Gå til innhold

Serieprat - Generell diskusjon om/rundt serier. Bruk spoilertags


Anbefalte innlegg

For meg er serier jeg må se undertekster på konstant uaktuelt.

 

 

Er som å høre 9-åringen min når han nå må se filmer på engelsk. "Hater å lese tekst". Er noe man bør komme over, ellers går man glipp av mye kvalitet :)

 

Den ene episoden er mer genial enn den andre. Håper virkelig dette fortsetter ut i 7 sesonger lengden :!:

 

Du mener vel seks sesonger + film?

 

http://www.youtube.com/watch?v=aXqLCM0d0Os

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har mer enn nok av kvalitet å se på. Det er ikke at det er uaktuelt, men når det kommer til TV har jeg allerede nok så det blir nærmest talt uaktuelt. Det er bare en viss mengde en person kan se, selv både deg og meg.

 

Igjen med dette at du er så i fortiden med å bringe inn det Communtiy-klippet i nesten hver bidige sammenheng du ser en mulighet for det. :p

Endret av Mahavishnu
Lenke til kommentar

Det er ikke en dør som anbefales å holde lukket. Vi får en snever smak om vi bare spiser av det vestlige populærkultur-fatet.

 

Du er tross alt knapt over ståldun-alderen, nok av tid til å planlegge og se serier uten å filtrere på språk.

 

Vi kan ha en fast spalte. "Vidar og Steffen tvinges til å se Serbisk såpeserie".

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Du har rett. Men allikevel kalles det vel en travbane? Men det var rett og slett latskapen som seiret og jeg gadd ikke å gjøre noe rask googling på det.

 

 

Nei, det heter galoppbane (hørt om Øvrevoll galoppbane?). På engelsk bruker man det mer nøytrale "racetrack" og slipper problematikken. I USA er galopp den overlegent største hestesporten, i motsetning til Norge hvor det er trav som gjelder.

 

Takk for linken, nyttig.

Lenke til kommentar

Virkelig synd hvis Community blir kansellert. Min favoritt etter Parks and Recreation når det kommer til komedie-serier.

En sesong til hadde absolutt ikke gjort meg noe :)

 

Dette er vel et tydelig bevis på at folk gjerne vil ha mer Community;

http://www.tv.com/features/best-of-2011-show/

"Best Overall Series 2011"

Game of Thrones: 19%

Community: 29%

 

Nå aner jeg dog ikke hvor mange som har stemt.

Endret av Vertical^
Lenke til kommentar

Vi kan ha en fast spalte. "Vidar og Steffen tvinges til å se Serbisk såpeserie".

Sorry for å skuffe deg, men i Serbia er det ikke mye serbiske såpeserier. Mest plagsomme, overdramatiserte søramerikanske såpeserier jeg har utviklet et meget sterkt hat til. Alltid en eller annen ond svigermor/ekskjæreste som plotter mot den forbudte kjærligheten. Selv nå, 11 år etter at jeg har forlatt landet, holder de på den samme typen serier. Eneste unntaket er at Esteban heter Antonio eller noe...

Lenke til kommentar

Urk, ikke drep fordommene mine :wee:

Haha, jeg har alltid ment at Sør-Amerika og Spania/Portugal er de med mest såpete såpeserier... men for all del, det er fordommer det også :p.

 

På en annen side, så lurer jeg faktisk på om det er noen bra europeiske serier jeg har gått glipp av. Rex gikk jo for et par år siden, og det var tysk/østerriksk. Jeg har jo fremdeles en måned med ferie igjen...

Endret av Jesus of Suburbia
Lenke til kommentar

Urk, ikke drep fordommene mine :wee:

 

 

På en annen side, så lurer jeg faktisk på om det er noen bra europeiske serier jeg har gått glipp av.

 

Det er nok en stor oase av godbiter her vi er lite klar over. Men amerikanerne lager vel nyversjoner av det (som med Forbrydelsen , Homeland og nå kanskje også vår egen Dag), så vi får bare følge med :)

Lenke til kommentar

Latterlig dårlige Golden Globe-nominasjoner i komediekategorien i år; Enlightened, Episodes, Glee, Modern Family og New Girl, alle åpenbart svakere serier enn Louie, Parks & Rec, Always Sunny og Community på sitt dårligste. Claire Danes vinner beste skuespillerinne, Bryan Cranston beste skuepiller (Damian Lewis ville vært en sterk utfordrer, hadde det ikke vært for at Cranston har blitt snubbed i flere år på rad nå). David Duchovny og Amy Poehler vinner sine kategorier i en rettferdig verden, men de har sikkert ikke høy nok stjerne enda.

Endret av Lord Britishface
Lenke til kommentar

Plutselig følte jeg et lite elsk ovenfor Lord Britishface...

 

Golden Globes har alltid vært latterlige når det kommer til TV-kategoriene. Holder på med et lengre innlegg på serienytt.no om dette. Så mye som jeg elsker Callie Thorne ifra Rescue Me er det direkte latterlig hvordan hun faktisk får nominasjon, ifra den serien hun får. Det er som om USA Network har kjøpt opp plassen (Se tidligere års nominasjoner).

 

Dere husker vel at HFPA faktisk har tatt imot bestikkelser? At folk som det bestemmer en sånn utdeling blir så rimelig teit. Emmy`ene er kanskje hit og miss enkelte ganger, men de har også mye velfortjente nominasjoner. Eksempler som at Kyle Chandler vant, at Louis C.K. ble nominert, Parks & Recreation ble nominert o.s.v. er eksempler på dette.

Endret av Mahavishnu
Lenke til kommentar

Så lenge det er godt begrunnet og baserer seg på faglig vurdering og smaken til de ansvarlige, så klarer jeg ikke ta helt på vei.

 

Det er ikke deres oppgave å finne de seriene som "jeg" eller "du" liker best mulig.

 

Jeg forventer ikke at en 50 år gammel amerikaner eller en 32 år gammel kvinne skal ha samme smak som en 32 år gammel mannlig bergenser. Ikke tror jeg at det at jeg er mann, 32 år eller bergenser eller det meste av annen livserfaring gir meg noe relevant kunnskap som gjør mine valg bedre enn Golden Globe-folkene. Tvert imot vil jeg anta at de har sett mer TV-serier og har mer relevant erfaring enn de fleste andre.

 

Det er eksempelvis markante forskjeller mellom kvinner og menn (generelt sett) hva gjelder smak på dette området. Her bør man respektere at ens egne briller ikke gir en universell fasit eller objektiv sannhet.

 

Treffer man med 60-70% i forhold til egne preferanser og dette er tilfellet for 90% av publikum, så bør det være godt nok. Men vi blir jo fly forbannet om så mye som 10% ikke samsvarer med egen liste.

 

Er det så mye å ta på vei for bare fordi noen borte i statene har annen smak enn en selv? Eller ligger det korrupsjon, vennetjenester og faglig udyktighet bak fra godeste Golden Globe?

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Det har ingenting med personlig preferanser å gjøre, jeg bryr meg som regel skvatt oppi hva andre bryr seg om serier jeg liker. Men når noen kommenterer en serie som elendig eller bra, så gjør jeg som en rekke andre her å skriver et mot-argument, eller for-argument hvis jeg føler for det. Jeg hedrer serier jeg følger med på selv på min måte, enten i form av anbefalinger eller diskusjon med andre (spesielt Jakob (Systemfailure) ifra Serienytt som et eksmpel).

 

Men over til GG.

 

Globes viser en utrolig liten forståelse på hva som skjer i TV-hverdagen nå. At en serie prøver ut nye forretnings-metoder (eksempelvis Louie), fornyer innholdet, leverer bra (kritisk sett, helhetlig utifra flere perspektiv) o.s.v.

 

Men istede hyller den serier på grunn av kjente navn, popularitet, enkelte snodige valg, og serier som simpelt gjør lite i et forsøk på å fornye seg selv (snakker om eldre serier som er nominert i år, spesielt Modern Family).

 

Det er ingen grunn til å bli opprørt over Globes, fordi utdelingen tåpelig konstruert og den er bare relevant for de som velger å se den som relevant.

 

Mange av årets nominasjoner er bare latterlig, og i mange områder så viser nominasjonene en uforstårlighet over hva som faktisk skjer i mediumet om dagen. Ikke overraskende, men tåpelig.

 

Hvordan Globes vil hylle Bryan Cranston år på rad, men aldri erkjenne Breaking Bad fremfor serier som Dexter og American Horror Story blir bare merkelig og feil. At AHS får nominasjonen er klart på grunn av Glee, HFPA elsker jo Ryan Murphy.

 

EDIT: Haha, folk liker innlegget til Dotten uten å være klar over hva HFPA er, og tror at Globes er en god fisk...

Endret av Mahavishnu
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...