Jump to content

endrebjo

Medlemmer
 • Content Count

  15110
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by endrebjo

 1. Selv om jeg har både lett randoutstyr og fjellski med BC, så velger jeg lett BC på flatere langtur. BC-sko har en helt annen dynamikk og komfort når du labber over snødekte vidder i 20-30 km. Det henger sammen med fleksibilitet i skoene, friksjon og spenn i skiene, litt motstand i bindingen, muligheten til å gå med blå-voks i stedet for feller, osv. Rando-ski har kun ett pivot-punkt helt i front, mens en BC-sko har fleks både i tåballene og rett under tærne.
 2. Er ZFS i FreeBSD 12.1 basert på ZFS on Linux, eller skjer det først i 13?
 3. Interessant prosjekt! Tusen takk!Samtidig ser det ikke fullt like brukervennlig ut som ninite. Det ser ut til å være mer rettet mot superbrukere som kommer fra GNU/Linux.
 4. Bruk https://ninite.com/ for å forenkle og automatisere prosessen. - qBittorrent for torrents - HandBrake for konvertering av video - Lightworks for videoredigering
 5. På enterprise-siden er Windows også enerådende når det kommer til sentralisert styring og brukerhåndtering. Active Directory er dypt integrert i Windows ut av boksen. På GNU/Linux må du inn med ekstra software (FreeIPA, OpenLDAP, etc.) og ekstra konfigurasjon for å få til noe liknende.
 6. Det kan ikke sammenliknes. Måten det fungerer på i Windows, MacOS, ChromeOS, Android og iOS er at selve OS innloggingskontoen din er knyttet direkte til en sky-konto hos en av tilbyderene (Microsoft-konto, Apple ID eller Google-konto). Dette sørger for at filer, instillinger, backup, autentisering, lisenser, programmer, osv. er synkronisert mot sky, og at mange programmer du bruker automatisk nyttegjør seg av denne integrasjonen. Ubuntu har forsøkt seg på liknende integrasjoner med Ubuntu One, men det ble aldri bra nok og er nå redusert til kun SSO på web. Peppermint ICE er kun en wrapper for for å få websider til å se ut som en desktop-applikasjon. Og Dropbox som ble nevnt lenger opp er kun et filsynkroniseringprogram.
 7. Et operativsystem har i utgangspunkt to hovedoppgaver: - Snakke med enheter (hardware) - Kjøre programmer (software) Derfor virker det litt søkt å legge til et premiss om at enheter og programmer skal holdes utenfor denne diskusjonen. Hva er det egentlig igjen å sammenlikne når du har tatt vekk begge hovedoppgavene til OSet? Det eneste signifikante punktet jeg kan komme opp med er diverse nye sky-integrasjoner som er på vei inn i forkjellige OS. I Windows får du en rekke integrasjoner mot Microsoft skytjenester ved å bruke din Microsoft-konto lokalt. Det samme gjelder forøvrig MacOS, men Microsoft leverer et langt bredere tilbud av tjenester. På Linux og BSD er det fryktelig lite å snakke om. Om disse integrasjonene er positive eller negative er helt opp til brukeren selv, men det er i hvert fall en forskjell.
×
×
 • Create New...