Jump to content

NoTrace

Medlemmer
 • Content Count

  5357
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1287 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Recent Profile Visitors

23594 profile views
 1. Må være grovt underbetalt med under 400k som IT-konsulent med 14-16 års erfaring? GItt at du har jobbet alle de årene imellom her.
 2. NoTrace

  Fiber i borettslag

  Det er helt normalt at internett-tilbyder (ISP) eier fiber helt til husveggen, og terminerer i endeutstyr før spredenett. Spredenett internt i blokk er normalt eid av byggeier/borettslag. Det er ikke verre enn at neste ISP som ønsker avtale med borettslaget, eller dersom nåværende selskap går konkurs, legger sin egen fiber inn i bygget.
 3. Normalt vil ikke en arkitekt gjøre så veldig mye hands-on etter min erfaring. Etter min erfaring er arkitekten ansvarlig for det holistiske, hvordan applikasjonen fungerer, hvordan den bør designes og implementeres i et skymiljø, hvordan den bør kommunisere og integreres med andre tjenester osv. Deretter leder man tekniske team som gjør den faktiske implementeringen, og de er eksperter på f.eks. CI/CD, IaC, nettverk osv. og skriver den faktiske koden. At man kjenner til konseptene og kan lese koden er selvfølgelig gunstig. Dersom man er konsulent innen implementering av skytjenester er jeg enig i at det nå er behov for å kunne skrive og operere CI/CD, IaC osv.
 4. Så vidt jeg vet har hver bank (utgående og inngående) 10 dager på seg hver. Altså skal det ta 20 dager å få flyttet over en ASK. Ref. Sbankens egne nettsider: Hvor lang tid tar det å flytte ASK til Sbanken fra annen bank/meglerhus? - Sbanken
 5. Hvis rådgiveren din er ansatt i selskapet du har fondene dine i (bank, Nordnet e.l.), så har han insentiver for å holde årsavgiften oppe.
 6. Du skal ha 50% av dagens markedsverdi på huset. Ferdig snakka. Hva som gjenstår i lån er likegyldig, det er dagens boligverdi som er relevant. Egenkapital ved kjøp, så fremt 50/50, er heller ikke relevant.
 7. Vil anbefale å være ansatt i en Norsk avdeling slik at du er del av de norske ordningene rundt pensjon, forsikringer osv. Så spørsmålet er helt og holdent hvordan dette håndteres av bemanningsbyrået du er i kontakt med.
 8. Det er viktigere med erfaring enn utdanning. Så lenge du har en fot innafor så vil utdanningen din bli mindre og mindre relevant etter hvert som årene går. Selv har jeg "bare" et fagbrev, men er vel en av de som tjener aller best i tråden her, selv uten lederstilling, overtid eller snitt arbeidstid over 40t/uke.
 9. Tallene er snittlønn for hans årskull og ikke hans egen lønn (og prosentene han oppgir). Det er i alle fall et selskap som har utmerket seg positivt i mine øyne de siste årene. Stort fokus på å bli kompetanseledende, og således må også lønnsbudsjettet være tilsvarende for å beholde ansatte. Hvis jeg ikke husker helt feil holder du til i Stavanger, og de har fått inn en solid gjeng både kompetanse- og personlighetsmessig. Dersom jeg selv skulle gått tilbake til konsulenttilværelsen igjen hadde de vært høyt på lista. De kommer også i stor grad fra selskaper som har blødd kompetanse grunnet manglende lønnsnivå, og er definitivt bevisst på dette.
 10. Ja. Du inngår et nytt arbeidsforhold med en ny arbeidsgiver, og det er dette arbeidsforholdet som er på prøvetid. Det er irrelevant om du har vært i oppdrag hos ny arbeidsgiver fra før.
 11. For å få rett tabell er det fradragene (lånerenter f.eks.) som styrer hvilken tabell du havner i, og ikke inntekten. Hvis du endrer til prosenttrekk kan du sette opp høyere inntekt enn du kommer til å ha for å få et høyere prosenttrekk. Det er generelt enklere å få riktig skattetrekk med tabellkort. Prosenttrekk er i hovedsak gunstig dersom du vet du ligger bakpå og ønsker å hente deg inn igjen, eller har flere arbeidsgivere. Ved sistnevnte vil tabelltrekk kontinuerlig trekke for lavt fra begge arbeidsgivere.
 12. Tabelltrekk tar høyde for at inntekt varierer fra måned til måned i større grad enn prosenttrekk. Men det er viktig å oppgi korrekt fradrag for å få korrekt tabell.
 13. Prøvetid er et forhold mellom arbeidsgiver og arbeidstaker. Det bør derfor, for begge parters del, være en gjensidig prøvetid når man bytter arbeidsgiver, uavhengig av om man har vært innleid hos ny arbeidsgiver før. Er problemet at du ikke tilbys prøvetid, eller at du ikke ønsker tilbudt prøvetid?
 14. Da kan du velge billigste timen mellom 07:00 og 22:00 f.eks.
 15. Med dagens strømpriser og integrasjon mot smarthus kan man f.eks. starte vaskemaskinen de timene strømmen er billigst i døgnet. Men selv om jeg har muligheten bruker jeg det ikke per nå, og har aldri brukt appen til verken vaskemaskin, tørketrommel, komfyr eller oppvaskmaskin så langt.
×
×
 • Create New...