Gå til innhold

Den Store Hundetråden


Anbefalte innlegg

Kilder på det finner du over alt på nettet. Bl.a her, og Wikipedia sier sitt om saken her:

 

"The theory of hybrid vigor suggests that as a group, dogs of varied ancestry will be healthier than their purebred counterparts. [...] The problem is when certain traits found in the breed standard are associated with genetic disorders. Then, the artificial selective force favors the duplication of the genetic disorder, because it comes with a desired physical trait.[14][15] The genetic health of hybrids tends to be higher.[16] Healthy traits have been lost in many purebred dogs lines because many breeders of showdogs are more interested in conformation - the physical attributes of the dogs in relation to the breed standard - than in the health and working temperament for which the dog was originally bred. [17]".

 

Og så har du denne videoen. Så har jeg sett dokumentarer som alle har sagt det samme: at blandingsraser er mindre utsatt for genetiske sykdommer.

Endret av Therawyn
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har bestemt meg for å skaffe meg blandingshund når jeg engang får meg en. De lever generelt sett lenger og har mindre genetiske sykdommer og feil.

Hvor stor andel av blandingshunder sjekkes for sykdommer før avl?

Svaret er enkelt: En svært mye mindre andel enn av rasehunder..

 

Mange lidelser er også gjerne ting begge raser kan være disponert for, er du da riktig heldig dobler du heller enn reduserer risikoen!

 

Statistikk på levealder for hunder utføres ikke i Norge, og heller ikke i andre land det er naturlig å sammenlikne oss med så vidt jeg vet..

 

Dog har man for enkelte raser relativt gode tall å forholde seg til, men ikke for blandinger.

 

Det er også gjennomgående at man i mindre grad sjekker resultatet i blandingavl.

 

På toppen av det hele kan gjerne blandingavl gjennomføres langt billigere, noe som har ført til at vi har fått enkelte valpefabrikker her i landet.

Noen av disse prøver til og med å gi inntrykk av at de avler rasehunder..

 

Dette gjelder blant annet Drøbak valpefabrikk (Drøbak hundehotell mener de selv at de heter), som har levert blandingshund til kronprinsparet (som de så igjen har avlet videre på....), og også til enkelte andre "kjendiser".

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3165

Hei!

 

Jeg har aldri hatt hund før men samboer og jeg har forelsket oss i pomeranians. Samboer har vokst opp med hund.

 

Vi er veldig klare og motiverte for å få oss en slik Pomeranian-hund, og jobber for tiden med å lese oss opp for å få mer kunnskap slik at vi kan gjøre oss verdige ansvaret med en slik vakker krabat.

 

I denne anledning lurte jeg på om noen av dere som er her inne vil gi oss noen tips, gjerne mange? :) Vi leser selvf også rundt på nettet. Både når det kommer til generelle ting og spesielt opp mot Pomeranians. Hva de krever, hva som er viktig for å få rolige (hørt at hundene kan være spesielt bjeffete/gneldrete), balanserte, glade hunder? Hvordan lære bort kommandoer? Vi vil vite alt.

 

Har noen erfaring ift Pomeranians og allergi? Er nemlig allergisk, men har lest at det er en allergikerhund.

Hoy, har pomeranian selv og skal svare etter beste evne.

 

Tips:

  • På ingen måte en optimal familiehund, de er veldig skjøre og kan fort knekke i et bein om den blir håndtert feil av et uforsiktig barn.
  • En del tannproblemer, og tannpuss er som regel vanskelig å gjøre skikkelig da alt er veldig lite, kan føre til større regninger hos veterinæren.
  • Har en del kjente sykdommer som er arvelige, valg av oppdretter er derfor viktig
  • Sjekk forsikring, sikkert en av de dyre rasene å forsikre.
  • Ikke alle pomeranianer er gneldrehunder, det er viktig hvordan hunden blir sosialisert fra den er valpene
  • Ellers er det ikke den rasen som krever allverdens av aktivisering, men de har likevel ingen problem med agility og å lære seg triks.

Mye negativt, men jeg kan si at jeg personlig ikke kunne tenkt meg en annen rase.

Kombinasjonen av det praktiske og de fantastiske moroklumpene de er, fullpakke :wee:

 

Jeg har på papiret allergi mot pelsdyr, men jeg har aldri reagert noe særlig på hunder, kun katter.

Men det er meg, har du reagert på hunder tidligere, vil du mest sannsynlig også reagere på pomeranian.

 

Ingen hunder er helt allergivennlige, men de som røyter lite/ingenting hjelper for allergikere.

Det er ikke pelsen i seg selv du reagerer på, men et stoff pelsdyr skiller ut igjennom huden (som igjen blir sittende i pelsen).

 

Kommer ikke på så mye mer, dere får heller spør spesifikt om dere lurer på noe.

 

Edit: Forøvrig, søk medlemskap i "Pomeranian i Norge" gruppa på Facebook:

https://www.facebook.com/groups/pomeranianinorge/?fref=ts

Endret av Slettet+3165
Lenke til kommentar

Jeg er også allergisk mot hunder, men søsteren min sin lille "Bella" (selvsagt heter hun Bella) reagerer jeg ikke noe særlig på, og hun er både leken og enkel å ha med å gjøre. Har helt forandret syn på "gneldrerotter" etter å ha fått erfaring med henne.

Men ja, valg av oppdretter er kritisk i sånne "motehunder".

Lenke til kommentar

Hei, tenkte å høre om noen har opplevd noe lignende.

 

Da jeg kom hjem fra jobb i dag la jeg merke til at hunden min hadde fått sår på snuten, noe jeg ikke kunne se før jeg gikk på jobb. Da jeg gikk videre inn i leiligheten så var det en stor dam med spye utover gulvet på kjøkken. Gikk så videre inn i stuen og fant i tilsvarende dam foran sofaen. I sofaen var det også spye, men også blodspor som nok kan stamme i fra snuten. Han har ikke lov å gå opp i sofaen, og det er han fullt klar over. Jeg gikk en kort tur og han virker helt frisk og kvikk.

 

Det at hunden spyr er noe som kan skje fra tid til annen, men det med snuten har jeg aldri opplevd før. Hunden er en snart 10 år gammel Border Collie-blanding.

 

post-47230-0-39405800-1418154560_thumb.jpg

Endret av Lakrisbåt
Lenke til kommentar

min hund får sår der når han graver med nesa i jorda...

 

 

Good news: I følge vetrinæren min, så er den kvisa på poten helt fin, han har fått vaksine (kom ikke en lyd fra han).

 

OG både border collie og husky kan bli så stor, jeg spurte da je var redd den var blandet med grand danois elns med 8 års levetid.

 

Den andre hunden som er en liten gneldrehund, skreik så jævlig at jeg fikk vondt i øra, og jeg er allerede halveis døv.

Endret av Bundy
Lenke til kommentar

Hei, tenkte å høre om noen har opplevd noe lignende.

 

Da jeg kom hjem fra jobb i dag la jeg merke til at hunden min hadde fått sår på snuten, noe jeg ikke kunne se før jeg gikk på jobb. Da jeg gikk videre inn i leiligheten så var det en stor dam med spye utover gulvet på kjøkken. Gikk så videre inn i stuen og fant i tilsvarende dam foran sofaen. I sofaen var det også spye, men også blodspor som nok kan stamme i fra snuten. Han har ikke lov å gå opp i sofaen, og det er han fullt klar over. Jeg gikk en kort tur og han virker helt frisk og kvikk.

 

Det at hunden spyr er noe som kan skje fra tid til annen, men det med snuten har jeg aldri opplevd før. Hunden er en snart 10 år gammel Border Collie-blanding.

 

attachicon.gifIMAG0494.jpg

Skjer titt og ofte at kjøtern har et sånt sår på nesa hos oss. Enten gravd i grusen, eller skuffa borti en bordkant eller lignende.

 

Ang. pomerianer diskusjonen oppe her: De som alle andre hunder krever mosjon og aktivering, og da slipper du en gneldrete hund. Oppdretteren vår har to pomerianere som er i "flokk" med 6 andre berner-sennen, er med på langturer osv. De lager knapt en lyd, og er langt fra gneldrete. Sosialisering, omgivelser og trim er greia, som med oss tobeinte :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nå er det grunn til å tro at det også er arv involvert her, slik at det vil være en kombinasjon av arv og miljø som fører til konkret adferd.

Joda, intensjonen var ikke å framstille at arv ikke betyr noe, men jeg har vanskelig for å se for meg at mengde bjeffing gjort av en hund er genetisk. Om det faktisk finnes dokumentasjon på det skulle jeg gjerne sett det :)

Endret av fiskerdigg
Lenke til kommentar

Hvis det ikke var genetisk så skulle jo alle hunder ha bjeffet omtrent like mye, slik er det opplagt ikke. Noen raser bråker mer, sånn er det bare.

 

Hvis du forutsetter at de har lik oppdragelse ja. ;)

 

Men ja, det er nok er både arv og miljø som spiller inn. Men uansett arvelig utgangspunkt tror jeg det er fullt mulig å få en hvilken som helst hund til å bjeffe både mye og lite avhengig av hvordan du behandler den.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Noen som har erfaring med kameraovervåkning av hunden mens man er borte? Jeg og dama får oss en valp om et par måneder ( :D ). Vi blir å trene den litt med å være alene gradvis, men hadde vært fint å ha noen form for kontroll når man er borte lengre perioder av gangen.

 

Noe man kan koble til via nettsider/app hadde vært å foretrekke. De løsningene jeg har kommet over har vært overpriset dog, så kanskje noe med bare lokal lagring kan fungere det også. Burde være greit å spole igjennom filmene isåfall for å se etter noe interessant. Trenger bare på ett rom (stua).

 

Eller, så går tiden veldig sakte når man gleder seg til hund! Får valpebilder underveis av oppdretter. Supermorro.

Lenke til kommentar

Et enklet overvåkingskamera man kan se over internett er ikke så dumt.

milrab er en av mange butikker som selger slikt.

 

Jeg har kameraovervåking i leiligheten min, alle andre steder enn soverom og bad er overvåket, og jeg kan koble meg opp over en sikker forbindelse for å sjekke live-feed fra kameraene.

(Jeg bruker en sikrere løsning enn kun kameraet innebygde løsning for å sjekke feeden)

 

Det går også an å bruke en PC som står med oppgave å streame fra det aktuelle kameraet til en hver tid og ta opp kun når det er bevegelse i bildet, det funker også ganske gull.. Så slipper du å se gjennom 8 timer opptak etter å ha vært på jobb :)

 

Mine hunder (2 stk, 4 og 7 år gamle og relativt aktive hunder) gir meg alt fra 5 til 15 minutter med opptak i løpet av en dag.

Det har forekommet med en halvtime, men det har vært etter perioder med lite stimulering (første dag jeg var på jobb etter to uker hjemme pga sykdom/skade)

 

Et par måneder til dere får valp? Da er den vel ikke født enda?

Det er jo gjerne ved 8 ukers alder man overtar..

Endret av Snylter
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...