Jump to content

d'espresso

Medlemmer
 • Content Count

  5143
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

687 :)

Recent Profile Visitors

21443 profile views
 1. Kan vel i grunn være med på den, ja. Andre halvdel av filmen tar en noe drastisk og tidvis trist vending. Veldig uforventet for min del.
 2. Så Parasite i stad. Fantastisk film! Anbefales på det sterkeste.
 3. Ser forresten ut til at Komplett.no har Links Awakening LE inne, og det til en fin pris! Link
 4. Joa. Likevel er det slik at opphavsrett og merkevarer er et slags nødvendig onde. Hadde vi ikke hatt reglene ville ikke skaperne (kunne) brukt sin tid og energi på å skape det, og vi ville levd et "fattigere" liv. På den andre siden, om reglene blir for strenge, legger man effektivt opp til at reglene brytes. Tilgjengelighet er alfa omega i denne sammenhengen. Låser du dine verk inn i et hvelv vil folk prøve å komme seg inn, samt å spre det. At Nintendo på død og liv skal sende ut cease and desist til alt og alle som er i nærheten av å krenke opphavsretten er for meg et under. De virker litt for hissige. Kanskje de burde skjønne at folks kreativitet, som resulterer i for eksempel modder, ofte vil være positivt for Nintendo?
 5. Joa, men NES Classic og Amiibo-opplegget de har kjørt er bare kleint.
 6. Børster støv av denne igjen. Konklusjonen på spørsmålet er at den relative fristen (ofte 2 måneder) begynner å løpe fra man faktisk oppdaget mangelen - om varen har ligget i emballasjen sin i 4 år og 10 måneder, eller ikke. Men, i en tenkt situasjon der la oss si emballasjen har et lite hull/en punktering som kan type på at varen er skadet, hvordan stiller saken seg? Kan man fortsatt vente med å åpne emballasjen? Finner lite om denne, spesielle problemstillingen..
 7. Artificial scarcity. Nintendo er verst i klassen. Fullstendig ute.
 8. Nja, si det. Jeg synes den er veldig behagelig for lesing. Ikke så veldig for andre ting, i grunn.
 9. Slenger meg på f.lux-toget. Bruker darkroom-mode veldig mye.
 10. Det er akkurat det som plager meg noe voldsomt. Det virker som om trilogien er planlagt film-til-film, og ikke sånn ish hele veien gjennom fra før TFA ble laget..
 11. Svaret på spørsmål nr. 2 ligger også tett knyttet til det strenge beviskravet som er i strafferetten. Dette kravet (at det er bevist utover enhver rimelig tvil at grunnlaget for tiltalen har funnet sted) gjør at man i enkelte saker ender opp med frifinnelse, til tross for at man "innerst inne" vet at vedkommende er skyldig. Dette harmonerer med tankegangen om at det er bedre å la ti skyldige gå fri, enn å dømme én uskyldig, da justismord er uakseptabelt. Når du ser, i for eksempel voldtektssaker, at en person blir frifunnet, men likevel dømt til å betale erstatning, handler dette om at beviskravet i sivile saker er sannsynlighetsovervekt (at det er mer sannsynlig at noe skjedde enn ikke). Med andre ord meget lengre ned på "skalaen" enn beviskravet i strafferetten. Med andre ord er det en av mulighetene for å bli frifunnet for noe du har gjort. Det kan fortsatt være en voldtekt det er snakk om.
 12. Er det noe spesielt man burde tenke på når man kjøper minnekort til Switch, eller er det bare å gå for de semidyre (vel, har nada peiling på minnekort) SanDisk-kortene?
 13. Fordi jeg fikk et behov for å kjøre en 32-bit app, i tillegg til at jeg må si at min Air mid 13 trivdes veldig dårlig med Catalina.
×
×
 • Create New...