Gå til innhold

Snedige ting du lurer på V.2


Anbefalte innlegg

IrDA er veldig begrenset når det gjelder rekkevidde og ellers noe hærk å bruke. Må jo treffe rett både på mottaker og sender, i motsetning til bluetooth der det bare holder å være i nærheten av hverandre.

En ikke-ironisk oppfølger her: har du prøvd å bytte batterier? Jeg prøvde en IR-kontroller og for det første fungerte den godt over 5 meter og det var ikke nødvendig å sikte. Signalet kom frem uten problemer selv om jeg siktet på tak, vegger og vindu slik at det bare var refleksen som kom frem. Det fungerte helt problemfritt her.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Likevel, hva er galt med IR? IrDA er definert opp til 100Mb/s, ikke ille sammenliknet med Bluetooth som er definert opp til 3Mb/s.

Man trenger jo ikke 100 Mbps for å bytte kanal (siden det var fjernkontroller vi snakket om). :)

En trenger ikke høy hastighet for kanalbytte, men merk at ATWindsor generaliserte om IR, ikke IR for fjernkontroll alene.

 

Nei, det gjorde jeg ikke, når jeg sier "IR er uansett dritt, i mine øyne er RF-kontroller uendelig mye mer praktiske", dvs eg nevner kontroller, og vi snakker om fjernkontroller, så bør det komme tydlig fram av kontekst at vi snakker om fjernkontroller fortsatt. Jeg mener ikke IR er dritt på rent generell basis, om ikke annet er varmestråling nyttig.

 

AtW

Lenke til kommentar

Mest sannsynlig ikke mer enn de vi har funnet. Alle atomer som jeg vet om med atomnummer (antall protoner i kjernen) over 100, må fremstilles kunstig vha. akselleratorer, og fremstår ikke naturlig noen kjente steder. Det er så vidt jeg vet ingen steder i universet hvor tilstander for f.eks. grunnstoffer med atomnummer over 110 (bare for å være på den sikre siden) kan bli dannet.

Lenke til kommentar
Men ER det virkelig et skjellsord?

Det virker som folk blander "nigger" utrykket fra USA med "neger".

Da min far jobbet noen måneder i Tanzania for 20 år siden var "neger" et mye brukt for de mørkhudede personene der nede, og ingen så på det som negativt.

Det var for 20 år siden.. Times are a changin'

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...