Jump to content

NoTrace

Medlemmer
 • Content Count

  4903
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

966 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Recent Profile Visitors

21337 profile views
 1. Selv gikk jeg yrkesfaglig, IKT-Servicefaget, og har ikke angret et sekund på det. Da tar du VG2 IKT-Servicefaget, deretter 2 år i lære, og så er du ferdig. Min jobb nå (etter 12 år i bransjen) består i å rådgi kunder rundt det å flytte ut i skyen, bidra til å utvikle vår (arbeidsgivers) skyplattform og tjenester osv.
 2. Hadde du undersøkt produktene du kjøper litt bedre, så hadde det nok ikke vært nødvendig med så mange returer. Hvor mange av produktene du kjøper returnerer du? Her på forumet later det til at du returnerer 90% av alt du kjøper, på grunnlag som "selger lyver", "produktet er defekt" o.l. som som regel har en relativt enkel løsning (enten i form av å lese produktinformasjonen før kjøp eller så er det relatert brukerfeil).
 3. Fordi de ønsker å hindre smittespredning mtp. Korona/COVID-19. Dette er viktigere enn at du (nok en gang) skal returnere et "defekt" produkt.
 4. Når hadde du faget "økonomi"? Har aldri hatt det, og har stort sett måttet lære meg opp selv, da jeg heller ikke har foreldre som har vært nevneverdig opptatt av dette temaet.
 5. Hvis du kjøper en bolig til 1m med 1m på bok, så har du ikke 10k månedlige kostnader? Da kan du sette de 10k inn på en fondskonto e.l. og få enda mer igjen. 10k * 12mnd * 10 år = 1.200.000 (+ avkastning) + leiligheten på 1.500.000 (for å jevnstille med eksempelet ditt. Under leie har du brukt 1.200.000, men har 1.000.000 + avkastning (noe mer).
 6. Det er ingen som flyr rundt med ekstern antenne til mobilen sin. Derfor. Det er ikke det en mobil brukes til. Nok en gang har du helt elleville bruksområder som så og si ingen andre på denne planeten har.
 7. Som @AndersT2 sier er det helt normalt at timelønnede får lønnen i løpet av måneden etter. Altså timer arbeidet i Mai utbetales i løpet av Juni. Dette er helt lovlig, og grunnen er at mange timelønnede har ekstravakter osv. som er veldig variabelt, og det blir da mye avregning hver måned dersom du skulle hatt noe på forskudd (f.eks. ved utbetaling 25. inneværende måned).
 8. Skatteetaten er vel en av de siste du vil ha på nakken. Selv om sjansen er liten, så er den der. Husk også at du kan skrive av en del i form av vedlikehold/utgifter på utleieboligen på skatten.
 9. Du besvarer det jo selv. 800 mhz gir større dekningsområde, altså flere som kan benytte det. Ytelse betyr ingenting dersom du ikke har dekning.
 10. Du får igjen 3850 på skatten for medlemsskap i fagorganisasjon, men LO er vel en av de dyrere organisasjonene.
 11. Kommer an på hvor stort lån du har. Her har du utgangspunkt i 4 mill i lån, og gjenværende løpetid på 15 år. Øvrig info ser du også her: Edit: Kalkulator her hvis du vil legge inn dine tall: https://www.smartepenger.no/kalkulatorer/1033-renteendringskalkulator
 12. Jeg har alltid spurt om hva lønnsrammen for stillingen er før et intervju, da det ikke er vits dersom det ikke er mulig å oppnå en høyere lønn. Nå har jeg en relativt høy lønn i utgangspunktet, og gjør det for å ikke kaste bort tid dersom det er umulig å oppnå bedre lønn/vilkår enn det jeg har fra før. Dette har alltid blitt akseptert fra bedriften, og de har oversendt en ramme. Generelt med en tekst om at de kan fravike fra dette i spesielle tilfeller, men det gir uansett en god indikasjon på hvor de har vurdert lønnsnivået til å være. Man klarer normalt ikke å gå veldig langt over det de indikerer som maks, selv i spesielle tilfeller.
 13. Disse støtter ikke mesh, og således vil den beholde tilkoblingen til eksisterende nettverk helt til den mister koblingen helt. Den vil da forsøke å koble seg til det andre nettet. Hvis du slår av og på WiFi på mobilen kommer den nok på rett nett. Du mister kanskje nettet når du går til et område hvor du kun har det andre nettet tilgjengelig, og således holdes den på "feil nett" når du går tilbake til der du jobber (som har lav dekning der).
 14. Det enkleste er nok å ta kontakt med Altibox og forklare problemene. En firmware-oppdatering kan fikse dette, eller så kan de sende en ny router. Alternativt kan du bytte ut hjemmesentralen med Ubiquiti eller lignende. Selv kjører jeg en EdgeRouter og har fiberen fra Altibox rett i denne, og bruker ikke VMGen i det hele tatt.
 15. Obs Bygg har sikkert, ellers vet jeg møbelbutikker også har (sist så jeg det på Bohus). Jeg har brukt Osmo selv, men tror ikke merket har så all verdens betydning.
×
×
 • Create New...