.

 

7.5/10

 

Mononoke-hime/Princess Mononoke

 

Saa denne filmen to ganger pa rad faktisk, foerste gangen saa jeg den paa japansk, andre gangen saa jeg den paa engelsk fordi vennenne mine var for late til aa lese subtitles. Maa si at filmen minnet meg mye om de andre Studio Ghibli filmene jeg har sett (Hauru no ugoku shiro(Howl's Moving Castle) og Sen to Chihiro no kamikakushi (Spirited Away)). Siden jeg likte de filmene saa er det kanskje ikke saa rart at jeg likte denne ogsaa. Foeler at det ikke er mye vits i aa fortelle om historien siden min oppfatning er at de fleste i denne delen av forumet har allerede sett den.

 

Japansk tale: 8/10

Engelsk tale: 7/10

Lenke til kommentar

Jo, Bill&Ted-filmene er artige. Toern er like bra som enern, faktisk.

Men problemet er at den rollen enda henger ved Keanu. Han kommer liksom aldri helt bort fra den teite surfer-aksenten og de brå bevegelsene han har i de filmene.

 

Hva skjedde med Alex Winter forresten? (Bill)

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

Ja ja mini anmeldelse,kanskje ikke. :innocent: Har mye på hjertet,og elsker film,men hater lat/dum historie i film.Blir rett og slett irritert,hvis dere synes at jeg skriver for langt og kjedelig så si for all del ifra.I tillegg er dette en øvelse i å skrive norsk tekst etter år på kun engelskspråklige forum.Lenge siden jeg gikk ut av skolen,så hold ut folkens. :p

 

 

Så nettopp filmen Next med Nicolas Cage,en film som er glemt rett etter at du er ferdig med den.Du vil faktisk ønske ,ja faktisk be, at du hadde hatt evnen til å se 92 minutter inn i fremtiden,dermed oppdaget at filmen suger og spart tid og penger på ikke se denne stokk dumme filmen.

 

Selve grunnideen om ha evnen til å se in i fremtiden er ikke så dum,men filmen synes å ha blitt plukket på av alt for mange hender.Script folkene har alle puttet inn noen ideer om hva de ville ha inn i filmen som høres kult ut, uten å ha evnen til å få til en sammenhengende historie.Så filmen inneholder små korte segmenter med figurer som vi ikke kjenner ,aldri får vite hvem er ,eller hva de egentlig vil.Jeg røper ikke mye ved å si at kjernen handler om en flokk med skumle menn,og en kvinne,som gjerne vil utføre en terrorhandling i Usa.Åå for en orginal ide,for noen script geni.Jada særlig!

Hvem disse terroristene er og hvorfor de gjør det de gjør, blir aldri fortalt.Ingen mål og mening altså,bare spreng opp noe.Helt utrolig at de faktisk lot denne filmen gå igjennom nåløyet til godkjenning.Hele filmen er utrolig dum.

 

At Jessica Biel dukker opp i historien som

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
hans soulmate og elsker ,får alt til å rakne fullstending for min tro til hovedpersonene.Han er alt for gammel i forhold til henne,hadde hun engang vært hans ukjente datter ,og at han derfor følte slik en tilknytning til henne så hadde det vært greit.Men elsker,nei det er like sannynlig som at Marianne og Gulars hadde vært elskere.(tips:søk på internet hvis dere ikke vet hvem disse figurene er,de er fra barne tv).

Nicolas Cage ligger nærmere Julianne Moore i alder og et forhold til henne ville ha følt mere ekte og troverdig.Tenk om hans plageånd i FBI, Julianne Moore , hadde vært hans ukjente kilde til å kunne forbedre evnen sin,det hadde værte en mere intessant vinkling/twist i historien

 

Det hele framstår som så unnsannsylig at jeg får fornemmelse at selv ikke skuespillerne tror på hva de egentlig framfører.De snakker ofte litt rart,forsiktig og noe forundrende som om de tror at Ashton Kutcher skal dukke opp når som helst og rope:You`ve been Punk'd".

 

Det plaget meg også at all den skytingen som skjedde var blodfattig ,søren ta PG-13 ratingen den fikk.

 

Det er helt tydelig at filmen er blitt klippet og limt en rekke ganger uten at det hjalp en døyt,jeg tror de rett og slett gav opp selv før de var helt ferdig men innspillingen.Derfor suger også slutten av filmen noe helt forferdelig.

 

2/10(kun for den deilige Jessica Biel og noe action)

 

Liker du historier om evnen til å se inn i fremtiden,lei heller filmen Deja Vu.

Ja lei heller b-filmen Timecop med Jean Claude Van Damme enn Next,da vet du i alle fall akkurat hva du går til.

 

 

 

PS:Jeg tror Nicolas Cage har overtalt regissørene av denne filmen og filmen Ghost Rider til å velge de søte unge kvinner fra Hollywood som han kunne tenke seg å kline litt med.At disse kvinnene dukker opp i filmene og er over han som tisper i løpetid ,og skal tilsynelatende være i samme aldersgruppe som han,er toppen av kransekaken.Han dukker opp som Johnny Blaze/Ghost Rider MED SVART PARYKK og skal være like gammel som Eva Mendes,jada sikkert ,vi tror på det...NOT.

Hans rolle i den filmen var det verste miss-castingen i en film på mange år,hun er vakker og ung,han ser ut som en gammel mann med en utrolig stygg parykk.Johnny Blaze hadde heller ikke svart hår,han var faktisk rød-blond i tegneserien.Ghost Rider er så dårlig at jeg hadde mest lyst til å reise over til USA og biatch slå Nicolas Cage helt til han ville gi meg pengene tilbake.

Endret av stornrider
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...