Gå til innhold

Snedige ting du lurer på V.2


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ser en del skriverier om dette med varm sommer over hele verden, mens her er det kjøligere enn vanlig

Hvertfall på kysten..

 

Årsaken skal visstnok være at ismelting på Grønland og rundt der, har medført et svært felt med kaldt hav-vann ute i Atlaneren.

Dette skal da sies det, i sin tur gjøre at Golfstrømmen reduseres og vi får kjøligere klima.

 

Vil dette også innvirke når vi kommer til vinteren, at det vil bli relativt kaldere kommende vinter av samme grunn?

først og fremst, hvor sikker er denne årsaksforklaringen? Hvor har du den fra? AtW
Lenke til kommentar

Ja, jeg har fått med meg at maloney lever av gull og sølv, og at det trolig er en sterk motivasjon for å lage slike videoer.

 

 

Men det jeg lurer på er om finanssystemet fungerer slik han skisserer i løpet av de første 5-10 minuttene.

 

Vet ikke om dere har diskutert denne "dokumentaren" før i tråden, men synes den var interessant. Jeg så den på Netflix selv.

 

Essensen fra dokumentarfilmen virket å være at lønningene daler og daler, helt siden Ronald Reagan var president. Og at for å få det bedre i USA så må folk få seg utdannelse og kreve høyere lønninger:

 

https://www.google.no/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=richard+reich+inequality+for+all

Endret av G
Lenke til kommentar

Jeg lurer litt på hva bakgrunnen for tvangsmessig banning (Koprolali) er for de som har blitt diagnostisert med Tourettes syndrom? 

Hva er det som gjør at hjernen "tvinger" dem til å ytre øbskøne og sosialt upassende ord, og ikke andre helt vanlige ord f.eks? 

Er det fordi hjernen vet at nettopp disse ordene vil skape en reaksjon hos andre mennesker, eller at nettopp disse ordene skaper en annen kjemisk reaksjon i hjernen og forbindes gjerne med sinne og slike ting? 

Rent hypotetisk, hvis en person som lider av denne sykdommen aldri har lært seg slike "fy-ord", hvordan ville det gått?

 

Lenke til kommentar

Med utgangspunkt i bildet under, hva vil skje om man plasserte Pluto slik man ser på bildet? Det er altså ingen bevegelse mellom Jorden og Pluto, men det er selvsagt helt enorme mengder potensiell energi som vil bli frigjort. Vil dette være nok til å utslette alt liv på Jorden? Jeg antar det er nok, som gjør at jeg lurer på, hvis man bytter ut Pluto med et annet objekt, hvor stort objekt kan for eksempel menneskeheten overleve?

 

Diameteren vil selvsagt være langt større enn for et meteorittnedslag, hvor hastigheten gir det klart største bidraget til energien som frigis.

 

pluto_aussie.jpg

Endret av Reeve
Lenke til kommentar

Jorden og Pluto vil tiltrekkes hverandre og vi ville fått verdens høyeste fjell der pluto er. Enorme tsunamier ville kommet fra antagelig jordskjelv og fra det av Pluto som ville gått ut i vannet. Skal ikke anta noe størrelsen på tsunamien, men vil tro den tsunamien ville utslettet så godt som alt liv. Ganske sikker på at vi snakker om total utslettelse av alt på overflaten av jorden. Aner ikke hvordan de i vannet ville klart seg.

Tipper også jorden ville "ristet" merkbart når dette skjedde ettersom det er såpass mye masse som flytter seg.

Lenke til kommentar

Jorda og Pluto ville trukket på hverandre sånn at Pluto delvis synker inn i jorda. Det felles tyngdepunktet ville flyttet seg en hel del slik at sjøvann på jorda ville rent mot sammenføyningen. La oss tenke oss at Pluto synker halvveis inn i Jorda og danner et fjell med 1185 km høyde. Så ville nok verdenshavene rent mot sammenføyningen og dannet verdens dypeste havkløft rundt Pluto-fjellet. Hvor dypt og hvor høyt over havet Plutofjellet ville blitt er fult mulig å regne på.

 

De tektoniske platene ville nok gått helt bananas og laget globale jordskjelv som er langt over de rekordene vi kjenner til. Jordskorpa ville nok sprukket opp på en hel del nye plasser og laget et inferno av vulkankløfter. Vulkanene ville nok ødelagt veldig mye for livet på jorda både med temperaturer og kjemisk sammensetning i hav, atmosfære og nedfall på jordoverflata.

 

Det er godt mulig Plutofjellet ville sunket mer enn bare sin egen radius inn i jorda og dermed skapt ennå mer vulkanske kløfter globalt, lavere høyde på Plutofjellet og lavere dybde i havet rundt Pluto.

 

Videre kunne vi nok ventet oss et haraball av konsekvenser i titalls millioner av år etter dette fordi pluto vil delvis smelte og spy ut gasser, samtidig som de tyngste delene vil smelte og synke inn mot jordas kjerne. Det felles tyngdepunktet vil flytte seg og gi ytterligere oppsprekkinger. Jordas magnetfelt vil sikkert også gå bananas. Det kan ta hundrevis av millioner år før jorda blir beboelig igjen slik vi kjenner den. Hvis den noen gang blir beboelig igjen. Det er ikke sikkert atmosfæren vår vil bestå solvinden dersom magnetfeltet svekkes tilstrekkelig. Det kan også tenkes at atmosfæren endres til å ligne mer på enten Venus eller Mars.

Lenke til kommentar

Pluto ville nok sunket så dypt at det Jorden fortsatt ville vært tilnærmet sfærisk. Forøvrig er sikkert analysen til Simen grei.

Ville ikke det tatt veldig lang tid?

Selv ser jeg for meg en kraftig topp der pluto er i lang tid, type 1/2 - 1/3 av tykkelsen til pluto, før mount-pluto over f.eks tusner av år flater seg ut men jeg tar ofte feil...

Endret av aklla
Lenke til kommentar

Edit: (hele innlegget)

 

Min første tilnærming med 1/2 diameteren til Pluto stikkende ut, innen verdenshavene omslutter kraterkanten var tregt og lite for min magefølelse også. Men etter å ha sjekket tetthetene så ser det ikke så aller verst ut. Pluto er veldig lett med en tetthet på bare 1,87 kg/l, mens jordas mantel har en tetthet på 3,3-5,7 økende med dybden. På det dypeste punktet Pluto stikker ned er tettheten omtrent 4,3. Med tanke på volumfordelingen (relativt til overflaten) vil antagelig Pluto oppleve en midlere tetthet på rundt 3,5. Det vil si at Pluto vil ideelt sett flyte omtrent omtrent som antatt, med halvparten over og halvparten under.

 

Jordskorpa er ca 35-60 km tykk, mantelen strekker seg ned til ca 2890 km. Jordas radius er ca 6371 km, mens Plutos radius er ca 1185 km. Plutos masse er bare 0,00218 ganger jordas og volumet er bare 0,0064 ganger jordas. Med andre ord vil den halvsunkne Pluto fortrenge et volum som tilsvarer at jordas radius økte med 6,8 km, mens massesentret ville flyttet seg 13,9 km mot der Pluto ligger og dupper. Havnivået rundt Pluto ville nok steget med rundt 13,9 km mens det sank tilsvarende (ble til lukkede høyereliggende saltvannsjøer) på andre siden av jorda. Vi ville altså fått et nytt superkontinent som dekker mer enn halvkulen som ligger på motsatt side av Pluto. Pluto ville på sin side blitt et gigantisk fjell midt i det runde verdenshavet. Høyde ca 1171 km over havflaten. De loddrette sidekantene ville fort rast ned i sjøen så det ble mer konisk formet, lavere og bredere. Plutos vann-is ville smeltet og rent ned omtrent som digre fosser fra et gigantisk isfjell. Det ville vært mildt sagt livsfarlig å være i nærheten av verdenshavet når det ramler noen kubikk-kilometer is ned fra noen hundre kilometers høyde.

 

Jorda ellers ville vært preget av den økte radien. Det ville blitt et nettverk av kilometerbrede lavakløfter mellom de oppsprukne kontinentplatene.

 

Sjøen ville blitt forgiftet av gasser og stoffer fra Pluto. Særlig de "små" mengdene karbonmonooksid (CO) ville vært giftig. Hvis tidligere antagelser er riktige ville Plutos faste nitrogenoverflate gitt enorme mengder nitrogen til atmosfæren. Så mye at trykket øker flere titalls ganger. Videre antas det at Pluto består av store mengder vann-is som vil smelte. Det kan øke dybden på verdenshavet med ca 2 km og redusere saltnivået med 30-40%. Nitrogen og vann som smelter fra undersiden av planeten vil gjøre at det fosskoker rundt den. Pluto vil bli utilgjengelig med både båt og fly i tilfelle noen overlevde og ville undersøke. Plutofjellet vil også stikke langt ut av atmosfæren. ISS og Hubble ville risikert å kræsje omtrent midt i fjellsiden.

 

Pluto ville naturlig nok smeltet mye raskere på undersiden enn oversiden. Det vil faktisk ikke gjøre den topptung slik isfjell kan bli, men øke stabiliteten omtrent som en tung kjøl stabiliserer en båt.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Hva er det som gjør at hjernen "tvinger" dem til å ytre øbskøne og sosialt upassende ord, og ikke andre helt vanlige ord f.eks?

Noen gjør jo det òg, men det får selvsagt ikke den samme oppmerksomheten. Freakfaktoren er lavere, kan man vel si.

 

Er det fordi hjernen vet at nettopp disse ordene vil skape en reaksjon hos andre mennesker, eller at nettopp disse ordene skaper en annen kjemisk reaksjon i hjernen og forbindes gjerne med sinne og slike ting?

Jeg vil tro at hjernen til pasienten har registrert det sterke trykket i følelsene hos avsender når pasienten har hørt ordene. Dermed så blir det "trykk" i hjernen til pasienten, og ordet må ut.

 

 

 

Rent hypotetisk, hvis en person som lider av denne sykdommen aldri har lært seg slike "fy-ord", hvordan ville det gått?
Brøling, vræling, lyder, andre ord, etc. Jeg har en nabo av nabo som driver å brøler pga tourettes. Aldri hørt noe banning.

 

Lenke til kommentar

For å finne ut temperaturer flere hundretusener av år tilbake, bruker man CO2-målinger fra isprøver tatt fra polområdene, ja?

Og har jeg forstått det rett; CO2-konsentrasjonen henger sammen med temperaturen da mer CO2 fører til høyere temperaturer, og vica versa?

 

Om det er slik; hvor godt mål er det? Er det mer man baserer målingene på? Og hvor nøyaktig er forholdet mellom temperatur og CO2-konsentrasjon?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...