Jump to content

d'espresso

Medlemmer
 • Content Count

  5203
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by d'espresso

 1. Hvorfor det? Studenter som jobber og opplever inntektsbortfall burde få støtte. De som ikke opplever inntektsbortfall burde ikke få det. Enkelt og greit.
 2. Jo. Burde brukt økonomi-tråden. Det er jeg helt enig i.
 3. I hverken skjede eller skje her. Mer en som søker svar og argumenter, men som etter hvert konstaterer at det uteblir.
 4. Ja, det tror og håper jeg og. Jeg sliter bare med å se argumentene for forskjellsbehandlingen.
 5. Ja, men det er mange nok som ikke har foreldre i bakhånd som sponser en. Er nok ikke for moro skyld at to tredjedeler av studentene jobber ved siden av studiene. Ei heller har støtten økt i takt med boligutgiftene i for eksempel Oslo.
 6. Ja. Mange sliter. Det betyr ikke at skattebetalende studenter skal få betraktelig dårligere ordninger enn ikke-studerende skattebetalere.
 7. Intet grunnlag der, nei. Som forventet. Anbefaler at du bruker fritiden så mange har så mye av i disse dager på å lese en bok eller to om blant annet velferdsrett. Kan blant annet anbefale Velferdsrett I.
 8. Nei, det forstår jeg. Det jeg fortsatt etterlyser svar på er hvordan du kan si at en student som jobber ikke betaler arbeidsgiversgiveravgift gjennom arbeidsgiveren sin (og dermed legger opp til at det en student bidrar til fellesskapet med er mindre verdt enn det ikke-studerende gjør). Du må gjerne melde at jeg ikke får flere svar av deg, og det går helt fint for meg, for du bidrar lite til debatten. Jeg savner grunnlag for dine påstander, og når du ikke produserer det er det kanskje like greit å legge ballen død?
 9. Nei, tillitsvalgte skal ikke svare meg på hvorfor det en student arbeider for ikke skal betales arbeidsgiveravgift av. Du kommer med en påstand, og jeg ber deg dokumentere den. Det er ikke hjemmel i folketrygdloven for at man slipper å betale arbeidsgiveravgift bare fordi en arbeidstakeren er studerende. Hadde det vært fakta hadde studenter vært de definitivt mest ettertraktede arbeidstakerne. For å få litt mer klarhet i hvordan arbedsgiveravgift fungerer kan du lese litt her. Videre, når du skriver at: så virker det som om du ikke forstår saken. Det er studenter som vanligvis jobber (som to tredjedeler gjør), det her er tale om. Ikke studenter som ikke jobber. Det virker som om du ikke helt forstår forskjellen. Det forbauser meg hvor lite folk kjenner samfunnet de lever i.
 10. Etterlyser fortsatt svar på "Så dersom en student arbeider deltid på en Kiwi-butikk, så betaler ikke Kiwi arbeidsgiveravgift på lønnen til den studerende arbeidstakeren?". For det virker som om du mener at det en studerende arbeider er fritatt for arbeidsgiveravgift. Det er nytt for meg.
 11. Det skjønner jeg. Den burde endres slik at dagpenger kan søkes, eller så burde "løsningen" gjennom Lånekassen kraftig revurderes. Dette kan resultere i at noen må slutte å studere, og det er ikke bra. Fra NRK der lederen av hovedorganisasjonen for universitets- og høyskoleutdannede (UNIO), (organisasjonen representerer blant annet store deler av landets både lærer-, sykepleier-, politi-, og fysioterapistudenter) uttaler blant annet: Beklager, men jeg sliter ekstremt med å se at denne "løsningen" er god.
 12. Så dersom en student arbeider deltid på en Kiwi-butikk, så betaler ikke Kiwi arbeidsgiveravgift på lønnen til den studerende arbeidstakeren?
 13. Faste ansatte får full, utvidet lønn, i 20 dager ved permittering. Studenter som mister inntekt som en direkte følge av koronasituasjonen får altså æren av å ta opp et lån på 26000 kroner. Det er så urettferdig som det får blitt. Er skattekronene studentene har bidratt med i deltidsjobbene sine mindre verdt?
 14. At studenter skal låne mens ikke-studerende arbeidstakere skal få, ved plutselig inntektsbortfall, sliter jeg med å forstå.
 15. MBCC utsatt til oktober! Gratis "tømme-fat"-session søndagen.
 16. Nettopp de uten foreldre her jeg mener er særlig sårbare. For mange er realiteten slik at de betaler sånn ca. 100 % av det de får av Lånekassen hver måned i husleie. Dermed er det det de jobber som skal fikse mat og annet. Jeg sliter fortsatt litt med hvilke problemer man kan se med en hjelpende hånd til studentene. Alminnelige lønnsmottakere får bistand. Hvorfor skal ikke studentene få det ved inntektsbortfall? Saken er jo den samme uansett: man opplever at man får mindre å rutte med, og for noen er det kritisk. For studenter i utlandet er det også særlig ille, da stipend og lån ikke blir valutajustert (slik skolepenger blir). Min husleie i Danmark er for eksempel 4-500 kroner dyrere nå enn for en måneds tid siden. Flere rapporterer om husleier som har blitt flere tusen kroner dyrere.
 17. Lett i dag å finne eksempler på de som har 0,- igjen å leve på i måneden. Det hadde nok illustrert saken bedre. At studenter også er sårbare når plutselige inntektstap inntreffer er selvsagt. At studenter i motsetning til andre ikke får dekket disse tapene er ikke like selvsagt. Dette er heldigvis regjeringen også enig i, og en slags pakke (gjennom lånekassen), er på vei. Det skulle bare mangle.
 18. Nei, han blir straffet for brudd på smittevernloven. Det man derimot kunne vurdert hadde vært straffeloven §§ 237 ff., som åpner opp for flere år i fengsel. Straffebudene ligger i spoileren under. Det har man nå utelukket. Så, enten har man vært litt for rask på labben, eller så har man tenkt at det er viktig å få ut budskapet raskt og/eller at det prossessøkonomisk og/eller bevismessig er vrient. Ikke vet jeg. Men det holder at man utsetter en annen person for smittefare, så... Ja.
 19. Ja, det han burde fått. Nå er det derimot utelukket, på grunn av ne bis in idem-problematikk (forbudet mot dobbeltstraff). Om noen dør etter hans dumskap nå, så kan man stadig konstatere at han slapp med et forelegg på 20 000 kr.
 20. Og dermed utelukker man å bruke straffelovens §§ 237 ff., som også kunne ført til fengselsstraff.. Men, bevisproblematikk og prosessøkonomi taler vel i mot anvendelsen av strengere straffebud.
 21. Men farken, en joggetur ute i skogen, alene, må da være lov?
 22. En kompis av meg er i en litt kinkig situasjon.. Han bestilte en garasjeport i et byggevarehus. Han tenkte som så at i og med at håndverkerne som skulle montere porten likevel var hjemme hos han, kunne de ta den i mot, mens han var på jobb. Da han kom hjem fra jobb var en ny garasjeport både mottatt og installert. Og den var grå. Han bestilte hvit.. Hva gjør man? Byggevarehuset mener man burde ha sjekket før den ble installert, kompisen min mener han ikke hadde sjansen.
 23. I am a simple man. I see Star Wars, I press like.
×
×
 • Create New...