-
Innlegg
5 591 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
Profile Information
-
Kjønn
Ikke oppgitt
Nylige profilbesøk
25 948 profilvisninger
NoTrace sine prestasjoner
1,5k
Nettsamfunnsomdømme
12
Hjelpsomme svar
-
Jeg hadde på daværende tidspunkt ca 12 års erfaring innenfor infrastruktur og arkitektur. Jeg har alltid likt å ligge i forkant av teknologi, så drift- og rutineoppgaver har aldri vært min greie. Så jeg har jobbet mye på prosjekter som involverer cutting-edge teknologi, flyttet egenhendig hele kunder fra on-prem datasenter til 100% Public Cloud (Azure) fra 2014 ish, bygget en full automasjonsplattform for provisjonering og flytting av nye kunder osv. På den tiden var det ikke mange som satt på slik kompetanse, og jeg fikk anledning til å jobbe med den nyeste teknologien for å implementere det i automasjonsløsningener osv. Generelt sett ble jeg go-to på alt som var "brand new" som ingen hadde gjort før - i et firma med ca ~10000 ansatte. Noe det er sagt er det nok det interne tipset som var avgjørende for første rollen min i FAANG/MANGA. Jeg hadde jobbet tett med noen i dette firmaet i forbindelse med at jeg var først ute globalt med et produksjonsmiljø på en ny tjeneste for en kunde, og hadde underveis hatt behov for fiksing av noen bugs osv. så hadde direkte dialog med produktgruppen. Selv om jeg aldri fikk det bekreftet regner jeg med at det er der det interne tipset er kommet fra.
- 5 303 svar
-
- avdeling
- utdannelse
-
(og 1 andre)
Merket med:
-
Det er noen, men veldig få. Jeg hører ikke til den norske delen, men rapporterer til USA. Arbeidskontrakten er dog mot det norske selskapet grunnet pensjon og andre særnorske ordninger. Det handler nok mer om flaks enn noe annet, i tillegg til å være over snittet flink i jobben. Selv ble jeg headhuntet til alle intervjuene, hvorav i første selskap var jeg blitt name-droppet internt. Når man først er kommet seg på innsiden er det mye lettere å få innpass hos de andre gigantene. Rollene blir også mer fleksible, spesielt om de er lyst ut i andre europeiske land. Hjelper nok at jeg er på direktør-nivå og styrer således hverdagen selv.
- 5 303 svar
-
- avdeling
- utdannelse
-
(og 1 andre)
Merket med:
-
Har selv kun vært borti heftige intervjuprosessen hos FAANG/MANGA. I nåværende firma hadde jeg 6-7 runder (avhengig av om man teller første telefon med rekrutterer). Disse var med alt fra generelle med HR, hiring manager og en VP, til tekniske med Principal Architect og SWE. Hver runde var jeg like sikker på at jeg hadde bomba, og at reisen stoppa der. Har hatt noen runder med andre tilsvarende selskap, og de er like omfattende. Aldri opplevd noe lignende i norske/europeiske selskap.
- 5 303 svar
-
- avdeling
- utdannelse
-
(og 1 andre)
Merket med:
-
Mulig temaet kan splittes ut i egen tråd. For egen del har jeg aldri vært særlig motivert av penger. Jeg har hatt en stor interesse for fagfeltet, samt. et stort eget driv for å levere gode resultater (godt arbeid til kunden, gode tall til konsulentbedriften osv). Jeg startet med 287k i året etter endt læretid, som var veldig lavt selv i 2010. Men jeg fikk mulighet til å utvikle meg gjennom å forme mine egne arbeidsoppgaver, teste mange fagfelt og delta på kurs/sertifiseringsløp osv. Lønna har for min del kun vært et bi-produkt av interessen og motivasjonen for økt kompetanse. Selvfølgelig forhandler jeg lønnstilbud når jeg har fått dem for å maksimere lønn, men generelt har jeg kun vurdert nye jobber når utviklingen har stagnert i rollen.
- 5 303 svar
-
- 1
-
-
- avdeling
- utdannelse
-
(og 1 andre)
Merket med:
-
Hvor mye av inntekten din har du klart å spare?(totalt sett)
NoTrace svarte på Salvesen. sitt emne i Privatøkonomi
Etter ca. 17 yrkesaktive år med en total inntekt på 18M sitter jeg igjen med en personlig nettoformue på rett over 12M. Så har klart å "spare" ca. 66% av inntekten så langt. Skal sies at det har kommet en del penger i form av aksjegevinst også, så det er nok nærmere 40-50% om man utelukkende ser på lønn.- 63 svar
-
- 1
-
-
Vil vel si @Salvesen. nevnte de viktigste poengene, men vil nevne det jeg tenker er det aller viktigste. Ved innføring av AI ser man at dem som tar dette i bruk blir ganske mye mer effektive. Man må fortsatt ha ekspertkunnskap for å bruke AI, og for å påse at det den spytter ut er korrekt. Men, siden man nå blir mer effektiv vil verdien som skapes av hver IT-arbeider øke betraktelig, som gir ringvirkninger i form av at flere selskaper opprettes, eksisterende selskaper skalerer opp og etterspørselen til arbeidskraft blir større. Akkurat nå er vi midt i omstillingen, og det er lettere for f.eks. de stor amerikanske selskapene å kutte i deler av organisasjonene sine og så rekruttere på nytt, enn å kartlegge og flytte ansatte. I tillegg gir det en veldig fin virkning på børsen om man kan opprettholde samme revenue og profittmargin med færre ansatte.
- 5 303 svar
-
- 1
-
-
- avdeling
- utdannelse
-
(og 1 andre)
Merket med:
-
Tror heller det er motsatt. Det blir mer lukrativt å være innen IT med introduksjonen av AI. Alt ligger til rett for at "alle" kan øke omsetningen sin ved hjelp av AI (enten ved å utvikle AI eller bruke AI til å effektivisere seg selv). De som ikke benytter seg av AI vil i stor grad bli "left behind", noe som potensielt gi større etterspørsel etter folk med AI kompetanse (i en eller annen retning).
- 5 303 svar
-
- avdeling
- utdannelse
-
(og 1 andre)
Merket med:
-
Jo, jeg har vel til salt i grøten i år også... Det stemmer at dette inkluderer alt som innrapporteres som inntekt (+ pensjon som ligger for seg selv), så grunnlønn, cash bonus, aksjer osv.
- 5 303 svar
-
- 2
-
-
-
- avdeling
- utdannelse
-
(og 1 andre)
Merket med:
-
- 5 303 svar
-
- 1
-
-
- avdeling
- utdannelse
-
(og 1 andre)
Merket med:
-
Fikk tilbud på 1.25M fastlønn for 4-5 år siden som skyarkitekt hos Sopra Steria. 12-13 års erfaring. Selv om lønnutviklingen har stagnert noe de siste årene, så kan jeg ikke se for meg at den har gått nedover. Så tenker det bør være gode muligheter for 1M+ som senior og opp.
- 5 303 svar
-
- avdeling
- utdannelse
-
(og 1 andre)
Merket med:
-
Senior- og sjefskonsulenter/spesialister har veldig sjelden problemer med å bli utleid (med mindre de sitter på utgått kompetanse). I tøffere tider er min erfaring at det er juniorkonsulenter som sliter.
- 5 303 svar
-
- avdeling
- utdannelse
-
(og 1 andre)
Merket med:
-
Uansett hvordan man vrir å vender på det MÅ Norge være konkurransedyktig for gründere og investorer for å fortsette innovasjon og økonomisk ekspansjon i landet. I dag skjer ikke dette, ettersom skattepolitikken har blitt for uforutsigbar (nye skatter innføres over en lav sko, eksempelvis lakseskatten og hotellskatten) og for høy, på toppen av skatter som allerede gjør det ufordelaktig å drive virksomheter i Norge (formueskatten). I mine øyne koker det ned til om vi ønsker at disse rikeste skal fortsette å skape verdi i Norge, eller om de skal gjøre dette andre steder der det er enklere, mer forutsigbart og de sitter igjen med mer av kaka selv? For min del er det klart at vi har størst interesse av å beholde de rikeste i Norge, som bidrar til arbeidsplasser og produkter som holder økonomien i landet i gang. Om de 10% rikeste flytter ut og fokuserer investeringene sine i andre land, mister vi ekstreme mengder skattepenger - ikke bare direkte på den enkelte, men gjennom deres selskaper (produkter, tjenester, import, eksport og som arbeidsgivere). Hvorfor skal en danske ha en fordel av å investere i Norge vs. en nordmann? Og ja, hadde "alle" andre land hatt en tilsvarende skatt som formueskatten, så hadde det vært greit. Av OECD landene er det kun Norge, Spania og Sveits som har formueskatt, dog er det vanskelig å sammenligne da skatteprosent og totalt skattetrykk er veldig forskjellig mellom disse 3 landene.
- 36 svar
-
- 2
-
-
Det er vel egentlig likegyldig? Lån må også tilbakebetales, og da må de ta ut lønn i en eller annen form som skattelegges likt som om det var deg eller meg.
-
Hovedgrunnen er nok heller at de ikke ønsker å enten selge seg ned i firmaet sitt, eller å betale ut ekstreme utbytter, kun for å betale formueskatten, men heller ønsker å benytte denne kapitalen på ytterligere verdiskapning (arbeidsplasser, varer, tjenester osv. som også skattelegges). Dette er en betydelig ulempe mtp. konkurranse mot andre firma med f.eks. utenlandske eiere som kan ha lavere marginer KUN fordi de er eid fra utlandet. Hvorfor skal man ha en ulempe for å eie sitt eget firma i Norge? Det burde i minste fall vært likt, men kanskje heller fordelaktig å være bosatt i Norge. Nei, la oss heller gi fordelen til alle andre nasjoner. Jeg tror Norge kommer til å tape enormt på denne skattepolitikken de har kjørt i nåværende stortingsperiode. Hvis du eier et firma som øker 4 mrd i verdi, så betyr ikke det at du har 4 mrd på bok. Hvis du tar ut disse pengene må du betale inntekts- eller utbytteskatt på pengene. Angående å flytte til Sveits spesifikt, så er det enkelte regioner hvor man kan forhandle om skatten sin. Eksempelvis Zug regionen som er veldig populær. Man kan få et ekstremt lavt skattenivå, samtidig som man bor i et land som er relativt likt Norge mtp. velferd, politikk, natur osv.
- 36 svar
-
- 9
-
-
-
Da har jeg oppdatert forrige post med pensjonsavtalen. 👍