Gå til innhold

Filmprat v2.0 - Generell diskusjon om/rundt film


LarsP

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

The Dark Knight eller The Dark Knight Rises?

 

Det jeg synes "The Dark Knight Rises" gjorde så mye bedre var drivet på plottet. I "The Dark Knight" virket det som om handlingen tilbakestilte hele tiden før vi så en ny måte The Joker greide å sjokkere oss seere. "The Dark Knight Rises" driver hele tiden mot en konklusjon i et tempo jeg likte godt. Angående antagonister var selvsagt The Joker den sterkeste og det var en tøff konkurranse å komme med en oppfølger til "The Dark Knight", som virkelig var en kjempesterk toer. Det tryggeste å gjøre i en trilogi er å dempe ned litt på film nummer to, for deretter å dra det opp i tredje og siste film. Noen ganger blir film nummer to bare altfor kritikerrost, slik som "The Godfather: Part 2" eller "The Empire Strikes Back", hvor det blir altfor høye forventninger til fortsettelsen.

 

Og når det gjelder antagonisten i "The Dark Knight Rises" synes jeg Bane endte opp bedre enn forventet. Jeg var veldig skeptisk utifra promotional stills og trailere, men han gav en lovende prestasjon da jeg så filmen. Det som er litt synd er at:

 

med en gang vi fikk vite om Marion Cotillards rolle i det hele ble Bane virkelig neddempet. Det var jo han som var kul i denne filmen. Ikke henne, til tross for at hun gav en god prestasjon hun også.

 

 

En annen ting er at jeg ville gjerne at "The Dark Knight Rises" hadde fant sted mer under nattemørket. Jeg tror det hadde hjulpet på atmosfæren med mye handling om natten. (Det er jo tross alt en Batman-film).

Alt i alt ville jeg ha plassert "The Dark Knight" og "The Dark Knight Rises" veldig likt.

 

---

 

Taxi Driver

 

Så synd at du ikke likte den, KaiYoi. Jeg likte filmen svært godt. Det har blitt lenge siden sist jeg så den, men det jeg likte ved den var alle elementene i filmen hjalp oss veldig inn i å dykke dypt inn i hovedkarakteren vår, Travis, som er nydelig spilt av Robert DeNiro. Alt fra kamerabevegelser til cinematografi; locations til soundtrack, fengslet meg virkelig inn i en atmosfære som overførte meg rett inn i filmens verden mye mer enn typiske blockbustere med klisjefylte elementer og et standard plot.

 

Jeg liker svært godt analysene til Rob Ager. Her har du en om "Taxi Driver":

http://www.youtube.com/watch?v=9NRgnARbU8A

Lenke til kommentar

Skrev en bacheloroppgave om Taxi Driver og bla.a slutten så jeg har vel kanskje satt min tolkning i stein. Får litt 9/11-konspirasjonsteorier av analysen hans. Litt for mange vage observasjoner som kastes ut i luften uten egentlig å gi svar på noe. Som Rob Ager er inne på: alt det som skjer med Travis Bickle etter drapene er for godt til å være sant, deriblant Betsy som selv tar kontakt med Travis. Dette er i seg selv absurd for jeg kan ikke forstå at Betsy som i utgangspunktet dumpet Travis nå skulle falle for han fordi han drepte en gjeng halikker. Jeg mener Travis dør på sofaen og at de scenene vi ser etterpå er hvordan han forestiller seg at omverdenen forholder seg til, i hans øyne, heroiske dåd. Han forespeiler seg positiv omtale i avisene, Iris foreldre er glade og ikke minst så oppnår han en happy ending med Betsy i baksetet. I hans forvridde hode har han oppnådd noe mens i virkeligheten liker jeg å tro at Iris er "solgt" til en ny halikk, ingen Travis i avisen og heller ikke Betsy vet at han er borte.

 

Tidenes beste film!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...