Gå til innhold

Warner velger Blu-ray


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
"Og det var Anno Domini 2008 at Blåstrålene erobret hele verden. Hele? Nei, et lite filmselskap nekter å overgi seg. Våre tapre venner Fiolettstrålene holder stand mot de ekle Blåstrålene grunnet en godt bevart hemmelighet: karakterstyrke!"

 

:) Du fremstår som en GNU tilhenger, og jeg må si jeg undrer meg litt over forherligelsen over formatet Microsoft valgte å støtte? Sammen med den urene kampen DVD konsortiet har ført, er jeg absolutt ikke i tvil om at dette har gått rett vei. :)

Lenke til kommentar
Sony har noe med BD å gjøre. Det samme har denne gjengen:

*snip snip*

De er alle medlemmer av BD assosiacation på lik linje med Sony. Håper du nærer de samme fordommene for dem, for de stiller i akkurat likt med Sony. ;)

Well excuse me then.

 

Uansett så heier jeg på HD DVD fordi den er sonefri, og fordi den i det minste ikke har noe med Sony å gjøre. Håper bare fler ser lyset, og at jeg slipper å kjøpe ny videoavspiller :wee:

 

Støtter heller noe Sony backer enn noe Microsoft backer, for å si det sånn. Om Microsoft pusher veldig for å få noe gjennom, er det _nødt_ til å være forbrukerfiendtlig. :)

Lenke til kommentar
Sony har noe med BD å gjøre. Det samme har denne gjengen:

*snip snip*

De er alle medlemmer av BD assosiacation på lik linje med Sony. Håper du nærer de samme fordommene for dem, for de stiller i akkurat likt med Sony. ;)

Well excuse me then.

 

Uansett så heier jeg på HD DVD fordi den er sonefri, og fordi den i det minste ikke har noe med Sony å gjøre. Håper bare fler ser lyset, og at jeg slipper å kjøpe ny videoavspiller :wee:

 

Støtter heller noe Sony backer enn noe Microsoft backer, for å si det sånn. Om Microsoft pusher veldig for å få noe gjennom, er det _nødt_ til å være forbrukerfiendtlig. :)

 

WORD!

Lenke til kommentar
Det som spiller noen rolle for meg er brukervennlighet. Det har BD klart minst av.

Hvis du mener det å sette inn en plate i en avspiller og trykke 'play' er brukeruvennlig, så får det være deg om det.

Hvis du ikke har større krav enn dette er det jo naturlig at du finner Blu Ray brukervennlig, men mange av oss andre har litt større krav. Dessuten vet jeg om mange tilfeller der man ikke får se film selv om man bare "setter inn en plate i en avspiller og trykker 'play'". Du overforenkler kompleksiteten forbrukerne må ta hensyn til ved innkjøp av spiller og filmer. Et eksempel er sonene. Kjøper en turist en film og tar med hjem til USA, får han ikke spilt den hjemme. Det er altså ikke bare å trykke play. Dessuten kan man ikke få tatt backup eller lage en kopi av filmen som barna kan herje med, og da varer originalen ikke lenge når den blir liggende på gulvet f.eks. Og det finnes flere eksempler også.

 

Så brukervennlighet er nok noe mer enn det du legger i begrepet.

 

Nå har det seg faktisk sånn at Blu-Ray har hardcoat beskyttelse.

 

Prøv det på en HD DVD plate....

Greier noen å ødlegge en Blu-Ray plate uten å gå inn for det, så er det jammen tilpass for dere!

 

Det at en turist tar med seg en film fra statene, og ikke får spillt den når han kommer hjem, det samme problemet har vi med DVD i utgangspunktet. HD DVD har også muligheten for regions koding, den er bare ikke tatt i bruk.

Lenke til kommentar
Det er ulike produsenter som har laget hver sin etterkommer til DVDen. Så det er jo de som "vinner" som får pengesekken.

Kanskje den største delen, men me kan godt leve med to formater.

 

Nei ellers takk. Da må mann jo ha en kombispiller, eller en av hver :thumbdown:

Eg ser ikkje heilt problemet, har 5-6 boksar rundt TV-en frå før av uansett, ein frå eller til betyr lite. Om det kan være med på å halde prisane nede er det kanskje ein fordel med litt konkurranse?

hvilke tv har du med så mange innganger ?

jeg vet ikke om noen tv som her mer 3 ( kansje 4) inganger av en sort

 

mange har heller ikke plass til mer en et par bokser ved tven

det blir trangt med f.eks :

 

- dekoder til tven

- vhs spiller ( mage har det anda)

- dvd spiller eller harddisk optaker

- playstation eller xbox eller hd dvd spiller

- ekstra hd elle bd spiller

 

 

yamaha-bak.jpg

 

 

Du kan telle innganger sjølv.

Man har 4 årtnlige innganger (hdmi)

man har 3 bra innganger (komponent)

og resten er er bare fjas, men det funker jo til det gamle ting.

 

Du bruker 1 hdmi inngang på tv'n fra forsterkern.

Forsterkern har da 7 innganger.

Så har kanskje tv'n din component, vga, og ein hdmi inngang til, det blir 3 innganger extra.

Da er du oppe i 9 innganger som takler 1080p... så kjem alt det andre rusket med svideo og composite...

Ja, man har vel som regel ein scart inngang også.

Plenti med innganger! Ser ikkje akkurat at det skulle være noke problem.

 

(håper forumet resizer bildet...)

Lenke til kommentar

Endelig :) Det ser ut som det beste formatet vinner. :)

 

Ett lite stikk til overivrige brukermoderatorer her på forumet som sletter/stenger alle innlegg i Sony konsoll forumet som omhandler denne nyhetene.

 

Hardware.no må være det eneste forumet i hele verden der diskusjon rundt denne nyheten ikke er lovlig i Sony konsoll forumet, at Blu-Ray formatet vinner over HD-DVD er veldig viktig for at Sony PS3 skal bli en suksess.

Lenke til kommentar
Det burde vel ikke komme som noe stor sjokk at en diskusjon i en del av forumet som i seg selv har lite med film å gjøre tiltrekker seg mindre oppmerksomhet enn en diskusjon lenket til fra en artikkel på forsiden av hw.no?

 

AtW

 

Tja, du har nå vel personlig stengt nok krangletråder om emnet, ikke? ;) Men det var greit at det ble flyttet bort fra konsollforumet ja, for det hadde lite der å gjøre, selvfølgelig med unntak av at eksistensen til en av konsollene er direkte avhengig av formatets suksess.

 

Uansett, så har veldig mye av dette blitt gjennomdiskutert og de som har hatt direkte interesse av dette har nok fått sitt. Men bevares, det er greit med en recap. Er bare det at man blir temmelig sliten av å rote tilbake i gamle poenger for å motbevise feiloppfatninger av ymse slag.

 

Bottom line er det at det er intet av HD DVD eller BD som er styggen sjøl. Det er bare et spørsmål om den enkleste veien mot en HD mettet fremtid og muligheten for videreutvikling av et format. I så tilfelle er vi inne i en sunn trend slik jeg oppfatter det. :)

 

Ikke som jeg kan huske nei. Faktisk kan jeg ikke huske å ha stengt en eneste slik tråd, selv om jeg ikke akn utelukke det i kraft av at man moderer mange mange tråder i løpet av et år. Personlig synes jeg det virker som det har godt av mer diskusjon, for det første er det kommet nye momenter på banen nå, for det andre så tar jo selv de som har "gjennomdiskutert" det tydligvis feil. Du var jo feks ikke klar over følgene av BD+ virket det som. Da er det vel greit at folk får justert sine feiloppfatninger?

 

AtW

Lenke til kommentar

Jeg synes det er flott hvis ett format blir enerådende. Problemet er vel at situasjonen fortsatt er uavklart siden Universal, Dreamworks og Paramount er HD DVD eksklusive. HD DVD hadde for meg en stor fordel i at alt var sonefritt, ellers har jo formatene ingen tekniske fordeler i forhold til det andre.

 

Prisen er fortsatt et problem. Jeg kjøper først og fremst filmene mine fra Europeiske nettbutikker og i fysiske butikker her i Norge, og der er prisen fortsatt latterlig høy. Kvaliteten er jo høyere på HD filmer, men for meg er de fortsatt ikke verdt prisen. Jeg ønsker å ha norske subtitles på filmene da jeg kanskje skal se de sammen med personer som trenger det, og da er ikke Amerikanske utgivelser spesielt aktuelle. Et annet problem er at jeg fortsatt hater formatet på coverne til disse HD filmene og fargen er ikke noe å rope hurra for.

 

Der er en gruppe som står bak Blu-ray, men det er vel bare Sony som mottar royalties eller? At folk da ikke vil støtte Blu-ray fordi Sony står bak er vel ikke så overraskende. Det er jo folk som ikke vil kjøpe X360 fordi Microsoft står bak f.eks, og det finnes flere tilfeller der folk ønsker å boikotte visse selskap.

 

BTW, støtter PS3 picture-in-picture?

Lenke til kommentar

For noen år siden så var det DVD skrivbart format som forvirret forbrukerne. + og - var det vi måtte forholde oss til. Ja også hadde vi DVD-RAM i tillegg. I dag bryr vi vel oss katta om det er DVD+RW eller DVD-RW plater vi kjøper siden alle brennere (til pc) støtter begge format? Alskens CD formater støtter de også i les og skriv..

Trur at kombispillere vil funke etterhvert for HD formatene også, så i morgen henter jeg på posten en LG GGC-H20L :yes:

Lenke til kommentar

La oss se for oss et scenario der HD DVD ble det formatet som overtok, Blu-ray trynet på oppløpsiden.

 

Hvem her i sin grenseløse naivitet tror at HD DVD fortsatt ville forbli sonefri?

Hvorfor i alle dager sier de : "at de når som helst kan ta i bruk soneinndeling"?

Kan det ha med å lokke til seg brukere mens formatkrigen pågår og innføre dette når tiden er inne?

 

Jeg lo som tårene trillet da Microsoft var tvunget til i velge HD DVD formatet fordi Blu-ray var forbrukerfiendtlig.

Når i hellsikken ble dette en bekymring for MS..... jeg måtte ringe en dott i MS fordi jeg byttet prosessor i PCen og Vista måtte registreres på nytt.

Jeg måtte krangle meg til dette fordi dotten mente jeg prøvde å installere den på en annen PC.

Microsoft er bekymret for forbrukerne….. kyss meg i ræ….

 

Er mer opptatt av hvilke motiv de har for å støtte HD DVD, neppe forbrukerfokus ????

Tror de ønsker at dette skal dra ut i lengden

 

 

Personlig driter jeg hvem som vinnen denne krigen, bare den blir kort. Det verste er at dette tullet får pågå i lang tid uten en avklaring.

Dette er ikke kampen mellom det gode og det onde. Dette er business.

Lenke til kommentar

Ja, da er det 10 år med forbrukerfiendtlighet i vente for forbrukerne igjen da. Husker med gru kopibeskyttelse og dritt Sony la inn i MiniDisc for å hindre forbrukern i å gjøre noe fornuftig med spillerene. Klin umulig å lese eller skrive musikk via datakabeln til disken, kun data. Alt av musikk måtte inn via analog inngangene. Heldigvis tryna MD godt og fort. Men nå skal de altså få fritt frem i fysisk digital distribusjon. Det er bra at Pirates Bay og torrents er alternativer for å få tak i ting som lar seg spille uten HDCP og "sertifisert" utstyr fra skive til skjerm.

 

>BTW, støtter PS3 picture-in-picture?

Det kom vel med BD 1.1 profil støtten i den siste oppdateringa?

http://blogs.pcworld.com/staffblog/archives/006084.html

 

og http://en.wikipedia.org/wiki/PS3

"The latest version of the software, 2.10, was released on December 18, 2007.[73] This update made the PS3 compatible with Blu-ray profile 1.1, added a new music visualization, added the ability to change voice pitch in the console’s chat function, and added support for DivX, XviD,[74] and VC-1 (WMV) codecs.[75]"

Endret av Flippo
Lenke til kommentar

Har merket en trend jeg ikke vet helt om jeg liker,, og det kan virke som om BD går inn i en sterk ledelse og jeg lukter en beta/vhs konflikt lang vei... Sukk

 

Vel om 3 dager eller mindre putter jeg en LG GGC-H20L i min htpc, sånn at jeg kan få spilt av det meste en god stund fremover, har også på den installert et lite program fra Slysoft, som gjør det hele litt enklere...

 

Har fra før av 2 hd-dvd spillere til pc og xBox og lurer litt på hva jeg skal gjøre med dem da, men det finner jeg vel ut av..

 

Nå må jeg bare kjøpe meg noe BD filmer for å teste LG GGC-H20L, for HD-DVD-en jeg har fungerer veldig fint..

 

Vel helt til maskinen setter igang med en virus sjekk eller windows update ! Finnes det forresten noen programmer som kan automatisere de to funksjonene sånn at de går av når filmer går på og omvendt ?

 

Sånn som det er nå har jeg helt klart best bilde fra htpc'n, faktisk mye bedre enn standalone dvd spilleren til nesten 4 lapper, så jeg har ikke brukt noe annet enn htpc'n på mange mnd. Noe som var litt katastrofe da psu'en røyk en uke før jul..

 

Må innrømme at jeg er litt spent på utfallet av denne tvekampen og inntill det foreligger en endelig enighet ang BD og HD-dvd, velger jeg å ikke ta noen sider. Selv mener jeg at for oss forbrukere så er nok HD-dvd det som best. Har for meg at det er litt mer som kan skape prob med avspilling i BD leieren.. (kan hende jeg tar feil og rett gjerne)

Tipper pr i dag at BD tar film og HD-dvd går til pc, sånn primært, for det vil nok inntill et av formatene legges helt død, eksistere behov for multiavspillere..

 

Tar jeg feil så tar jeg feil, men hadde samme feelingen når det gjalt beta/Vhs.. så inntill noen klarer å få den følelsen til å endre seg.. vel kom med gode saklige argumenter og info, så skal jeg ta en ny vrudering...

 

Litt oppgitt over filmbransjen

 

Taleg

Lenke til kommentar

Hva gjør da MS for sin neste generasjon spillkonsoll (xbox) ? Tviler sterkt på at de skyter seg selv i hodet og velger SONY (Blu-ray) som spiller for sin konsoll ? Kan dette gjøre at MS velger å ikke lenger kunne vise filmer på sin konsoll, men velger kun at konsollen sin skal kunne spille av spill (egne spillere = HD-DVD) ? Eller vil de kun satse på nedlasting. Dvs. En spiller uten CD-Slot ?

 

Tror ikke det er bare Toshiba som sliter nå, men MS kommer til å slite med XBOX i framtiden. Synd for oss forbrukere hvis to konsoll rivaler må samarbeide. Kan bare bety høyere priser og et mindre åpent marked.

Lenke til kommentar
Hva gjør da MS for sin neste generasjon spillkonsoll (xbox) ? Tviler sterkt på at de skyter seg selv i hodet og velger SONY (Blu-ray) som spiller for sin konsoll ? Kan dette gjøre at MS velger å ikke lenger kunne vise filmer på sin konsoll, men velger kun at konsollen sin skal kunne spille av spill (egne spillere = HD-DVD) ? Eller vil de kun satse på nedlasting. Dvs. En spiller uten CD-Slot ?

 

Tror ikke det er bare Toshiba som sliter nå, men MS kommer til å slite med XBOX i framtiden. Synd for oss forbrukere hvis to konsoll rivaler må samarbeide. Kan bare bety høyere priser og et mindre åpent marked.

 

Standard-opplegg på hardware gjør da ikke markedet "mindre åpent", konsoll-markedet er mindre åpent nettopp fordi alle har sin egen løsning. En (ihvertfall om den er åpen og gratis) standard fører gjerne til mer konkurranse, ikke mindre.

 

AtW

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...