Jump to content

NoTrace

Medlemmer
 • Content Count

  4966
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

992 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Recent Profile Visitors

21518 profile views
 1. Jeg fikk også melding fra Frank i dag og gleder meg stort til å motta denne feiende flotte premien, fra en konkurranse jeg aldri har vært med i. Fra spøk til alvor. Definitivt scam.
 2. Blir jo litt vanskelig å holde rede på, spesielt mtp. endringer i rentenivå osv. Om man ønsker å gjøre det 100% korrekt.
 3. 1. Regn ut faktisk eierbrøk og ha den i skjøtet. 2. Skriv samboerkontrakt på at innskutt egenkapital (hhv. 200.000 og 600.000) skal utbetales før resterende deles likt, inkludert markedsjustering (salgssum vs. kjøpesum). 3. Du tar opp et lån på 400.000 fra henne som du betaler månedlige avdrag på. Jeg hadde valgt alt. 2.
 4. Men en lønnssammenligning må foregå på samme premisser. Man kan ikke sammenligne fastlønn mot fastlønn + (vakt)tillegg. Vakt er en tilleggsytelse man kompenseres for, uavhengig av om den er "fast". Ingen har heller sagt at vaktordning er det samme som overtid @tigerdyr.
 5. Det er alltid "ask" prisen som styrer markedet, altså tilbudt salgspris. En ask på 90kr/aksjen vil selges for 90 kr/aksjen, selv om det er folk som er villige til å betale mer. Normalt legger man jo en sell limit som er høyere enn dagens markedspris, ikke 90 kr/aksjen hvis verdien er 95 kr/aksjen f.eks.
 6. Et globalt indeksfond med lavest mulig forvaltningsgebyr og årlig avgift. F.eks. DNB Global Indeks, KLP AksjeGlobal Index e.l.
 7. Anmelde deg for å blinke feil vei? Tror folk har bedre ting å drive med...
 8. TS skriver at h*n trenger 800k i egenkapital for en bolig på 2.5m, men det stemmer ikke. Hvis du kan låne 2.0m trenger du "bare" 500k EK. Kravet til EK er på leilighetens verdi/kjøpesum og ikke på lånet. Altså trenger du minimum 15% av 2.5m i dette eksempelet, som er 375k, men siden du ikke kan låne mer enn 2.0m, trenger du 125k ekstra for å få en bolig til 2.5m. I tillegg tror jeg mange oppfatter det slik at med en gang de er i fast jobb betyr det automatisk at de kan kjøpe seg bolig. Mange av mine kompiser har fått "boligdrømmen" knust i møte med banken, rett etter oppstart i første jobb. Selv jobbet jeg fulltid i 7 år før jeg kunne kjøpe meg en bolig til 2.8m.
 9. Sorry, jeg som blingsa helt der. Filtrerte på router og fikk opp en switch. Da forklarer det grunnen til prisen 😅
 10. FS.com har noen som kan passe, men jeg har ikke erfaring med OS/config av disse. F.eks. https://www.fs.com/de-en/products/72945.html?country=no&currency=NOK&paid=google_shopping&gclid=CjwKCAjwmf_4BRABEiwAGhDfSQ-K0cw-7jWag7cXSKrhAHbGJP8HvQwFwsWiKWAnFIFCokHPa8lKKhoCZtAQAvD_BwE Skjønner ikke helt hvorfor den er så billig, når den har stort sett alt av enterprise capabilities.
 11. De fleste routere har jo X antall switchporter i routeren, men du må nok opp i SMB-/bedriftsproduktene for å få noen med 16 porter. Cisco har en del i alle fall. Det blir dog fort mye dyrere enn å ha en separat switch. Du trenger VLAN tagging (både TV og internett) og IGMP proxy/snooping (kun for TV-delen).
 12. Ja, den vil fungere fint. Også med IPTV om du skulle få det ved en senere anledning. Selv kjører jeg en Edgerouter ER-4, SFP rett inn i den og har både internett og IPTV ut fra denne.
 13. Det har vel alltid vært klinkende klart at ingenting er 100% sikkert, verken i en eller annen sky eller hjemme hos hvermansen. Faktum er at de som sikrer tjenestene alltid ligger et hakk bak angriperne, ellers hadde ikke angriperne hatt et grunnlag for eksistens. Det er relativt sjeldent vi ser storstilte angrep som Garmin, mens at private og enkeltpersoner blir hacket/infisert av malware skjer mye oftere.
 14. Nei, det er en managed switch, og ikke en router. Den gjør ikke NATing bl.a. Så du må ha en router som du kan definere VLAN på på WAN porten.
 15. Fordi de eksterne skyleverandørene har hundre/tusenvis av eksperter som jobber for sikkerheten, mens du har kun deg selv. Du er også prisgitt at ditt eget system ikke blir hacket. Det er ikke et enten-eller spørsmål.
×
×
 • Create New...