Gå til innhold

Serieprat - Generell diskusjon om/rundt serier. Bruk spoilertags


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

NYPD Blue er så mye viktigere serie enn det de fleste tror. Det var suksessen til NYPD Blue som fikk HBO til å tenke mer på at det var interesse for moralsk komplekse karakterer, men også om rase, kriminalitet og klasse. Dette fikk ingen andre serier til like bra (eller i det hele tatt) på de store amerikanske kanalene, men kabel-tv (spesielt HBO) fikk det til.

Både Milch og Bochco er noen fantastiske tv-produsenter og forfatterne du ikke finner mye av lengre. Dessverre er folk som disse enten bare på kabel-tv, eller kommer ikke fram nok på de store amerikanske kanalene. Det vil trolig aldri komme noe så perfekt miks kompliserte og moralitet i et politidrama igjen på vanlig tv, det ser bare ut til å kunne forsette framover på kabel-tv og Netflix.

 

NYPD Blue var jo først også en serie lagd for å få David Caruso fram og han hadde hovedrollen, men det beste var hvordan det at Caruso stakk (fordi han var litt grådig). Dette gjorde at Dennis Franz nå hadde hovedrollen når Caruso ble skrevet ut av serien etter de 3-4 første episodene i sesong 2. Franz som rett og slett pansjonerte seg etter NYPD Blue endte opp med en større betaling og en ganske bra mottagelse som ledet til at han fikk 4 Emmy`er og nominasjoner for rollen.

 

Både Homicide og NYPD Blue er mye gudfedrene til hva som kom etter dem. The Wire, The Sopranos, Deadwood, The Shield o.s.v. To kremserier som får altfor lite anerkjennelse i dag.

Lenke til kommentar

Nå spurte jeg om dette i fjor også, men hvordan i huleste er det mulig å påstå at Modern Family er bedre og morsomere enn Louie? Er det fremdeles tante bassa og Nils fra Mot i brøstet som er i jurien?

Jim Patterson over Louie CK og Jasen Bateman? What?!

 

Men fornøyd med at James Cromwell og Bobby Cannevale vant to meget fortjente priser igår. Spesielt førstnevnte. Samt David Fincher for House of Cards.

Endret av Danielzu
Lenke til kommentar

Eller Jeff Daniels over Jon Hamm, Damian Lewis, Bryan Cranston, Kevin Spacey og egentlig resten av den gjengen der. Eller Aden Young (Recitfy), Timothy Olyphant (Justified) og Matthew Rhys (The Americans)som ikke ble nominert en gang.

 

Daniels er en god skuespiller, og jeg synes han ble snylt for en Oscar-nominasjon med The Squid and the Whale men han fortjener ikke Emmy for sesong 1 av The Newsroom. Han fortjener en mindre pris, som Golden Globes, men ikke Emmy som fokus på tv både som et medium og det.

 

Veldig fornøyd med James Cromwell og Bobby Cannevale selv. For å ikke nevne at 30 Rock fikk noe priser i siste mulighet. Eller Behind the Candelabra som beste miniserie, og Michael Douglas. For å ikke nevne Tony Hale for Veep, hans karakter var så bra i sesong 2.

 

Neil Patrick Harris var elendig som vert. Hadde du sett forrige Emmy Awards han var vert for var det akkurat det samme, eller det samme i en større grad under Tony Awards (hva jeg hører/leser).

Endret av Maury
Lenke til kommentar

Alltid satt Golden Globes over Emmy awards egentlig. Da jeg anser GG som mer prestisje og emmy mer populæritetskonkuranse.

Emmy Awards gir jo stort sett prisene til de samme personene og seriene år etter år. Fremdeles forbannet over at Jane Krakowski ikke vant en jævla pris for Malcome in the Middle, mens Friends-jentene vant år etter år etter år. Jennifer Aniston er jo ikke morsom engang, kun eyecandy.

Endret av Danielzu
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Da har jeg bare 1 episode av Orange is the New Black igjen. Gleder meg allerede til neste sesong. Kremserie!

 

Da gjenstår det bare noen få episoder med Dexter før jeg skal begynne på en ny serie. Antagelig blir det Breaking Bad, men the Wire, Oz og Sons of Anarchy står også på listen.

 

Så må jeg også finne en serie både jeg og samboer kan se på. Ingen av de overnevnte faller innenfor hennes interessesone. Six Feet Under kanskje?

Lenke til kommentar

Alltid satt Golden Globes over Emmy awards egentlig. Da jeg anser GG som mer prestisje og emmy mer populæritetskonkuranse.

Emmy Awards gir jo stort sett prisene til de samme personene og seriene år etter år. Fremdeles forbannet over at Jane Krakowski ikke vant en jævla pris for Malcome in the Middle, mens Friends-jentene vant år etter år etter år. Jennifer Aniston er jo ikke morsom engang, kun eyecandy.

 

Begge har sine flaws. Globes styres av folk som elsker mingle med kjendiser. Emmy`s styres av de som lager tv og spiller på tv. TCA Awards og sånt styres av de som lever av å skrive om tv. Personlig er sistnevnte mest prestisje synes jeg.

 

Det var sistnevnte som anerkjente Margo Martindale før hun fikk Emmy for Justified o.s.v.

Endret av Maury
Lenke til kommentar

Kjøpte her for leden abonnement på HBO Nordic og har sett noen serier som jeg har hatt planer om lenge.

 

Vurderer Curb Your Enthusiasm - hva handler serien om og er den bra?

Det er Seinfeld 2.0 bare med Larry David i hovedrollen. Konseptet er ganske likt Klovn og Helt Perfekt egentlig.

 

Jeg synes det er hysterisk

Lenke til kommentar

Hva er egentlig det fantastiske med Six Feet Under? Har sett de tre første episodene, og er ikke hetl fenget enda. Trenger serien mer tid? Synes liksom ikke plottet virker så veldig spennnende at jeg vil investere 60 timer ++ på det...

Jeg startet på serien nylig, er på sesong 3 nå. Synes selv det var smått treigt i starten, men det er en fantastisk serie.

Lenke til kommentar

The Blacklist verdt å se eller? Noen som har sett det?

 

Vil ikke si det er en serie å løpe for om du ikke er veldig fan av James Spader, som var awsome i piloten. Creepy og sjarmerende.

 

Potensielt ganske grei popcorn-drama å se på basert på piloten. Sånn serie som kan flytte seg over i mer seriøse og samfunnsrelaterte temaer i likhet med Person of Interest. Litt skamløs ripoff av Silence of The Lambs, men det fungerer fordi du har med Spader og folk som Joe Carnahan (Smokin Aces, Narc) involvert.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...