Jump to content

fotonisse

Medlemmer
 • Content Count

  1305
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

647 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Ingen som har noen erfaringer eller tips/forslag til hva en kan gjøre med dette?
 2. Har vært uheldig med nettbrettet mitt som blir brukt i jobben, det gled ut av det originale magnetdekselet og traff så bakken med hjørnet av brettet. Det resulterte så igjen at det ble noen små skrekker/krakileringer i skjermen, sprekkene er ikke store, men frykter hva regn/fuktighet kan gjøre med evt. fuktskader. Sprekkene hindrer ikke bruk av nettbrettet og brettet fungerer ellers som det skal. Det jeg derimot har et problem med er at jeg jobber utendørs og bruker dette nettbrettet hele tiden til bl.a. dokumentering av det jeg har utført av arbeid i all slags vær, som oppslagsverk for planene til jobber som skal utføres, mail, etc. Så da er spørsmålet, er det noe jeg kan bruker for å tette sprekkene i skjermen slik at det ikke blir «vanninntrengning» i sprekkene og jeg da ender opp med et nettbrett som ikke fungerer lenger. Jeg har tenkt litt på klar negllakk eller klarlakk fra et billakkreparasjonssett? Mulig f.eks. superlim også kunne ha vært en løsning? Joda det er sikkert bare å prøve, men jeg frykter jo at f.eks. klarlakk også kan trenge igjennom sprekkene i skjermen og gjøre mer skade enn nytte på elektronikken på innsiden. Et skjermbytte er ikke aktuellt, for det koster fort mer enn hva et nytt nettbrett av denne typen koster, og dessverre så er brettet bare noen få måneder gammelt, så jeg har heller ikke lyst til å spørre arb.giver om et nytt. Noen som har gode tips/forslag til hva annet som muligens kan fungere? Legger ved noen bilder av skadene på skjermen
 3. Som regel får du det du betaler for, men det finnes selvfølgelig hederlige unntak. Jeg velger/kjøper konsekvent gode dekk av anerkjente dekkprodusenter, både sommer og vinter. Det er omtrentlig kun 4 håndflater som er i kontakt med veibanen, og da er det etter min mening om å gjøre at den kontakten er best mulig. Har kjørt Nokian Hakkapeliitta R2 og R3 de 2 siste vinterene, og kjører denne sesongen på Continental VikingConti 7 (alle piggfrie vinterdekk). Sjekk denne testen her, så velger du ut i fra de kategoriene som betyr mest for deg og underlaget du kjører mest på. https://www.naf.no/forbrukertester/dekktester/vinterdekktest-2019/
 4. Er det slik du har satt søkemotoren i innstillingene til Safari? Jeg har i hvert fall Google som søkemotor med disse valgene her. Det er det samme gjelder for 3 MacBook Pro, iMac og MacBook Air her i huset.
 5. Jeg la til Googlekontoen på iPhonen, så synkroniserte og lagret jeg kontaktene på iPhonen og da dukket alle kontaktene opp. Det holdt ikke slik mine kollegaer hadde gjort og bare legget til gmail, Googlekontoen måtte legges og lagres for at dette skulle fungere. Har fremdeles ikke kontaktene i iCloud, men så lenge jeg nå har tilgang til kontakter fra både iPhone, Mac og Android så er det ikke så farlig hvor de ligger for min del.
 6. Oppsett og bruk av iPhone skal nok gå seg til etter noen dagers bruk, så akkurat den biten skal nok gå bra (etter hvert). Etter mange år med kun Samsung så skal jeg nå over til iPhone (tlf fra arb.giver), så jeg har det meste (mail, kontakter, kalender, bilder, etc) synkronisert gjennom min Googlekonto. Finnes det en enkel måte å «kopiere» mine kontakter fra min Googlekonto og over til iCloud? Sette opp selve Googlekontoen med mail går nok greit, men et par kollegaer har kun fått lagt til sin Googlekonto slik at deres Gmail fungerer, men de får ikke hentet frem alle kontaktene som er lagret på Googlekontoen. Så tenkte jeg at jeg skulle forhøre meg litt her på forumet før jeg begynner med oppsetting av iPhonen, slik at jeg kanskje kan få til dette litt mer sømløst enn hva mine kollegaer har fått til. Jeg har Apple-Id fra før av, fordi jeg har benyttet Mac i mange år, men jeg har aldri lagret kontaktene mine i iCloud, kun på Googlekontoen pga jobben. Det er snakk om et sted i mellom 450 og 500 kontakter, så jeg håper virkelig ikke at jeg må gjøre dette enkeltvis, for det gjelder både mobilnummer og mailadresser til omtrentlig alle sammen. Jeg vet at jeg kan eksportere v-card og så lagre dem, men det vil ta utrolig lang tid å gjøre dette enkeltvis. Så kanskje noe kan gjøres enkelt på Mac før jeg setter opp iPhonen? Jeg har alle kontaktene, Gmailen og en synkronisert kalender på Mac(ene) mine, så det er egentlig bare å få «kopiert» kontaktene fra Googlekontoen og over til iCloud som ser ut til å være utfordringen. Jeg må beholde kontaktene på Googlekontoen, fordi jeg fremdeles skal benytte et Android nettbrett, så jeg må ha tilgang til kontaktene fra både Googlekontoen og iCloud. Om noen har noen gode forslag her, så tar jeg de gjerne i mot i «teskjeform»
 7. Slike beskjeder som dette fikk ikke jeg i det hele tatt, så for meg var det en stor overraskelse når 2 tær og nesten halve foten (oppå) ikke har følelse i det hele tatt. Når det gjelder tærne så er det kun oppå tærne følelsen er borte. Foran, under og på siden av tærne har jeg hatt følelse hele tiden. Det er fra operasjonssåret (som er midt mellom ankel og tærne) og ut mot tærne følelsen er helt borte, jeg lukker øynene og fruen stikker meg med nål uten at jeg kjenner noe som helst oppå deler av foten og oppå tærne. Fastlegen nevnte som sagt når stingene ble fjernet at det kunne ta opp til 6 mnd før jeg hadde følelse igjen, så om den ikke var bedre innen 5 mnd, så skulle jeg ta kontakt for videre undersøkelser av det. Selve operasjonssåret er fortsatt vondt når jeg tar på det eller har på en sko som klemmer litt, men her merker jeg at det går fremover. Om jeg stryker pent på operasjonssåret, så kjenner jeg (merkelig nok) at det stråler ut i den delen av foten jeg ikke har følelse i. Så det er en merkelig opplevelse at da har jeg følelse/stråling der, men når jeg tar på huden nedenfor operasjonssåret så kjenner jeg absolutt ingenting. Slik har det vært fra jeg ble operert, før operasjonen hadde jeg følelse i hele foten og oppå tærne. Så noe har skjedd i forbindelse med inngrepet, så får en bare håpe at det vil rette seg etterhvert som tiden går.
 8. Det var mest sannsynlig nerver/nervebanene som ga de ubehagene jeg kjenner, og at følelsen mangler i en del av foten. Hadde ingen slike ubehag før operasjonen, ubehaget jeg hadde var den kulen som nå er fjernet. Den var øm og at skoen klemte på den i tillegg gjorde det ikke bedre. Dette er den første operasjonen jeg har vært igjennom på denne måten, kun hatt kikkehull inngrep i kneet tidligere, så det blir noe helt annet. Her er det ikke mer enn et 5 sting stort inngrep, men det er likevel nok til at noe har skjedd med nervebanene. Ja det gir litt den samme følelsen som du beskriver med prikking når beinet sover, men det er kun begrenset til 2 spesifikke punkter, og det er mye mer direkte smerte når det først er i gang. Jeg er mer nysgjerrig enn bekymret, så derfor spurte jeg her om noen hadde hatt nogen lunde tilsvarende opplevelser etter et lite inngrep. Hadde bekymringen min vært større så hadde jeg tatt turen tilbake til fastlegen, og evt. blitt sendt videre. Jeg avventer en stund til, men bedrer det seg ikke noe med tanke på følelsen i foten så må jeg jo ta turen tilbake til fastlegen for evt å bli sendt videre til noen som har mer kunnskap og erfaring med dette.
 9. Stemmer at det har gått mer enn noen få uker siden dette inngrepet, så jeg er ikke så bekymret, jeg er mest nysgjerrig på andres erfaringer siden fastlegen ikke hadde så mye erfaring med akkurat dette om nerver, nervebaner og evt skader på nervebanene. Jeg er klar over at det vil ta tid før alt er så godt som leget og tilbake der det var, mulig det aldri blir 100% heller. Det jeg har kjent mest til er ømhet i operasjonssåret, og det har vært såpass intenst at jeg ble sykemeldt i 2 uker ekstra i tillegg til de 2 ukene kirurgen sykemeldte meg. Det har også litt med hva jeg jobber med og hvilket fysisk arb.miljø det er med tanke på infeksjonsfare. Ømheten er minkende for hver dag som går, og jeg har begynt 100% i jobb igjen, men direkte kontakt med «arret» er fremdeles ikke noe godt. Fysioterapi har det aldri vært snakk om, det er et relativt lite arr og bevegeligheten er bra. Kan også strekke foten/huden maks uten at det gir smerter, det er kun direkte kontakt med «arret» som er plagsomt, en (verne)sko er heller ikke noe problem å ha på. Var hos fastlegen etter ca 14 dager for å fjerne stingene, og fikk da den informasjonen jeg har nevnt over her og en 2 ukers sykemelding, etter det har det ikke vært kontakt med noe helsepersonell. Fikk beskjed om å komme tilbake til fastlegen om det ikke ble bedre, men bedre har det jo blitt, selv om det er et stykke igjen når det gjelder følelse og nervebanene. Så jeg avventer en stund og ser hvordan det utvikler seg, for det kunne jo ta opptil 6 mnd slik fastlegen sa med tanke på dette med nerver/nervebaner.
 10. Hadde et inngrep i foten rundt midten av August mnd for fjerning av en stor Ganglion kul midt oppå foten. Ble et litt større inngrep enn hva kirurgen først så for seg, fordi kulen hadde vokst en del siden det ble tatt bilder. Alt i forbindelse med inngrepet gikk greit, stingene er fjernet og såret er grodd. Men operasjonssåret er fremdeles veldig ømt, kan nesten ikke komme inntil det før det stråler utover i foten av ubehag, jeg håper at det blir mindre ømt etter hvert som tiden går. Jeg regner med at det er fordi det har dannet seg arrvev og at såret ikke helt har grodd ferdig innenfor huden enda? Det som derimot plager meg litt er noen punkter i foten nedenfor opersjonssåret hvor det føles ut som en blir stukket av glødende nåler, det er rett og slett ubehagelig. I tillegg så er halve foten nedenfor operasjonssåret og 2 av tærne helt uten følelse på oversiden av foten. Jeg kan fint prikkes med en nål oppå deler av foten uten at jeg kjenner det i det hele tatt. Jeg har selvfølgelig spurt fastlegen om dette, og fikk til svar at skadede nervebaner kan ta inntil 6 mnd før de er i orden igjen, noen få blir aldri i orden igjen. Det kunne det kanskje gjøres noe med i form av Botox, men det måtte gå minst 5 mnd før en skulle se mer på det. Fastlegen hadde ikke så mye erfaring på akkurat dette, men det var svaret jeg fikk. Så da vil jeg bare stille min nysgjerrighet litt og forhøre meg litt her, Er det vanlig at nervebaner brytes ved en operasjon og kan de faktisk lege seg selv med tiden til hjelp? Jeg fikk et inntrykk av at det er pga brutte nervebaner jeg mangler følelse i en del av foten og i 2 av tærne, men det jeg nevnte om at det er et par punkter som er virkelig vonde (føles som stikk med glødende nål) hadde ikke fastlegen noe godt svar på. Det stråler i et lite område rundt de 2 punktene og det forekommer noen ganger i minuttet, men enkelte ganger er det mer smertefullt og intenst enn andre ganger. Har ikke funnet noen sammenheng på hvorfor det varierer både i intensitet og hyppighet, og det merkelige er at dette skjer i det området jeg ikke har følelse oppå foten/huden. Kan det være at nervene sender «signaler» som ikke kommer videre fordi nervebanene er brutt etter inngrepet?
 11. Husk at tårer kan komme av flere årsaker enn at en blir rørt da Verktøy og kunnskap har du, så her er det bare å kjøre på, lykke til
 12. Hehe, ja da, både treverk og jeg lever Dette kan du jo gjøre på flere måter egentlig, men jeg personlig hadde nok høvlet plankene først og så kappet dem i riktig lengde, for en håndholdt høvel starter og slutter ikke helt i samme «dybde». Så har du jo valget med å starte og skru fast den første planken, ha lim i mellom dem og skru fast den neste planken. Utfordringen med dette er om plankene ikke er helt rette, så vil du få glipper i mellom plankene allerede når du monterer dem. Så det beste er vel egentlig å høvle sidene først, så lime alle plankene sammen og bruke stor tvinger for å holde dem tett sammen, og så høvle tilslutt. Men hvor lett det er å høvle en 90cm bred/dyp plate med en håndholdt høvel skal jeg ikke uttale meg så mye om..... Dette vil gi best resultat, men er nok også den mest utfordrende måten å gjøre det på om en ikke har verktøyet en trenger. Så jeg hadde nok høvlet en og en planke, og skrudd fast en og en med godt med trelim i mellom dem. Og så benyttet 2 skruer pr festepunkt. Det vil gi et godt resultat Dette klarer du så fint, at du er både handy og tålmodig er stor fordel her
 13. Treverk «lever» så det vil både krympe og utvide seg etterhvert som det blir varm/kaldt/fuktig/tørt, så glipper vil du få til slutt om du ikke limer dette. Bare se hva som skjer med gjæring av lister, det som ikke limes kryper og glippen er et faktum etter kort tid. Nå kryper jo treverk som nevnt uansett, bare se på terrassebord hva som skjer der, uansett hvor nærme de blir montert så øker sprekken i mellom dem ganske raskt. Justert vanlig hvitt treverk er som regel en del tørrere enn impregnert, men det er likevel ikke tørt nok. Da må det ligge lenge i et tørt og relativt varmt rom, og gjerne i press slik at de ikke vrir seg, da er det mulig du unngår at det kryper, men lim i hver skjøt/sprekk er absolutt det beste Så bør du også passe på at du legger årringene riktig/lik vei på alle plankene, og angående festing av plankene så hadde jeg nok valgt 2 skruer på hvert sted, det blir flere skruehull av dette, men mye mer solid med tanke på at det skal være en arb.benk.
 14. Et svar litt utenom det du spør etter, en innboforsikring har jo gjerne en egenandel og de kan variere ganske mye i pris. Det er kanskje verdt å vurdere egenandelen mot et besøk hos en glassmester for å få tilpasset et nytt speil etter mål og byttet det selv, men det kommer jo selvsagt an på om en har egenandel og hvor høy den er. Kun et velment forslag, selv om det er i jussdelen av forumet
×
×
 • Create New...