Gå til innhold

Chatte-tråd for oss på Akam!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+5132

 

Elkjøp selger pakkeløsning..... :hrm::hmm:

Untitled-3.jpg

Ser det et flere ting som er feil, hvem kjøper 11-22 som første objektiv..?
samme person som putter objektiv til speilløse system på speilreflekskamera? Kanskje dette kan være egen fotoutfordring på forumet, si rundt 1. April. Endret av Slettet+5132
Lenke til kommentar

Canon’s 4000D and the Race to the Bottom.

 

Her er hele artikkelen fra Fstoppers

 

 

Products like these show a fundamental misunderstanding of the camera market today. Instead of lowering the bar, why not raise it with higher quality hardware and software that can beat the smartphone and convince consumers that real cameras are worth it? It’s time to make an aspirational camera.

 

Lenke til kommentar

Vel, jeg er ikke så sikker på at 4000D er skivebom. Alle andre ser ut til å satse på samme hest, dyrere og bedre kamera. Godt at noen bryter ut av flokken og gir en annen variasjon. Selv om Canon sikkert priser det så lavt at de neppe tjener noe særlig på det, så er det en investering i framtiden. Låsing av kunder til Canon-systemet. Noen av de vil på sikt finne veien videre til objektiv-kjøp-avhengighet og dyrere kamerahus. Men det er en farlig strategi. Selger disse i bøtter og spann så kan de trekke ned Canon-merkets merkeverdi. Nærmest gjøre Canon til kameraverdens svar på First Price, i den prisklassen. Andre merker prøver å assosiere seg mer med Leica, Carl Zeiss osv. Jeg er bare glad til at ikke alle går i flokk og heller gir oss variasjon.

 

Regn med å finne 4000D på Coop-tilbud, Wallmart og lignende.

Endret av Simen1
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Skal vi melde forumets Pentaxianer savnet? Det er nå nesten tre dager siden Pentax K-1 Mark 2 ble lansert, og vi har ikke hørt et pip!

 

Kul feature (jeg tror det når jeg ser det): Håndholdt high-res feature!

 

EDIT: Også veldig bra: K1 Mark 1-eiere kan få oppgradert kamerahuset sitt til Mark II for rundt 500 USD, har ventet på at kameraprodusentene skal begynne med dette! Nå, hvis det bare snart blir mulig å gjøre det selv...

Jeg synes det var en kjedelig lansering. Kult med mulighet for å bytte hovedkortet, men antagelig alt for dyrt i forhold til oppgraderingen. Min K-1 er glimrende allerede og jeg vil neppe merke forskjell om jeg blar opp noen tusenlapper til en oppgradering. Jeg føler ikke noe stort behov for mer optikk heller så jeg tror jeg bruker de pengene på noe helt annet..

Lenke til kommentar

Blir spennende å se norsk pris på Canon 4000D. Pr i dag får man 1300D for 3895,- på Elkjøp, og til 3490,- på CDON. Og på Elkjøp får  man 750D for 5295,-...

Tviler på at 4000D blir noe bestselger her til lands. Men i kanskje mindre rike land kan det bli en slager der folk ikke spyr ut penger på fotoutstyr slik vi gjør her hjemme. Vi har og et stort antall bedre og eldre canonkameraer lett tilgjengelig både på bruktmarkedet og butikker.

Lenke til kommentar

Jeg tipper relativt høy veiledende pris og en drøss med "fantastiske" kampanjer med både 40-50% rabatt. Skulle ikke forundre meg om tilbudsprisen faller så lavt som til 3000 eller 2500 kr etter en stund i markedet. Inkludert det kjipe ustabiliserte plastobjektivet, et kjipt minnekort og en ennå kjipere fotoveske.

Lenke til kommentar

Jeg tipper relativt høy veiledende pris og en drøss med "fantastiske" kampanjer med både 40-50% rabatt. ...

 

Dpreview skrev laveste introduksjonspris noensinne for et APS-C speilrefleks. Vet ikke om det vil stemme i Norge med den relativt lave kroneverdien vi har nå, men de billigste modellene fra Canon og Nikon har vært nede i ca 3000 i flere perioder. Så en reell pris på 2500-3000 er kan være et bra tips når kameraet har vært ute en stund.

 

Lett for oss fotoentusiaster å le litt av så "kipe" modeller som 4000D, men for noen som i gamle dager tok en film eller to i året, eller rett og slett ikke har mere penger å bruke på et kamera synes jeg det er bra det finnes noe i denne klassen. Det gir jo omtrent samme bildekvalitet som andre kamera med en billig kitzoom.

Endret av se#
Lenke til kommentar

Komisk at det under nederste post for meg vises reklame for Prisguiden med Canon 1100d fra 7789,- Sånn apropos.

 

Komisk, men trist også. For noen år siden gikk jeg som regel til Prisguiden for å sjekke priser osv på kameraer. Men så virket det som de ga opp å holde den oppdatert, pluss masse feilkategoriserte produkter osv osv. For en stund siden fornyet de grensesnittet også slik filterfunksjonen default er skjult og krever ekstra klikk.  

 

Ser Tek har byttet til Prisjakt så da har vi den merkelige oppsettet at artikkel viser Prisjaktlink mens Diskusjon fortsatt viser Prisguide, men det er vel bare et tidsspørmål før Tek fjerner linker til Diskusjon også og bytter til et eller anent VG bruker.

Lenke til kommentar

Flott at de har fått den (Mitakon Speedmaster 50mm f/0,95) i EF-fatning. Tidligere var den kun til Sony E-mount (FE). Det betyr at den mest sannsynlig kommer i flere DSLR-fatninger også etter hvert. :)

 

Kvaliteten skal være helt ok, men ikke spektakulær. E-mount utgaven koster 750$. Mitakon (Zhong Yi Optics) har en del andre fine objektiver også. Den mest spektakulære en 135mm f/1,4 som bare ble produsert i 100 eksemplarer for et par år siden. En jeg hadde lyst på en stund er en 85mm f/1,2 som jeg nå ser de lanserer i Fujifilm GFX mount. Crop mellomformat med f/1,2 normalobjektiv :drible: Det må være en ny rekord!

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Gjelder Nikons garanti på tvers av landegrenser? :)

 

Holder på å finne meg et kamera på Finn, men så var det jeg hadde sett meg ut selvsagt kjøpt i Polen rett før jul, vel å merke med kvittering (fyren har vært på Finn i 8 år og ser ut som han kan en del om foto, så handelen i seg selv virker grei nok - han bytter pga overgang til fullformat).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...