Gå til innhold

Snedige ting du lurer på V.2


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvorfor sier man "onkel politi"?

 

Er det pga. onkel Richard fra Pelle Politibil?

Uttrykket er nok mye eldre enn Pelle politibil. Jeg vet ikke, men det er mulig at det er inspirert av "Uncle Sam" som uttrykk for de amerikanske myndighetene. Onkel har jo også tradisjonelt vært en hederstittel, brukt om mennesker i familien og vennekretsen som ikke rent familiært var onkel. Så onkel politi antyder jo at politiet er snille og vil passe på oss.

 

Geir :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Gir luftbobler i sjokoladen en annerledes smak?

Jeg vil si definitivt ja. Ikke basert på noe annet enn min egen smak riktignok.

Prøv selv og smak på stratos vs annen sjokolade og jeg tror du vil komme til samme konklusjon.

 

Hvorfor det er slik vet jeg ikke, men man ser jo det samme i mye annen mat med luft også som sjokolademouse, pisket krem, osv.

Lenke til kommentar

Blir jo vanskelig å avgjøre at det er lufta som lager annen smak hvis man skal sammenligne med en annen sjokolade?

 

Man må jo evt. sammenligne med stratos sjokolade uten luft....

Finnes Freia melkesjokolade med og uten bobler.

Min mening er at de smaker likt, men oppleves litt forskjellig. Den med bobler føles myk ut og "smelter på tunga" mens den uten føles hard ut og smelter ikke på tunga.

Endret av Nedward
Lenke til kommentar

Blir jo vanskelig å avgjøre at det er lufta som lager annen smak hvis man skal sammenligne med en annen sjokolade?

 

Man må jo evt. sammenligne med stratos sjokolade uten luft....

Nei man trenger jo bare å sammelikne med en tilsvarende sjokolade med samme ingredienser (i forhåpentligvis samme blandeforrhold).

 

Stratos er en melkesjokolade som hovedsakelig da består av sukker, tørrmelk og kakao smør. Så å sammenlikne den med en annen melkesjokolade burde vel holde. Men det kan jo være forskjeller i blandeforhold og også hvilke aromaer som tilsettes.

 

Så det beste og enkleste vil vel være å smelte en stratos også la den størkne igjen i en form av samme tykkelse som opprinnelig også smake denne i forhold til den originale stratosen. For da er det jo ihvertfall nøyaktig samme ingrediensene og blandingsforholdet som er i den. Og boblene blir vel forhåpentligvis borte når man smelter den og rører litt.

 

Dere kunne sameligne det med kvikklunsj siden den har en lignede konsistent . men består for det meste av kjeks

Det gir jo absolutt ingen mening... Den inneholder jo kjeks og det blir dermed en totalt annen smak...

Endret av flesvik
Lenke til kommentar

Melkesjokolade med og uten bobler hadde eg glemt ut. Den kunne funket.

 

Stratos med en annen sjokolade med tilnærmet samme ingredienser burde si seg selv at blir feil?

 

Ser forøvrig for meg tre fire sider nå der Elgen forsvarer sitt kvikk lunsj prosjekt.....

Ikke overdriv.

Det var et forslag fra min side siden kvikklunsjen også er porøs

Lenke til kommentar

Hvorfor drar du inn noe som er uspiselig her ?

Det er tross alt mat man snakker om , ikke alt tenkelig som kan holde på luft

Se for deg følgende eksperiment, du skal finne ut om stratos er best med eller uten bobler.

Du tar da en stratos og en kvikklunsj, smaker på begge.

Er stratosen best med eller uten bobler?

Hvordan hjalp kvikklunsjen, noe helt annet enn det man vil teste, til?

 

Jeg liker ikke kvikklunsj, men liker stratos, man man da konkludere med at stratos er bedre med bobler, selv uten å ha smakt det?

 

 

Kvikklunsjen er til like mye hjelp som isopor her, da det ikke er 2 forskjellige ting man skal teste, men samme ting med og uten luft, for å finne ut om lufta utgjør forskjell på smaken.

Endret av aklla
Lenke til kommentar

Om du bare skal sammenligne smaken på selve sjokoladen, med og uten bobler, kunne man jo fjerne kjeksen fra Kvikklunsj.

Kjedelig pirkearbeid, men fullt mulig.

 

 

 

Å sammenlikne disse to er sannsynligvis et bedre forslag, siden de kommer fra samme produsent. Men det er ingen garanti for at oppskriften er nøyaktig den samme.

Kan hende at varianten med bobler inneholder noen ekstra ingredienser for å kunne oppnå den rette konsistensen, i tillegg til luftboblene.

 

66672_Freia_Freia_Melkesjokolade_200g_1.

 

15282.png

Endret av Mannen med ljåen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...