Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Herlig jente! men...?


Anbefalte innlegg

Ok detr har seg sånn at jeg var på ett 10dagers kurs med jobben, der traff jeg verdens søteste snilleste jente, beste personligheten jeg har sett hos en jente faktisk:)

 

 

Jeg er blitt glad i jenta, men noe av det første hun sa var at vi ikke kunne treffes mer etter det kurset.

 

 

2 dager før vi skulle skilles sa hun hvorfor, hun er med i en kristelig menighet. derfor hun har den herlige personligheten og sånt.

 

men i hvertfall så fant vi ut at vi skulle treffes seinere og det møte fant sted i helga nå, sendte en del melding før møte (hun har vært på ferie og bor egentlig ca 2 timer med fly unna meg)

 

så på fredagen traff vi hverandre igjen endelig :)

 

Trur det har vært den beste helga jeg har hatt noensinne :)

alt var perfekt, MEN hun er som sagt i en menighet, og hun vil ha en som har den samme trua som hun selv, altså ikke lyve ikke utro og mye annat, hun har fortelt meg en del om det, og jeg har snakka med en mann som styrer mye i den menigheta her jeg bor, det virker så herlig.

 

 

Vi fant ut at vi skulle ta en pause fordi hun vil være sikker på at det er det jeg vil. med mye samtaler, snakking om at det kanskje var best å kutte ut osv, men faktumet er at jeg er skikkelig skikkelig forelska i hun og hun er veldig forelska i meg å, hun er så herlig! :D

 

Så vi kom fram til at at jeg skal dra på noen møter osv, men gjør ikke det aleine, så skal snakke med en mann i menigheta om mulig å treffe noen på min alder det som jeg kan bli kjent med.

 

 

Vet liksom ikke helt hva jeg skal gjøre, prøver å tenke på no anna men går ikke ann.

 

Vet ikke hvorfor jeg skrev alt det her, kanskje mest for å få det ut.

Endret av Roug
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Viss dere virkelig vil ha hverandre bør det ikke være nødvendig for deg å måtte melde deg inn i menigheten. Av og til må man ofre litt, men jeg syns det der hørtes litt suspekt ut. Viss hun allerede er forelsket i deg, hvordan skal et medlemskap i en menighet du ikke har hatt interesse av før gjøre deg bedre for henne?

Tenk deg godt om i hvert fall, kanskje hun kunn er "innkaster" til meniggheten :p

Lenke til kommentar

"en kristelig menighet"

 

kan du utdype dette?

forskjellige type menigheter medfører forskjellig type ansvar og forpliktelser

 

Tenkte f.eks om de var lomelendere.

Disse kan jo ikke omgås oss "dødlige"

Er også omdiskutert innen samfunnet om dem kan ha TV og om jenter kan bruke bukse.

 

http://www.samfundet.org/ tror jeg er hjemmesiden deres.

Endret av Sangesland
Lenke til kommentar

Få en egen tro kun for kjærlighetens skyld?

Skjønner at hun vil ha en likesinnet men kjenner flere par der den ene i forholdet tror og den andre ikke tror. Har gått bra det.

 

Føler at du må bli medlem av meningheten pga feil premisser. Og jeg tror at dere kan bli sammen selv uten at du velger å melde deg inn. Høres ut som om hun virkelig liker deg, så sats på henne men ikke gå inn i en menighet uten å tro, føler det blir feil. Er gud man skal svare til og ikke en gjeng med eldre menn.

Lenke til kommentar

Kvelden skal være dryg før jeg tar til å kommentere andres samliv, men din historie var.. koselig, rett og slett. :)

Hun tilhørerer 'menigheten' :ermm:

 

Mysteriøst og noe halveis suspekt er vel det som slår folk flest.

Men så langt du kan se til en forumbrors råd, må jeg bare si kristne menigheter er ikke suspekt ;)

 

Grunnen, slik jeg ser det, at hun er tilbakeholdene, er vel nettopp det at du ikke er kristen. Don't get me wrong. Hun ser ikke ned på deg av den grunn (ei vil hun mene at Gud gjør, for den saks skyld);)

Det går på det at om du aldri vil dele hennes livstro, så finnes det en sjanse for at du kommer til å dra henne vekk fra troen. Eksempelvis ved at du drar henne på kino, fordi du ikke vil gå på det kristne lørdagstreffet..

 

Uansett vanskelig å temme to love birds :D

 

Tillater meg å skrive litt generelt om Kristendommen, for dem som måtte være interesserte:

Menighet og Kristendom

Er en 'kristen gladfisk'som går i menighet selv, og for å være konsis: Vi er rett og slett en del av samfunnet som er hellig overbevist om at Jesus (gubben i Bibelen) er Guds sønn og døde for at vi skal kunne til himmelen. Dette er umulig å tro, men nøkkelen er å prøve og Be til Gud, og vi får grunnlag for troen når vi ser at vi kan snakke med Jesus og bli fyllt av hans gode ånd. Ingen økonomiske baktanker eller annet sjæz. ;)

 

Det er hovedregelen ihvertfall, men det finnes alltid unntak. Syke mennesker. Prest som står medskylding i drap og greier. De sakene som finnes får vi ihvertfall høre om, da emnet er vel et av medias ynglinger; Det gode gjør det onde. :roll:

 

Unskyld denne lille prekenen, men hvis vi tenker litt etter.. Når det har seg sånn at vi kristne er overbevist om vi vet den enkle nøkkelen til frelse, 42 - livets mening og alt det der. Er det da ikke ganske naturlig at vi prakker litt på dere ufrelste? Noe annet ville vel vært temmelig egoistisk ^^,

 

Peace out.

Endret av whom
Lenke til kommentar

X min var en kristen fanatiker og det kom veldig i veien syntes jeg.. Det ble for feil kjente jeg.. Ikke får å være negativ, men hvis du også er kristen og deler noe av livssynet så er det jo bare å kjøre på.. Hvis ikke så hadde jeg stoppa.. Virker søt og snill nå ja.. Vet det, men senere vil du bare iritere deg..

Lenke til kommentar
Gjest Gjest_Hm_*
For dere som lurer - "den kristelige menighet" er bedre kjent under navnet "Smiths venner", og de har jeg lite til overs for. (Det kan nevnes at jeg er stolt sambanditt!)

 

Vel. Er selv vokst opp i Smiths venner, og familien min/foreldrene mine er i Smiths venner, kan ikke si jeg har noe imot dem selvom jeg har "meldt meg ut"..

Antar du har hørt masse skrekkhistorier og dritt som gjør at du har den meningen du har. Da jeg tok valget ditt mitt om at jeg ikke ville tilhøre Smiths venner mer, ble jeg ikke støtt ut av familien for å si det sånn. Bor fortsatt hjemme hos mamma og pappa, ingenting har endret seg og de støtter at jeg har tatt ett valg..

 

Til trådstarter: Tror det er ett veldig stort skritt for deg dette her. Men, om du velger å gjøre det, så kan jeg jo ikke gjøre annet enn å ønske deg lykke til :). Tror det skal ganske mye til å sette seg inn i alt sammen, men om du er villig til å prøve, hvorfor ikke? =). Ser heller ikke noe galt i at ho "melder seg ut" av Smiths venner heller da forsåvidt.. Virker jo som om ho er litt usikker.. Men snakk med henne om det, og få hun til å forklare deg alt det innenbærer, så blir det nok lettere for deg å ta ett valg ;)

Lenke til kommentar
Husk at du forplikter på en måte hvis du blir medlem i den menigheten hun er medlem i. Da må du følge dens "regler og spill".

 

 

At det var? Hva for noe?

 

Sier hvem?

 

Kan man ikke være sammen fordi de ikke deler samme livssyn nå? Hva med å respektere den andres troskap, og heller 'påvirke' hverandre med litt debatt, hvis man absolutt må?

 

Vel. Er selv vokst opp i Smiths venner, og familien min/foreldrene mine er i Smiths venner
Da jeg tok valget ditt mitt om at jeg ikke ville tilhøre Smiths venner mer, ble jeg ikke støtt ut av familien for å si det sånn. Bor fortsatt hjemme hos mamma og pappa, ingenting har endret seg og de støtter at jeg har tatt ett valg..

 

Ja, det var vel vanskelig å godta?

Endret av LOOM
Lenke til kommentar

ut ifra det jeg leste virker det som hun er over gjennomsnittet opptatt av at folk ikke skal lyve osv og at det er større sjans for at folk som ikke er med i menigheten hennes har større tilbøylighet for å lyve.

 

hvis du "må" melde deg inn i menigheten hennes fo å fortsette å treffe hennes må du jo lyve da du ikke har samme tro som henne (det er iallefall slik jeg har tolket deg) og da må du iallefall lyve og det er iallefall ikke heldig.

Lenke til kommentar
"en kristelig menighet"

 

kan du utdype dette?

forskjellige type menigheter medfører forskjellig type ansvar og forpliktelser

 

Tenkte f.eks om de var lomelendere.

Disse kan jo ikke omgås oss "dødlige"

Er også omdiskutert innen samfunnet om dem kan ha TV og om jenter kan bruke bukse.

 

http://www.samfundet.org/ tror jeg er hjemmesiden deres.

Unnskyld meg?

Jeg er lomelender/lommis, medlem av samfundet.

-Jeg har kjæreste som er ateist.

-Ene kameraten min har kjæreste som er medlem i Filadelfia.

-Min bror er gift med ei han var sammen med i 3 år før hun meldte seg inn.

-Jeg kjenner ingen i menigheten som ikke omgås folk utenfor menigheten. Og jeg kjenner noen hundre.

-"buksesaken" er oppe og avgjort for ca 10 år siden, og alle kan gå med hva de vil.

-TV har aldri vært tema i min levetid (23 år).

 

Ikke uttal deg om ting du ikke har greie på, takk.

Lenke til kommentar
dette blir litt hypotetisk i denn etråden siden de nettop har møtt hverandre men er det greit for en som er medlem å gifte seg med en "fra utsiden"?

Spør du meg eller trådstarter?

De fleste menigheter krever at ekteskap som skal inngås i deres kirke er mellom to medlemmer. Slik er det også i Smith's venner og Samfundet, og mange andre menigheter.

Hvilke konsekvenser det får om man gifter seg med et ikke-medlem i en annen kirke, varierer vel mye fra menighet til menighet vil jeg tro.

Lenke til kommentar

Jeg tror du har rett i det, de fleste religiøse samfunn er ganske like der.

Dog er det nok langt større forskjell på i hvor stor grad man aksepterer omgang og forhold med folk "utenfor". Der er det også meget mange feiloppfatninger ute og går, som man tydelig ser av min første post i denne tråden.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...