Jump to content

Prognatus

Medlemmer
 • Content Count

  2057
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

179 :)

About Prognatus

 • Birthday 11/15/1959

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

8814 profile views
 1. Tja, kanskje. Det er bra hvis den kommer med 111kW batteri og firehjulstrekk, men det er flere ting jeg ikke liker med denne konseptbilen som gjør at jeg neppe vil kjøpe den: - Flatt og lavt tak som skråner bakover, som en sedan. Hvordan kan man ha takboks eller takstativ på et tak som skråner bakover? Dessuten blir det mindre bagasjeplass. - Instrumentpanelet. Jeg liker ikke "nettbrett" i midtkonsollen. Greit å ha for passasjeren i forsetet, men ikke for sjåføren. Ønsker vanlige instrumenter i dashbordet foran rattet og evt. HUD i tillegg i frontruta. - Lavprofildekk. Ser pyton ut og koster mer. Jeg vil ha en SUV i full størrelse. Ikke en cross-over, kompakt, eller medium SUV, men en med høy takhøyde og bakkeklaring, stor bagasjeplass, 4WD høy og lav, varmepumpe for oppvarming av batteriet om vinteren og avkjøling av batteriet om sommeren, hengerfeste, og lang rekkevidde. Dessuten vil jeg ikke ha autonomi, som bare fordyrer. Må vel vente noen å før den kommer. Det ser ut til å ta tid, når nesten alle produsentene går for det skrånende sedan-taket pga. luftmotstanden. Det er et rekkeviddesymptom som vil bli borte når batteriteknologien er så bra at rekkevidden for elbiler ikke er et problem lenger, tror jeg.
 2. Begge disse teoriene forutsetter jo at du mener de gjør det med vilje for å tjene mer penger? Jeg har hørt dette mange ganger før, og det som er interessant her er hvorfor du (og andre) tror det. Før jeg forteller hvorfor jeg ikke tror på det der, vil jeg gjerne høre din mening.
 3. Det står lite om hvorfor det ikke ble noen avtale, kun at de ikke fikk online-salg og dedikerte utlevering- og servicesteder. Jeg skulle gjerne visst hva MG tilbød også. Det er vanskelig å vurdere hva som har skjedd, med bare den ene siden av saken i artikkelen. Hva var dine dårlige erfaringer med MG?
 4. Gratis? Du mener antagelig i bomringer. De fleste bilister betaler avgifter så det svir allerede og alle avgifter er jo flat skatt. Flat skatt påvirker mest dem som tjener minst, så hvis man skrur til avgiftskruen er det de fattigste som må kaste inn håndkledet først, sette fra seg bilen, og kjøre kollektivt. Det er usolidarisk - på flere måter.
 5. De forlenger ikke utviklingstiden med vilje, for å tjene mer på å selge romskip, til tross for at mange tror det. Det ville være dumt av dem, når salget av Squadron 42 forventes å overgå alt det de hittil har tatt inn via backere. Så de fokuserer på å få Squadron 42 ferdig så fort som mulig. Når dét er sagt, så går de ikke på kompromiss med visjon og kvalitet. Dvs. at de heller utsetter lansering og forlenger utviklingstiden, enn å lage kjappe løsninger som verken Chris Roberts eller vi er fornøyd med. De har sagt at de ikke skal selge skip utenfor spillet, når det er lansert. Dvs. på nettsiden. Inne i spillet kan man i fremtiden kjøpe alle skipene, for kreditter. Kun noen få startpakker med de minste skipene vil selges på nettsiden, slik at nye spillere kan få noe å begynne med.
 6. Kun for énspillerversjonen Squadron 42. Ifølge det offisielle veikartet skal de lansere betaen 3. kvartal neste år. https://robertsspaceindustries.com/roadmap/board/2-Squadron-42 Når det gjelder Star Citizen PU (Persistent Universe) så er det ingen lanseringsdato ennå, men den blir nok ikke ferdig neste år. https://robertsspaceindustries.com/roadmap/board/1-Star-Citizen
 7. Ingen av de ovennevnte. Jeg har en fossilbil nå, som jeg greier meg med inntil den ikke går mer eller det kommer noe på elbilmarkedet som jeg vil ha. Når det gjelder hvorfor elbilsalget faller litt i oktober, så er jeg enig i det mange her har påpekt - at det er midlertidig og at totalsalget faktisk viser en økning i salget for dette året. Tesla kommer vel med en ny runde i desember også, siden det da er tre måneder siden sist. Ellers er jeg bekymret for at insentivene kuttes, slik andre også har sagt. Og jeg tror det kan ha påvirket salget av elbiler allerede. Oslo er der markedet er størst for elbiler, og samtidig der det kuttes mest i insentivene. Jeg håper staten sørger for å bremse kommuner med skatte- og avgiftsiver.
 8. Tja, myndighetene blir upresist og passer dårlig til det han mener, nemlig dem som lager lovene og sitter i parlamentet, mens med "myndighetene" forstår man som regel forvaltningen - som kjent er i tre nivåer: Regjeringen, fylket og kommunen. Forvaltningen lager ikke lover. Lovmakerne er ikke et godt norsk ord, som du også sier. Det er direkte oversatt fra engelsk Law Makers, som blir lovgivere på norsk.
 9. Tja, vanskelig å si, men jeg tror ikke SC kræsjer pga. skjermkortet ditt. Faktisk bruker ikke SC skjermkortet så mye ennå, som det kommer til å gjøre etter hvert. Det er kun rendring som foreløpig er skjermkortets jobb, alt annet går gjennom prosessoren. Men, det er klart, i et spill som SC, med stor oppløsning og mange detaljer, er rendring også en tung jobb. Det er mer sannsynlig at det skyldes feil med spillet. Mange opplever at det kræsjer, men mindre i alfa 3.6.2 enn i tidligere versjon(er). Nå har utvikleren CIG også sagt at de prioriterer feilfiksing mer, så da håper jeg at stabiliteten blir enda bedre i fremtiden. Men fint at du ikke opplever for mange kræsj og at du derfor kan få spille litt. Når det gjelder simulatorene jeg nevnte sist, Arena Commander (AC) og Star Marine (SM), så blir de pusset opp nå og det kommer et nytt "map" til SM i alfa 3.7. Det er mange som lenge har etterlyst oppdatering av AC. Jeg vet ikke om oppussingen av den blir klar til alfaversjon 3.7, men jeg vet de jobber med det.
 10. Det er ikke utfra bias å kople selvkjørende biler til elbiler. Som sagt er det der teknologien er utviklet og utvikles videre. Det kan hende det er utviklet selvkjøring/autonomi for noen fossilbiler også, men det har jeg ikke hørt om isåfall. Alle artikler i media jeg har lest om selvkjørende biler handler om elbiler. Og ja, du troller. Og du er useriøs. Og jeg ønsker ikke å kaste bort mer tid på å diskutere med deg, siden du ikke tilfører diskusjonen noen verdi.
 11. Alfa 3.6.2 er litt mer stabil enn forrige versjon, men jeg vet ikke hvilken du prøvde? Alfa 3.7 er under testing nå. Uansett, folk opplever stabilitet i varierende grad, og det samme kan sier om irritasjon over feil de snubler over, så det er ingen fasit på hvilket råd man skal gi når det gjelder om du bør prøve igjen eller vente. Generelt vil jeg si at en PC som er kraftig/rask nok til spillet, er en stor fordel for opplevelsen. Det gjelder spesielt størrelse og hastighet på primærminne, samt diskhastighet. Man bør gå utover minimumsanbefalingen. Dernest vil jeg anbefale alle som ikke kjenner godt til funksjonene å spille simulatoren(e) først - Arena Commander, racing, og evt. Star Marine. Det er mye enklere å lære ting i simulatorene enn hvis du hopper direkte inn i universet. Ellers er Reddit og noen ganger RSI-forumet en god kilde til tråder om tips. Lykke til!
 12. 1. Elbiler er der hvor selvkjøring/autonomi har vært et produkt, og som det videreutvikles for. 2. Nei, jeg mener ikke at elbilsjåfører er dårligere sjåfører enn andre sjåfører, eller trenger et ekstra navigasjonssystem. Denne tråden handler om selvkjørende biler og derfor snakker jeg om den teknologien - i motsetning til deg, som bare troller nå.
 13. Det er jeg helt enig i. Jeg har alltid vært skeptisk til selvkjørende biler, spesielt her i vinterlandet Norge, og skepsisen har bare sementert seg mer og mer etter som årene har gått og utviklingen av teknologien ikke har gitt noen egentlige løsninger på fundamentale problemer som gjenstår. Vi får se hva som skjer. Fremtiden er alltid uforutsigbar, i varierende grad, men politikere er ganske forutsigbare når det kommer til sikkerhet og økonomi, der de er temmelig konservative. De vil neppe tillate selvkjørende biler på norske veier med det første, og i hvertfall ikke øse ut penger på installering av teknologi på tusenvis av veikilometre for å få det mulig.
 14. Jeg tviler på det. Brøytepinner er utsatt for noen av de samme problemene som veimerking, med tildekking av snø og is. I tillegg kan store snøfonner etter brøytebilene skjule dem; de kan ha blitt kvestet av brøytebiler her og der; de kan ha falt over ende eller står ikke vertikalt lengre; de kan ha blitt delvis tildekket av snø og slaps som biler spruter på dem, eller nysnø; de tas bort når vinteren er over; og dessuten står de ikke i veikanten, men litt utenfor. Avstanden til veikanten er tilpasset brøytebilene, ikke bilene som bruker veien, selv om de noen ganger også blir brukt som visuelle guider for bilister når veien er totalt borte pga. snøføyk, alt er bare et stort, hvitt teppe og det eneste man ser er brøytepinnene som stikker opp. Du kan godt si at en del av dette kan tilpasses og endres, f.eks. at man lar dem stå i veikanten hele året, og at man definerer to avstander til veikanter - én for veimerking og en annen for brøytepinner, men det løser ikke problemet med å bruke brøytepinner for det vi snakker om i denne diskusjonen, etter min mening. Dog har du et poeng, slik jeg oppfatter deg, at nye måter å tenke på, nye oppfinnelser og smarte knep, kan ha noe for seg for å finne løsninger. Det støtter jeg fullt ut. Men brøytepinner som en løsning for elbiler å navigere etter, tror jeg ikke er en farbar vei å gå.
 15. Zork er en kjent hater av Star Citizen. Han bruker en rekke oppvarmede hat-utsagn som er godt kjent fra før på internett og lager resonnementer som ikke henger på greip logisk. Det er best å ikke svare ham, men behandle ham som et troll.
×
×
 • Create New...