Gå til innhold

Den store øl-tråden


Anbefalte innlegg

Gjest Slettet-3RYwwc

Disse søte stoutene, «hvordan» drikker dere disse? Temperatur, til/uten mat/snacks, tidlig/sent på dagen? Er rimelig ubevandret innen stouts nemlig, er ikke så lenge jeg hørte om breakfast stouts, og fikk en St Peters Cream Stout i bursdagsgave for litt siden :-)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tar ikke noen spesielle forbehold der, annet enn at den må absolutt være temperert, (10C+) ellers forsvinner veldig mye av smaken og selve alkoholen kan bli mer fremtredende. St. Peters er forøvrig en svært lett og ikke spesielt søt stout etter min mening. Men den er blant de bedre i den klassen.

Lenke til kommentar

 

Noen som har prøvd Mikkeller Beer Geek Vanilla Maple Shake? Ser Mikkeller selv reklamerer med "Best Beer Geek Breakfast EVER!". Kombiner det med 4,21 på Untappd så frister jo det litt.. 

 

Eller.. Hmm, si det. Vet ikke om denne er den samme som denne, jeg..

 

Har prøvd den på fat og flaske. Like fantastisk som det reklameres med, om du liker søte stouter. Solid 5/5 for min del hvertfall. Mitt lokale pol har tatt det inn og jeg har hamstret noen flasker. Det finnes en annen variant fra Mikkeller San Diego som heter Beer Geek Maple Vanilla Shake (byttet om rekkefølgen på Maple og Vanilla) som ligger på 4.35, men har ikke prøvd den. 

 

Den som det står om i artikkelen er en helt ny øl. Mikkeller Beer Geek Vanilla Maple COCOA Shake. Jeg skal definitivt være på utkikk etter denne

 

 

Ahhhh, så ikke "Cocoa"-biten! 

 

Sabla synd at det bare er Kristiansand, Sandnes, Ålesund, Tromsø og Bergen som har tatt den inn.. Vel vel, får prøve å få til noe :) 

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-3RYwwc

Til dere som har Dagbladet pluss, hvorfor mener de at man skal glemme IPA og stout fordi surøl er ølet for de virkelige entusiastene?

 

Jeg ser det nemlig som heeelt motsatt, surøl er en enklere overgang til øl for de som pleier å drikke rusbrus, drinker og cider.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Har ikke hatt mulighet til å svenskehandle på en stund, og siden jeg skal holde meg unna brennevin i en lang stund, så tenkte for en sjelden gangs skyld å kartlegge norsk øl igjen. Poster bilder for å vise fargen. Skyller glasset grundig i kaldt vann og tørker før hver nye øl. Dette blir bare en test fra mine ymse smaksløker ^^ Legger ved en graf jeg lager selv, hadde vært artig om folk evaluerte ølen de drakk med en slik graf selv, gjerne egenlaget, og bruk gjerne min om ønskelig.

 

Oppdaterer posten etter hvert som eksperimentet fortsetter ^^

 

 

Norsk_l.jpg

 

l_Norsk_Evalueringskart.jpg

 

Frydenlund Fatøl:

Frydenlund_Fat_l_1.jpg

 

Carlsberg:

Carlsberg_1.jpg

 

Heineken:

Heineken_1.jpg

 

Ringnes:

Ringnes.jpg

 

Hansa Fatøl:

Hansa_Fat_l.jpg

 

Hansa Pilsner:

Hansa_Pilsner.jpg

 

Borg Pilsner:

Borg_Pilsner.jpg

Endret av Taurean
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hehe, litt artig konsept. Men vær oppmerksom på at du sammenligner øl som er svært like. Det er svært lite variasjoner innenfor lager/pils sjangeren, selv om det definitivt er forskjeller tilstede. Fargedybde blir feks. helt meningsløst å ha med. Men en ting du burde gjøre er å ha en blindsmaking av de forskjellige ølene for å se om du klarer å identifisere dem :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...